forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ZAKLJUCAJTE TOPIC!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/11/2007 : 19:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Jebote, koliko ljudi odjednom hvali tog Slobu... I to sve pocetnici na forumu - prvi post pa hajmo hvalit Slobu. Mora da je u zadnje vrijeme nešto jako dobro napravio.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/11/2007 : 19:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Heh, Colt i Draško nisu baš pocetnici, naprotiv.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/11/2007 : 19:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Jebote, koliko ljudi odjednom hvali tog Slobu... Pocetnici na forumu i oni koji to nisu (baš naprotiv). Mora da je u zadnje vrijeme nešto jako dobro napravio.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 22/11/2007 : 19:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Evo i ja da kažem nešto o Slobi, kad sam ga prvi put upoznao, a to je bilo pre tri-cetiri meseca, prilikom kupovine novih Libellusovih izdanja, kad sam platio stripove, plus mi je poklonio novi Alan Ford u koloru broj 2! A prvi put sam ga tada videou životu.
Dakle , pozitivan lik!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 22/11/2007 : 20:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
Koliko ja vidim ovi komentari su potekli od "zutokljunaca" - izvinite na izrazu,tek shto ste se registrovali na forum a vec pljujete po korisnicima koji su tu vec duze vreme, prvo steknite malu reputaciju, pa onda moze i o Slobi i o Miroslavu.
U zadnjih 7 godina koliko se bavim stripovima, cenim da sam upoznao 90% prodavaca stripova u Srbiji. Zakljucak je vrlo prost: prodavac je prodavac, kolekcionar je kolekcionar.
Oni koji kazu da su prodavci-kolekcionari neka strana mora da pretegne.
Miroslav je odlichan lik, vishe puta me upucivao kako i gde da stignem na razlicihite lokacije u BG-u, isto tako uvek je imao da mi kaze da li neki strip valja ili ne, i kakva je pricha i crtez istog.
Sloba - Razgovarao sam sa njim vishe puta o stripovima, dobar lik, dao mi je chak i da zovem Sarajevo sa njegovog fiksnog telefona u prodavnici.
Braca Dalton - Saradjivao vishe puta sa Ivanom, korektan lik, chovek ima svoju cenu.
Dejan Stankovic - Odlichan chovek, sve najbolje o njemu.

I ja sam vishe puta prodavao stripove i menjao za druge kod preprodavaca i cesto osecao kako sam
vishe izgubio nego dobio. Ali sam se vrlo brzo opametio, ima barem 5 foruma na netu gde se nalaze strip-oglasi, tu lepo postavish ono shto nudis i dovidjenja, sam formirash cene, posle kad dobijesh kesh odesh kod svog nabavljacha i kupish ono shto te zanima. To je to.
Svi prodavci gledaju da dobro prodju, zato se i zovu "Trgovcima neke robe". Zakon Ponude i Potraznje tako nalaze.

Znachi nemojmo o tome ko je dobar i ko je losh. I ja sam ucestvovao u par akcija poklanjanja stripova malishanima, preko Vlade - Magica, odlichan momak.
To shto Sloba,Miroslav ili bilo ko drugi ko ima svoju prodavnicu deli stripove, pravi reklamu sebi, onaj ko ovo opovrgne taj DEBELO LAZE! jer svaka firma koja bilo shta pokloni pravi sama sebi reklamu... Na studijama imam predmete tipa Marketing i Poslovna Ulaganja tako da znam shta znachi reklama, i kako progurati novi proizvog na trziste, koako pridobiti novog kupca.

Raspucine neka si ti meni ziv i zdrav, a i svi ostali, manite se takvih prepirki ko je dobar a ko losh, svako ima svoje misljenje, zadrzite ga za sebe.

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 22/11/2007 : 20:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Jebote, koliko ljudi odjednom hvali tog Slobu... I to sve pocetnici na forumu - prvi post pa hajmo hvalit Slobu. Mora da je u zadnje vrijeme nešto jako dobro napravio.

