forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ? RAZLIKA IZMEDJU KOLEKCIONARA I CITAOCA STRIPA
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 04/12/2007 : 23:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
Sad me i burazer nervira što hoce da pocne da cita Zagor extra, kažem mu da ima sve to u ZS/LMS, ali on hoce da cita baš ove hrvatske i pri tom se plašim da ce da ih izgužva ili nešto slicno, eto i to su muke kolekcionarske. :P :P :P
[/quote]

Iste "muke" imam i ja, dosad sam uspio da mu dajem duplikate da cita, al rezerva je pri kraju, dobro si rekao to su muke kolekcionarske

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

davor71
Starting Member

Croatia
24 Posts

Member since 25/10/2007

Posted - 04/12/2007 : 23:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send davor71 a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

quote:
Originally posted by Lord Vader89
Jel na DC.com?

program se zove dcplusplus (dc++) kad se malo upoznas sa programom vidjet ces da je zakon!!!
prosli mjesec sam na njemu napravio prometa 300GB kod kuce

bolji je APEX DC++ , sam cita IP adresu i uzima od vise korisnika istovremeno maksimalno iskoristavajuci brzinu
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/12/2007 : 23:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ma ja ne dam stripove NIKOME. Nisam rob, dakle, i spavam sa njima i jedem na njima, ali ih ne dam NIKOME.
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 05/12/2007 : 00:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
nisam procitao sve stripove (možda polovinu). Procitam vecinu ovih novih koje kupujem na kioscima (osim AF, marvela,Bleka,Marka,Klasik AF,Klasik Zagor), procitam Libelusova izdanja (smanjivam zaostatak), u zaostatku sam kod albuma...
Kompletiram kolekcije ZS i LMS ali ih citam mali procent (manje od 10%). Jednostavno mi nije do citanja zbog lošije kvalitete izdanja. važi slicno i neke druge kolekcije stripova iz ex-yu (tarzan,mali marveli,stripoteka)...
Što se tice glancera-pa normalno je da bi voleo da su mi svi glanc ali sam zadovoljan i lošije ocuvanim ako želim popuniti kolekcije a ne potrošiti enormne pare. Želja mi je da bi bile barem cetvorke-time bi bio zadovoljan i nebi više glancao kolekcije.
Stripove posudim za citanje, žao mi je što se recimo brat ne brine previše kako radi s njima :) :(
tako nekako
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/12/2007 : 02:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja upravo najradije citam ZS, LMS i sve te stare na toj staroj hartiji stampane, oni mi nekako imaju posebnu draz, bas zbog toga sto su tako stari...
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 05/12/2007 : 08:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Ja upravo najradije citam ZS, LMS i sve te stare na toj staroj hartiji stampane, oni mi nekako imaju posebnu draz, bas zbog toga sto su tako stari...

- eto pa to je draž kolekcionarstva, ne znam i ne razumijem one koji ne shvacaju da postoje kolekcionari starina i samo kolekcionari matematicari koji vole brojke i slova ajmo 'flame'
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 05/12/2007 : 10:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
quote:

Ma ja ne dam stripove NIKOME. Nisam rob, dakle, i spavam sa njima i jedem na njima, ali ih ne dam NIKOME.

Da, ovo je pravi pristup, ako želiš imati kakvu-takvu, ALI SVOJU, kolekciju. Tko želi samo citati, neka kupuje. Grebaroši - fuj. A to kažem samo zato, što oni NIKADA ne paze kako postupaju sa stripom, nego se još s tvojim zahtjevom da paziš rugaju. A ti si platio, tj. kupio, a on želi sve besplatno, i još ti dižu živce. Evo, ovo izgleda autobiografsko, a takvo i jest, jer sam i ja tih problema imao u pocetku. Ali, SAMO u pocetku. Dakle, strip NIKOME!

Edited by - wiskey on 05/12/2007 10:16:46
Go to Top of Page

scimitar
Starting Member

Slovenia
8 Posts

Member since 14/02/2007

Posted - 05/12/2007 : 10:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send scimitar a Private Message
Procitao sve koje imam(a imam jih mnogo) i mnogo više!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/12/2007 : 12:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Pa kako da procitam kad imam 300 italijanskih Zagora, a ne znam italijanski? To tek za pocetak. Da ne govorim koliko imam skeniranih stripova, a i njih smatram pravim stripovima, ne mnogo manje pravim od papirnih, jer kad je dobar sken, ja taj strip mogu i da odstampam i da uvezem, ali zasto bih, kad mi je u racunaru on uvek "pod prstima". A skeniranih imam toliko da mi treba 18 zivota od po 100 godina da ih sve sa gustom procitam, onako kako i inace citam stripove, polako, zagledajuci svaku slicicu.

