forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NN - diskontinuitet ili slucajna greška?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 10/12/2007 : 19:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
nakon procitane tri knjige redovnog NN-a, zapazio sam ovo. e sad kako je NN strip koji dosta pazi na kontinuitet, ovo nije moglo da mi promakne. naime, vec u prvoj ili drugoj knjizi nazire se ozbiljan poremecaj u odnosima izmedu nathana i janine. ona mu govori da ne može više onako zbog svojih osjecaja prema njemu i tu ispada kao da je definitivan kraj izmedu njih dvoje. nakon toga dolazi epizoda "hadija" i nathan se zaljubljuje. poslije toga, u "mentalna blokada", nathan izlazi sa janine i uopce ne pricaju o tim odnosima i problemima izmedu sebe, hadiji i izlaze u kino kao da ništa se nije desilo, ni ona prepirka, ni hadija. cudno. i kako to da se u narednim epizodama nathan uopce ne spominje hadiju, niti je onaj kraj u samoj "hadiji" najbolje odraden. nit se zna da li ostaju u kontaktu, da li uopce "furaju", ništa... nekako mi je skroz taj emocionalni kontinuitet zakazao.

isto tako, u "hadiji" jack o'ryan je u vezi sa jednom od sestara frayn. u "mentalnoj blokadi" kao da ništa nije bilo, lik profura sa rebeccom taylor. isto malo cudno.

zašto se preskace taj ljubavno-emocionalni kontinuitet?

"Experience is simply the name we give our mistakes"

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/12/2007 : 20:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Vec sam i ja razmišljao otvoriti neki slicni topic. Mišljenja sam da se pojedini autori uopce necu zamarati ljubavnim životom likova, jer to prije ili poslije prijede u sapunicu. Hadija je specijalna ljubavna prica kojoj kao da i nije mjesto u neveru, a vjerojatno zato jer su scenaristi dvoje autora (Lisiero i Cordone) koji baš i nisu u redovitom staffu. Recimo da su se potrudili malo pojasniti tekuce veze u serijalu. To što Jack spava u jednoj epizodi sa Fraynicom, ne mora znaciti da hodaju, možda tek povremeno spavaju. Druga seka Frayn je ocito lezbaca, kad pogledamo kolko mrzi muškarce.

Veza sa nathanom i Janine je na ledu, ocito Nathan nema volje uopce se upuštati u nekakav zreliji odnos sa ženom tipa Janine. Isto tako kao što veli girlz, na kraju Hadije, s Hadijom nemamo nikakav zakljucak o njihovoj vezi.
MIslim da ce kasnije biti sa Hadijom, buduci da u G4 (poslije broja #93) žive zajedno, cak je i skriva na sigurno.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 10/12/2007 : 20:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

isto tako, u "hadiji" jack o'ryan je u vezi sa jednom od sestara frayn. u "mentalnoj blokadi" kao da ništa nije bilo, lik profura sa rebeccom taylor. isto malo cudno.

zašto se preskace taj ljubavno-emocionalni kontinuitet?

A možda se u meduvremenu dogodio neki specijalac ili slicno posebno izdanje gdje odnosi medu našim junacima možda doživjeli promjene? Evo, baš u to vrijeme izbacen je NN specijalni broj 6 koji se, vidi vraga, bavi prošlošcu Jacka O'Ryana...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 10/12/2007 : 20:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Cekajte Agenzia Alfa 2 za razradu veza medju likovima.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 10/12/2007 : 20:51:22  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
ma sve to stoji, ali ne bih samo suženo gledao na te ljubavne korelacije, nego opcenito na odnose. uzimo za primjer andy havillanda. od samog njegovog pojavljivanja (u "dirty boulevardu" ako me sjecanje ne vara), nathan ima odnos prema njemu onakav kakav ima i to se u svakoj epizodi u kojoj se andy pojavljuje primjeti, tu nema variranja u odnosima, isto tako i sa ostalim likovima iz agencije. dok, npr. sa janine u svakoj epizodi je drugaciji odnos i sve ono što se desi izmedu njih kao da ostane nedoreceno. i nije to sad neki razmak u epizodama, pa da se taj kontinuitet "izgubi", nego ovdje govorimo o nekoliko epizoda koje idu jedna za drugom, a svi ti odnosi su ostali, blago receno, nedoreceni i nepovezani. mislim da je toga bilo i ranije, ali ovdje mi je to nekako najupecatljivije. a to što se tice nekog eventualnog specijalca koji bi te odnose eventualno razjasnio ne znam, možda djole ili neko drugi znaju.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 10/12/2007 : 20:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Druga seka Frayn je ocito lezbaca, kad pogledamo kolko mrzi muškarce.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 10/12/2007 : 20:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

so, that's the catch?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/12/2007 : 21:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Heh... Da, baš piše, April spocitava Jacku vezu sa Rebeccom, a Nathan konacno prekida sa Janine, jer, sjetimo se, Nathan je vec završio u krevetu sa Hadijom.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/12/2007 : 21:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

quote:

Druga seka Frayn je ocito lezbaca, kad pogledamo kolko mrzi muškarce.

