Author |
Topic |
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 16/10/2007 : 15:19:26
|
quote: Originally posted by dcopic
U odlicnom je stanju! Pregledao sam više brojeva i uzeo dva koji su mi izgledali najbolji.
Ovaj ili iduci vikend cu se bas zaletiti do MC-a da vidim te odlicne primjerke. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 19/10/2007 : 11:01:35
|
quote: Originally posted by boromir
Moj Dylan Dog kupljen na kolodvoru u Splitu ne triba lijepilo.... Zakljucak:Hajduk Split
Kupih i ja svoj primjerak u splitu, takoder na kolodvoru- nije se ni meni raspao; sa zakljuckom se ipak ne slazem |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
Posted - 26/10/2007 : 20:15:03
|
Meni se nešto slicno dogodilo sa DD SP - Na ruti Moby Dicka. Naime, kupio sam ga u kompletu. Dvaput sam ga procitao i pola stripa se raspalo. Nije mi preostalo ništa drugo nego da ga bacim. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 27/10/2007 : 11:13:39
|
quote: Originally posted by viktor14
Meni se nešto slicno dogodilo sa DD SP - Na ruti Moby Dicka. Naime, kupio sam ga u kompletu. Dvaput sam ga procitao i pola stripa se raspalo. Nije mi preostalo ništa drugo nego da ga bacim.
To se zaljepi za 5 minuta, a ti bacaš strip! |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4651 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Posted - 01/11/2007 : 20:20:09
|
quote: Originally posted by Spock
Meni se nešto slicno dogodilo sa DD SP - Na ruti Moby Dicka. Naime, kupio sam ga u kompletu. Dvaput sam ga procitao i pola stripa se raspalo. Nije mi preostalo ništa drugo nego da ga bacim.
To se zaljepi za 5 minuta, a ti bacaš strip!
Da...ali kako? |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:25:47
|
Da...ali kako?
Da nacrtam: Kupiš ljepilo u knjižari i lijepo zalijepiš. Ja koristim "Magnetin" - univerzalno ljepilo prozirne boje. (cijena: desetak kuna) |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:29:48
|
quote: Originally posted by Pavel01
Da...ali kako?
kako? kako? odes do kioska gdje si ga kupio, vratis strip koji se raspao i TRAZIS SVOJE PARE ILI UREDAN PROIZVOD.
ha, da je bar tako lako!
ja sam kupio izgoreni chico, a kad sam ga pšokusao vratiti optuizle su me prodavacice da ih pokusavam prevariti! da sam sam zapalio strip... |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:35:13
|
quote:
Da nacrtam: Kupiš ljepilo u knjižari i lijepo zalijepiš. Ja koristim "Magnetin" - univerzalno ljepilo prozirne boje. (cijena: desetak kuna)
To se lijepi sa najobicnijim ljepilom?? Ja sam mislio da se zato mora imati neko specijalno ljepilo za uvez.
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:36:35
|
quote: Originally posted by supermark
ha, da je bar tako lako!
ja sam kupio izgoreni chico, a kad sam ga pšokusao vratiti optuizle su me prodavacice da ih pokusavam prevariti! da sam sam zapalio strip...
To si se ti zeznio. Trebaš bar letimicno pregledat strip kod kupnje. Ne bih ti ga ni ja zamijenio! |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:37:51
|
quote:
Da nacrtam: Kupiš ljepilo u knjižari i lijepo zalijepiš. Ja koristim "Magnetin" - univerzalno ljepilo prozirne boje. (cijena: desetak kuna)
To se lijepi sa najobicnijim ljepilom?? Ja sam mislio da se zato mora imati neko specijalno ljepilo za uvez.
Ovo ljepilo je dosta jako i nema šanse da rastaviš ono što si zaljepio kad se osuši. Mislim na papir, naravno. |
Edited by - Spock on 01/11/2007 22:38:43 |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:40:55
|
quote: Ovo ljepilo je dosta jako i nema šanse da rastaviš ono što si zaljepio kad se osuši. Mislim na papir, naravno.
A kakvo ljepilo koriste oni iz izdavackih kuca? |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:46:57
|
quote: Ovo ljepilo je dosta jako i nema šanse da rastaviš ono što si zaljepio kad se osuši. Mislim na papir, naravno.
A kakvo ljepilo koriste oni iz izdavackih kuca?
Ne znam i ne zanima me. To je njihov problem. Meni je bitno da ja mogu zaljepit nešto kad se odlijepi. |
|
|
Akul
Junior Member
Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
Posted - 02/11/2007 : 13:37:45
|
Ne znam i ne zanima me. To je njihov problem. Meni je bitno da ja mogu zaljepit nešto kad se odlijepi.
A zar ne bi bilo bolje da se ne odljepljuje pa da nemoraš lijepiti? |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 02/11/2007 : 15:49:00
|
Ne znam i ne zanima me. To je njihov problem. Meni je bitno da ja mogu zaljepit nešto kad se odlijepi.
