forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ZAKLJUCAJTE TOPIC!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 20/11/2007 : 13:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
Mozda sam eto ja jedan od retkih sa takvim iskustvom, mozda sam i promashio temu topica, ali sve u svemu, kada nema stripova koji su mi zanimljivi onda kupujem tako neke gluposti koje necu nikad prochitati, a ko zna da li cu ih moci prodati a da ne budem na gubitku. Jednostavno imam potrebu da nabavim neki novi strip, iako mi on nishta ne treba.
Istina da je chovek bice koje voli da poseduje stvari, inache niko nikad ne bi pukao po 100 i vishe evra za strip koji ce jednom prochitati...
Zanimljivo je sve to.
Shta vi mislite?

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!

Edited by - LeeMan on 24/11/2007 18:58:40

jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/11/2007 : 13:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Neki ga uopce i ne procitaju!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 20/11/2007 : 14:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
Mislim da je kod mene stvar shto ja uvek treba da imam neku zalihu knjiga/caospisa/stripova koji ce zadovoljiti moju glad za citanjem.

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/11/2007 : 15:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by LeeMan

Mozda sam eto ja jedan od retkih sa takvim iskustvom, mozda sam i promashio temu topica, ali sve u svemu, kada nema stripova koji su mi zanimljivi onda kupujem tako neke gluposti koje necu nikad prochitati, a ko zna da li cu ih moci prodati a da ne budem na gubitku. Jednostavno imam potrebu da nabavim neki novi strip, iako mi on nishta ne treba.
Istina da je chovek bice koje voli da poseduje stvari, inache niko nikad ne bi pukao po 100 i vishe evra za strip koji ce jednom prochitati...
Zanimljivo je sve to.
Shta vi mislite?

Otprilike takav sam i ja bio prije 15 godina.
Danas ima toliko stripova da dane provodim razmišljajuci di pronaci lovu za sve to.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 20/11/2007 : 15:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Mene u svemu jedino zabrinjava što opijum pišeš velikim slovom.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/11/2007 : 15:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/11/2007 : 19:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

mcn

To je reakcija na opijum.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/11/2007 : 19:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Posle dugogodišnje stripovske apstinencije i ja sam kao i ti kupovao sve i svašta. Jedno vreme sam kupovao neke stare Zagore tek da bi ih imao mada ih nikad nisam otvarao da ih procitam. Onda mi je sve to dopizdilo i sad imam gomilu nekih stripova koji mi ne trebaju i koje nikad procitati necu.
Rešio sam rasprodacu budzašto kompletnu kolekciju Zlatne serije i Lunov magnus stripa. I to cu uraditi vrlo brzo. Prošli put sam Slobi dao 20 starih Zagora koji su totalni glanceri za Špageti braderse, Sambrove i Svagdanju borbu. Oko mi nije trepnulo iako sam znao da me je zajebao.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/11/2007 : 19:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Pa daj mu onda i ostale glancere za par komada, kad je bal, nek je bal!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 20/11/2007 : 20:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
i ja sam svojevremno kad sam zalazio stalno po pijacama morao nesto kupiti. hajd na pocetku mi je falilo dosta stripova za kolekciju pa sam uvijek imao nesto za kupiti. s vremenom ih je bilo sve manje i manje tako da sam poceo kupovati gluposti samo da bih nesto kupio. ali s vremenom (ponajvise zahvaljujuci ovom sajtu) moj ukus po pitanju stripova se jako promijenio tako da sam poceo kupovati stvari kojih nema na pijaci pa sam na pijacu jos odavno prestao ici (kao i zbog raznoraznih drugih razloga) tako da je s vremenom i to proslo. pogotovo sada kada izlazi more stripova pa nemam love ni da pokupujem sve sto me interesuje a ne neke viskove.

