Author |
Topic  |
Skywalker
Starting Member
Serbia
32 Posts
Member since 14/01/2006 |
Posted - 04/12/2007 : 23:55:10
|
Za mene licno strip junaci koje volim jos od vremena kada sam bio klinac ostali su mi i danas najomiljeniji. Srebrni letac (voleo bih da procitam redom sve epizode koje su objavljene worldwide od prve do zadnje), Konan mi je uvek in, Tor, Storm (voleo bih da procitam sve njegove price), Najamnik mi je takodje omiljen, pa i Crvenokosa Sonja, Alan Forda procitam poneku epizodu koja mi se trenutno ucinila da je do tada nisam procitao jer u SS Biblioteci nisu sve price bile objavljene... Sto se Zagora tice moracu da sednem i da citam od prvog do zadnjeg dela redom ali nisam bas pri parama da pravim Zagor komplet... I na kraju krajeva Zagora volim uglavnom u nekim cudnim SF pricama... Voleo bih da procitam i sve nastavke stripa Daleka planeta ili cini mi se Trigan... Ne mogu da se odlucim sta je za mene trenutno naj... Da li moze neko da mi navede danasnje junake koji su slicni gore navedenim strip junacima jer volim takvo strip stivo... Priznajem da ne volim sve, volim SF ali ne horor SF kao sto je Dilan Dog vec umeren kako je to kod Marti Misterije... Neko rece da ne znam da nabrojim ni deset strip junaka, a da pisem ovaj tekst do ujutro mozda bih nabrojao 100-200 strip junaka iz glave... Verovatno bih neke i duplirao... Recimo da mi je STORM trenutno br 1, mada nisam bio u prilici da procitam sve price u kojima se on pojavljuje...
|
In God we trust ! |
|
veber
Senior Member

1139 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 05/12/2007 : 00:00:20
|
quote: Originally posted by Skywalker
Za mene licno strip junaci koje volim jos od vremena kada sam bio klinac ostali su mi i danas najomiljeniji. Srebrni letac (voleo bih da procitam redom sve epizode koje su objavljene worldwide od prve do zadnje), Konan mi je uvek in, Tor, Storm (voleo bih da procitam sve njegove price), Najamnik mi je takodje omiljen, pa i Crvenokosa Sonja, Alan Forda procitam poneku epizodu koja mi se trenutno ucinila da je do tada nisam procitao jer u SS Biblioteci nisu sve price bile objavljene... Sto se Zagora tice moracu da sednem i da citam od prvog do zadnjeg dela redom ali nisam bas pri parama da pravim Zagor komplet... I na kraju krajeva Zagora volim uglavnom u nekim cudnim SF pricama... Voleo bih da procitam i sve nastavke stripa Daleka planeta ili cini mi se Trigan... Ne mogu da se odlucim sta je za mene trenutno naj... Da li moze neko da mi navede danasnje junake koji su slicni gore navedenim strip junacima jer volim takvo strip stivo... Priznajem da ne volim sve, volim SF ali ne horor SF kao sto je Dilan Dog vec umeren kako je to kod Marti Misterije... Neko rece da ne znam da nabrojim ni deset strip junaka, a da pisem ovaj tekst do ujutro mozda bih nabrojao 100-200 strip junaka iz glave... Verovatno bih neke i duplirao... Recimo da mi je STORM trenutno br 1, mada nisam bio u prilici da procitam sve price u kojima se on pojavljuje...
za tebe bi bilo trenutno najbolje da nestaneš odavde u vidu magle |
Bog je stvorio ženu a Luger Parabellum. |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 05/12/2007 : 00:01:14
|
Meni su na prvom mestu Ken Parker i Corto Malteze(mozda je ironicno ali ni od jednog od ova dva junaka nemam ni pola kolekcije)! Ali ako se ne racuna strip samo po junacima onda mi je 300 na prvom mestu. Citao sam ga jedno 5 puta i svaki put mi je super! Miller je bas to odradio domacinski na svoj nacin! Miller peva Herodota-pravi naziv. |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
Skywalker
Starting Member
Serbia
32 Posts
Member since 14/01/2006 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 05/12/2007 : 00:14:31
|
quote: Originally posted by Skywalker
300 je strasan strip, gledao sam film i odusevljen sam...
Meni je strip cak bolji od filma, nekako kad citam rec po rec ono "iz mile Lakonie"..."iz Sparte"..."Marsiramo"! Prosto da se najezis! Respect! |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 05/12/2007 : 01:15:04
|
quote: Originally posted by culfis
quote: Originally posted by I like girlz
zašto upitnik kraj nathana? 
