Author |
Topic  |
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 07/12/2007 : 18:02:20
|
zna li mi neko sa foruma reci kako bih ja u sarajevu mogao kupiti onog novog marketprintovog bluberija sa tri epizode u jednom albumu?
|
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
Edited by - I like girlz on 07/12/2007 19:59:11
|
|
zmcomics
Average Member

734 Posts
Member since 24/08/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 07/12/2007 : 19:43:13
|
okej hvala ti, valjda se neko od forumaša iz banja luke javi sa informacijama o broju telefona ili email adresom tog predstavništva marketprinta. ako ne, onda cu se ja biti slobodan da se javim tebi.  |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 08/12/2007 : 12:51:24
|
quote: Originally posted by Blek Stena
marketprint@blic.net
hvala na mailu. još ako bi neko "iskopao" i neki kontakt telefon.  |
Edited by - I like girlz on 09/12/2007 19:10:51 |
 |
|
Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 08/12/2007 : 23:40:49
|
Ma imao sam negdje i telefon, ali ne mogu da nadem :) Nevezano za Bluberija, kod njih možeš da kupiš sve ostale albume Marketprinta po povoljnim cijenama, a mogu ti poslati poštom pa dobiješ za dan dva ...
Što se tice Bluberija, ja uživam u crnobijelom Žirou, narocito u ovim poslednjim epizodama objavljenim u Stripoteci, koje je sam i pisao cini mi se. Svaka slicica je umjetnost sama za sebe. |
Edited by - Blek Stena on 08/12/2007 23:42:58 |
 |
|
zmcomics
Average Member

734 Posts
Posted - 09/12/2007 : 00:11:45
|
Pa ljudi, Ziro je crtao crno belo, koloristi Bluberija se ni ne potpisuju, a pogotovo kod prvih epizoda, do Dugog marsa je kolor sigurno radjen u stampariji, litografski. Ima jedan odredjeni broj epizoda gde kolor odgovara i prija, ali je Ziro toliko vredan da ga je steta kolorisati, pa cak i kada crtez radi prilagodjen kolorisanju. Mene je odusevio kolor kada sam citao Slomljeni nos i Dugi mars, ali kada sam to video crno belo pukao sam skroz kako to dobro izgleda, koliko tu ima detalja, koliko je to sjajno crtano. Kolor sluzi samo da bi prosecnom citaocu olaksao citanje, da ne misli sta je prvi a sta drugi plan, da ne mora da se udubi u crtez... Druga je stvar kada sam autor radi kolor, kada nadogradi svoj crtez. Drugo je i ono sta je Frejmond recimo radio kod Hermanovih stripova. OK je da ide i crno-belo i kolor izdanje, ali to je stvar izbora... pa ja sam onu bedu od izdanja Decjih novina rasprodao onog dana kada sam disk za prvu knjigu poslao u stampariju. Kada sam kod skeniranja uporedjivao da li je sken dobro uradjen, i izmedju ostalog to uporedio, zbog nekih meni sumnjivih kadrova koji su i na originalnom masteru kilavi, sa tim izdanjem... shvatio sam koliko je ono lose. Super za ono vreme. Marketprintovo nije perfektno, jeste da je intenzitet crne trebao biti 10% jaci da bi bio perfektan (mada bi previse crne boje mozda i zapusilo neke detalje), jeste da je mogao povez biti 10% bolji da bi lepse izgledao, jer sto se tice cvrstine on je odlican, samo nije onako perfektno "upeglan" kao sto se naviklo na masinski povez. Mnogo losije skenirana i odstampana izdanja su bolje ocenjena samo jer je crna nagazena ili zato sto je povez "upeglaniji". Posto u Merketprintu za sve objavljene epizode u Stripoteci postoje perfektni masteri sumnjam da bi i fajlovi dobijeni od izdavaca bili i mrvicu bolji (ako bi se fajlovi uopstemogli dobiti), jer sam se kao konj trudio da skenovi budu maksimalnog kvaliteta jer je meni ovo izdanje jako znacajno i drago. Ako postoji neki problem, to je u cinjenici da je to strip star vise decenija i da je takav kakav je uradjen onda. Cak i da se radi u koloru, moze samo biti bolja hartija ili jaci kolor u odnosu na prethodna izdanja jer, koliko znam, to nije digitalizovano, vec se radi sa starim filmovima. A pitanje je kako bi se uopste i digitalizovao, kada je vecina originala prodavana, neki su originali prodavani cak i na aukciji preko Strp Vesti...