Too care!!Isto sam i ja pomislio,a verujem i svi ostali
Go to Top of Page

Hulk
Starting Member

Serbia
96 Posts

Member since 04/02/2003

Posted - 22/11/2007 : 21:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Hulk a Yahoo! Message  Send Hulk a Private Message
To sto ti kazes da je neko pocetnik zbog broja postova je obicna glupost. Sa Markosom sa u kontaktu od prvog dana ovog foruma, a cak sam i gomilu naslovnih strana slao na Zagor.cjb.net. Moje opredeljenje je da ne postujem na svaku glupost. Cak sam se registrovao na forum tek 2003 godine. Kao kolekcionara me znaju mnogi ljudi sa ovog foruma (Markos, VJ, Dekara, Dushman, Djole, Drasko, ...) kao i mnogi koji ne ucestvuju u ovom forumu. Aukcije Ane Never sam pratio jos od pre dve godine, a Dveribadove i dan danas. Ja ne napadam Miroslava ni Alan Ford jer sam sa njim u odlicnim odnosima i gomilu stripova sam tamo kupio, a i dalje to radim, vec me jednostavno nervira sve cesce iznosenje ne istina na racun Slobe. Prosto kome ne odgovara da kupuje ili menje stripove kod Slobe ne mora to ciniti, svako ima izbor. No ono sto sam ja izneo oko cena i otkupa je prosta istina i to svako moze na najprostiji nacin da proveri, obidje obe radnje i gotovo.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/11/2007 : 21:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Hulk

To sto ti kazes da je neko pocetnik zbog broja postova je obicna glupost.

Ovdje se zaustavi jer ja nigdje (ako misliš na mene) nisam rekao da si ti (Hulk) pocetnik (zbog broja postova) niti išta slicno. Niti sam te igdje spominjao u bilom kojem kontekstu.

Sa Markosom sa u kontaktu od prvog dana ovog foruma, a cak sam i gomilu naslovnih strana slao na Zagor.cjb.net. Moje opredeljenje je da ne postujem na svaku glupost. Cak sam se registrovao na forum tek 2003 godine. Kao kolekcionara me znaju mnogi ljudi sa ovog foruma (Markos, VJ, Dekara, Dushman, Djole, Drasko, ...) kao i mnogi koji ne ucestvuju u ovom forumu. Aukcije Ane Never sam pratio jos od pre dve godine, a Dveribadove i dan danas. Ja ne napadam Miroslava ni Alan Ford jer sam sa njim u odlicnim odnosima i gomilu stripova sam tamo kupio, a i dalje to radim, vec me jednostavno nervira sve cesce iznosenje ne istina na racun Slobe. Prosto kome ne odgovara da kupuje ili menje stripove kod Slobe ne mora to ciniti, svako ima izbor. No ono sto sam ja izneo oko cena i otkupa je prosta istina i to svako moze na najprostiji nacin da proveri, obidje obe radnje i gotovo.

