forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Gigant 21
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 05/11/2007 : 22:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Sve se, na kraju, svodi na naviku. Ja sam shvatio da nemam dovoljno vremena da bih ga trosio na ispodprosjecne, pa cak i solidne, ali jedne te iste stripove. Hocu nove i drugacije stripove, hocu da me odusevi, nasmije, rasplace, iznenadi, zaprepasti, zamisli...

Za tako nešto trebaš gledati dobre TV serije, omjer toga u odnosu na strip je 100:1.

www.stripgen.com
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/11/2007 : 22:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Mene su recimo Sablasni rudnik i Matador epizode odusevile...
Nije moj talijanski tuc-muc nesto ali dovoljno da se procita Texa i da se skuzi
prica a price su odlicne kao i crtez. I to su neke epizode na oko 480 ako se dobro sjecam.
Pitanje je i sto tocno koga moze oduseviti, opet se svodi na neciji ukus.
Meni je recimo Zagor specijal 9. odlican, dok mi je 10. dosadan, skoro necitljiv.
A ima nekih tu medju nama koji se sigurno nebi slozili.
Mene je recimo prije par godina 20th century boys odusevio i jos uvijek me drzi (jer jos
uvijek izlazi) nekoga to recimo uopce nece zanimati jer je manga.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/11/2007 : 22:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Za sebe osobno mogu reci kako ne citam stvari iz navike, ili nostalgije.
Kad bi se desilo da nesto ne mogu citati ja bih jednostavno prestao.
Sve dok me to sto citam jos uvijek zanima i zabavi, smatram da to nije navika.
Na kraju krajeva neki koji su nekoc citali stripove ne mogu sebe uopce naci u njima
i ne moze ih nista oduseviti, niti jedan strip, odusevljenje traze negdje drugdje.
Za njih smo svi mi malo "cudni"...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2007 : 22:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

quote:

Sve se, na kraju, svodi na naviku. Ja sam shvatio da nemam dovoljno vremena da bih ga trosio na ispodprosjecne, pa cak i solidne, ali jedne te iste stripove. Hocu nove i drugacije stripove, hocu da me odusevi, nasmije, rasplace, iznenadi, zaprepasti, zamisli...

Za tako nešto trebaš gledati dobre TV serije, omjer toga u odnosu na strip je 100:1.

Da, nazalost, izgleda da je tako.
U zadnje su me vrijeme, od onoga sto se kod nas prikazuje, odusevili "Vatreni decki" (Rescue me), stvarno genijalna serija i Six feet under. Ali ima stvarno puno dobrih, zanimljivih modernih, zabavnih i vise nego gledljivih serija. Kad tako postavis stvari, ispada da je steta sto provodim dane i noci na stripove...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2007 : 22:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

Mene su recimo Sablasni rudnik i Matador epizode odusevile...
Nije moj talijanski tuc-muc nesto ali dovoljno da se procita Texa i da se skuzi
prica a price su odlicne kao i crtez. I to su neke epizode na oko 480 ako se dobro sjecam.
Pitanje je i sto tocno koga moze oduseviti, opet se svodi na neciji ukus.
Meni je recimo Zagor specijal 9. odlican, dok mi je 10. dosadan, skoro necitljiv.
A ima nekih tu medju nama koji se sigurno nebi slozili.
Mene je recimo prije par godina 20th century boys odusevio i jos uvijek me drzi (jer jos

Ovdje se potpuno slazemo. Samo da napomenem da je te Texove opet pisao Boselli.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/11/2007 : 22:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Claudio Nizzi vec dugo nije napisao nista sto bi bilo bas dobro... i tu se slazemo.
No tko zna, mozda je njegovo vrijeme u Texu proslost, mozda je vrijeme za nekog drugoga...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2007 : 22:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Da je vrijeme za nekog drugog, to je savrseno jasno. Svima, osim Canziu i Bonelliju.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 05/11/2007 : 23:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message
Ja sam malo tražio po talijanskim forumima i naišao na ovo:

Posto che Nizzi abbia davvero smesso definitivamente di scrivere Tex (cosa di cui io sono personalmente convinto, ma, viste recenti delusioni, aspetterei a cantar vittoria fino alla conferma definitiva), quest'anno ci toccano ancora 4 sue storie: due per la Regolare (Del vecchio e Repetto), un Maxi (Diso) e quasi certamente un Texone (Garcia Seijas). L'anno prossimo ne usciranno almeno 3. Due sulla serie Regolare (Rossi e Civitelli) ed un Maxi (Cossu). Ne rimarrebbero, quindi, 5 (tra cui quella di Sommer che doveva uscire quest'anno e la cui pubblicazione dipende da quando l'artista spagnolo riuscir#224; a terminarla. Teoricamente potrebbe essere l'Almanacco del 2008 o quello del 2009). Sicuramente almeno una sar#224; pubblicata nel 2009 e le altre saranno sicuramente smaltite al massimo nel 2010.

In ogni caso, l'agonia, come la chiami tu, sar#224;, almeno per me, resa pi#249; leggera dal fatto che, a partire dall'anno prossimo, ci saranno per ogni storia di Nizzi almeno due storie scritte da altri autori o, se volete vederla in quest'altro modo, per ogni pagina scritta da Nizzi che apparir#224; nei prossimi 3 anni ce ne saranno almeno 4 scritte da altri autori.
Non #232; mica poco.

Preuzeto sa: http://www.texwiller.net/forum/viewtopic.php?t=6037
Koliko sam skužio ovdje se govori o nekakvom Nizzijevom odlasku???
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/11/2007 : 00:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Eto vidis...
Sto se mene tice moze odmah ici...

Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 06/11/2007 : 07:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
quote:

quote:

quote:

U zadnje su me vrijeme, od onoga sto se kod nas prikazuje, odusevili "Vatreni decki" (Rescue me), stvarno genijalna serija i Six feet under. Ali ima stvarno puno dobrih, zanimljivih modernih, zabavnih i vise nego gledljivih serija. Kad tako postavis stvari, ispada da je steta sto provodim dane i noci na stripove...

A tek ostale HBOidne serije: The Wire, The Shield, Deadwood, Rome, John from C., Dexter, Galactica. Cak i Law and Order: SVU i CI imaju fenomenalnih epizoda. Da neki Tex.

Pogotovo preporucujem "The Wire", ta serija te može toliko uznemiriti da se kasnije pitaš ima li išta svrhe.

www.stripgen.com
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 06/11/2007 : 08:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

20th century boys se zavrsio sa 22. tankobonom. Prica se, da ce se nastaviti sa 21th century boys, gdje ce autor u 2 tankobona pokupiti sve konce i tako zavrsiti mangu.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 06/11/2007 : 08:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by jack 50

Preuzeto sa: http://www.texwiller.net/forum/viewtopic.php?t=6037
Koliko sam skužio ovdje se govori o nekakvom Nizzijevom odlasku???

Sve su to samo spekulacije, ima Nizzi u Italiji svoju publiku, mada to zvuci neverovatno. Ako i ovog trena prestane pisati za Texa, ima jos za neke tri godine njegovih jos neobjavljenih prica u zalogi.
Nizzijev naslednik ce verovatno biti Faraci...

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 06/11/2007 : 09:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Civitelli je imao neke male izlete u scenaristicke vode. Zna li netko na što je to slicilo?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2007 : 09:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

A tek ostale HBOidne serije: The Wire, The Shield, Deadwood, Rome, John from C., Dexter, Galactica. Cak i Law and Order: SVU i CI imaju fenomenalnih epizoda. Da neki Tex.

Pogotovo preporucujem "The Wire", ta serija te može toliko uznemiriti da se kasnije pitaš ima li išta svrhe.