"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 13:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Zajebo me Sloba, znam ja to. Znaš kako je, meni ništa ne znaci da strip prodam, (šta bi bolje kupio za te pare) meni znaci da ga zamenim. Ako hoceš kad budem sve to rasturao poslacu ti spisak, pa ako ti nešto bude trebalo možemo da se dogovorimo.
Rešio sam rasturam ZS i LMS.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 21/11/2007 : 14:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

quote:

Zajebo me Sloba, znam ja to. Znaš kako je, meni ništa ne znaci da strip prodam, (šta bi bolje kupio za te pare) meni znaci da ga zamenim. Ako hoceš kad budem sve to rasturao poslacu ti spisak, pa ako ti nešto bude trebalo možemo da se dogovorimo.

Da zanima me, pošalji spisak!
Bolje da te ja zeznem, nego Sloba!

Edited by - srdjandj on 21/11/2007 14:14:30
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 16:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Šaljem ti cim ga budem napravio. Imam ZS 25 ovde u Mitrovici. Nije u nekom stanju, ali nije ni loša. Možda bi malo trebala da se zalepi po bokovima.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 21/11/2007 : 17:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

Šaljem ti cim ga budem napravio. Imam ZS 25 ovde u Mitrovici. Nije u nekom stanju, ali nije ni loša. Možda bi malo trebala da se zalepi po bokovima.

ok

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 21/11/2007 : 20:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

Posle dugogodišnje stripovske apstinencije i ja sam kao i ti kupovao sve i svašta. Jedno vreme sam kupovao neke stare Zagore tek da bi ih imao mada ih nikad nisam otvarao da ih procitam. Onda mi je sve to dopizdilo i sad imam gomilu nekih stripova koji mi ne trebaju i koje nikad procitati necu.
Rešio sam rasprodacu budzašto kompletnu kolekciju Zlatne serije i Lunov magnus stripa. I to cu uraditi vrlo brzo. Prošli put sam Slobi dao 20 starih Zagora koji su totalni glanceri za Špageti braderse, Sambrove i Svagdanju borbu. Oko mi nije trepnulo iako sam znao da me je zajebao.

-A ako ti oko nije trepnulo,što placeš ?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 21/11/2007 : 21:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

quote:

-Još jedna poštenjacina.Ti ne prodaješ stripove,pa si ok,jel?-Karakterna osobina.
-Citajuci tvoje postove po ovom forumu(bogami si se raspisao),stvarno jadno i licemjerno.
-Prvo,nemoj psovat boga,ni u šali.Nekulturno i neozbiljno.Drugo,pljuješ(u kompi sa Osimom) po jednoj stripoteci,a velicaš drugu.-Vjerojatno se ili uvlacite u dupe,ili namjerno želite deskreditirat konkurenciju,što je zaista jadno.Trece,aktivan si na forumu,što znaci da pratiš i aukcije,pa znaš cijene.Navodiš da te "zajebao",ali si laf,kao,nije bitno jer je bitnije da nekog popljuješ.-Smišljena kampanja??????
-Ja baš nisam stekao dojam da je "Srbijanca" lako u trgovini prevarit!----Dejane,providno i jadno.Baš si me razocarao.

-Pouka!--Nije ljudski,a i jadno je,srat po nekom,da bi velicao drugog ili mu se uvlacio u dupe.Razumijemo li se?-Moj ti je savjet i dobra namjera,da savjetuješ Miroslavu da se sam na tržištu izreklamira i stekne kupce i respekt,a ne da ti i slicni na ovako jadan i perfidan nacin serete po forumu po drugima.Jel to nekakva kampanja?Ili su tipicna,pokvarena i glupa "srpska sranja"?
-Zakljucak;---zlobno,smišljeno i pokvareno,glupo i providno!!