Edited by - Obi-wan on 22/11/2007 21:55:50
Go to Top of Page

yoda73
Starting Member

25 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 22/11/2007 : 21:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send yoda73 a Private Message
A zasto onda ne zatvorite ove topike kada me sada savetujete jeli da gledam svoja posla. Koja je onda svrha foruma ako ne iznositi svoja misljenja. Mislim da nisam nikoga uvredio ovde. Sto se tice zutokljunaca na forumu prijatelji ja pratim ovaj forum vec 2 godine, nema dana da ne pogledam sta se desava sto ne znaci i da moram da ucestvujem u njemu. Sada sam uzeo ucesce jer sam smatrao da moram nesto da kazem jednostavno neke stvari su me iznervirale koje se nisu desavale do sada i smatrao sam da treba da reagujem.Vrlo je vazno sto onaj pise kako je kupio strip pa ga je doneo kuci pa je legao pored njega pa ga grlio i tako to. Smatram da ako neko ima nesto ozbiljno da kaze onda neka kaze nevezano za to da li je novi ili stari na forumu, a ne da se donose paosalne ocene o tome ko koliko ima prava da kaze nesto samo zato sto je stari ili novi. Mislim da bas ovakvi razgovori treba da iskorene pogresno procenjivanje ljudi i naravno striparnica u celini.
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5979 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 22/11/2007 : 23:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
Huh, koja lavina postova. :) Pa eto onda i moj komentar na tu temu, a ja sam tu od prvog dana pa da malo pokvarim prosjek, a koliko znam i doticni Slobo koji se toliko spominje je bio tu od pocetaka, to sto se u medjuvremenu pojavila cijela horda ostavljaca nebitnih postova kojima je glavni cilj skupljanje sarenih zvijezdica ispod zvucnih niknejmova koji su si sami najdjenuli samo je razlog sto su ljudi koji su tu od pocetaka (poput Colta ili Hulka koji sigurno strip vole pa i zive vise od kojekakvih #$%!@) odustali od bilo kakve komunikacije. Iskreno, da nisam prije nekih 7-8 godina upoznao Slobu i ja bi tada kao tek obican strip konzument i kolekcionar pisao pizdarije poput Raspucina kako me tko zajebao u razmjeni sto na Tresnjevci il' Kvatricu, pa kakvi su gadovi u More Comicsu i kako sve kaj zelite nabavite na buvljacima po kunu. Medjutim danas sa stajalista vlasnika striparnice pogled je dosta drugaciji. Morate shvatiti one sa druge strane pulta i ocekivati da vi sa one "prave?!" strane pulta ostanetene neshvaceni i konstantno izlozeni kritici. Neka kapitalisticko uguzicka budala je smislila parolu da je je kupac uvijek u pravu no kupac je samo kurac uvijek u pravu, on je rijetko kad u pravu. Kupac je u pravu isto onoliko koliko je svaki heteroseksualan muskarac voljan popustit kurac za kunu dve (10-20 dinara cca.). U ovom smrdljivom poslu u vrijeme kada se prodaja stripova sa budzastih standova seli u podrume i polutavane i kada se koliko god da vi nastojali zajebati drzavu za koju lipu ipak placaju porezi i kojekakve nevidjene budalastine nije lako jos uz to isplacivati placu, ili dvije, a svi mi ipak zelimo zivjeti, pojesti tu i tamo janjetinu s lukom a ne zivjeti od cokolina da bi bivsim frendovima punili police glantz stripovima. I da, Leeman dobro kaze prodavac je prodavac a kolekcionar je kolekcionar, medjutim ponekad je prodavac najveci kolekcionar a to kolekcionare ko fol ne prodavace obicno jakooo ljuti. A sto se Slobe tice, njegovo postenje nema smisla pravdati drkajuci po tipkovnici... ako se ikada okupimo sa motikama na nekom polju u nastojanju da si medjusobno preoremo mozgove umjesto zemlje vidjet cemo tko i koliko ce nas stajati na njegovoj strani a tko na strani takodjer hvaljenih Stankovica i slicnih velikih postenjaka i kolekcionara koji stripa nisu procitali. I da, ako mislite da strip ducani mogu prezivljavati od otkupa za 99% prodajne cijene... sranja koja obicno donosite (jer ih ne mozete prodat na aukcijama) nemojte nositi u Darkwood za pola cijene pa pisat tu kako ste zajebani... dodjite u SK Libellus (ogradjujem se od istoimenog izdavaca, oni su super, mi prodavaci nismo), mi jebemo u dupe za cetvrtinu cijene pa budite jebeni za pravo!
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 23/11/2007 : 00:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message
Uh, stvarno mi je zlo od mnogo cega u svetu stripova sto nema veze vise sa stripovima. Poceo sam da se bavim ovime da bih lakse prosirio svoju kolekciju, ne sluteci da cu jednom da budem u potpunosti oslonjen samo na to kao posao i da od toga zivim, a to mi se vise gadi, najradije bi bio u stripovima kao sto sam bio i pre nego sam zapoceo sve ovo, ali vise ne ide. Pre 5 godina sam rekao da se nikada vise necu javiti na ovaj ili bilo koji forum, upravo zbog ovakvih i slicnih ispraznih prica koje zaista nicemu ne vode niti sluze stripu. Zaista ima puno OK ljudi koje sam upoznao zahvaljujuci stripovima, ali neke stvari su stvarno stvar nekulture.

Zamolio bih ljude, mislim sada konkretno na Yodu, da sta god diskutovali, ne iznose stvari vezane za moje zdravstveno stanje i bilo kakve slicne problemem privatne prirode. To je apsolutno moja stvar i pravo da to zaddrzim za sebe. Yoda, ne ljuti se, znam da nisi mislio nista lose, ali ako mogu da se preskoce takve stvari, bio bih ti zahvalniji nego za sve ostalo sto si napisao.

