Author |
Topic |
|
monte
Starting Member
5 Posts
Member since 11/11/2006 |
Posted - 13/11/2007 : 22:41:56
|
Beogradanin snima film o Martiju Misteriji stana - 13. novembar 2007.
Strip junak Marti Misterija, cuveni detektiv nemoguceg, uskoro bi mogao da oživi na velikom platnu, zahvaljujuci našem mladom režiseru Vuku Mitrovicu. Vuk je nedavno diplomirao na Kolumbija koledžu u Cikagu, a vec je dobio nagradu za najbolji film za septembar prestižnog filmskog kanala IFC (International Film Chanell). „Radim scenario za adaptaciju jedne epizode iz italijanskog stripa ´Marti Misterija´, i to epizode koju pamtim još iz detinjstva. Ugovor je potpisan sa kompanijom koja je zastupnik originalnog crtaca i pisca stripa Alfreda Kastelija”, kaže za „24 sata” reditelj Vuk Mitrovic (36). Vuk ce sledeceg aprila ponuditi scenario holivudskim studijima, a kako je kompanija sa kojom saraduje upravo prodala prava za strip „Dilan Dog”, po kojem bi uskoro trebalo da bude snimljen film, izvesno je da ce i Marti postati filmski junak. Vuk kaže da planiraju što glamurozniju produkciju i da ce pokušati da dobiju Džordža Klunija za glavnu ulogu.
Pored tog scenarija, Vuk je dobio i prava za adaptaciju jedne pozorišne predstave, koja je bila popularna u Americi, a govori o odrastanju u amereckoj provinciji, u vreme ekonomske krize.
Inace, do sada je snimao i režirao samo kratke filmove. Najuspešniji je "Pre-selected", za koji je dobio i nagradu IFC-a, a koji ce se u nekoliko navrata prikazivati na njihovom filmskom kanalu.
„Veoma sam pocastvovan tom nagradom, pre svega jer je dobijena u konkurenciji s neverovatno velikim brojem filmova. Nagrada otvara mnoga vrata, možda cak i na IFC, jer oni planiraju snimanje velikog broja televizijskih serija po ugledu na HBO”, kaže Vuk.
Za njegovu karijeru režisera u Americi „najzaslužnija” je sekretarica na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti koja ga je odgovorila od upisa. Rekla mu je da su vrlo male šanse da bude primljen jer „na režiju primaju samo petoro, od kojih je jedan talentovan, a ostali sa pedigreom”. (Mondo)
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 14/11/2007 : 00:40:06
|
Zanimljivo.Mladom režiseru želim puno srece, ali George Clooney? Kao Marti? Hmmm...ne znam, ne predstavljam si.Možda neko drugi.. No nema veze, ljepo je cuti takvu vijest. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7583 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 14/11/2007 : 09:14:13
|
quote: Originally posted by ordell
Zanimljivo.Mladom režiseru želim puno srece, ali George Clooney? Kao Marti? Hmmm...ne znam, ne predstavljam si.Možda neko drugi.. No nema veze, ljepo je cuti takvu vijest.
Meni bi George Clooney bio vrhunski kao Marti!! |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/11/2007 : 10:03:23
|
Ma kakav Clooney. Nek uzme nekog ne tako poznatog glumca, em bi ga došlo jeftinije, em bi ova tvrdnja o snimanju filma zvucala realnije. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 14/11/2007 : 10:30:43
|
Prije ce biti neka tipa Osveta Boga Ra... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Posted - 14/11/2007 : 13:00:06
|
quote: Originally posted by King Warrior
solidan je i filmovi su mu ok. Marti Misterija nece sigurno biti kandidovan za oskara
Koji su mu filmovi OK? Mr. & Mrs. Smith? Zoolander? The Cell? Psycho? Filmovi su mu katastrofa. Možda i ima neki prosjecan (kruže glasine), ali to je kap u moru. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Posted - 14/11/2007 : 17:03:38
|
quote: Originally posted by supermark
solidan je i filmovi su mu ok. Marti Misterija nece sigurno biti kandidovan za oskara
Koji su mu filmovi OK? Mr. & Mrs. Smith? Zoolander? The Cell? Psycho? Filmovi su mu katastrofa. Možda i ima neki prosjecan (kruže glasine), ali to je kap u moru.
meni su bas ti filmovi ok,osim Psycha naravno mada u Zoolanderu i Smithovima nema bas neku veliku ulogu.Tip je laf,ima smisla za humor sa granicom,ima drzanje i cool je=Marty M. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Posted - 14/11/2007 : 17:29:22
|
quote: Originally posted by supermark
Koji su mu filmovi OK? Mr. & Mrs. Smith? Zoolander? The Cell? Psycho? Filmovi su mu katastrofa. Možda i ima neki prosjecan (kruže glasine), ali to je kap u moru.
meni su bas ti filmovi ok,osim Psycha naravno mada u Zoolanderu i Smithovima nema bas neku veliku ulogu.Tip je laf,ima smisla za humor sa granicom,ima drzanje i cool je=Marty M.
Jbg, možemo ovako cijeli dan (i cijelu noc), ali se na kraju sve svodi na ukus |
|
|
neman
Starting Member
Serbia
97 Posts
Member since 20/05/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 15/11/2007 : 08:59:36
|
Ja predlažem Schwareneggera! Ili Brucea Willisa. Hell, pa može i Harrison Ford, nije tako star, a fino je odglumio Indianu Jonesa, što je fini predložak za Martina... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 15/11/2007 : 10:45:39
|
A kako su nam americke filmske ekranizacije poznatih stripova pokazale, primjerice na Constantinu, glavni junak niti približno ne mora nalikovati kao njegov stripovski predložak, pa cak niti biti iste nacionalnosti... tako da svaki prijedlog za glavnog glumca u ovome topiku prolazi... nažalost. ;) |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 15/11/2007 : 11:03:20
|
Sad ce u Turskoj nastati jagma za srpskim Marti Misterijom... "jel ima netko torent?" "jel to uopce postoji?"
Nova urbana legenda... |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8188 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/11/2007 : 21:52:43
|
po meni martija može najbolje odglumiti (bar po fizickoj slicnosti) onaj plavi što glumi u onoj seriji gdje on kao americki policajac dolazi u englesku, sa psom, flegmaticnim pit bulom, a cimerica mu je sienna miller... kako li se zove, a glumi i u bostonskom pravu, i u onoj spilbergovoj seriji o vanzemaljcima.... marc valley? možda |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
General Katana
New Member
206 Posts
Member since 22/10/2006 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 29/11/2007 : 15:03:23
|
Moj brat slici misteriji, a moj teca pljunuti Doktor misterija. Misteriozna familija... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 30/11/2007 : 15:38:47
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Moj brat slici misteriji, a moj teca pljunuti Doktor misterija. Misteriozna familija...
A kao ti veoma slicis Supermanu... Jeste opicena familija! |
|
|
|
Topic |
|