Author |
Topic  |
Gutrum
New Member

Croatia
230 Posts
Member since 20/06/2007 |
Posted - 31/10/2007 : 16:07:48
|
Slazem se da je ovo dosta dobro - samo što nije isto raditi ilustracije i strip - meni ilustracije idu (amaterski) cist dobro medjutim kad pokusam sa stripom ...em mi se neda sve crtat em neznam sve nacrtat em i ako se potrudim to je sve nekako drveno mislim da je crtat strip škola koja se treba posebno odradit bez obzira što neko zna crtat tj ako neko zna crtat ne znaci da zna crtat i stripove  |
Edited by - Gutrum on 31/10/2007 16:08:22 |
 |
|
Fratelo
Starting Member

24 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 31/10/2007 : 18:55:07
|
quote: Originally posted by Gutrum ... samo što nije isto raditi ilustracije i strip... tj ako neko zna crtat ne znaci da zna crtat i stripove 
Bolna istina  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 01/11/2007 : 15:19:29
|
quote: Originally posted by Gutrum
Slazem se da je ovo dosta dobro - samo što nije isto raditi ilustracije i strip - meni ilustracije idu (amaterski) cist dobro medjutim kad pokusam sa stripom ...em mi se neda sve crtat em neznam sve nacrtat em i ako se potrudim to je sve nekako drveno mislim da je crtat strip škola koja se treba posebno odradit bez obzira što neko zna crtat tj ako neko zna crtat ne znaci da zna crtat i stripove 
To je cista istina , jer crtanje stripova zahtjeva jednu daleko vecu razinu, nazovimo je "talentom". Mnogi ilustratori crtaju jedne te iste motive jer prakticki znaju samo odredenu šablonu povlacenja linije...i to je sve. Medutim, strip-crtac mora znati sve crtati, sve moguce detalje, a nije mala stvar uopce i zamisliti koje sve detalje strpati u ambijent (vinjete). Pogledajte Villu, Civitellija, Della Monicu, Frisendu... koje samo originalne ideje imaju za detalje. Drugo što je bitno jest kadriranje - umjece da se strip-table još više "osvježe". Mnogi crtaci se drže jednih te istih kadrova/perspektiva (v. Letterija, Donattelija i kompaniju), što je ubi-bože dosadno. Meni je crtež jako bitan jer je on bit stripa, a i cijenim kad je nešto genijalno napravljeno. Dvije su vrste crtaca: 1) relisti (realni prikaz detalja) - Villa, Della Monica, Fisenda, Marcello, Cassaro... i 2) crtaci s posebnim stilom ("svojstvena" expresivnoast/impresivnost njihovog crteža) - Chiraolla, Fusco, Laurenti, Roi... |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 01/11/2007 : 21:55:41
|
quote: Originally posted by Fratelo
kk, na slovenskom sam se fino registrirao a UPPS nest zeza -.-
Znas Slovenacki? A sto se uppsa tice Slavni ovih dana petlja nesto po skriptama, pa probaj ponovo svaki dan... Verujmi vredi muke! |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 01/11/2007 : 22:17:15
|
Šta te zeza na UPPS-u? Javi se na mail ili pm pa cemo to srediti. |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Posted - 01/11/2007 : 22:18:59
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Znas Slovenacki? A sto se uppsa tice Slavni ovih dana petlja nesto po skriptama, pa probaj ponovo svaki dan... Verujmi vredi muke!
Ma kakve skripte i slavni, ne zna ti on to. Ovih dana se prave ražnjici, tope cvarci i te stvari :P |
 |
|
Fratelo
Starting Member

24 Posts
Posted - 01/11/2007 : 23:15:53
|
ma na UPPSu sam poslao zahtjev za registraciju i rekao mi je da pogledam u mail box za aktivaciju accounta.. to je bilo prije par dana, a jos nista od maila.. evo sad sam se registrirao na drugi mail |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Posted - 02/11/2007 : 19:14:42
|
ma na UPPSu sam poslao zahtjev za registraciju i rekao mi je da pogledam u mail box za aktivaciju accounta.. to je bilo prije par dana, a jos nista od maila.. evo sad sam se registrirao na drugi mail
Registrovan si... Bili su neki problemi na serveru gdje se hostuje... |
 |
|
Fratelo
Starting Member

24 Posts
Posted - 03/11/2007 : 14:59:35
|
da, evo dobio sam .. "Poštovani, zbog problema na serveru gdje se hostuje UPPS sajt poslednjih dana nije radila automatska registracija novih korisnika. Sada je to sve o.k., ali ne treba da uzalud ocekujete aktivacijski mejl jer su imena i lozinke pod kojim ste se registrovali na UPPS vec u funkciji. Probajte.
Izvinjenje svima što je uopšte do ovoga došlo."
e super, cini mi se da je ta tema dost zanimljiva i ekipa je na mjestu
|
 |
|
Fratelo
Starting Member

24 Posts
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
|
Fratelo
Starting Member

24 Posts
|
mifugo
Senior Member

1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
|
Fratelo
Starting Member

24 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/11/2007 : 18:29:58
|
Valjda bi tribalo "neznani"
A ni sa Crossover Mifugo nije ništa loše mislija
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Fratelo
Starting Member

24 Posts
|
Topic  |
|