Sto se tice "glancera" trudim se da one stripove koji to jesu, ne habam vise nego sto je to normalno prilikom citanja, a ne pada mi na kraj pameti da ih smestam u kesice ili ko zna sta vec (jos malo, pa cemo mumificirati stripove u zavoje i praviti sarkofage za njih ). Stavise, nije retko da zaspim u krevetu sa stripom, pa kako mu bude. Dakle, moja ljubav prema stripovima nije platonska vec vrlo konkretna

A jel si skenirane skidao sa neta ili si kupovao ( presnimavao ) na CD-ove?
Ako si skidao sa neta, bio bih vrlo zahvalan za neki link.
Hvala unaprerd!

www.stripovionline.com

Na Stripovionine mogu samo da ih citam, ne da skidam.
Zar ne...?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/12/2007 : 12:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
I jel može neko da objasni ukratko gde da nadem DC++ ili vec APEX DC++ i kako se koristi? Nisam baš vicam u svim tim download zajebancijama.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 05/12/2007 : 12:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:

I jel može neko da objasni ukratko gde da nadem DC++ ili vec APEX DC++ i kako se koristi? Nisam baš vicam u svim tim download zajebancijama.

http://www.apexdc.net/
http://www.apexdc.net/download/
http://dcplusplus.sourceforge.net/
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 05/12/2007 : 13:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
više nisam kolekcionar, ali bio sam (sve sam dakako stripove cito, po više puta)... kad je SD pocela izdavat stripove, kupovo sam sva izdanja (bonelli negdje do 50 broja cirka imam sve)... kako je i brat cito stripove, sve smo kupovali pola-pola... e onda je brat reko da ne bi ipak kupovo više neke stripove, mislim da je bila rijec o zagoru extra ili x-menima, koji su stvarno preloši bili (ali sam ih kupovo jer *moram* imat sve )... e onda sam ja popizdio i reko, ako necemo kupovat sve, necemo ništa... i tako sam presto kupovat stripove negdje u 3. srednje... bolest, jebiga...

Edited by - mifugo on 05/12/2007 13:08:07
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 05/12/2007 : 13:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

quote:

Da, ovo je pravi pristup, ako želiš imati kakvu-takvu, ALI SVOJU, kolekciju. Tko želi samo citati, neka kupuje. Grebaroši - fuj. A to kažem samo zato, što oni NIKADA ne paze kako postupaju sa stripom, nego se još s tvojim zahtjevom da paziš rugaju. A ti si platio, tj. kupio, a on želi sve besplatno, i još ti dižu živce. Evo, ovo izgleda autobiografsko, a takvo i jest, jer sam i ja tih problema imao u pocetku. Ali, SAMO u pocetku. Dakle, strip NIKOME!

- to se zove odgovor
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/12/2007 : 17:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj
Sad me i burazer nervira što hoce da pocne da cita Zagor extra, kažem mu da ima sve to u ZS/LMS, ali on hoce da cita baš ove hrvatske i pri tom se plašim da ce da ih izgužva ili nešto slicno, eto i to su muke kolekcionarske. :P :P :P

Heh Srdane, a gdje je rezervna kolekcija Zagora extra (za citanje)?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 05/12/2007 : 19:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by srdjandj

Heh Srdane, a gdje je rezervna kolekcija Zagora extra (za citanje)?

Pa jedva sam uspeo da skupim i ovu jednu, jedinu, a i muku mucim sa lovom da pokupujem sve ovo novo šta izlazi kod vas, a još rezervnu za citanje, neka burazer Dejo, nek cita, glavno je da voli stripove, a njemu je najbolje, em je najmladi, stripove mu nabavljamo tata i ja, razmažen je, kad zapne za nešto mora mu se sve ispuniti.
A on nas je i navukao na hrvatske stripove, naime kako je pocelo, mali brat je prvi put bio u Zagrebu na turniru u stonom tenisu 2004-te godine i tamo je cak tako mali(naravno uz pratnju starijih) bio na nekoj pijaci i kupio neke Alan Fordove koje smo tada svi kao sumanuti citali. E onda je na kiosku video Zagora extra br. 102 "Noc carobnjaka" i kupio ga i doneo kuci. Onda je moj tata "sinu mezimcu za ljubav", obecao da ce mu nabaviti sve Zagore i nabavio mu ih je.
Kasnije smo otkrili ovaj sajt i uz pomoc njega smo nabavili i druge stripove koji su nam nedostajali, eto tako je pocelo....
Kasnije je brat Dejan još u naredne tri godine dolazio na zagrebacki turnir, tamo bi ostajao po 4-5 dana, jedne godine, mislim 2005-te je upoznao i Nevena(kowalskog), koji mu je prošle godine poslao Zagorovu majicu u Beograd u Dartkwood i to je taj Slobin radnik Goran, poslao u Vršac sa još nekim stripovima, eto nek znate i ovo......

