Author |
Topic  |
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/11/2007 : 19:06:08
|
Kapitalna monografija Vek stripa u Srbiji najveceg istoricara srpskog stripa Zdravka Zupana konacno izlazi. Monografiju objavljuje pancevacki Kulturni centar koji je godinama unazad organizovao festival stripa GRRR! tokom kojeg je Zupan obradjivao pojedine periode iz istorije srpskog stripa. Promocija knjige je 7. decembra u Pancevu. Takodje, u danasnjem broju lista Bestseler ovo izdanje je tema broja i na dve strane se pise o tome, uz puno ilustracija. Za sve ljubitelje stripa, uopste i domaceg, ovo je nezaobilazno stivo bogato nikada publikovanim podacima o autorima, izdanjima, delima, cenzuri, razvoju, pravcima, itd. Imao sam priliku da vidim knjigu, i za mene je to pravo blago i riznica informacija iz cega stoje decenije istrazivanja.
|
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
Edited by - marlowe on 24/11/2007 12:20:06
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 23/11/2007 : 19:36:37
|
Vek je vek nek prica ko sta hoce... Ukoliko je toliko dobra (a nema razloga da neverujem drugu marloveu) onda stvarno vredi... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 23/11/2007 : 19:41:35
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Vek je vek nek prica ko sta hoce... Ukoliko je toliko dobra (a nema razloga da neverujem drugu marloveu) onda stvarno vredi...
Knjiga ima preko 200 strana, mekog je poveza, na kvalitetnom kunstdrucku, vecinom c/b ali ima kolorni segment. Uglavnom, nije posebno produkcijski luksuzna, iako je sasvim u redu i lepa. Ono sto je bitno je sto se nalazi izmedju korica, a tu se nalaze podaci i saznanja koje ni ja niti najveci poznavaoci, kolekcionari, istoricari i hronicari stripa na ovim prostorima ne znaju. Zupan je numero uno. On to istrazuje decenijama. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 23/11/2007 : 19:43:33
|
Slazem se sa tobom. Bitno je sta je unutra. Hronika srpskog stripa koju bi svaki pravi ljubitelj trebao da ima na polici! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 23/11/2007 : 20:56:01
|
Knjiga u prodaju ide od 7. decembra kada je promocija. Vidi sa Darkvudom ili Alan Fordom. Verujem da ce imati. Takodje, treba reci da je knjigu vizuelno oblikovao i dizajnirao Aleksandar Zograf, i to se vidi i po njenom izgledu a i po izboru vizuelnog materijala. Ima tu puno zanimljivih i duhovitih slicica, odabranih kadrova, itd. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 23/11/2007 : 22:07:20
|
quote: Originally posted by ---dp---
Pa ne zna se ni otprilike? 500 din? 1000 din? 2000 din?
Nemoj to 2000 molim te... Ipak i JA planiram da kupim ovu stvar... |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 23/11/2007 : 22:15:58
|
Negde izmedju 1000 i 1500, rekao bih. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 23/11/2007 : 22:56:06
|
quote: Originally posted by marlowe
Negde izmedju 1000 i 1500, rekao bih.
Neka bude ipak 1000...
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 23/11/2007 : 23:07:46
|
quote: Originally posted by ---dp---
I ja kazem, neka onda bude 1000 
Ako vec nemoze manje... |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 24/11/2007 : 01:27:04
|
Jel ima sto o Zlatnoj seriji i Lunov magnus stripu u toj knjizi? |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 24/11/2007 : 01:40:35
|
quote: Originally posted by Dado
Jel ima sto o Zlatnoj seriji i Lunov magnus stripu u toj knjizi?
Naravno. Kao i o svim ostalim srpskim izdanjima, autorima, kucama, delima, itd. Pravo blago, ko voli da cita. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/11/2007 : 01:43:29
|
Onda i nije bas neko izdanje, ima krive podatke. Ali dobro, propagandnih materijala uvijek je bilo...   |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 24/11/2007 : 01:48:52
|
Ne mogu reci da shvatam, pretpostavljam da je to primer nadaleko poznatog lokalnog humora, te mi preostaje samo da slegnem ramenima. U principu, ne bih voleo da se ovaj topic zagadjuje na bilo koji nacin, te bih tebe, kao moderatora, uputio na jedan drugi, gde mislim da bi bilo dobro da se angazujes: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=28093 Ovo je ipak tema za ljude koje zanima srpski strip, istorija stripa, razvoj, autori, pravci, itd, itd. Ne bih rekao da je to sve za tebe. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/11/2007 : 01:56:45
|
Hvala na uputama ali to je rijeseno prije tvoje sugestije. Odkud ti mozes procjeniti sto je za mene, sto mene zanima? Odlicno se poznajemo? Gledas u karte i bacas grah, kao sto obicno cinis prije nego pises hrpu postova na ovom forumu? Ili je u pitanju neka magija, dalekovidnost, carobne trave? Dakako da me zanima, da me ne zanima ne bih ni pisao. Zbog toga me i zanima zasto se u tako vrijednoj knjizi navode krivi podatci. Mada sam svjestan da postoje raznorazne knjige u kojima je bilo raznoraznih netocnih navoda. Zato smo tu da ih ispravimo. Nitko nije savrsen.
