Author |
Topic |
Horatio Caine
New Member
Bosnia and Herzegovina
181 Posts
Member since 29/08/2007 |
Posted - 27/10/2007 : 17:01:41
|
Kad može Zagor u 301514 reprinata zašto ne i Dylan |
I hated going to weddings. All the grandmas would poke me saying "You're next". They stopped that when I started doing it to them at funerals. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 27/10/2007 : 17:29:56
|
quote: Originally posted by Renky
... Dvomjesecni ritam Ludensa je takoder pokazatelj loše situacije a ja znam i brojke iz prodaje... ka-ta-stro-fa... A, po mom mišljenju Tex ima najjaci staf i epizode su bar malo iznad prosjeka ako ne i odlicne. ...
kako ne bi bile ka-ta-stro-fa kad su sam proizvod + distribucija + ... KA-TA-STRO-FA |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 27/10/2007 : 17:32:19
|
evo, da citiram jednog clana foruma sa topica o crs-u:
"a bice da su svi coravi... pa ja cu, kad nece nitko... prijevod texonea rade tamara plisko (sad cemo se naslusati misteru texu), i fantom iz dubina: elizabeta sonjara iz bivse SD... sjecam se tih zagora, to je katastrofa... ne zelim niti gledati tko je dobio Milazza, pa ovo je za poludjeti... ma ja cu svakako kupiti, ali Boze ima li kraja ovome mucenju... kad se vec nema boljih prevoditelja (GM je uistinu preokupiran MM i MV-om), moze li to lektorirati netko, bilo tko, makar i Bernardova baba?????" |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 27/10/2007 : 18:00:39
|
Ma daj... mislim da se pomalo pretjeruje, ne konkretno za ovaj Curunirov komentar, nego opcenito. To su ipak stripovi... olabavite malo... Ne branim nikoga ali baš ni ne napadam jer nije samo ovdje odnos izdavac - kupac.
Vidi! Nositelj prava, prijevod, lektura, dizajn, priprema za tisak, tisak, distributer/distribucija, teta na kiosku...
A tko zna koliko sam karika priskocija.
Zadnje je bilo povika na nekvakitetu lipila. Pa ta tiskara je uradila gomilu izdanja ok i onda je, navodno, zasrala sa lipilom. Pa zar bi svaki put izdavac triba dežurati u tiskari? Znaš li koliko bi onda izašlo godišnje izdanja? Tri, cetiri...
Ja san jednom pita pa zašto im ne vratite zasrani tiraž, nek plate penale ili slicno! Prominite tiskaru!
Kažu, ova je najbolja! Zamislite kakve su one lošije.
Mislim da smo najobicniji gušt uživanja u mirisu novog stripa preko citanja istog do rasprave o sadržaju zaminili pogrešnim stvarima... kupovinom ultra do mega glanc izdanja, slaganja na police i pljuvanja po tudem radu. Od autora do izdavaca. Uvik je kriv netko od njih.
Di smo mi u svemu tome??
A? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 27/10/2007 : 18:13:51
|
...
Di smo mi u svemu tome??
A?
ne predstavljam klasicnog kolekcionara koji je na forumu u vecini, no u real life-u marginalan. strip "konzumiram", citam i ne mazim ga.
odavno vise ne kupujem niotkud gdje bi izdavac i co. (mislim naravno na ludens, sa) mogao imati korist od moje kupnje. nije me zanimao pravopis dok je gospon bio u startu. sad je uhodan i vise nema pardona. hocu za svoj novac strip na hrvatskom. tocka. ako mi prodaje muda pod bubrege, nece zaraditi. tocka.
sta mislis koliko ljudi uzme sporadicno strip i kaze "jebote, koje smece"? i to zato sto izdavac nije u stanju natjerati prevodioca da napise bar jednu suvislu recenicu po tabli. i to vec vise od DESETLJECA!
