Author |
Topic  |
The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 16/11/2007 : 16:26:58
|
quote:
quote:
http://www.bedetheque.com/serie-279-BD-Universal-War-One.html
Tol'ko.
I lepo je videti noviju (u stvari - novu) BD produkciju ovde. Makar i ne bila nešto posebno kvalitetna.
quote:
Znaci, ovo nije dobro? Meni se crtez svidja...
Da znamo na cemu smo! Da znamo otpriliko gdje tko stoji! Ionako je kraj godine, vrijeme raznih izbora. Vidio sam to na par francuskih foruma i ne cini mi se loša ideja.
Dakle, 5 po vašem izboru najdražih stripova realiticnog/ozbiljnog stila i 5 najdražih karikaturalnog/humoristicnog stila, ne nužno poredanih od najdražih prema manje dragim, važno je da se skupi gomila. Svih vremena, svih žanrova, svih izdavaca. Ne mislite previše, ionako uvijek možete editirati vaš post.
Morone koji napišu pet puta Zagor ili Tex ili pokušavaju biti "duhoviti" u tom stilu, da sam ja moderator, izbacio bi bez opomene na X dana.
Let's the games begin. (puka sam)
---
OK, kad sam poceo sastavljat svoju listu, cini mi se da i nije tako dobra ideja, ali neka ostane, možda impulsivnost ima i dobrih strana.
|
www.stripgen.com |
Edited by - The Hammer of Hell on 16/11/2007 16:36:51
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27636 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/11/2007 : 16:32:51
|
Cekaj malo!Još nije prošao CRŠ.Tek poslije se može provesti anketa imajuci na umu brojne stripove koji ce izaci u povodu istog. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/11/2007 : 16:34:20
|
Sad ovako bez razmišljanja:
Thorgal Pride of Baghdad Fell Druuna Mister No
ne znam samo da li si mislio na pojedinacne epizode ..?
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 16/11/2007 : 16:34:35
|
Evo, ja prvi: [shit, bio sam spor :]
1. Corto 2. Blueberry 3. Ridobradi 4. Bernard Prince 5. Daredevil (Frank Miller)
za malo: Conan (Thomas-Buscema); Star Wars (Goodwin-Williamson); Ken Parker; ...
6. Asterix 7. Talicni Tom 8. Tumbleweeds 9. Spirou (Greg-Franqiun) 10. Gaston
za malo: Sami, Plave bluze, Yoko Tsuno, Peanuts
|
www.stripgen.com |
Edited by - The Hammer of Hell on 16/11/2007 16:35:22 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27636 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/11/2007 : 17:00:04
|
1. Swamp thing (Moore) 2. Dylan Dog (Marcheselli-Sclavi) 3. Sandman 4. Dark knight returns 5. Invisibles
Zamalo: ostatak Moorea, ostatak Morrisona, Spajdi (Lee, Conway), Blueberry, Love and rockets (ali Betove, ne Jaimove), Nausicaa
EDIT: damn, i Thorgal, i Sillage, i... nezahvalno, nezahvalno...
1. Gaston 2. Spirou (Franquin + Tome&Janry) 3. Usagi Yojimbo 4. Krcko (Macherot) 5. Rat-man (Ortolani)
Zamalo: Maison Ikkoku, Box office poison, Zekan,... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 16/11/2007 17:18:54 |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/11/2007 : 17:08:22
|
Blueberry Jeremiah Ken Parker Ridobradi + ( Corto, Thorgal, Comanche, XIII, Incal ) + ( Metabaruni, Bernard Prins, Tornjevi B-M ) + ( bd ) + ( Martin Mystere, Nathan Never )

Asterix Talicni Tom Gaston Spirou ( pogotovo Mali... ) Životinjska karma + ( Hogar ) + ...
    |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27636 Posts
Posted - 16/11/2007 : 17:37:46
|
quote: Originally posted by Djole
1. Swamp thing (Moore) 2. Dylan Dog (Marcheselli-Sclavi) 3. Sandman 4. Dark knight returns 5. Invisibles
Zamalo: ostatak Moorea, ostatak Morrisona, Spajdi (Lee, Conway), Blueberry, Love and rockets (ali Betove, ne Jaimove), Nausicaa
EDIT: damn, i Thorgal, i Sillage, i... nezahvalno, nezahvalno...
1. Gaston 2. Spirou (Franquin + Tome&Janry) 3. Usagi Yojimbo 4. Krcko (Macherot) 5. Rat-man (Ortolani)
Zamalo: Maison Ikkoku, Box office poison, Zekan,...
Nausicaa-najbolja manga koju sam procita.Nije da sam ih puno cita |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 16/11/2007 : 18:06:12
|
1. Dylan Dog (Sclavi, Kjaveroti) 2. Julia 3. Nathan Never 4. Swamp Thing 5. Marti Misterija
komicni; 1. Garfield 2. Hogar Strašni ...
That's it, što se tice komicnih... |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 16/11/2007 : 18:12:36
|
preteško mi je izabrat top 5 realisticnog
ali za karikaturalni sam siguran 1.Gaston 2.Bone 3.Lucky Luke 4.Krcko 5.Usagi Joyimbo |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 16/11/2007 : 18:21:21
|
Ken Parker Kobra Cat Claw Dylan Dog Spiderman,Conan ----------------- Alan Ford Bily The pljuc Hogar Maxmagnus Garfild ----------------- p.s. malo da privatizujem, Mojih najdrazih 5 stripova (iz proslog milenijuma)

serijal sa sakalom-ceo:

posle `kambeka` izdvajam
 |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 16/11/2007 : 20:04:33
|
quote: Originally posted by Djole Love and rockets (ali Betove, ne Jaimove)

nije beto losh ali kad njegovo smarachko sapunjanje uporedim sa brilijantnoshtju apsurda brata mu, nije mi teshko da se odluchim koji mi je drazi/bolji. |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 16/11/2007 : 21:17:17
|
quote: Originally posted by DusMan
A tek kad cujes da Djole vise voli i Betov crtez od Jaimovog...
To se ne moze ni porediti, ali tema nisu najbolji nego najdrazi stripovi, tako da...  |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 16/11/2007 : 21:25:00
|
Mudro zbori Vlaadisha.
To po strani, ništa od Jaimea me nije puklo kao Human diastrophism, tako da... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 16/11/2007 : 21:51:27
|
tjah - vrtjem se ja na topik. eve liste s tim shto mi je malo bilo samo 5(ako ne ulazi pod pravila topica odaberite sami 5 sa liste a ostale rachunajte kao "zamalo":))
astronauts of the future - trondhem i larcenet oridinary victories/svagdanja borba - larcenet hate! - peter bagge invincible - kirkman/walker/ottley firebreather - hester/kuhn middleman - mrzimedatrazimkakosepisheprezimescenariste/mcclaine casanova - fraction/moon/ba The Bomb - Mannion Brit(ogn serija(prva dva) - kirkman/moore Grimoire - Caise/Djief The Crossovers - Rodi/Mauricet boneyard - richard moore Breathtaker - wheatley minimum wage - fingerman remains - niles/dwyer deadworld - reed/locke/talajitj eletra assassin - miller/sjenkevich Toto - ormond/yoann Bone - jeff smith
od domatjica:
mister machak - mcn i bob kljunovi - mcn i bob kifi - mcn rdechi alarm - lavrich luna - wostok i grabowski crni popaj - shtef
valjda je to - to:))
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 16/11/2007 : 22:17:38
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
middleman - mrzimedatrazimkakosepisheprezimescenariste/mcclaine
CCCC, ne gledas Lost? Kakav si ti muskarac? Javier Grillo-Marxuach, znam to a cak nisam ni citao strip. CCCC...  |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 16/11/2007 : 22:19:16
|
Grillo-Marxuacha (da, ovo samo copy pejstovao) su šutnuli sa Losta još u drugoj sezoni, ako se ne varam... |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/11/2007 : 22:20:13
|
300 Metabaruni Hellboy Docteur Mystere Sillage
Usagi Yojimbo Grga grimizni Astroidani - Skrapulonska bebica Maxmagnus Cat Claw
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 16/11/2007 : 22:21:04
|
quote: Originally posted by Raven84
middleman - mrzimedatrazimkakosepisheprezimescenariste/mcclaine
CCCC, ne gledas Lost? Kakav si ti muskarac? Javier Grillo-Marxuach, znam to a cak nisam ni citao strip. CCCC... 
kakav si ti to stripadzija?:)pPPP
i da - lost je za seka perse - pravi mushkarci gledaju Californication!:))pppP |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 16/11/2007 : 22:54:08
|
htjedoh da se logujem da ostavim post ovdje i u login/pass kucam nathan never :-D
conan nathan never love & rockets (takodje betov a ne jaimeov) 100 bullets berserk
ah to je prvo sto mi je palo na pamet ali tesko da se moze izdvojiti samo 5 komada (s ovih 5 se guraju jos i magico vento, ken parker, aliens, two faces of tomorrow, invisibles, sve od junji ito-a, lone wolf and cub, the walking dead, itd, itd)
ova druga skupina:
asteriks torpedo(ne znam da li da ga ubrojim gore ili ovdje) alan ford(i alan ford po meni moze u obje skupine) gaston krcko iz biser stripa mi je bio jako dobar(i jos uvijek je), dosta onih kratkih iz Q-a, hogar, uz zivotinjsku karmu sam se nasmijao kao sto nisam odavno, itd
ima tu jos puno stripova kojih se sada nabrzaka nisam mogao sjetiti tako da nijedna lista nije potpuna... |
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 17/11/2007 : 07:47:10
|
quote: Originally posted by Djole Love and rockets (ali Betove, ne Jaimove)

nije beto losh ali kad njegovo smarachko sapunjanje uporedim sa brilijantnoshtju apsurda brata mu, nije mi teshko da se odluchim koji mi je drazi/bolji.
Nemoj da sudiš o Jaimeu samo po prvoj Fibrinoj knjizi, tu se on tek tražio. Najbolje tek dolazi. Beto je odlican u originalnoj seriji (prvih 50 sveski, 15 knjiga), posle toga je otišo u qr@c. Poslednje tri knjige (Luba in America, Luba: The Boook of Ofelia, Luba: Three Daughters) skoro da ne mogu da se citaju, sve prerasta u najbanalniju sapunicu u kojoj se svako sa svakim.
|
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/11/2007 : 17:32:53
|
@ culfis
Jel' tebi Bane tata?     |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 17/11/2007 : 17:35:50
|
quote: Originally posted by Rico
Najdrazih znaci, hm, mozda oni koji su mi najvise ostavili neki utisak... nekad...
Karikaturalni
1. Umpah Pah 2. Asterix 3. Smogy boy- Dela 4. Astroidani- Pahek 5. Alan Ford- Max&Bunker
... eto
Vise volih Umpah paha od Asterixa! Kakva nepravda!
Salim se naravno, to je tvoje misljenje, ali boljih komedijasa i lepseg crteza od Asterixa nema! |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
Topic  |
|