Poruka--dobro nam došao u Zagreb na CRŠ!-
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/11/2007 : 22:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Nezgodna je stvar sa pisanjem. Nekad ne možeš da coveku vidiš na koji nacin je neku stvar izgovorio, ne vidiš mimiku i ne može da vidiš šta je u kom smislu receno. Dveribed, nadam se da cemo imati prilike da u Zagrebu popijemo pice i ispricamo se o stripovima i o svemu ovome što si malopre napisao.
Jedna stvar. Ja stripove kupujem i jedino kupujem. Ja stripovima ne trgujem, ne zato što sam pošten ili nepošten nego zato što ih citam i sakupljam iz hobija.
Nikada nisam favorizovao neku striparnicu. U Darkvudu stripove kupujem kad sam u Beogradu, a u Alan Fordu ih narucujem poštom. I jedna i druga striparnica su mi drage, ali imam pravo da više volim onu koja se meni više svida.
Nisam rekao da me je covek prevario u smislu da je nepošten, rekao sam to više u šali. Ja sam tada dobio one stripove koje sam hteo i opet bih uradio istu trgovinu bez da mi oko trepne.
Raspisao sam se, pa šta ako sam se raspisao. Ti prijatelju poznaješ bar jednog stripadžiju, ja ne poznajem niti jednog i zadovoljstvo mi je što sa nekim mogu da podelim svoj utisak o tome.
I ovo cu ti reci, nije mi prijatno što si ovo napisao.

Hvala na dobrodošlici, voleo bih da sednemo i popijemo pice jer pratim tvoje aukcije i uživam u fotografijama koje ih prate.

Edited by - Raspucin on 21/11/2007 22:36:50
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 21/11/2007 : 23:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

Nezgodna je stvar sa pisanjem. Nekad ne možeš da coveku vidiš na koji nacin je neku stvar izgovorio, ne vidiš mimiku i ne može da vidiš šta je u kom smislu receno. Dveribed, nadam se da cemo imati prilike da u Zagrebu popijemo pice i ispricamo se o stripovima i o svemu ovome što si malopre napisao.
Jedna stvar. Ja stripove kupujem i jedino kupujem. Ja stripovima ne trgujem, ne zato što sam pošten ili nepošten nego zato što ih citam i sakupljam iz hobija.
Nikada nisam favorizovao neku striparnicu. U Darkvudu stripove kupujem kad sam u Beogradu, a u Alan Fordu ih narucujem poštom. I jedna i druga striparnica su mi drage, ali imam pravo da više volim onu koja se meni više svida.
Nisam rekao da me je covek prevario u smislu da je nepošten, rekao sam to više u šali. Ja sam tada dobio one stripove koje sam hteo i opet bih uradio istu trgovinu bez da mi oko trepne.
Raspisao sam se, pa šta ako sam se raspisao. Ti prijatelju poznaješ bar jednog stripadžiju, ja ne poznajem niti jednog i zadovoljstvo mi je što sa nekim mogu da podelim svoj utisak o tome.
I ovo cu ti reci, nije mi prijatno što si ovo napisao.

Hvala na dobrodošlici, voleo bih da sednemo i popijemo pice jer pratim tvoje aukcije i uživam u fotografijama koje ih prate.

-Znam da nije prijatno,ali nema potrebe da ti sada izvlacim postove u kojima namjerno i naivno preferiraš odredenog.Zamisli kako bi izgledalo da ja napišem da je netko od "stripadžija" ovakav ili onakav.Stripove kupujem i ja u jednoj stripoarnici u Zagrebu,jer mi više odgovara,ali ne pljujem druge.Nema potrebe da nekog javno oblatiš,kao što nema potrebe da nekog ja hvalim,neka se svatko pošteno,svojim odnosom,izbori za svoju koricu kruha.
-Jednostavno sam stekao dojam,zbog tvojih postova da nešto nije fer.Prodajem i ja hrpe stripova i nastojim popularizirati strip,ali ne želim nikoga oblatit tko se tim poslom bavi.Nije sreca postic uspjeh na tudoj nesreci.-Dejane,meni je zaista drago da dodeš u Zagreb,kao što mi je drago da je ljubitelja stripa sve više i bit ce mi cast popit pice sa tobom,kao i sa svima ljudima iz ovog svijeta stripa.Ne moramo se u svemu slagat,ali o svemu možemo civilizirano raspravljat.Jednostavno,stekao sam dojam da sustavno nekom stvarate imidž,a nema potrebe.Svakako se vidimo na festivalu,a ja ti zaista želim ugodan boravak u Zagrebu,jer poštujem volju da covjek zbog stripova prevali toliki put(što i sam inace redovito cinim).-Pozdrav
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 22/11/2007 : 00:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Bice mi drago, druže. Nezgodna je stvar to. Vi se svi uglavnom poznajete i verovatno da postoje te stvari da neko nekog reklamira. Ja sam ti obican kupac stripova, najobicniji i ne reklamiram nikoga.
Prateci aukcije video sam da se i ti baviš prodajom stripova i išla mi je voda na usta gledajuci sve one komplete. Video sam i da si pošten prodavac.
Vidimo se na picu.