ova 4 nova tex giganta nece vidjeti mojih para. nema sanse. "izgubljeno selo" kad bih dao pare za ovo, ma osjecao bih se kao da pljujem po sebi. |
Edited by - Pavel01 on 27/10/2007 18:25:07 |
|
|
Patak15
New Member
South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 27/10/2007 : 19:18:51
|
Po meni bi bILO najbolje izdavat dd klasik kao trobroj za nekih 30 kn i izabrati najbolju Villinu/Stanovu naslovnicu(ne od Roi-a kao u Italiji).Moglo bi se takoder izdati DD neobjevljene epizode na hrvatskom od scenarista Ferrandina crtaca Castellinija(2+2).Od ostalih junaka klasik bi mogao(morao)dobiti Tex ako ne od prvog broja onda bar neke best off epizode koje nisu preskocene od strane zs(može cak i SD). |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 27/10/2007 : 19:25:30
|
Uglavnom sam protiv klasika, ali ne bi imao ništa protiv klasik Dylan Dog (trobroj, 30-40kn) jer imam mali broj Dylana. To je samo moj konkretan slucaj. Ipak sam protiv HC Tex od prvog broja jer je to stari junak koji je izlazio kroz nekoliko generacija (!!!), pa tako ni s Libellusovim brzim tempom ne bi postigli tko zna što. Prije sam za to da Libellus nastavi ako Ludens rikne. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
adam
Starting Member
46 Posts
Member since 15/10/2006 |
Posted - 28/10/2007 : 11:59:52
|
Da, mislim da je vrijeme za KLASIK i to kao što u italiji izlazi DD GRANDERISTAMPA! Neka to bude trobroj za 30kn i naravno neka izlazi SVAKI MJESEC, a može i SVAKI DRUGI TJEDAN! Tada bi brzo dostigli talijane... :) |
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7836 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 28/10/2007 : 12:44:44
|
quote: Originally posted by HC
quote: Originally posted by Inferno
Prije sam za to da Libellus nastavi ako Ludens rikne.
ovo ne bi bilo loše
ajde, ne ponavljajte uvik isto. poceli ste biti jako dosadni |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 28/10/2007 : 14:47:21
|
zamjenio bi one prve žute brojeve sa crnima i istim formatom----ovo važi za DD Extra seriju. Isto bi kupovao da DDE objavlja i one iz redovne serije SD. tamo do broja 60. Da bi cjela kolekcija bila u jednoj boji. iako su zeznuli jer nema razlike izmedu DD i DDE na hrbtima...
VG je zeznuo kod Texa jer je objavio epizode iz ZS oko broja 700 do 800 kojih ima u izobilju po cjeni od 8-10 kuna. Da su krenuli od 1 dalje ili sa neobjavljenim kao Libellus možda bi bilo bolje.
Mister No Klasik--- 1 broj jedna epizoda za 25 kuna od pocetka kupujem odmah
Kapetan Miki--- u istom obliku kao Mark i Blek kupujem odmah
Kita Telera sam kupio i od VG 1-9 kad je bio po 16 kuna...ove nove ne kupujem za sada...jebat ga, skupo..ali nisam još definitivno odlucio. U obliku kako izlazi Mark ili Blek ili kako klasik jedna epizoda 1 broj za 25 kuna kupujem odmah
Zagor kupujem sve...
P.S....imam preko 90% kolekcije ZS i LMS. DD od Dnevnika sam prodao. Verujem da je i ovo važan podatak jer je razlika ako pricu možeš procitat ili kupuješ jer nemaš nigje procitat |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 28/10/2007 : 19:04:42
|
Ma daj... mislim da se pomalo pretjeruje, ne konkretno za ovaj Curunirov komentar, nego opcenito. To su ipak stripovi... olabavite malo... Ne branim nikoga ali baš ni ne napadam jer nije samo ovdje odnos izdavac - kupac.
Vidi! Nositelj prava, prijevod, lektura, dizajn, priprema za tisak, tisak, distributer/distribucija, teta na kiosku...
A tko zna koliko sam karika priskocija.
Zadnje je bilo povika na nekvakitetu lipila. Pa ta tiskara je uradila gomilu izdanja ok i onda je, navodno, zasrala sa lipilom. Pa zar bi svaki put izdavac triba dežurati u tiskari? Znaš li koliko bi onda izašlo godišnje izdanja? Tri, cetiri...