Razlog je nedovoljan broj procitanih stripova (procitao samo prva 3 i to na moru pre nekoliko godina)...
Magicni vetar mi je vise nego OK, ali imam uvid samo u izdanja system comics-a (15 brojeva)! ( i za to 5 zvezdica)
mogao sam i pretpostaviti... samo prva 3? nisi ni svjestan šta propuštaš.  |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 05/12/2007 : 01:22:35
|
Razlog je nedovoljan broj procitanih stripova (procitao samo prva 3 i to na moru pre nekoliko godina)...
mogao sam i pretpostaviti... samo prva 3? nisi ni svjestan šta propuštaš. 
Ruku na srce, ne baš tako puno. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 05/12/2007 : 01:24:27
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Ruku na srce, ne baš tako puno.
apsolutno se ne slažem. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 05/12/2007 : 09:45:50
|
Ziveo Marvel ikompanija. Ljudi su jebitacni od veselih 60tih pa naovamo... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 05/12/2007 : 23:04:38
|
quote: Originally posted by mcn
>+ Wonder Woman 5 zvezdica za izgled...
6, kad je crta bilo tko osim Rossa. 
Iako, pricce ... Ja, kao, volim taj strip, al' da se mogu sjetiti jedne koju bih nekome preporuccio ...
mcn
Pa bilo je dobrih... Doduse, meni su bolje one koje u fokusu imaju neki sporedan lik nego neki overhyped arcovi. Bilo kako bilo, evo sad je Simone pocela da je pise. Prvi broj nije bog zna sta, ali ima super momenata. Recimo, SPOILER: kad se bori protiv majmuna... To moze samo Wondy. A sledeca scena - to moze samo Simone. |
Edited by - Vlaadisha on 05/12/2007 23:06:42 |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 05/12/2007 : 23:08:11
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Ruku na srce, ne baš tako puno.
apsolutno se ne slažem.
Niti ja se ne slažem, ali poštujem mišljenje... |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 05/12/2007 : 23:35:27
|
ko ce mi preporuciti štogod od ovoga: ken parker, demian i dampyr ništa od toga nisam citala, ali vidim da ih ima puno po knjižnicama....koji je najbolji, ma samo napišite bilo što. nemrem se odlucit od cega da pocnem.          |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 05/12/2007 : 23:42:28
|
Bez ikakvog razmišljanja... Ken Parker!!!!!
Jedino je kvaka u kontinuitetu pa je poželjno krenuti od prvog broja no s obzirom da su Libellus/Fibra izdanja Kena relativno friška mislim da nebi tribalo biti problema oko pronalaska u boljim knjižnicama. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 05/12/2007 : 23:53:53
|
quote: Originally posted by nika331
ko ce mi preporuciti štogod od ovoga: ken parker, demian i dampyr ništa od toga nisam citala, ali vidim da ih ima puno po knjižnicama....koji je najbolji, ma samo napišite bilo što. nemrem se odlucit od cega da pocnem.         
Stvar ukusa,de malo reci sta volis: stravu i jezu,jezu i stravu pomijesanu sa westernom ili western bez strave i bez jeze. |
 |
|
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 06/12/2007 : 00:00:46
|
quote:
Stvar ukusa,de malo reci sta volis: stravu i jezu,jezu i stravu pomijesanu sa westernom ili western bez strave i bez jeze.
   ako je to izbor onda mix. fala renky uvažit cu tvoje mišljenje. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/12/2007 : 07:43:53
|
Stvarno, definitivno Ken Parker ti je najbolji izbor (nije samo bang bang i glavni junak neki superheroj 1000 puta ranjen, vise realistican western, imas tu i emocije, odlican crtez, koji prica vise nego stotinjak rijeci - Milazzo is god - odlicne epizode...) iako se prica, da ima Dylan Dog najvisi postotak zenske fan baze.  Ali da, zavisi sta ti vise odgovara. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 06/12/2007 : 08:50:30
|
dampyr svakako ima najbolju atmosferu i ako procitas svih 8 knjiga, nece ti biti zao, horor, strava... a mene se jos uvijek nije dojmio parker. procitao prvih 6 komada, but still nothing... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/12/2007 : 09:26:59
|
Ne vole svi ni western... Mislim da je to jedino zašto za sada izbjegavam Parkera. Ma koliko dobra prica bila, prije cu procitati nekakvu drugu horror ili SF pricu nego se latiti westerna. Isto kao što cu rade razbijati glavom u zid nego gledati popodnevnu sapunicu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Topic  |
|