forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor - Maska na licu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/10/2007 : 14:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
informacija kao i svaka druga, Zagor k'o Zagor, ali ovaj topic sam otvorio samo da skrenem paznju na naslovnu stranu koja mi je bolja od originalne "Bonelijeve". Naime, ova naslovna je najavljena kao naredni broj i kod "Bonelija", ali su je onda izmenili, obrisali pozadinu i smestili radnju izvan pecine. Neni je ta stara bila mnogo bolja. Pohvale "Ludensu" za dobar izbor.

lwood
Advanced Member

Colombia
47180 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/10/2007 : 14:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
prica nije nešto.mršava 2

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 24/10/2007 : 14:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
dobro kazes dp, na talijanskoj zagor izgleda kao da mu je sila piskit, ne kao da stoji stisnut u pecini licem ispred lica sa maskom na licu.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/10/2007 : 17:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ovo je bolji izbor, ali ja nikad nisam volio mijenjanje originalnih izdanja, zato mi je zao sto nisu ostavili kako je bilo...

usput, smije li ludens mijenjati naslovnice kako zeli, zar to nije zasticeno autorskim pravima?
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 24/10/2007 : 17:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Naša naslovnica puno bolja + dobro obojana, ali opet Zagor ima x-noge i stavlja ruku u vatru (jer plamen mu je izmedu ruke i tijela - kako li je samo dosrgnuo vatru rukom kad stoji dosta daleko). Dakle, opet opticka varka; da ne spomenjem naslov (a i onaj za iducu epizodu), koji je u najblažu ruku besmislen. Prica isto tako bijedna.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 24/10/2007 : 19:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Oganj s neba?? Je li to na pomolu još jedan debilan prijevod ili? zar nije fuoco - vatra

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26843 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/10/2007 : 19:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
A šta fali ognju?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 24/10/2007 : 20:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Meni je "Oganj s neba" skroz ok, fina promjena, jer se rijec vatra ponavlja non-stop u naslovima mnogih stripova.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 24/10/2007 : 20:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

Meni je "Oganj s neba" skroz ok, fina promjena, jer se rijec vatra ponavlja non-stop u naslovima mnogih stripova.

al izgleda zato da je prica katastrofa...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 25/10/2007 : 09:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

ovo je bolji izbor, ali ja nikad nisam volio mijenjanje originalnih izdanja, zato mi je zao sto nisu ostavili kako je bilo...

usput, smije li ludens mijenjati naslovnice kako zeli, zar to nije zasticeno autorskim pravima?

valjda nije ako je Dnevnik to stalno radio. osim naslovnica mijenjao je i naslov, a to je meni isto debilno. ako je autor nazvao strip Paklena magla valjda nije htio da se zove Opasne vode? Ali to kod nas rade i sa nazivima filmova pa to nikog izgleda ne smeta...
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17049 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 25/10/2007 : 09:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

informacija kao i svaka druga, Zagor k'o Zagor, ali ovaj topic sam otvorio samo da skrenem paznju na naslovnu stranu koja mi je bolja od originalne "Bonelijeve". Naime, ova naslovna je najavljena kao naredni broj i kod "Bonelija", ali su je onda izmenili, obrisali pozadinu i smestili radnju izvan pecine. Meni je ta stara bila mnogo bolja. Pohvale "Ludensu" za dobar izbor.

Naslovna koju je objavio Ludens je stvarno bolja od originalne ali Ludens u zadnje vrijeme sve više nešto mijenja na originalnim naslovnicama, kao npr. mjesec u broju 138 ili dim u broju 130.
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 25/10/2007 : 11:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
A možda oni i ne menjaju ništa. Možda dobijaju takve naslovnice.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/10/2007 : 12:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Odvratno!
Dosadno!
Necitljivo!
Govno!
....novi Zagor:Maska na licu

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 25/10/2007 : 12:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Loše, loše, loše.Šteta dobrog crteža. Kako loša prica, najgori u zadnje vrime.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 25/10/2007 : 12:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Naravno da "Bonelli" nema nista protiv, bunice se mozda ako ce ta izmena narusiti neki ugled firme, a mislim da ih i za to "zaboli uvo", jer se o svim njihovim interesima izvan Italije brine SAF.

Sto se tice izmena naslova, dobro je neko gore primetio da to imamo i kod filmova, a ako se malo bolje zamislite, tga imamo svugde. Ne znam samo zasto na ovom forumu preovladjuje glupo misljenje kako sve treba da bude kako je u originalu. Kad bi jezici i komunikacija bili tako jednostavni, racunari i roboti bi odavno zamenili ljude u mnogim kreativnim poslovima. Nemojte da vam referenca bude "Dnevnik" koji je dosta toga uradio lose ili nekvalitetno. Pogledajte, primera radi, "Libellusove" naslovnice nekih izdanja (na primer Magicnog Vetra) koje su za klasu ispred originalnih. Ista je stvar i sa naslovima. Najlosije je kad imamo suvi i nemastoviti prevod koji onda uglavnom ostaje bez duse. U tom pogledu, ja i danas radije procitam mnoga "Dnevnikova" izdanja od nekih "Ludensovih" upravo zbog toga. Ili zasto nam je Brixyjev Alan Ford bolji od svih ostalih zajedno, cak je neko negde napisao kako je bolji i od samog originala. Neko je takodje rekao kako mu je stari Talicni mnogo smesniji od novog "Bookglobe-ovog".