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 22/11/2007 : 14:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:
Prošli put sam Slobi dao 20 starih Zagora koji su totalni glanceri za Špageti braderse, Sambrove i Svagdanju borbu. Oko mi nije trepnulo iako sam znao da me je zajebao.

quote:
Zajebo me Sloba, znam ja to. Znaš kako je, meni ništa ne znaci da strip prodam, (šta bi bolje kupio za te pare) meni znaci da ga zamenim.

quote:
Nisam rekao da me je covek prevario u smislu da je nepošten, rekao sam to više u šali. Ja sam tada dobio one stripove koje sam hteo i opet bih uradio istu trgovinu bez da mi oko trepne

Prilicno kontradiktorno Raspucine, ne cini li ti se? Na stranu sto pises nesuvislo, tvoja izjava je u najmanju ruku neumesna i drska. Izabrao si najlaksi nacin da nekog direktnog oblatis, bez ikakvog navodjenja podataka koje bi neupucenom pruzile pravu sliku. Npr to da za te "totalne glancere" (a oni nisu bas takvog kvaliteta, zar ne, jer svako za sopstvene stripove tvrdi da su kao ispod prese upravo izasli a u velikoj vecini slucajeva postoji bitna razlika izmedju misljenja vlasnika i stvarnog stanja) postoje odgovarajuce otkupne cene koje se krecu od polovine do trecine njihove prodajne cene. A da si u zamenu uzeo nisku bas jeftinih stripova cija se cena u bilo kojoj striparnici krece izmedju tricavih 15 i 20 evra.
Onima koji kupuju u Darkwoodu i uopste na bilo koji nacin saradjuju sa Slobom je poznato da on otkupe aranzira po principu ponude : formira sumu na osnovu njihove realne trzisne vrednosti i zatim je saopsti, pa ako ti odgovara njegova racunica ti je prihvatis, u protivnom odbacis i ides negde drugde. Nema luckih radnika koji na tvoje odmahivanje glavom upadaju, mlate te motkama i otimaju robu, nema elfova da ti seku torbu i vade stripove dok ne gledas, nema vezivanja za stub mucenja dok Sloba igra oko tebe i zabada ti sekire iznad cela dok ne pristanes. Sve funkcionise po principu dogovora, imas pravo da odbijes ako ti ne odgovara. Ovo isto ce ti reci stotine drugih ljudi koji su poslovali sa doticnim, i koji su takodje dobili stripove koje su hteli, samo sto nisu bili toliko bezobrazni da tvrde kako su "bili zajebani no su ocas posla prezalili to, a usput su i dobili bas onakvu transakciju kakvu su zeleli ali o tome malim slovima, uzgred, kad vec neargumentovano napljuju prodavca pa niko ni ne primeti da su napisali sta se zaista desilo". Vazno je samo da oko ne trepce dok se pise kojesta.