LeeMan je rekao manje vise sve sto je trebalo da se kaze vezano za sve ovo i to jeste tako (sa par stvari se ne bih slozio, ali to je to)

Dejane(Raspucin), bilo ono u sali ili ne(a stvarno pocetna namera nije mogla nikako da se protumaci kao sala), neprimereno si me oblatio kao osobu, sto stvarno nije u redu, jer niti me poznajes, niti su stvari bile takve kako si izneo da jesu. Otkupne cene jesu za polovni strip poloviona, nekad trecina, nekad i nize, to ce tako uvek i biti ko god da donese u otkup stripove i nema tu nikakvih izakulisnih zavera, tako je, jer tako mora, a kao sto neki rekose, svacije pravo je da odluci gde ce sta kupiti ili prodati. Tebi nije prvi put da me na ovaj ili onaj nacin blatis, direktno, ili indirektno, a pored tebe jos par ljudi koje ni ne poznajem sam video da pricaju kojesta. Mislim da je sve to izlisno, bilo ko, ti, ili neko drugi, ako nije podmukla i zlurada osoba, za sve sto nije po volji, najpostenije je da ljudski razgovara sa osobom kojoj nesto zamera ili sa kojom nije zadovoljna u nekom dogovoru, onda ce mnoge stvari biti jasnije i nece biti "Balkanskog spijuna" niti bilo kakvih teorija zavere, "raskrinkavanjja podlaca" i slicno.Normalan pristup i ljudskost ce budi siguran uvek naici na jos bolji odgovor. Drugi put budi covek, a ne podmukla osoba koja sebi daje za pravo da nekog vredja i u poslovnom smislu, ali i da ga tereti teskkim recimakao osobu, tvoje reci u prenosnom smislu znace prevarant, neposten. Receno ti je koliko ja prodajem takve stripove, koji ni blizu nisu glancera, ali to nije bitno, pokazao sam ti u policama iste takve i rekao koliko ih prodajem, rekao koliko mogu da ih platim, ima li tu kakvog "zajeba". Nista nije bilo precutkivano, niti skrivano,ja sam ti rekao da tako mogu, da si pitao bilo sta, nemam nista protiv, sve bi ti objasnio i rekao sta te zanima, a izbor je bio tvoj, a daleko da si bio bez drugog izbora. Kazes na licu mesta da ti se to ne cini korektno, izneses svoje argumente, osoba sa kojom razgovaras svoje, dogovorite se na obostrano zadovoljstvo, ili i ako se ne nadjete, kafic je blizu, popije se pice i ides dalje, nema potrebe pljuvati i pricati neistine.

Poenta nije u tebi, vec u bilo kakvom nekorektnom cinu, ako se smatras postenjacinom,ti ili bilo ko drugi u odnosu na bilo kkoga kome nesto zameras, posteno i reci svako mo u lice sve sto ti smeta, a ne podlo iza ledja karakterisati coveka kkoga ni ne poznajes, sa kojim pravom? Nikoga nikada nnisam zajebao, mirno spavam, niti imam nameru, licne fikcije pojedinaca na osnovu nerazumljjive mrznnje ili odbojnosti su potpune besmislice od kojih je svakom normalnom zlo. Svako ko se ljudski obratio nikada nisam odbio ni pomoc ni informaciju, ni korekciju svega sto mogu, ali bahato ponasanja, sa predrasudama i takvim pocetnim stvaom nedopustive su, iako vidim da pojedinci koji sebe smatraju kolekcionarima sebi daju za pravo da kkolekcionar moze da blati kad god hoce svakkoga ko je prodavac stripa, to je nebuloza.

Miroslav i ja smmo u odlicnim odnosima, popijemo pice, ispricamo se, sa Daltonima isto i zajedno se zgrazavamo ponekad ovakvim i slicnim poredjenjima i nepotrebnim trosenjem vremena na gluposti i neracionalnu mrznju. Tako da nema nikakve porebe za suvisnim nametanjem vestackog rivaliteta izmedju nasih striparnica, jer toga ni nema, cak odlicno saradjujemo, te nije u redu da bilo ko ispira usta sa bilo kime od nas, a nema pojma o situaciji. Sva poredjenja su besmislena, a svacije pravo da kupuje gde zeli, druzi se sa kim zeli i favorizuje koga zeli, ali ne takko sto ce mrzeti ili pricati stvari potkrepljene niti jednim argumentom o bilo kome.