|
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 24/11/2007 : 02:00:39
|
Sve odlicno, sve jako duhovito, a sad - ish, ish, ish. Idi radi nesto. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/11/2007 : 02:31:30
|
Potjerati me mozes samo iz svoje kuce, stana, auta... ako me kad vidis tamo. Topic je otvoren za javnu diskusiju, pogotovo je bitno diskutirati o takvim stvarima kao sto su krivi navodi u ozbiljnim izdanjima. Sto je ocito i ovdje slucaj. Za razliku od nekih koji laprdaju iz niskih pobuda, i javljaju se radi provokacija, (interesantno kako sebe ne potjeraju s takvih topica, kako tada ne slegnu s ramenima?) ja uobicajeno svoje tvrdnje po potrebi podkrijepim i dokazima. Ne cudi me posvajanje tudjih stvari, kad se radi o necem korisnom, toga je bilo i bit ce ali kao sto rekoh, tu smo da raspravljamo i ispravimo pogreske, kako mlade generacije nebi ucile krivo i kako bi konacno naucile vrijednovati istine i postivati nepobitne cinjenice, sto ocito ne uspjeva nekim starijim generacijama... Mlade treba nauciti da postivaju i razvijaju svoje, ne da prisvajaju tudje.
A sto se tice moga rada, ja naravno radim, jako puno. Za razliku od nekih cija su usta puna slatkoprihvatljivih recenica, i onda obicno i ostane samo na recenicama koja se vrlo rijetko pretvore u konkretna djela. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 24/11/2007 : 10:49:12
|
Fight!!!!  Ili cekajte da delo izadje... Kako vam je volja...
Verujem da ce ovo bitri sajan projekat, sa naravno ponekim greskama. Neka mi neko pokaze coveka, tim ljudi koji tvrde da mogu bez greske i dvojbe da odrede sta je sve izaslo na jednom prostoru za samo JEDNU godinu i sortiraju sve ljude dogadjaje itd. a kamoli za ceo vek... Mozda je projekat malo glomazan, ali je, verujem, lepo i odradjen... |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/11/2007 : 11:04:48
|
I ja vjerujem u isto, i sa zadovoljstvom cu procitati. Naravno da tko radi i grijesi, nema imunih na to i to je sasvim normalno. Treba cijeniti trud i volju, ipak je to vrlo zahtjevan projekt. |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 24/11/2007 : 11:16:16
|
Dado, mislim da ti ovdje griješiš... Koliko sam skontao po naslovu topika (jer knjigu nisam vidio) knjiga se zove "VEK STRIPA U SRBIJI" i piše se o stripu koji je izlazio u Srbiji, o autorima koji su crtali u Srbiji, o izdavacima koji su izdavali stripove u Srbiji.... Knjiga se ne zove "VEK SRPSKOG STRIPA".
ZS i LMS su koliko znam izlazili u Srbiji u prošlom vijeku. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/11/2007 : 11:29:15
|
ZS i LMS su izlazili u bivsoj YU, regionalno gledano u SAP Vojvodini, u proslom stoljecu... Jasno, kad je rijec o tome gdje je sto objavljivano, mogu svi navesti ta izdanja jer koliko mi je poznato to je izlazilo u svim republikama i pokrajinama... Naravno, tako je neupitno da su to izdanja stripova koja su izlazila i u Srbiji, no moj komentar se odnosi na neke druge tvrdnje.
|
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Posted - 24/11/2007 : 11:45:42
|
Apsolutno je jasno da nisi u pravu, da si opterecen i tendenciozno pokusavas da kvaris temu. Obrati se g. Rudi Aljinovicu koji je najpozvaniji da te uputi o stripu u Hrvatskoj, ili Istoku Sitaru koju je nedavno objavio odlicnu knjigu o slovenackom stripu. Tvoje sarlatanstvo izazuva iskljucivo podsmeh. |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 24/11/2007 : 11:46:10
|
quote: Originally posted by Dado Naravno, tako je neupitno da su to izdanja stripova koja su izlazila i u Srbiji, no moj komentar se odnosi na neke druge tvrdnje.
E, to ne znam, izvini. Je li to nešto izmedu vas dvojice ili misliš možda na prvi objavljen strip u Srbiji ili šta ja znam. Mislim ako je za pricu reci, a ako nije precuti ;) |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Topic  |
|