Author |
Topic |
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/11/2007 : 08:59:37
|
Koliko ja znam, Zole radi CRS samo ovu godinu, stoga svi koji misle da mogu bolje i zele se ukljuciti su dobrodosli. |
Trouble will find me |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 11/11/2007 : 13:49:05
|
quote: Originally posted by Pavel01
jadnik, da skupimo kakve donacije za lijecenje?
lijepi pozdrav! o lijecenju cemo kasnije, reci prvo koja je dijagnoza..? mislim da sam razložno iznio svoje stavove (dapace, buduci da je rijec o jednom opskurnom blogu, kojeg radim ponajviše iz ciste zajebancije i prvenstveno za ljude koji me privatno znaju, te imajuci na umu kakvi su inace tekstovi na blog.hr - i VIŠE NEGO RAZLOŽNO..),a to što se netko ne slaže, nije razlog za uznemiravanje lijecnika..
|
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 11/11/2007 : 14:02:55
|
quote: Originally posted by culture vulture
lijepi pozdrav! o lijecenju cemo kasnije, reci prvo koja je dijagnoza..? mislim da sam razložno iznio svoje stavove (dapace, buduci da je rijec o jednom opskurnom blogu, kojeg radim ponajviše iz ciste zajebancije i prvenstveno za ljude koji me privatno znaju, te imajuci na umu kakvi su inace tekstovi na blog.hr - i VIŠE NEGO RAZLOŽNO..),a to što se netko ne slaže, nije razlog za uznemiravanje lijecnika..
'ebo sve ako ovo sto si napisao ima smisla. jest da nisam bas posebno nadaren. mozes li to formulirati onako da te razumijem? |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/11/2007 : 14:08:24
|
[quote] 'ebo sve ako ovo sto si napisao ima smisla. jest da nisam bas posebno nadaren. mozes li to formulirati onako da te razumijem?
zagor ... ne ... dobar. ti... citati... i drugo... biti bolji. sunce sija. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Posted - 11/11/2007 : 14:19:50
|
'ebo sve ako ovo sto si napisao ima smisla. jest da nisam bas posebno nadaren. mozes li to formulirati onako da te razumijem?
pa, ok.. evo onda ovako: ne mislim da je bilo povoda da koristiš izraze "jadnik" i "donacije za lijecenje", jer su misli koje sam iznio na svom blogu sasvim razumne.. štoviše, neki ljudi blisko povezani s festivalom su otvoreno rekli da se slažu.. ti se, naravno, ne moraš, ali ako ceš me nazivat jadnikom, onda barem reci zašto..
|
Edited by - culture vulture on 11/11/2007 14:21:31 |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 11/11/2007 : 14:24:37
|
pa, ok.. evo onda ovako: ne mislim da je bilo povoda da koristiš izraze "jadnik" i "donacije za lijecenje", jer su misli koje sam iznio na svom blogu sasvim razumne.. štoviše, neki ljudi blisko povezani s festivalom su otvoreno rekli da se slažu.. ti se, naravno, ne moraš, ali ako ceš me nazivat jadnikom, onda barem reci zašto..
zasto? pa zato sto se taj pojam pojavio u mojoj ogranicenoj glavi nakon sto sam procitao tvoj tekst i jos par stvarcica, naravno. procitao sam i pomislio, "koji jadnik, taj bi se trebao lijeciti". eto, sta drugo da ti kazem. to ti je moje demokratsko pravo. |
|
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Posted - 11/11/2007 : 14:29:56
|
najlakse je steci malo paznje kritiziranjem bonellija i ljubitelja istog.
mene boli dupe za bonellija i njegove citaoce.. ja jednostavno mislim da bi strip u hrvatskoj mogao imati puno svjetliju buducnost uz malo drugaciju prezentaciju i promociju.. i na tome radim u granicama svojih sposobnosti i trenutnih mogucnosti.. q-stripu zafaljujem na besplatnoj reklamici, za ozbiljan razgovor sam uvijek zainteresiran, al za prepucavanja nemam ni vremena ni volje..
|
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 11/11/2007 : 14:37:43
|
mene boli dupe za bonellija i njegove citaoce..
procitavsi tvoj blog vjerujem da te STVARNO boli. eto, sam si postavio dijagnozu.
ja jednostavno mislim da bi strip u hrvatskoj mogao imati puno svjetliju buducnost uz malo drugaciju prezentaciju i promociju..
jasno je sto je za tebe strip.