E vidis mene uopce ne zanimaju te uradi sam gluposti sa ljepljenjem. Dao sam pare za strip i nemam ga ja sto vise ljepiti! OK, ako se raspadne za 10 godina, ali nakon prvog citanja! Ma daj! Mislim da njihov problem sa ljepilom postaje i moj problem. |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 02/11/2007 : 16:13:20
|
quote: Originally posted by supermark ja sam kupio izgoreni chico, a kad sam ga pšokusao vratiti optuizle su me prodavacice da ih pokusavam prevariti! da sam sam zapalio strip...
pa sta si pobogu radio s njim? da ti je igorio? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Posted - 02/11/2007 : 17:00:05
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by supermark ja sam kupio izgoreni chico, a kad sam ga pšokusao vratiti optuizle su me prodavacice da ih pokusavam prevariti! da sam sam zapalio strip...
pa sta si pobogu radio s njim? da ti je igorio?
bjah u kaliforniji, pokusah nesto zapaliti (nije vazno sto) |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 03/11/2007 : 17:18:53
|
quote:
Pronadji moj post na prvoj (ili drugoj) strani ovog topica, imas sve lepo, detaljno i precizno objasnjeno. |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Posted - 03/11/2007 : 18:21:52
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
sd su izvrsno uvezeni, van gogh takoder, no ludensi i fordovi su koma (hrbat zadnjeg afk), bio sam u mc i nije bilo dd 96 iznad +4, hebeš polovni strip prvi dan u more comicsu, ako smo do toga došli... ovo sigurno nece pomoci dylanovoj redovnoj seriji.
Imam tri Alan Ford klasika. Na 2/3 broja mi ispadaju prve stranice. |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Posted - 03/11/2007 : 18:22:46
|
quote: Originally posted by ---dp---
Kazem vam, nabavite bocicu "Karbokola" (ili jos bolje, ako nadjete, originalnog italijanskog "Librokola", eto, i u lepilu nam trebaju italijanski originali), necete se pokajati. Ja sam u godinama krize i najvece inflacije (kad su ovde u Srbiji plate bile 1DM) kad nismo imali ni za najosnovnije stvari, vise prinudjen nego iz neke zelje, "zavrsio" zanat knjigovesca kako bih sam uvezao gomile svojih fotokopiranih knjiga i slozio ih u police. Zanat, kad je u pitanju meki povez, skoro se bukvalno sastoji u tome da naneses lepilo na riknu (hrbat) i na njega nalepis korice (od kartona, uglavnom). Ako je broj strana veci, onda je preporucljivo pre lepljenja riknu "prosarati" nozem ili skalpelom (tako da lici na Zagora na stubu za mucenje iz ZS-341L "Poslednje zrtva" ) kako bi se lepilo samo "zavuklo" sto je moguce bolje medju listove i to u onoj meri u kojoj je potrebno da bi se ti listovi drzali na okupu. Kad debljih knjiga pozeljno je pre lepljenja korice naneti platno, pa onda preko tog komada platna nalepiti korice. Nakon svega, trena celu knjihu staviti ispod nekog tereta (ne mora prevelikog, dovoljno je dve-tri enciklopedije) i ostaviti da se osusi.
Zasto vam to sve govorim? Jedna flasica lepila bice vam dovoljna da povezete sve svoje raspale stripove i iz proslosti i iz buducnosti. Fotokopije koje sam uvezivao pre vise od deset godina i danas su toliko dobro uvezane da se listovi ne odvajaju cak ni kada uhvatim knjigu za samo jedan list i masem levo-desno, i to cak ni na onim primercima koje sam prve lepio i na kojima nisam naneo dovoljno lepila (danas kad gledam, izgleda kao da uopste ni nema lepila).
Inace, kad vec kritikujemo i hvalimo, ne mogu da se ne setim kako su izdanja SD fenomenalno uvezana, to su najbolje uvezani stripovi (u mekom povezu) koje sam ikad video.
Hvala, ---dp---.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/11/2007 : 18:33:16
|
Obicni smrtnici kao što sam ja, uzmu UHU ljepilo (to je ono žute tube što se svagdje prodaje) potegnu tamo gdje se strip raspao (od vrha do dna cijelom unutrašnjom stranom hrbata). Onda se strip pritisne par minuta i zaljepljen je. Treba paziti da se ne nanese previše ljepila jer se onda može zaljepiti i dio gdje su slicice. Znaci ravnomjerno, ne previše, što više ka unutra gdje se stranice spajaju... To je netko prije par godina objasnio na forunu pa se držim toga i rezultati nisu loši. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 03/11/2007 18:34:37 |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5087 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 04/11/2007 : 21:42:59
|
I meni se raspada DD. Nije posao nas koji kupujemo strip, da ljepimo UHU ljepilom, kako neki savjetuju. Bolje je sve mailove usmjeriti IZDAVACU pa valjda bude obavio svoj posao kako bi trebao. Njegovo je da provjeri u tiskari stvari, ne na nama da kupujemo UHU ljepilo. |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Topic |
|