Go to Top of Page

yoda73
Starting Member

25 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 23/11/2007 : 00:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send yoda73 a Private Message
Veliko izvinjenje Slobi zbog iznesenih detalja oko njegovog zdravlja. Bio sam iziritiran neistinama i pricanjima gluposti a da se pre toga ne razmisli sta mozda stoji iza svega toga zasto covek recimo ne odgovara na mailove ili je u nekom trenutku neazuran u poslu. Najlakse je posrati se po nekom iako neznas sta stoji iza nekih stvari. Posto ja znam izneo sam te detalje ponavljam samo zbog toga sto sam bio iziritiran . Necu vise komentarisati detalje iz privatnog zivota doticnog vlasnika striparnice Darkwood. Jos jednom veliko izvinjenje nadam se da ces me shvatiti. VJ pozdrav Dobro napisano. Ko hoce neka kupi ko nece neka se nosi tacka......
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 23/11/2007 : 00:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
quote:
Originally posted by VJ

Kupac je u pravu isto onoliko koliko je svaki heteroseksualan muskarac voljan popustit kurac za kunu dve (10-20 dinara cca.).

Kako mi je krivo sto sam tek sad snimio ovaj super topic. Em se javljaju sve stare face, em je VJ ostavio super post sa milion psovki i gornju konstataciju. Da li to znaci da postoje heteroseksualni muskarci koji bi pusili za vise para?!?! Pa to onda nisu heteroseksualni muskarci, i treba ih se gnusati, jer su zapravo pederi!

Pozdrav Coltu, Hulku, Drasku (sve veliki ljudi i ne treba se sa njima zajebavati:), VJu i svima ostalima. Dobrodoslica Slobi! Ovo je forum gde se prica o pusenju!
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 23/11/2007 : 01:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by Hulk

... trabunjtrabunj ...

offtopic: ne ulazim u raspravu o striparnicama, znam jedino da enu u beogradu nisam mogao naci, a neku drugu bez problema (vise pojma nemam koja je koja).
da iskoristim priliku kad se vec pojavio hulk: hulce! kolika ti je u medjuvremenu kolekcija? (ocekujem preciznu izjavu, tolerancija +/- jedna izrezana slicica koja najavljuje nastavak).

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 23/11/2007 : 01:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
A kad se vec spominjem ja i akcija prikupljanja stripova onda treba dodati i sledece, a tice se Slobe: treba da se zna da sam ja licno pitao Slobu da li hoces da ucestvuje u toj akciji, treba da se zna da je vise od polovine prikupljenih stripova dao on, treba da se zna da je on odabrao izuzetno dobro ocuvane stripove (stripove koje moze da proda) i da nije poturao nikakva sranja, treba da se zna da nista za uzvrat nije trazio vec je prihvatio na moje insistiranje reklamira tu akciju u Darkvudu, kao da je na moj zahtev i molbu potrazio neku vezu da probamo to da izreklamiramo na radiju i tv-u. A treba da se zna da je on prihvatio da ide sa Dzimijem i sa mnom da odnese to sve u zvecansku. I pri tome je to sve radio na moj zahtev i ni u jednom trenutku to nije pokusavao da iskoristi.

Sto se tice kolekcionar-trgovac. Na prvom mestu je kolekcionar i to se vidi u nacinu ophodjenja prema musterijama. Druga je stvar sto je odlucio da se bavi trgovinom stripova, al kao neko ko se time bavi ja apsolutno mogu da garantujem da u profesionalnom odnosu niko nije korektniji od njega.

Takodje cu da naglasim da ako je pre par godina imao na koga da se ljuti to sam bio ja. Jer sam ga ja potpuno bezrazlozno napao na forumu, ali sam takodje bio dovoljno samosvestan da ako problem postoji to nemoze da se resi preko jebenog foruma vec samo u 4 oka. Pa smo to i resili, tako sto smo popricali, on mi objasnio neke stvari, a ja priznao gresku, jer gresku jesam napravio i izvinuo se.

Najgore je pickasto napadati preko foruma i jesti govna, a ako si covek pojavi se zauzmi svoje stavove i obrazlozi ih, pa nadji zadovoljavajuce resenje. Ovo bla-bla i rekla-kazala preko foruma ide mi na kurac. To je za picke.