Deadwood sam propustio na TVu, pogledat cu DVDove (ako mi ih Parlov posudi:) ). Rome me zanima, to cu valjda isto nabavit. Ostalo nije bilo kod nas, to triba skidat s neta? Nemam vremena za sve to... Ali ok, neke najvaznije... Manje interneta, vise TV-a. Jebote, kako ovo glupo zvuci.

Inace, je l' se smije reci da mi je bila super i Ally McBeal? A Sutkinja Amy?:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/11/2007 : 10:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Inace, je l' se smije reci da mi je bila super i Ally McBeal?

Sme. Prva sezona. Za ostale streljamo.

ubr, obavezno odgledaj novu Galacticu. Iako kao i svi drugi malo gnjave na sredinama sezona - još uvek je najbolja serija koja trenutno ide.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2007 : 10:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ljudi tamo izgleda vec mjesecima skacu od srece, ali nista jos nije potvrdjeno... Navodno zavrsava svoju zadnju pricu, maxi za Cossua (to je vec sada kandidat za najgori Tex u povijesti. Nizzijev tekst i Cossuov crtez, to ne moze biti dobro da ga jebes)

No, ono sto je problem je ovo:

Sergio Bonelli riteneva (uso il passato perché forse oggi non #232; pi#249; cos#236; rigido al riguardo) certi autori troppo "di rottura" rispetto ad una presunta tradizione narrativa e grafica della serie e sembrava convinto che i lettori tradizionalisti sarebbero stati spiazzati se certe storie fossero apparse sulla Serie Regolare
Ha inventato il Texone perché dopo aver commissionato una storia a Guido Buzzelli non ha avuto il coraggio di proporre quei disegni poco tradizionali sulla serie regolare (eppure sapeva benissimo che tipo di disegnatore fosse Buzzelli e qual'era il suo stile), poi il formato ha avuto successo, tanto da generare dei "fratelli" nelle altre testate di punta, e dopo poco tempo l'ha, di fatto, "normalizzato".
Praticamente per lo stesso motivo ha inventato il Maxi: per pubblicare una storia commissionata a Giancarlo Berardi (ma ancora una volta: non conosceva forse lo stile di Berardi prima di commissionargli la storia? Twisted Evil) e l'ha poi "riesumato" sei anni dopo, per pubblicare le storie di Segura, anche lui autore giudicato "non tradizionale".

Ili ukratko - Sergio Bonelli se boji riskirati i mijenjati formulu. Giganti su rodjeni tako sto se bojao da ce Buzzelijeva prica odbiti stare, tradicionalne Texove fanove, a i Maxiji su defacto nastali zbog istog razloga, ali ovaj put s Berardijem u glavnoj ulozi. I u tome lezi cijeli problem.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6346 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/11/2007 : 10:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:

Navodno zavrsava svoju zadnju pricu, maxi za Cossua (to je vec sada kandidat za najgori Tex u povijesti. Nizzijev tekst i Cossuov crtez, to ne moze biti dobro da ga jebes)

;-)))

Tex je ocito pao na niske grana kad su dali Cossu-u da crta.Taj tip je jedan od žešcih promašaja u povijesti Bonellija i stvarno mi nije jasno zašto mu daju da crta.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6346 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/11/2007 : 10:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:

Onaj kome je primjerice "specijalna misija" dosadna epizoda, njemu ce i mnoge druge biti dosadne,
pa iako ima cak i boljih epizoda od te, koje cekaju na nas...

Baš je neki dan procitao.Meni je solidna,zaplet intrigantan i radnja ide dobro(dajem plus za mucenje Texa sa užarenim nožem-aj neka je i on jednom dobio;-))).Kraj pomalo zbrzan jer teško mi je povjerovati da dvojica rendžera,ma kako oni sposobni bili, mogu tek tako uletit kod predsjednika.Epizoda bi mogla i trebala biti malo duža ali s obzirom da crta Ortiz(koji ipak nije tako dobar kao u dosad izašlim Maxijima),zadovoljan sam pa ako sljedece budu u rangu ove,ja zadovoljan.