|
STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 09/12/2007 : 00:33:30
|
Zahvalio bih se na objašnjenju iz Marketprinta. Pitanjo bih samo zar nije mogao da se uradi još i taj finalni glanc i da to izgleda da pršti? Zaljubljenici u stripove su pomalo bolesni kada su u pitanju detalji. Ukolko je Marketprint išao na pristupacnost ovog stripa vecem broju ljudi, onda razumem. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
zmcomics
Average Member

734 Posts
Posted - 09/12/2007 : 09:19:30
|
Taj "finalni glac" zavisi od stamparije...:( Em izdane dobijes zadnji dan pred sajam, em bi da smo birali drugu stampariju za tih 10% poboljsanja prodajna cena bila bar 50% veca, a Marketprint ne bi imao sve pgodnosti koje ima kod ove stamparije... A od tih stvari zavisi buducnost i brzina izlazenja knjiga. Ipak je ovde Marketprint uleteo u nesto sto niko nije imao petlju. U stampu prvih sest albuma koji su vec stampani u albumskoj formi i to u ogrooomnom tirazu sto pravi problem kod prodaje izdanja i treba da izadje treca knjiga i tek tada ce citaoci imati poverenja u kontinuitet i tek tada se mogu ocekivati pravi rezultati. Mada, i ova knjiga je vec pokazala u prodaji zadovoljavajuce rezultate...:)
|
STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 09/12/2007 : 13:53:36
|
planira li maretprint u skorije vrijeme neke albume bluberija u boji? |
 |
|
zmcomics
Average Member

734 Posts
Posted - 09/12/2007 : 14:47:15
|
Ne, cemu duplirati stvari. Ima ko radi kolornog Bluberija. Marketprint se odlucio za ovakvo izdanje, ovakvu ediciju gde ce polako ici apsolutno sve od Bluberija, kako ovaj redovan ciklus tako i ostali Mladost i Marsal... Ako ostvarimo startni plan ide sest redovnih albuma u dve knjige i tri albuma u jednoj knjizi od jednog od ostalih ciklusa, verovatno u pocetku Mladosti... To je tri knjige ili prevedeno u drugu formu devet albuma. Trebalo bi dogodine da se zavrsi XIIIca i velika sansa da bude gotov i Dzipsi... posle ce se videti sta i kako dalje. Ako bude sve kako treba, bice jos par iznenadjenja van redovne produkcije, ipak Marketprint i Stripoteka ulaze u cetrdesetu godinu postojanja-izlazenja...
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 09/12/2007 : 16:00:29
|
pa koliko ukupno ima albuma iz ciklusa "mladost"? i da li ce svaka knjiga iz tog ciklusa sadržavati po tri albuma? i složio bih se da je najbolje krenuti upravo s tim ciklusom. |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 09/12/2007 : 17:25:58
|
U potpunosti razumem sve razloge koje je naveo Zlatko i slažem se sa rezonom kojim se išlo u izdavanje ovog stripa. Ono što cu sad reci, reci cu samo u svoje i jedino svoje ime. Ja sam, voleo da ovo izdanje bude ultimativni crno-beli Bluberi. Meni ne bi smetao ni spori ritam od jedne knijige godišnje, niti viša cena, ali da to bude izdanje kao što radi Beli Put. To je-što je, svršenom poslu nema mane. Nastavite sad. Jednog citaoca imate. Nisam zadovoljan baš stoprocentno, ali cu nastaviti da kupujem. Još jednom hvala Zlatku na iscrpnom odgovoru. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/12/2007 : 18:56:14
|
quote: Originally posted by zmcomics
Ne, cemu duplirati stvari. Ima ko radi kolornog Bluberija. Marketprint se odlucio za ovakvo izdanje, ovakvu ediciju gde ce polako ici apsolutno sve od Bluberija, kako ovaj redovan ciklus tako i ostali Mladost i Marsal... Ako ostvarimo startni plan ide sest redovnih albuma u dve knjige i tri albuma u jednoj knjizi od jednog od ostalih ciklusa, verovatno u pocetku Mladosti... To je tri knjige ili prevedeno u drugu formu devet albuma. Trebalo bi dogodine da se zavrsi XIIIca i velika sansa da bude gotov i Dzipsi... posle ce se videti sta i kako dalje. Ako bude sve kako treba, bice jos par iznenadjenja van redovne produkcije, ipak Marketprint i Stripoteka ulaze u cetrdesetu godinu postojanja-izlazenja...