Sto se tice stripova i toga sta se moze naci u Alan Fordu i Darkvudu, ja stojim da se u Alan Fordu moze naci dosta toga, a u Darkvudu sve to i jos tri puta vise, a sto se tice cena u najgorem slucaju u Darkvudu jeista cena kao u Fordu, a ima i jeftinijih stvari. Sto se tice osecanja gde je kome lepse da se oseca, to je subjektivna stvar, al opet, sto se mene tice, mene u fordu toko smore sa politickim jebenim pricama, da mi se povraca. Ja sam kupac i nisam duzan da slusam svasta ako sam tu dosao nesto da kupim.

Prema tome, krajnji zakljucak: nek radi ko sta hoce i nek kupuje ko sta hoce, al unesite u to baar malo karktera i integriteta pa to radite oci u oci, a ne anonimno preko foruma gde svako moze da istovari tonu govana po nekom, a da pri tome nije svestan mogucih posledica.

Tisina je Izvor.
Pokret je Svet.
Promena je Sve.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/11/2007 : 01:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Uz svo duzno postovanje prema svim clanovima ovog foruma, ne mogu a da ne primjetim
kako s vremena na vrijeme postoje neki likovi koji konstantno na ovaj ili onaj nacin
spominju Slobodana u negativnom kontekstu. Da ne govorim o par poruka (od ljudi koji
nisu ni toliko kulturni da se predstave) koje sam dobijao na mail...
Kad se postovi filtriraju; na povrsinu izadje nekoliko istih likova koji konstantno kruze
sa svojim jako upitnim tvrdnjama i ne mogu a da, kao covjek ne pomislim, kako se radi o namjernom provociranju.
Nikoga osobno ne prozivam, samo iznosim cinjenice i moje sagledanje ovakvih situacija.

Ljudi se nerjetko razbacuju rijecima poput "prevaren", "zajeban" bez da uopce promisle o znacenju istih.

A sto se tice Slobinog postenja, neka mi se jave oni koje je navodno prevario, zajebao,
ili na neki drugi nacin "ostetio" sa cvrstim i pouzdanim dokazima i ja sam osobno spreman
nadoknaditi te navodne nastale "gubitke". Evo ponuda vrijedi sve do kraja ovog mjeseca.
Pa izvolite, moj mail imate u profilu...

Ali ako nemate cvrste i vjerodostojne dokaze, onda se ljudi moji manite negativnih komentara samo
zbog toga sto je Sloba nekome slucajno stao cipelom na nogu, zbog toga sto i nema previse kose,
zbog toga sto je nekoga mrko pogledao jer ga je u tom trenutku ubola osa za kaziprst
ili zbog toga stu me je neki Mister X rekao kako je Sloba negativac u filmu S produkcije,
pa se doticni osjeca kao spasitelj svijeta koji ce nas zastiti od Slobe i mracne organizacije Darkwood.
Evo odmah pozelim pogledati zvjezdane traceve... ili barem "bilo jednom na divljem forumu".
Ili bi mozda najprikladnije bilo "Za saku popusta" te "For A Few Comics More".

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 23/11/2007 : 02:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message

-Samo mala opaska-"kolekcionar-trgovac"?!

-Obzirom na tisuce predenih kilometara i upoznavanje puno ljudi iz svijeta stripa,uz dužno poštovanje naspram svih,ali samo jednom skinem kapu,kolekcionaru i trgovcu.-Zove se Vedran Jelinic(mafijaški nick-Vili),na forumu znan kao VJ--ukoliko me netko uvjri da postoji veci fan stripa,poznavatelj,kolekcionar i ljubitej stripa od Vedrana,poklonim mu od kolekcija što god želi!Uz put ga i poljubim u dupe!-Za one koji ne znaju,Vedran je vlasnik stripoteke LIBELLUS u Zagrebu,što znaci da i prodaje stripove!
Go to Top of Page

Hulk
Starting Member

Serbia
96 Posts

Member since 04/02/2003

Posted - 23/11/2007 : 07:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Hulk a Yahoo! Message  Send Hulk a Private Message
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Pavel01

da iskoristim priliku kad se vec pojavio hulk: hulce! kolika ti je u medjuvremenu kolekcija? (ocekujem preciznu izjavu, tolerancija +/- jedna izrezana slicica koja najavljuje nastavak).