Ja san jednom pita pa zašto im ne vratite zasrani tiraž, nek plate penale ili slicno! Prominite tiskaru!
Kažu, ova je najbolja! Zamislite kakve su one lošije.
Mislim da smo najobicniji gušt uživanja u mirisu novog stripa preko citanja istog do rasprave o sadržaju zaminili pogrešnim stvarima... kupovinom ultra do mega glanc izdanja, slaganja na police i pljuvanja po tudem radu. Od autora do izdavaca. Uvik je kriv netko od njih.
Di smo mi u svemu tome??
A?
mrzim ovo relativiziranje... milazzov crtez prati tamarin prijevod, i to nije svetogrde?? kao i corta... a raja samo "super super"... to samo govori o "raji"... i jos za ljepilo: skoro svako drugo je bilo u qrcu, osjetio sam to dobro na zivcima i novcaniku... ne kazem da je izdavac uzrok svemu, ali gle molim te kako se moze ipak poboljsati uvez - znaci moze se utjecati, moze se natjerati neke u lancu da rade kako spada, pa valjda se onda moze i na prevoditelje... radi se o jednostavnoj stvari: POSAO SE NE RADI AKO SE NE RADI KAKO TREBA, I TOCKA... sve drugo je podla prijevara za naivne... eto ti sugradjanina, prijatelja... - zamisli da se organizira mafest kako se napr. prevode mnoga izdanja???... ha, bio bi prvi i zadnji... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
danijel
New Member
Croatia
143 Posts
Member since 12/08/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/11/2007 : 09:47:09
|
Naravno, kako da ne... MIslim da ce prolaziti bolje od redovne serije. Mada, ne po jednoj epizodi, najmanje tri za neku manju lovu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
djukak
Senior Member
2938 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 13/11/2007 : 10:15:40
|
Ja sam u svakom slucaju ZA... Kao što rece DeeCay tri epizode u jednu knjigu. TAko bi mnogi nabavili brojeve koji im nedostaju.... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5098 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 13/11/2007 : 23:04:34
|
Svakako tri epizode u jednu knjigu ali sa novim naslovnicama, tj. onim talijanskim u GRANDERISTAMPA, cool djeluju, nacrtane su drugacije. Ritam izlaženja - dovoljno je tromjesecno, uz DD MAXI plus GIGANT i (posrnuli?) DD Almanah dovoljno je... |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Akul
Junior Member
Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
Posted - 14/11/2007 : 20:56:13
|
Iskreno,mislim da bi mogli poceti sa trobrojem, samo što to baš ne bi imalo smisla.Zašto? Zato što bi se onda pojavilo pitanje o opstanku extra serije...Ako bi izlazilo tromjesecno, to znaci da bi u godini dana izašlo 12 orginalnih epizoda. To znaci da bi izlazilo brže od extra serije i da bi je za nekoliko godina i sustigli(ako nastavi ovim tempom izlaženja i ako ne završi sa "S druge strane smrti") a to baš ne bi imalo smisla...Jedino da pocnu sa tim trobrojem nakon što extra serija dode do kraja sa neobjavljenim epizodama ili je tada dovrše. Tada bi to imalo više smisla(i ,naravno, ako misle objaviti one 4 preskocene epizode)... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/11/2007 : 08:57:26
|
quote: Originally posted by Akul
Iskreno,mislim da bi mogli poceti sa trobrojem, samo što to baš ne bi imalo smisla.Zašto? Zato što bi se onda pojavilo pitanje o opstanku extra serije...Ako bi izlazilo tromjesecno, to znaci da bi u godini dana izašlo 12 orginalnih epizoda. To znaci da bi izlazilo brže od extra serije i da bi je za nekoliko godina i sustigli(ako nastavi ovim tempom izlaženja i ako ne završi sa "S druge strane smrti") a to baš ne bi imalo smisla...Jedino da pocnu sa tim trobrojem nakon što extra serija dode do kraja sa neobjavljenim epizodama ili je tada dovrše. Tada bi to imalo više smisla(i ,naravno, ako misle objaviti one 4 preskocene epizode)...