Jesi li ti možda bio na Marketprintovom štandu na sajmu knjiga u Beogradu? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 09/12/2007 19:00:00 |
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 09/12/2007 : 20:26:00
|
zlaja ovo ti je broj tipa koji radi u predstavnistvu MP-a u banjaluci, a odaziva se na ime aleksandar: 065 564 440
iako nisam siguran koliko ces biti zadovoljan saradnjom. ja sam jos prije 3-4 godine kupovao neke stripove preko njega i prvu turu sam dobio, dok drugu turu stripova nisam nikad dobio. zavlacili su me dugo vremena. ako se dobro sjecam i pisao sam o tome na forumu. bas mi je zmcomics rekao da post koji sam ostavio na forumu posaljem njima u redakciju, sto ja naravno nisam nikad ucinio. |
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 09/12/2007 : 21:09:09
|
@Rasputin ...e da moj Vasicu...na jednom drugom topiku rece ti da ovo vise neces da kupujes,sta se tu promenilo u medjuvremenu? |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 09/12/2007 : 21:27:15
|
Ovo sa Blueberryjem i Marketprintom postaje vec zamorno.Svi znaju sta Blueberry znaci strip fanovima na ovim prostorima,to je strip koji ce ooogromna vecina staviti u svojih top 10 svih vremena.Prica o tome da je Marketprint kao usao u rizik sa ovim izdanjem jer Blueberryja ima svuda,pa i u albumima DeNo(ajde bre,prvi objavljen pre oko 25 godina)i da kao niko nije imao muda da ga objavi u integralima...?!?...nije nego...Jedino sto smo svi mi ocekivali od Marketprinta,ako su vec usli u ovaj projekat,je da ga ljudski i onako kako zasluzuje urade.Kupili bi svi Blueberryja i u boji i na kvalitetnom papiru i za vecu cenu,apsolutno sam siguran.Svako bi se za takvo izdanje snasao i ustedeo.I zadovoljili bi se i jednom takvom knjigom godisnje,a znajuci kakav je ritam nekih drugih serijala to bi jos i bila premija...Ali ne,ljudi resili da na svoj rizik,zamisli molim te,izdaju ovako rizican tip izdanja a da mi kao budemo srecni i presrecni sto su ga eto oni izdali na nasu radost...bilo bi smesno da tuzno nije...
Da se razumemo...MARKETPRINT SAM PODRZAVAO I PODRZAVAM TAKO STO SAM KUPOVAO I KUPUJEM SVA NJIHOVA STRIP IZDANJA KOJA SU DO SAD IZDALI...s tim u vezi smatram da imam pravo da kritikujem neke stvari koje ocigledno nisu ok... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 09/12/2007 : 21:56:28
|
quote: Originally posted by verter
zlaja ovo ti je broj tipa koji radi u predstavnistvu MP-a u banjaluci, a odaziva se na ime aleksandar: 065 564 440
iako nisam siguran koliko ces biti zadovoljan saradnjom. ja sam jos prije 3-4 godine kupovao neke stripove preko njega i prvu turu sam dobio, dok drugu turu stripova nisam nikad dobio. zavlacili su me dugo vremena. ako se dobro sjecam i pisao sam o tome na forumu. bas mi je zmcomics rekao da post koji sam ostavio na forumu posaljem njima u redakciju, sto ja naravno nisam nikad ucinio.
uhhh... ne mogu da vjerujem... jesi li platio te stripove koje nisi dobio? |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 09/12/2007 : 21:57:15
|
quote: Originally posted by axle munshine
@Rasputin ...e da moj Vasicu...na jednom drugom topiku rece ti da ovo vise neces da kupujes,sta se tu promenilo u medjuvremenu?
valjda u nedostatku boljeg... rukovodenje starom narodnom "bolje išta nego ništa"  |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 09/12/2007 : 22:01:34
|
[quote]Originally posted by axle munshine
Svi znaju sta Blueberry znaci strip fanovima na ovim prostorima,to je strip koji ce ooogromna vecina staviti u svojih top 10 svih vremena.
