forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 kolika je realna ocijena vrijednsoti kolekcije...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2007 : 22:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
nisan baš primjetia da se ekipa trga za te kolekcije

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 06/11/2007 : 22:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message
@dubac
bez uvrede ali ti si slijep, prije godinu dana bio si sretan ako bi dobio lms mm ocuvan za 4/5 za 35-40kn po broju a sad ako se proda glancer za 20kn - dobro se proda, mislim libellusov marti dode cca 85 kuna po knjizi, tko je lud dati iste tolike pare za lms izdanje!?
to što ti svoje kolekcije ne bi prodavao ispod 500 ojra je tvoja osobna stvar, uostalom uzmeš recimo komplet dilana extra od sd/lu za cca 150 ojra i daš daljnjih 8oak ojra za neobjavljene brojeve i specijalce pa imaš sve to u boljoj opremi za duplo manje love
doduše ja to govorim s aspekta ljubitelja stripa koji nešto kupuje prvenstveno da bi citao a ne da bi se divio trostrukoj kolekciji
bez uvrede

Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/

Edited by - THeMiSFiT on 06/11/2007 22:08:20
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/11/2007 : 22:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ja vidiš imam recimo komplet DD "Dnevnik", ali kupujem i DD extra " SD/Ludens" i obe su mi kolekcije podjednako drage.
Ja sam komplet kolekciju DD "Dnevnik" (bez specijala) platio 100 evra, nije u glanc stanju, zato sam rekao da bi po meni realna cena za DD "Dnevnik" + specijali u glanc stanju bila 200 evra.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 06/11/2007 : 22:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by THeMiSFiT

@dubac
bez uvrede ali ti si slijep, prije godinu dana bio si sretan ako bi dobio lms mm ocuvan za 4/5 za 35-40kn po broju a sad ako se proda glancer za 20kn - dobro se proda, mislim libellusov marti dode cca 85 kuna po knjizi, tko je lud dati iste tolike pare za lms izdanje!?
to što ti svoje kolekcije ne bi prodavao ispod 500 ojra je tvoja osobna stvar, uostalom uzmeš recimo komplet dilana extra od sd/lu za cca 150 ojra i daš daljnjih 8oak ojra za neobjavljene brojeve i specijalce pa imaš sve to u boljoj opremi za duplo manje love
doduše ja to govorim s aspekta ljubitelja stripa koji nešto kupuje prvenstveno da bi citao a ne da bi se divio trostrukoj kolekciji
bez uvrede

Upravo tako.Ti govoris sa aspekta ljubitelja stripa koji ga i cita.
Ja ovde govorim o kolekcionarskoj vrednosti stripa.To su dve potpuno razlicite kategorije.
Pazi sad ovako probacu da uprostim stvar do maksimuma.
Koliko je tesko sastaviti Glanc komplet DD Extra.Ukoliko imas lovu trebace ti nedelju dana raspitivanja i kupovine i stvar si zavrsio.
Hajde da probamo da sastavimo komplet DD Dnevnik Glanc.Brojevi od 50 do 59 u glanc stanju su veoma retki.Posto svi znaju za vic od malog deteta pa do stare bake sto ima tavan niko glancera ne da bez minimum 10 do 20 eura.Uzecemo srednju vrednost od 15 eura.Sve vreme govorim o glancerima samo podsecanja radi.Zatim dolazimo do onih stripova koji su posebno vazni jer nisu reprintovani pa su vazni i onima kao ti sto samo citaju stripove.To su 27,30,39 i 48.Ovi stripovi ocuvani od 3 do 4 su prodavani na aukcijama i za 25 i 30 eura.OK, to si extremni slucajevi.Njihova glanc vrednost je takodje minimum 15 eura.Dakle,14 stripova puta 15 eura je 210 eura.
Znaci vec je dostignuta sa 14 brojeva cena koju su ovde neki pominjali kao cenu celog kompleta.Neka su svi drugi stripovi iz kompleta samo po 3 eura komad a svi znamo da nisu jer je broj jedan bar 10 eura a i druge je tesko naci bez 5 ali ajde.Idemo dakle dalje:
45 puta 3 eura je 135 eura.
135 + 210 = 345
Neka i "jadni" preprodavac ima neku zaradu za trud i dolazimo do cifre od 400 eura za koju sam ja vec rekao da je minimalna za koju bih prodao ovako sastavljen komplet.
Sve druge price su ciste fantazmagorije.Ovo govorim kao kolekcionar,citalac i preprodavac.Pokusavam da budem realan i da sagledam ovo iz svakog ugla a ne samo citalackog.Ako mi ne verujes i imas strpljenja i novca probaj sam da formiras glanc komplet DD Dnevnik i videces koliko ce te kostati.Tek onda mozes reci koja mu je realna vrednost.
Druga je stvar ako se ipak nadje citav komplet negde za sitne novce kod nekog neupucenog a takvi su retki ili nekog ko je tesko bolestan ili mu je neko u familiji bolestan pa prodaje bud zasto.To su izuzetci a ne pravilo.
Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 06/11/2007 : 22:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message
ama slažem se srdane, ja sam pokušao sakupiti dilana zs (prije ere interneta) a kada je poceo izlaziti extra sam odustao - em je izdanje bilo bolje, em pristupacnije itd.
ja ne kažem da su ta izdanja bezvrijedna i slažem se s tobom - 200eura max. za glanc kolekciju bez obzira na to koliko je kome draga.
meni je prirastao srcu i moj komplet af klasik(meki) koji brat bratu vrijedi možda 100 eura ali ga ja ne bi dao ni za 10000 upravo zato jer mi je prirastao srcu i jer cu ga citati iznova i iznova