... na tome radim u granicama svojih sposobnosti i trenutnih mogucnosti..
i ja. sjedim udobno zavaljen u fotelju i zajebavam ljude koji rade.
q-stripu zafaljujem na besplatnoj reklamici, za ozbiljan razgovor sam uvijek zainteresiran, al za prepucavanja nemam ni vremena ni volje..
eh, sad jos da si zainteresiran i za ozbiljan rad... i to na vrijeme... |
|
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Posted - 11/11/2007 : 14:49:53
|
kad bi mi bar bilo do tvog mišljenja dovoljno stalo da ti nešt odgovorim.. kaj ne bi bilo zgodno živjet u tak neobicnom svijetu..?
|
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 11/11/2007 : 14:51:11
|
zasto? pa zato sto se taj pojam pojavio u mojoj ogranicenoj glavi nakon sto sam procitao tvoj tekst i jos par stvarcica, naravno. procitao sam i pomislio, "koji jadnik, taj bi se trebao lijeciti". eto, sta drugo da ti kazem. to ti je moje demokratsko pravo.
tipa ne znam, ali se s velikim dijelom teksta slažem. no to sad nije bitno; ono što jest bitno je da je on lijepo naveo hrpu argumenata kojima je potkrijepio svoje stavove, bez obzira bili oni ispravni ili ne. kontriraj mu konkretnim razlozima zašto se ne slažeš, nemoj ga nazivati jadnikom.
(OT: imao sam nedavno slicnu situaciju kada sam se usudio negativno komentirati odredeni masovno prihvaceni bend iz grada u kojem živim, za kojeg se fanovi kunu da održava lokalnu scenu živom i slicno, a koji je realno katastrofa. ja sam naveo svoje argumente, dok su sa suprotne strane pljuštali odgovori tipa: seljacino, koji si ti q, mater ti, idiote, i tome slicno (ukljucujuci i prijetnje fizickim nasiljem). za diskusiju sam bio spreman, i tražio sam da me netko razuvjeri, medutim suvislog odgovora nisam dobio.) |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 11/11/2007 : 14:56:21
|
quote: Originally posted by fler
tipa ne znam, ali se s velikim dijelom teksta slažem. no to sad nije bitno; ono što jest bitno je da je on lijepo naveo hrpu argumenata kojima je potkrijepio svoje stavove, bez obzira bili oni ispravni ili ne. kontriraj mu konkretnim razlozima zašto se ne slažeš, nemoj ga nazivati jadnikom.
(OT: imao sam nedavno slicnu situaciju kada sam se usudio negativno komentirati odredeni masovno prihvaceni bend iz grada u kojem živim, za kojeg se fanovi kunu da održava lokalnu scenu živom i slicno, a koji je realno katastrofa. ja sam naveo svoje argumente, dok su sa suprotne strane pljuštali odgovori tipa: seljacino, koji si ti q, mater ti, idiote, i tome slicno (ukljucujuci i prijetnje fizickim nasiljem). za diskusiju sam bio spreman, i tražio sam da me netko razuvjeri, medutim suvislog odgovora nisam dobio.)
nemam ja njemu sto "kontrirati". sto sam pomislio, to sam i napisao. "koji jadnik, trebao bi se lijeciti" ne zamara mi se glupostima koje piskara, a to sto navodis pod OT naravno najstrozije osudjujem. apsolutno sam protiv vrijedjanja. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 11/11/2007 : 15:12:50
|
nemam ja njemu sto "kontrirati". sto sam pomislio, to sam i napisao. "koji jadnik, trebao bi se lijeciti"
[/quote]
ali zbog cega si pomislio da se treba lijeciti? i da je jadnik? a kažeš da si protiv vrijedanja. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 11/11/2007 : 15:19:03
|
quote: Originally posted by fler
ali zbog cega si pomislio da se treba lijeciti? i da je jadnik? a kažeš da si protiv vrijedanja.
zbog cega? tesko je to opisati u par rijeci. moze slikovito, nisam ga vrijedjao, to sam izrekao sazaljivo.
recimo kao kad ides ulicom i vidis bolesnog cucka, pa pomislis "jadnik, trebao bi se lijeciti", ili alkoholicara koji prosi, pa pomislis "jadan covjek, trebao bi se lijeciti" itd. itd.
jednostavno mi je to prvo palo na um procitavsi njegov blog. "jadnik, trebao bi se lijeciti" ne kao vrijedjanje, vec krajnje iskreno i sazaljivo. |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 11/11/2007 : 15:51:03
|
recimo kao kad ides ulicom i vidis bolesnog cucka, pa pomislis "jadnik, trebao bi se lijeciti", ili alkoholicara koji prosi, pa pomislis "jadan covjek, trebao bi se lijeciti" itd. itd.