[quote]
slažem se... meni jest u top 10
[quote]Originally posted by axle munshine
Kupili bi svi Blueberryja i u boji i na kvalitetnom papiru i za vecu cenu,apsolutno sam siguran.Svako bi se za takvo izdanje snasao i ustedeo.I zadovoljili bi se i jednom takvom knjigom godisnje,a znajuci kakav je ritam nekih drugih serijala to bi jos i bila premija...
[quote]
i s tim se slažem. volio bih da je u boji, naravno prihvatio bih i "žrtvovanje" cijene. |
Edited by - I like girlz on 09/12/2007 22:02:47 |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 09/12/2007 : 22:06:17
|
Ma ne,ima bolje,Bookglobeovi albumi su SJAJNI...Eee,da je Bookglobe radio integralnog Blueberryja to bi bila prava stvar,ali i ovako u pojedinacnim albumima su vise nego ok,samo kad bi stvar ubrzali i izdavali vise albuma godisnje(bar 6 albuma)... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 09/12/2007 : 22:16:23
|
Ma ne,ima bolje,Bookglobeovi albumi su SJAJNI...
nisam to mislio, naravno da su sjajni. nego mislio sam, možda covjek ne može da nabavi baš ove epizode, a ko zna koliko bi morao cekati da bookglobe dode do njih. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 09/12/2007 : 22:19:35
|
Da,razumeli smo se,to sam i ja rekao da bi bilo dobro da ubrzaju ritam izlazenja,pa bi za nekih 3-4 godine serijal zaokruzili u briljantnoj biblioteci... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 09/12/2007 : 22:43:19
|
Rekoh i porekoh. Uglavnom zbog toga što sam uzeo i procitao strip. Ja sam Bluberija poceo da citam sa Bookglobeovim izdanjima i oduševio se stripom. Sa radošcu sam ocekivao ovo izdanje baš takvo crno-belo i nekako se osetih zakinutim i rekoh šta rekoh. Svi kažu da ga ima u hiljadu raznoraznih izdanja i od marketprinta sam ocekivao da ga urade tako da vrišti kolko je mocno. Opet i ovo njihovo objašnjenje ima tržišnu logiku. Ponovicu, dopao mi se strip i nastavicu da ga kupujem, ali cu nastaviti i da kupujem Bookglobe. Trebali su da urade kao sa Kortom, Bookglobe radi crno-belog, ali perfektnog, a Beli Put ce u boji, takode perfektnog i svi zadovoljni. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 10/12/2007 : 00:27:53
|
Razocaran sam i ja Raspucine,ali to nam je sto nam je,kamo srece da ima jos izdavaca kao Beli Put i Bookglobe...a te price o trzisnoj logici razumem i ja,ali ako zele zaradu neka se bave necim drugim i nek odustanu od strip izdavastva...naci ce se neko drugi ko ce izdavati serijale koje oni nisu u stanju da ljudski odrade i izdaju... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 10/12/2007 : 00:40:49
|
Razocaran sam i ja Raspucine,ali to nam je sto nam je,kamo srece da ima jos izdavaca kao Beli Put i Bookglobe...a te price o trzisnoj logici razumem i ja,ali ako zele zaradu neka se bave necim drugim i nek odustanu od strip izdavastva...naci ce se neko drugi ko ce izdavati serijale koje oni nisu u stanju da ljudski odrade i izdaju...
Jebeš ga, puno je rasparenih, neuparenih, zapocetih Bluberija. Ovo što cemo dobiti od marketprinta je celokupni Bluberi, ali opet šepav. Oduševio sam se Žiroovim crno-belim crtežom. Tip ne da crta nego jebe kevu. Uzgred, jesu li Žiro i Mebijus isti covek? |
 |
|
Topic  |
|