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 06/11/2007 : 22:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Ja vidiš imam recimo komplet DD "Dnevnik", ali kupujem i DD extra " SD/Ludens" i obe su mi kolekcije podjednako drage.
Ja sam komplet kolekciju DD "Dnevnik" (bez specijala) platio 100 evra, nije u glanc stanju, zato sam rekao da bi po meni realna cena za DD "Dnevnik" + specijali u glanc stanju bila 200 evra.

Za moj pojam razlika izmedju cene stripa ocuvanog za 4 i za glanc je puta 4 minimum.Zasto?
Pa takav im je odnos u stvarnosti u dostupnosti na trzistu.Cetvorki imas koliko hoces.
Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 06/11/2007 : 23:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message
@dubac
shvacam ja to samo opet, tko ce ti dati tih 400 eura? eto i dveribadov komplet je izvukao taman toliko iako je i sam dveribad stavio pocetnu cijenu od 2000kn. znam kako je teško sakupiti to ali mislim da bi se nacekao da dobiješ tu cijenu

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 06/11/2007 : 23:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
To je vec drugo pitanje.
Ko je spreman da plati jedno toliko skupo zadovoljstvo.
Svakako ih nije puno.
Medjutim ja sam ti zivi svedok da svaka roba ima svog kupca.
Prodaju se citavi kompleti ZS i LMS za hiljade eura.
Ukoliko se nebi prodavali niko ih ne bi ni sastavljao.
Veruj mi teze je te stvari sastaviti nego prodati.Nadje se kupac.
Mislim da je Ratko vec pominjao da je prodao nekoliko kompleta ZS i LMS a ja znam jos ljudi koji su ih prodali i niko nije za mali novac.
Naravno slazem se ja da treba naci meru izmedju mogucnosti,vrednosti i zadovoljstva a to je za svakog coveka posebno i ono sto ga razlikuje od drugih.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/11/2007 : 00:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
U pravu si kad kažeš da svaka roba nade svog kupca i sa tim se u potpunosti slažem. Druga je stvar sad, bar za mene, šta bih radio sa glanc kolekcijom pojedinih izdanja, ako ne bih smeo da je procitam(jer onda više nije glanc), da mi stoji složena u ormanu ili na polici u najlon kesicama i da niko ne sme da je pipne, pa zar za takav užitak da dam 500 evra (mislim na kolekciju DD Dnevnik), mislim da bih to mogao da uradim samo da me Bog poludi! Naravno, naci ce se lovatori koji ce to zadovoljstvo sebi da priušte, ali je to po meni -"bolesno"!
To su "tobož" pravi kolekcionari koji mogu da se pohvale sa takvim kolekcijama, po meni sasvim pogrešno razmišljanje i rezon?
Strip treba voleti, treba ga citati, treba ga cuvati i truditi se da i pored tolikog broja citanja ostane u što boljem stanju, ali ne treba ici u krajnost, no, opet podvlacim, ima nas svakakvih.
Ja cu uvek da budem zadovoljan sa stripovima koji su ocuvani za 4, a da su pri tom celi, da nisu masni, škrabani i da se ne raspadaju.
Imam i ja glancere u kesicama, ne kažem da ih nemam, ali niko ih ne cita, stoje jadni i žalosni složeni na policama i cekaju da ih neko procita, otvori, prelista, ne stigne se da se sve procita, dosta toga se nagomilalo, eto to je to!
Nemam ništa protiv da neko proda skupo svoje kolekcije, baš me briga, koliko para toliko muzike!
U zdravlje, ajde da procitam pre spavanja novog Zagora almanaha br. 2(pa u kesicu)! :)))

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000