Zezaj, zezaj. Posto se trenutno selim (zadnjih desetak dana), ne znam tacan broj, ali je nesto preko 8100 komada.
Promenio si UserName, ili se varam?
Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 23/11/2007 : 09:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
OK, mislim da i Sloba i Magic znaju ko sam ja, izneo sam svoje misljenje, kad budem ishao u januaru za BG, svraticu do Darkwooda po svoj primerak Nik Rajder Almanaha, Slobo to mi ostavi po strani, pa cemo onako na tenane.

Zamolio bih nekog od Moderatora da se topic zakljucha, poshto je otishao u sasvim neku drugu krajnost...nema veze sa svojom prvobitnom tematikom.

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 23/11/2007 : 09:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Trgovina stripovima, tehnikom, mlijekom, cigaretama, donjim rubljem, pa cak iznajmljivanjem genitalija je uvijek na istom principu, od pamtivjeka, dakle trgovina, kupis ili proizvedes, uzgojis (vrijedi za genitalije, ili voce i povrce, stoku) za odredjenu cijenu i naravno prodas za neku vecu cijenu. Ona nije iznudjivanje, jer te niko ne tjera kuburom da kupujes, ali u extremnim slucajevima zna biti monopol (jedina suprotnospolna, nekome istospolna genitalija na pustom otoku), sto u slucaju trgovine stripova definitivno nije.
Strip populaciji je u interesu da oni zaradjuju, nevjerojatno, ali istinito.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5979 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 23/11/2007 : 10:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
quote:
Originally posted by dveribad

Iju bre Ratko, pa ni ime mi ne znas. :) A i isuvise olako nudis poljupce u dupe ljudima. :P
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
353 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/11/2007 : 11:00:13  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message
quote:

-Obzirom na tisuce predenih kilometara i upoznavanje puno ljudi iz svijeta stripa,uz dužno poštovanje naspram svih,ali samo jednom skinem kapu,kolekcionaru i trgovcu.-Zove se Vedran Jelinic(mafijaški nick-Vili),na forumu znan kao VJ--ukoliko me netko uvjri da postoji veci fan stripa,poznavatelj,kolekcionar i ljubitej stripa od Vedrana,poklonim mu od kolekcija što god želi!Uz put ga i poljubim u dupe!-Za one koji ne znaju,Vedran je vlasnik stripoteke LIBELLUS u Zagrebu,što znaci da i prodaje stripove!

''Odiseju'' kad prelazis tolike kilometre puno te nema kuci.Jesi siguran da ce te tvoja Penelopa ceka?

Edited by - BO on 23/11/2007 11:00:48
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/11/2007 : 11:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by VJ

quote:

Iju bre Ratko, pa ni ime mi ne znas. :) A i isuvise olako nudis poljupce u dupe ljudima. :P

Ma, nisi to ti. Gospodin Jelinic je zaista najveci od svih. Covek, a vec je u poznim godinama, iako vitalan, poseduje bukvalno kompletnu produkciju na teritoriji bivše Jugoslavije, od satiricnih listova iz druge polovine 19. veka, proto-stripova Maukovica i Uroša Predica, decjih listova iz prve polovine 20. veka, sve usko strip publikacije ikad, okupacijske i partizanske strip uradke štampane po šumama u jednocifrenom broju primeraka, zabranjene i cenzurisane primerke, strip sa Golog otoka prenesen u cmaru jednog otpuštenika, sve alternativne primerke i reklamne stripice, sve dnevne novine i izdanja na manjinskim jezicima, i citav hangar neobjavljenih tabli i crteža pokojnih autora.
Pa sve to u više primeraka.

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 23/11/2007 : 14:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"A sto se tice Slobinog postenja, neka mi se jave oni koje je navodno prevario, zajebao,
ili na neki drugi nacin "ostetio" sa cvrstim i pouzdanim dokazima i ja sam osobno spreman
nadoknaditi te navodne nastale "gubitke". Evo ponuda vrijedi sve do kraja ovog mjeseca.
Pa izvolite, moj mail imate u profilu..."