Dakle, za sve one koji bezrezervno vole samo originalno, ostaje da kupe originale. S druge strane, svako izdanje ima neke svoje mane i neke kvalitete. Valjda zato i imamo u svojim kolekcijama, i nemamo nameru da ih prodajemo zbog dupliranja, mnoge od stripova u vise razlicitih izdanja.
Go to Top of Page

zagorovsky
Senior Member

Croatia
1835 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 25/10/2007 : 13:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovsky a Private Message
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

A govorio sam vam ja da ne govorite o novom scenaristi dok ne dode nastavak.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 25/10/2007 : 14:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by zagorovsky

quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

A govorio sam vam ja da ne govorite o novom scenaristi dok ne dode nastavak.

De Angelisa nema više kod Zagora. Uvatilo ga za oguzine i izbacilo vanka.

P.S: Još je napisao jedan Tex spec 04 i jednu epizodu Nicka Raidera iz 91'.

Go to Top of Page

zagorovsky
Senior Member

Croatia
1835 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 25/10/2007 : 21:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovsky a Private Message
U prvom valu su nam došli extra i redovni(oba nikakva),jel zna neko šta slijedi?????
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7812 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 25/10/2007 : 23:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
šta je ovo sa redovnim zagorom, vec godinu dana samo loše epizode, zadnje što je necemu valjalo bio je kandrax, a kad je to ikad bilo... a što je najgore ni iduci brojevi nimalo ne blistaju, sudeci po ocjenama na ubc-u.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 26/10/2007 : 00:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

šta je ovo sa redovnim zagorom, vec godinu dana samo loše epizode, zadnje što je necemu valjalo bio je kandrax, a kad je to ikad bilo... a što je najgore ni iduci brojevi nimalo ne blistaju, sudeci po ocjenama na ubc-u.

Istina, sve ocajni brojevi. Sjeme nasilja, Brodolomci, Tajanstveni izvor, Zeleni rubac, Kukci ubojice i Traperska izvidnica.

A ni druga zagorova izdanja baš ne blistaju.

Meni su solidni i citljivi (ne i odlicni): Demonska knjiga, Thugsi i Pratnja Mohawka.

Treba pregrmiti još ova sljedeca 4 broja, pa bi mogle opet poceti izlaziti dobri Zagori.

UBC-ocjenivanje je za mene kriminalno:
Recimo; moj najdraži Zagor "Nestali istrživac" dobije tek 80%; zatim, njima je drugi "Mortimer bolji od prvog?! Niz dobrih/odlicnih epizoda je dobilo ocajne ocjene (60%) - Razbojnici i Aljaska... A zato su im "Kukci ubojice" kvalitetom jednake tim epizodiama - ta epizoda je dobila 60%. Nebuloze na svakom korneru, tako da ja njihovo ocjenivanje ne kontam ni najmanje. Zapravo, najviše ocekujem od one epizode kojoj su dali najmanju ocjenu!

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 26/10/2007 : 08:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

quote:
Originally posted by I like girlz

Istina, sve ocajni brojevi. Sjeme nasilja, Brodolomci, Tajanstveni izvor, Zeleni rubac, Kukci ubojice i Traperska izvidnica.

A ni druga zagorova izdanja baš ne blistaju.

Meni su solidni i citljivi (ne i odlicni): Demonska knjiga, Thugsi i Pratnja Mohawka.

Treba pregrmiti još ova sljedeca 4 broja, pa bi mogle opet poceti izlaziti dobri Zagori.

UBC-ocjenivanje je za mene kriminalno:
Recimo; moj najdraži Zagor "Nestali istrživac" dobije tek 80%; zatim, njima je drugi "Mortimer bolji od prvog?! Niz dobrih/odlicnih epizoda je dobilo ocajne ocjene (60%) - Razbojnici i Aljaska... A zato su im "Kukci ubojice" kvalitetom jednake tim epizodiama - ta epizoda je dobila 60%. Nebuloze na svakom korneru, tako da ja njihovo ocjenivanje ne kontam ni najmanje. Zapravo, najviše ocekujem od one epizode kojoj su dali najmanju ocjenu!

U potpunosti se slažem s tebom, i mene su šokirale ocjene meni odlicnih epizoda, ti talijani imaju ocito drugi ukus od nas.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

zagorovsky
Senior Member

Croatia
1835 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 26/10/2007 : 10:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovsky a Private Message
A tek nam sad, ja mislim, slijedi najgora prica u zadnjih 10 godina.Izvanzemaljci+Chiarolla=0
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 26/10/2007 : 12:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
izdržati cemo mi i to!

inace meni maska na licu nije toliko loša koliko su svi napali...malo je gemišt ali to je gorza, nije dostojevski!
a i samo crtež della monice je dovoljan da popravi pricu.

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7538 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 26/10/2007 : 14:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
Prica OK, zanimljiva, ali scenarij, karakterizacija likova, emocije - katastrofalno. Još je prepuno slucajnosti i nemogucih situacija, ali barem nas upozorava na to kako žena može nagovorit muškarca na sve i to na jednostavan i svima shvatljiv nacin. Podsjeca me na "Avanturu u Kanadi". Crtež vrlo dobar.

5/10

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 26/10/2007 : 19:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Izdrža cemo još ovu iducu gadost, a onda slijedi Mortimer! Konacno!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 26/10/2007 : 20:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message
Heh, Mortimer
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000