...ili kad naidjes na nekoga tko pokusava smjestiti u ludnicu sve koji se ne slazu s njegovim misljenjem, pa pomislis: "glupan, trebao bi se obrazovati."
neovisno o tome sto se ja nikako ne mogu sloziti s idejom da bi krug ljubitelja stripa trebalo prosirivati (ja bi ga zapravo suzio, po onom principu - kaze Bog svojim sljedbenicima: "dobro, odvojili ste Crkvu od drzave, ali sad bi je bilo dobro odvojiti i od kretena"), sve sto je C-V napisao na blogu (a blog je sam po sebi povrsan medij i ne bi se trebao previse ozbiljno shvacati), on je i adekvatno i uvjerljivo argumentirao.
kojekakvi Paveli01 ipak smatraju da je njihovo misljenje samo po sebi dovoljan argument da se s njima svi sloze (a NISU Zagoratustra triput najveci).
i onda pokusavati argumentirati takvoj osobi i objasnjavati zasto se s vecinom C-V-ovih misljenja slazem uzaludno je. zasto ne biti iskren pa napisati: "Pavele01, nisi vrijedan argumenata. osobno mislim (mozda grijesim, ali ako se dokaze tako ispravit cu se) da si glupan. i ako se ne pojavis s nekim argumentom za ono sto pises, ne zanimas me."
aj rest maj kejs. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 11/11/2007 : 16:04:27
|
@ jurica: potpuno se slazem. jos jednom: kod mene je blog izazvao pomisao "jadnik, trebao bi se lijeciti" i to sam izjavio bez namjere da se upustam u bilo kakve diskusije o sadrzaju teksta. jednostavno mi je toliko bezvezan. to je moje demokratsko pravo.
uopste ne smatram da je moje misljenje bilo kakav argument ili da bilo tko mora biti suglasan; i ovo "pavele01, nisi vrijedan..." je za mene sasvim prihvatljivo. to je tvoj stav. i misliti da sam glupan je tvoje demokratsko pravo koje ti ne zelim osporiti.
da povucemo paralelu, taj tekst ne smatram dovoljno vrijednim da ga seciram. kao sto ti smatras da moj stav/ja nije/nisam vrijedan argumenata. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 11/11/2007 : 16:46:22
|
quote: Originally posted by jurica
...ili kad naidjes na nekoga tko pokusava smjestiti u ludnicu sve koji se ne slazu s njegovim misljenjem, pa pomislis: "glupan, trebao bi se obrazovati."
procitao sam jos jednom tekst, pogledao linkove bloggera, itd. itd. jer sam uvijek samokritican.
za mene definitivno totalna bezvezarija u rangu pubertetlije.
tako da jedino mogu dodati kako umjesto "jadnik, trebao bi se lijeciti" bolje odgovara ova tvoja "pokusava smjestiti u ludnicu sve koji se ne slazu s njegovim misljenjem" (uz to da se odnosi na kultura-vultura). |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
kreso_stanic
Senior Member
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 11/11/2007 : 16:58:33
|
moj kratki osvrt...
CV- ti želiš forsirati nešto kako bi strip u tom tvom smislu ponovno postao "bitan", tj. "masovan". strip je za mene na neki nacin slobodna, skoro buntovna umjetnost i ona se može profilirati tijekom vremena u kulturnu vrstu poput književnosti, ali to ne treba siliti. ponekad stvari treba pustiti da se razvijaju svojim prirodnim tokom.
ZAŠTO SE SVI TI LJUDI TRUDE OKO FESTIVALA, NOVIH IZDANJA, WEB STRANICA, FANZINA,... iz ljubavi i užitka. ne treba imati "viši cilj" da bi to sve imalo smisla. smisao stripa je u stripu, u radosti i uzbudenju kakvu osjetiš kad nakon nekoliko godina ponovno procitaš strip kojega dugo nisi pogledao, ili kada dodeš na crš i vidiš da je sve ponovno skrpano u zadnji cas, da katalozi opet kasne i da program nema veze sa stvarnošcu, ali su se svi ti ljudi potrudili koliko su mogli, a iduca tri, nekad cetiri, dana uživat ce se samo u stripovima, dobroj atmosferi i pivu iz plasticne caše.
to je CRŠ kakav ja želim
PS: s obzirom na kvalitetu stripova koji se pojavljuju na cršovom natjecaju, mislim da bi stvrano bilo besmisleno nagradivati one koji su najbolje nacrtani, pogotovo zato što se radi o stripovima od jednu tablu kojima bi u prvom redu trebala biti duhovitost, tj. geg. (makar se i ja dosta cesto ne slažem s odabirom žirija)
|
Edited by - kreso_stanic on 11/11/2007 16:59:04 |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Topic |
|