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/12/2007 : 23:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by jang

quote:

http://www.apexdc.net/
http://www.apexdc.net/download/
http://dcplusplus.sourceforge.net/

Hvala puno!

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/12/2007 : 13:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message

Evo mog "Nestalog istraživaca" s rupama na
naslovnici. Kad sam ga nabavio prije 10 godina,
tko sretniji od mene i uopce mi ne pada na pamet
da nadem novi primjerak.
Sve sam svoje stripove procitao, a vecinu i po nekoliko puta.
Dakle, odnos ljubavi spram citanju stripova i kolekcionarstvu je:
80:20 iz razloga jer nikad necu skupljati strip, a da ga nemam namjeru
procitati. S druge strane se ne palim na glancere, dapace, obožavam one vene istrošenosti na stripovima što daje ugodaj "dobrih starih vremena".
Ove rupe na naslovnicama i slicno su mi ništa prema onom ludensovom odljepljivanju vrhova naslovnice koje ostavljaju tako sitne iritantne tragove. Naravno, i meni je drago posložiti stripove, ali me ne hvata nikakva tuga ako nisam upotpunio kolekciju. Glupo mi je odjednom složiti kolekciju, volim nabaviti po 3-4 stripa, pa makar s manama, važno je samo da se ne raspada.
Jbga, nisam fetišist, nego stvarno volim citati i uživati u stripovima.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/12/2007 : 13:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Drago mi je da ima slicnih meni, a mislio sam da sam ja neki izuzetak jer nemam stripove u kesicama i sto skupljam cak i "kupuse".
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 06/12/2007 : 13:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
meni je bitno samo da se stranice drze zajedno,a ne da ih kod listanja moram lovit po sobi.

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 06/12/2007 : 16:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy

meni je bitno samo da se stranice drze zajedno,a ne da ih kod listanja moram lovit po sobi.

što se za vlasnika ne može reci

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 06/12/2007 : 17:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message
Lcno citam sve iz moje kolekcije na taj nacin ako je bio glancer zelim da mi ostane glancer poslije citanja!!! Tako nisam radio dok sam bio mladji (20 pa nadole), a valjda sam sad uvidio da ti stripovi imaju vecu vrijednost kad su u stanju negdje oko 4,8...pa stoga ih citam pazljivo!

Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 06/12/2007 : 19:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Opasna je kolekcionarska strast. Kolekcionarstvo je slasna pasija koja vremenom prerasta u bolest!!! Šta je na kraju tog procesa, videcemo?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 06/12/2007 : 20:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Ja volim glanc izdanja, onako jos u foliji, ali mi je neverovatno kako neko moze da kupi strip, stavi ga u kolekciju i nema nikakve namere da ga procita...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Leon S. Kennedy
Starting Member

Croatia
15 Posts

Member since 30/11/2007

Posted - 06/12/2007 : 20:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leon S. Kennedy's Homepage  Send Leon S. Kennedy a Private Message
Nažalost, nemam jugoslavenska izdanja (ZS i LMS) al sam ih sve procital (ma šta procital, gutal sam ih). Imam gotove sve nove (hrvatske) epizode i ni ja ne shvacam one koji kupe a ne procitaju. Draže mi je kad je strip ocuvan ali vrijeme ipak radi svoje. posudujem ih jednom jedinom frendu i imam srece kaj nije jedan od onih koji uništi sve kaj mu padne pod ruku. Pozdrav od vjernog citatelja i kolekcionara.
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 06/12/2007 : 23:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:

Drago mi je da ima slicnih meni, a mislio sam da sam ja neki izuzetak jer nemam stripove u kesicama i sto skupljam cak i "kupuse".

- ma to se traži zezam se naravno da je to cilj kolekcionarstva i nebitno je da je glancer iako kužim da ako se radi o LMS128 glanc da puno vrijedi
- a što se tice citanja; pa što cu citat recimo LMS ili ZS kad sam ih vec do 1980 sve procitao 5x a te za sad jedino i imam
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000