Go to Top of Page

yoda73
Starting Member

25 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 22/11/2007 : 14:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send yoda73 a Private Message
Vidim da se ovde iznose neistine na racun Srip Kluba Darkwood, tako da cu morati da dam malu opasku na sve ovo.
Prvo nije tacno da u Darkwoodu nemogu da se nadju izdanja koja pominjete, posebno se to odnosi na albume. Fibrina i Libelusova izdanja su skoro uvek dostupna. Normalno je da u jednom trenutku mozda dodje do nestasice nekog stripa, kao i u svakom poslu to je tako. Ja kupujem i u Darkwoodu i u Alan Fordu i mogu reci da sam masu puta mnogo vise albuma nalazio u Darkwoodu posebno se to odnosi na stara izdanja koja su po pravilu tamo uvek bila dostupna. Vidim da ni u jednom trenutku niste pomenili cenu stripova. U Darkwoodu su skoro sva izdanja jeftinija nego u Alan Fordu. Da ne pricam sto covek ima elektronsko placanje karticama sto meni izuzetno odgovara. Slazem se sa vama da su malo neazurni sto se tice maila i slanja isporuka postom,ali opste je poznato da Darkwood ne salje iporuke ispod 1000,00 dinara postom. Sto se tice Fibre i Libelusa tu su veoma revnosni jer sam masu puta od njih narucio albume koji su mi stizali u rekordnom roku. Perfektno upakovani i zasticeni od ostecenja transportom. Mislim da nije lepo olajaviti coveka koji nije prisutan ovde. Posto sam upucen u celu Slobinu situaciju objasnicu vam ukratko oko maila ali ne zelim da ulazim u dublje detalje oko toga. Covek vec dve godine ima zdravstvenih problema. Za te dve godine nije posteno bio sa porodicom, dalje takodje pouzdano znam i da muje komp u kvaru. Tako da malo vise respekta prema coveku koji je po mom skromnom misljenju vratio strip u Srbiju velikim zalaganjem i odricanjem. Ali posto ti Rasputine nisi kako sam kazes vrlo dugo bio u stripu onda nisi ni mogao da znas koliki su napori ulozeni u sve to. Molim samo malo respekta i ostavite sami da ljudi odluce kod koga ce i sta kupovati

Veliki pozdrav svima
Go to Top of Page

yoda73
Starting Member

25 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 22/11/2007 : 15:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send yoda73 a Private Message
Vezano za ovo sto je Kolt napisao gde god sam isao u striparnice, Bracu Daltone ili Alan Ford niko mi nikad nije ponudio vise od trecine njihove nabavne cene, a cesto sam dobijao i cetvrtinu i petinu njihove cene. Da ne pominjem kakve sam ponude dobijao kada sam preko oglasa zvao kojekakve preprodavce medju kojima je i verovatno masa onih koji posle ovde na aukcijama preprodaju te iste stripove. Na pocetku mi i nije bas bilo pravo zbog takvog odnosa otkupnih i prodajnih cena ali sam vremenom shvatio da svi rade po tom principu da je trziste verovatno iskristalisalo takav odnos ponude i potraznje i da cim svi rade po istom sablonu verovatno su nasli neku racunicu u tome. Uostalom i pricao sam i sa ovima iz Daltona kad sam ih sreo jedne godine na moru jer tamo takodje prodaju stripove u Herceg Novom zbog cega je taj odnos prodaje i otkupa takav, ljudi su mi objasnili da zaista to nemoze drugacije da funkcionise sto se tice starog stripa, a na meni je da im poverujem u to ili ne. U sustini poenta je u tome da to nije ni bitno kao sto ja ne volim da neko zaviruje u moj posao jer samo ja znam sta moram u tom poslu a sta ne kao i ostali koji se bilo kojim poslom bave. Svi mi mozemo da prodamo svoje strip[ove ili na aukcijama ili preko oglasa ili nekoj od striparnica ili na bilo koji drugi nacin, to je nase pravo zbog koga niko nesme da nas pljuje i blati kao ljude. Isto tako je i pravo striparnica da otkupljuje stripove po svojoj racunici, a nase da to prihvatimo ili ne i to je kraj svih prica. Nikoga ne treba vredjati zbog bilo kakve njegove odluke i nacina razmisljanja.
Go to Top of Page