A kad smo vec kod Nizzijevih nasljednika,napominjem da nisam citao talijanska izdanja vec samo naša,ali možemo malo nagadati i diskutirati.Ja bih volio da to bude Boselli ili Segura,mada mi je ovaj zadnji Maxi koji je izdao Ludens(Dva lica osvete)i koji je pisao Segura poprilicno loš.Prva 2 Segurina Maxija su me oduševila i to je po meni Tex kakav bi trebao biti.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 06/11/2007 : 12:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Markose, kakvi su zadnji Zagori koje si citao? (496-499> Burattini), (501-503> Capone)
Jel valja to što?

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2007 : 12:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nisam to citao, prestao sam kupovati sve talijanske stripove na kioscima osim Magicnog. Julija i Dampyr su mi dosadili, Tex pogotovo, Zagor ce ionako biti objavljen kod nas pa nema smisla kupovati dvaput istu stvar. Procitao sam 500, iznenadjujuce dobar, osim kraja koji je zbrzan. Burattini je inace ok, ta bi prica sa Skullom mogla biti dobra, mada vise volim Bosellija i mada je Tkacev povratak bio tako tako. Ali Burattini mi je super osoba, ono, pravi fan, covjek gotovo zivi za tog Zagora i zbog toga ga cijenim, cak i kad podbaci. Capone... Ne znam. Moglo bi biti ok.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2007 : 12:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

quote:

Onaj kome je primjerice "specijalna misija" dosadna epizoda, njemu ce i mnoge druge biti dosadne,
pa iako ima cak i boljih epizoda od te, koje cekaju na nas...

Baš je neki dan procitao.Meni je solidna,zaplet intrigantan i radnja ide dobro(dajem plus za mucenje Texa sa užarenim nožem-aj neka je i on jednom dobio;-))).Kraj pomalo zbrzan jer teško mi je povjerovati da dvojica rendžera,ma kako oni sposobni bili, mogu tek tako uletit kod predsjednika.Epizoda bi mogla i trebala biti malo duža ali s obzirom da crta Ortiz(koji ipak nije tako dobar kao u dosad izašlim Maxijima),zadovoljan sam pa ako sljedece budu u rangu ove,ja zadovoljan.

A kad smo vec kod Nizzijevih nasljednika,napominjem da nisam citao talijanska izdanja vec samo naša,ali možemo malo nagadati i diskutirati.Ja bih volio da to bude Boselli ili Segura,mada mi je ovaj zadnji Maxi koji je izdao Ludens(Dva lica osvete)i koji je pisao Segura poprilicno loš.Prva 2 Segurina Maxija su me oduševila i to je po meni Tex kakav bi trebao biti.

Slazem se, Segura i Boselli bi bili dobri, ali Segura, em vise ne pise toliko puno, em je tradicionalno osudjen samo na Maxija.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 06/11/2007 : 13:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Deadwood sam propustio na TVu, pogledat cu DVDove (ako mi ih Parlov posudi:) ). Rome me zanima, to cu valjda isto nabavit. Ostalo nije bilo kod nas, to triba skidat s neta? Nemam vremena za sve to... Ali ok, neke najvaznije... Manje interneta, vise TV-a. Jebote, kako ovo glupo zvuci.

Inace, je l' se smije reci da mi je bila super i Ally McBeal? A Sutkinja Amy?:)

Deadwood i Sopranosi dvije definitivno najbolje serije koje sam gledao. Vatreni decki su tik do njih.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1671 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 06/11/2007 : 15:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
quote:

Skidanje serija sa neta!? Markose, pa zar to nije piraterija?!

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2007 : 15:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Da, naravno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/11/2007 : 15:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Hajmo sa serijama u svastaru!

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000