dado, evo ja se prijavljujem na ovaj tvoj konkurs. mene je slobo ostetio!!!!! prije mjesec dana sam htio ici na sajam knjige u BG i svratiti do darkwooda da pokupujem neke stripove koje ne mogu naci vec dugo(pretpostavio sam da ih tamo ima), ali na sajam zbog raznoraznih gluposti nisam otisao. sada tvrdim da sam ostecen od strane slobe, jer sam imao u planu da kupim te stripove a nisam ih kupio!!! molim te dado da mi ovo nadoknadis :-p ;-)

sad salu na stranu, stvarno je nevjerovatno koliko se glupih topica otvori i jos glupljih postova ostavi, ne racunajuci sranja koja pojedini iznose na forumu a uzivo su ili neprimjetni ili totalna suprotnost (cast izuzecima koji su supci i uzivo ;-). jedan od razloga sto sam ne tako cest na forumu(posljednih 100-200 postova sam ostavio za isto vrijeme za koje i sve ostale prije toga) je upravo taj sto mi se ne da citati gluposti tipa hocemo HC/necemo HC, hocemo napoleona, hocemo vise mesa u studentskim porcijama, dajte nam dzabnih stripova, zasto su stripovi tako jeftini a mi necemo da ih kupimo, ko je jaci dado&dado/marko/berni/dekara/???, i sl. masa pozitivnih likova je otisla sa foruma zbog takvih gluposti. ne znam da li mi se cini, ali mislim da je prije bilo manje tako "mastovitih" prica, pa je i komunikacija bila bolja, a s vremenom se povecao broj likova koji se izivljavaju na tastaturi. znam da se nece nista promijeniti, niti se moze promijeniti dok je svijeta i vijeka, ali sam morao da kazem da me ovo strasno nervira...

"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 23/11/2007 : 17:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
E i ja sam ljut na Slobu....iznimno, jer da nije bilo njega možda se ne bih ponovno navukao na OPIJUM jel'te!!! Ali ajde i veliki Sherlock je bio na istome pa sam makar u dobrome društvu! Davno je to bilo kada je sve ovo još bilo u povojima koje 2001-2002 godine ne sjecam se tocno ali nije niti bitno...ja sam isto tada bio novi clan i nisam niti slutio kako ce to dalje sve ici....Postavih ja jedno pitanje o Ridjobradome a javi mi se covjek koji je do tada imao samo 4 replya - od toga jedan na ovo moje pitanje - inache se rijetko javljao ali eto iz nekog nepoznatog razloga odabrao je baš javiti se na moj upit - o jetiu tada nisam ništa znao - razgovarala su dva potpuna stranca koji se nikada nisu vidjeli - a proci ce godine i godine dok se to stvarno i ne desi - na MAFESTU! No tada igrom slucaja uspostavili smo kontakt i održali smo ga do dana današnjega - održali i upotpunili, digli na daleko višu razinu. Ali vec tada kada sam prvi puta nešto uzimao od njega - Gigant komplet cini mi se - nisam imao nimalo dvojbi da mu pošaljem novac iako se znali nismo. Znao sam s kakvim covjekom, ljudinom i iznad svega prijateljem imam posla! I nebrojeno puno ljudi koje ja znam unisono mogu to potvrditi. I zato ne treba cuditi što se toliko ljudi javlja...puno puno ljudi je suradivalo s njime i svi su mi potvrdili isto - SLOBA JE CAR!!!
Nikada ama baš nikada nisam požalio ijednu kupovinu obavljenu kod njega, dapace uvijek bi dobio vise(bolje) od placenoga, cuvao je moje stvari bez obzira što su mu zauzimale prostor (bilo je tu diosta kutija od banana - znace neki vec o cemu je tu rijec) sve dok ih nismo uspjeli prebaciti da a nije rekao! U jednom trenutku prije par godina dogodilo se nesto zbog cega sam se pobojao da sam mozda zauvijek uprskao nase prijateljstvo - necu pricati sto to bjese - neka ostane medju nama! A onda kada me nazvao (trebao sam ja prvi ali me bilo sram pred covjekom) - onje presao preko toga i nikad mi nije zamjerio! I sretan sam sto je tako ispalo! A to što me (ponovno) ucinio ovisnikom govori samo o slabosti moga karaktera (citaj: teško ribu u vodu natjerati) a još sam i profitirao upoznavši neke ljude koji mi dan danas idu u red najdražih prijatelja! Sloba i zajeb u istoj recenici! NIKADA!NIKAKO!NIGDJE!naravno ako pricamo o istom Slobi - onom iz darkwoodske mocvare! A pricamo!
Hvala ti na svemu prijatelju! Neobaziri se na sve ovo i nedaj se! Uvijek imaj na umu da se za dobrim konjem prašina diže, kako narod kaže!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000