Hulk
Starting Member

Serbia
96 Posts

Member since 04/02/2003

Posted - 22/11/2007 : 16:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Hulk a Yahoo! Message  Send Hulk a Private Message
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Prošli put sam Slobi dao 20 starih Zagora koji su totalni glanceri za Špageti braderse, Sambrove i Svagdanju borbu. Oko mi nije trepnulo iako sam znao da me je zajebao.
--------------------------------------------------------------------------------
Nije mi jasno zasto si stripove prodao u Darkwood-u, iako si bio svestan da te Sloba vara, vec ih lepo odneo u Alan Ford. Istina je da bi u Fordu dobio iznedju 50 i 100 dinara po komadu, a ti si dobio u zameni 300 dinara za stripove koje Sloba prodaje za 400 din/kom, jer su daleko od glancera, kako ih ti definises. Uopste se cesto cuje da u Darkwood-u deru sa cenama. Ako se uzme da su u Alan Fordu regularna Ludensova izdanja skuplja za 25 din, specijalna Ludensova izdanja skuplja za 45 din, a albumi su do skora bili skuplji za 100-150 din, tj. u Fordu su sva, tamo dostupna, izdanja skuplja nego u Darkwood-u, onda je logicno da bi i stari stripovi i retka izdanja bila skuplja kod Miroslava, kada bi ih imao. No posto Miroslav ne nabavlja stare i retke stripove onda mu je lakse da na onim stripovima, koji se retkim cudom tamo pojave, drzi nisku cenu i na taj nacin "diskredituje" konkurenciju.
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 22/11/2007 : 18:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
najvise mrzim kad neko napamet donosi zakljucke o drugim ljudimas,uvek je to ishitreno i nadam se napisano u afektu.Raspucin moze da bude nezadovoljan koliko hoce ali ta cena koju mu je Sloba dao za GLANCERE je vise nego realna.Vise puta sam i sam menjao i prodavao stripove u Darkwoodu kod Slobe i uvek je bilo realno,pa pobogu ljudi nije on dobrotvorna ustanova,formira cene u zavisnosti od ponude i traznje.Lepo je to sto mi svi volimo i cenimo svoju kolekciju stripova ali stvari su takve kakve jesu.Kome se ne svidja nek nadje bolje!!!!!!a boljeg NEMA!!!!!!!!!!!1

drale
Go to Top of Page

Anna_Never
Starting Member

1 Posts

Member since 12/12/2005

Posted - 22/11/2007 : 18:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Anna_Never a Private Message
Moram i ja da se ukljuchim u raspravu, jer me nervira shto o Slobi loshe govore oni koji ga ne znaju dobro (ili uopshte). Ne samo shto ga znam privatno, vecj sam sa njime i saradjivala, a nebrojeno puta bila prisutna kada je on saradjivao sa drugima. U tim prilikama je chesto onom kome nedostaje neki strip za kolekciju isti poklanjao ili ga davao ispod cene. A tek shto je chesta situacija u kojoj mu kupac posle obrachunate cene kazhe 'A je l mozhe popust' za nove stripove i albume iz uvoza na kojima je zarada mala, i taj opaki prevarant Sloba, zamislite, pristane. Zatim, klincima poklanja stripove shakom i kapom kada dodju u radnju. Ovo ne pishem da bih hvalila Darkwood i Slobu, vec zato shto je istina. I ne volim da neupucjeni prichaju kojeshta.
Znam, sve bi bilo idealno da se on stripovima bavi iz hobija i da ih daje dzhabe. Onda se niko ne bi bunio. On se i bavi stripovima iz hobija, on ih i daje chesto dzabe ili skoro dzabe, ali ne zaboravite da on iskljuchivo od stripova zhivi! A barem vi sa ovog foruma znate da stripovi danas na ovom nashem podneblju ne uzhivaju podrshku velikog trzhista i nije lako onome ko od njih zaradjuje za hleb.
I to sa favorizovanjem jedne stripoteke naspram druge je neumesno, chista diskriminacija bez potrebe i, shto je josh gore - bez osnova!
Go to Top of Page

yoda73
Starting Member

25 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 22/11/2007 : 19:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send yoda73 a Private Message
Bravo Anna_Never, potvrdjujem i ja sam masu puta bio u Darkwoodu kad je poklanjao klincima stripove i obavezno im je davao poklon uz kupovinu ili popust. Mozda se ovaj naljutio jer se oseca kao klinac pa nije dobio popust i poklon. Slobo pokloni mu nesto molim te.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000