Pa kaj sad? Ako može AF regular, klasik i u boji, Zagor redovni, extra i klasik (možda ce uskoro i u boji?); zašto ne bi i DD Klasik? Ako je nešto potencijalno isplativo, zašto ne namlatiti još para? MIslim, ja to ne bi kupovao. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 15/11/2007 : 09:49:37
|
ma koje love, pa extra serija se bliži ritmu od 3 mjeseca za broj, redovna je krenula s -2 godine za talijanima sada je -7 s tendencijom pogoršanja. rade bi trobroje novih da ostatak fanova dobije strip koji voli, mada bojim se da cemo prije doc do 3. stupnja pasivnog znanja talijanskog i uz rijecnik kupovati brojeve u italiji. berni je dylana solidno uškopio, mislim da mu taj strip nije puno na pameti. glavno da je zagrizao i giganta te almanah, on ce jedan broj godišnje, nedaj Bože da je to prepustio nekom drugom tko bi poput libellusa kada se radi o martinu i nathanu to spilao nabrzinu. jedino sa specijalima stvar stoji dobro. ja sam uvijek za kiosk strip, no kada neide neide, ako šugavi redovni zagor ide na 3 tjedna, a ddex se jedva drži na 2 mjeseca (gdje je novi?) onda je to pokazatelj realnog stanja stvari. |
Till I Collapse |
|
|
Akul
Junior Member
Croatia
354 Posts
Posted - 15/11/2007 : 20:16:05
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Akul
Iskreno,mislim da bi mogli poceti sa trobrojem, samo što to baš ne bi imalo smisla.Zašto? Zato što bi se onda pojavilo pitanje o opstanku extra serije...Ako bi izlazilo tromjesecno, to znaci da bi u godini dana izašlo 12 orginalnih epizoda. To znaci da bi izlazilo brže od extra serije i da bi je za nekoliko godina i sustigli(ako nastavi ovim tempom izlaženja i ako ne završi sa "S druge strane smrti") a to baš ne bi imalo smisla...Jedino da pocnu sa tim trobrojem nakon što extra serija dode do kraja sa neobjavljenim epizodama ili je tada dovrše. Tada bi to imalo više smisla(i ,naravno, ako misle objaviti one 4 preskocene epizode)...
Pa kaj sad? Ako može AF regular, klasik i u boji, Zagor redovni, extra i klasik (možda ce uskoro i u boji?); zašto ne bi i DD Klasik? Ako je nešto potencijalno isplativo, zašto ne namlatiti još para? MIslim, ja to ne bi kupovao.
zaboravio si extra seriju |
|
|
Akul
Junior Member
Croatia
354 Posts
Posted - 15/11/2007 : 20:20:38
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
ma koje love, pa extra serija se bliži ritmu od 3 mjeseca za broj, redovna je krenula s -2 godine za talijanima sada je -7 s tendencijom pogoršanja. rade bi trobroje novih da ostatak fanova dobije strip koji voli, mada bojim se da cemo prije doc do 3. stupnja pasivnog znanja talijanskog i uz rijecnik kupovati brojeve u italiji. berni je dylana solidno uškopio, mislim da mu taj strip nije puno na pameti. glavno da je zagrizao i giganta te almanah, on ce jedan broj godišnje, nedaj Bože da je to prepustio nekom drugom tko bi poput libellusa kada se radi o martinu i nathanu to spilao nabrzinu. jedino sa specijalima stvar stoji dobro. ja sam uvijek za kiosk strip, no kada neide neide, ako šugavi redovni zagor ide na 3 tjedna, a ddex se jedva drži na 2 mjeseca (gdje je novi?) onda je to pokazatelj realnog stanja stvari.
Žalosno, a istinito...cak sam mislio ici na tecaje talijanskog zbog ovog ubojitog ritma izlaženja...a što se tice specijalca...ove godine ih je izašlo 2(sad bi negdje trebao i treci...), a prošle godine 4... |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
Posted - 19/11/2007 : 18:55:52
|
Promijenio sam mišljenje. Dylan Dog klasik može, ali: - mora izlaziti svakih dva tjedna - cijena mora biti oko 10 kuna
I bit ce odlicno.
|
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
|
Topic |
|