Pa da, mislim da je May vec i prije komentirala ženske komade u Neveru. A mislim da je nešto bilo i sa Legsom. Definitivno dyke...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 10/12/2007 : 22:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ma jok, May samo voli grubu igru, pol nije bitan. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/12/2007 : 00:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

quote:

Heh... Da, baš piše, April spocitava Jacku vezu sa Rebeccom, a Nathan konacno prekida sa Janine, jer, sjetimo se, Nathan je vec završio u krevetu sa Hadijom.

eto nek si ti malo spoiler-o

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/12/2007 : 09:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

quote:

quote:

eto nek si ti malo spoiler-o

Uz malo truda, mogao si i ti to procitati...

Ukratko, vec zadnjih ne znam koliko epizoda išlo mi je na živce što je razgovor Janine i Nathana uvijek tekao u istom smjeru. Tipa "Nathane, cekaj, moramo o necemu porazgovarati!"; Nathan; "NE mogu sad, žurim, moram spašavati manekenke iz gorucih space-shuttleova!" NIkad nismo bili nacisto, a i da ne spominjemo izlete sa odvjetnicom Olling (jel se tako zvala?).

Nathanova nova inkarnacija, Nemo, bolje se snalazi sa ženskama; a i dobio je odmah Susanin lik - ženu njegovog života i dalje ne mora ništa tražiti. Tako da se dalje niti ne treba razvijati neka daljnja ljubavna prica, samo treba ženu održati na životu...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/12/2007 : 09:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Nisi citao Grande minnacia, a? ;)

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/12/2007 : 09:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Mislim da u 6 specijalu (onaj s Venecijom) Nathan kazze Serrinim rijeccima da ponekad sam sebe ne mozze prepoznati - jal je ssvaler, jal je njonja. Tako to biva kad ga pisse previsse ljudi.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/12/2007 : 09:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Inace, DeeCay je u pravu - u pocetku, osim kod najbitnijih stvari, svaki od tojice Sarduinjana je vukao na svoju stranu (ima o tome jedna adekvatna opaska u cetvrtom specijalcu, gde Nathan kaže da se oseca kao tri razlicite licnosti) - tako da su neki elementi prilicno neujednaceni i pored na prvi pogled jakog kontinuiteta. Veze su jedna od tih stvari; druga, koja odmah pada na pamet je geografska karta novog sveta; a treca je naravno politicko uredenje.

Tek od Sage Alfa kada je Vietti preuzeo koordinaciju, kontinuitet postaje ultra-jak po bezmalo svim pitanjima - jasno se zna ko s' kim. ;) A dobili smo i mapu NN sveta, ostaje samo da se vidi politicko uredenje: koje države postoje, gde su im granice, i u kakvoj su vezi sa Savetom bezbednosti.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/12/2007 : 09:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Eto, mcn me pretekao (ali je naveo krivi specijalac - utata! )

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/12/2007 : 10:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Nisi citao Grande minnacia, a? ;)

Opet ceš me navesti da obilno prosurfam webom prije nego procitam navedeni gigant... To je G6, a? Procitao tek peticu, šesticu guštam za vikend. Malo sam samo virnuo, Never bradonja, greyi?, a sad cujem i problem sa ženskom?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/12/2007 : 10:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Problem sa ženskom je understatement... ;)

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/12/2007 : 11:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Eto, mcn me pretekao (ali je naveo krivi specijalac - utata! )

Ic okej, ti si fan, ja nijesam.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/12/2007 : 17:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ima dosta o tome u "Tajni baze drugdje",NN/MM2, ali da sad ne kvarim iznenadenje...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/12/2007 : 17:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
pa znamo to, evo i agenzia alfa 2 se nudi kao odgovor na mnoga pitanja.... ali možda je suština to što neki scenaristi zpocinju te sapunice u redovnoj seriji i onda ih ostavljaju nedovršenim i nedorecenim.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/12/2007 : 18:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Zapocinjali, pre 10 godina. Sada je situacija drasticno drugacija.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7816 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/12/2007 : 22:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

Zapocinjali, pre 10 godina. Sada je situacija drasticno drugacija.

da, u pravu si, zaboravljam da trenutno citamo epizode iz '97me godine.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/12/2007 : 10:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Ima dosta o tome u "Tajni baze drugdje",NN/MM2, ali da sad ne kvarim iznenadenje...

Pa izašla je ta epizoda kod nas i svaki ozbiljan MMovac ili NNovac bi je morao procitati. Ima i recenzija cak. Beretta je tu malo zapetljeo konce tak da bi se i ta prica mogla uzeti kao alternativna, ko neke price iz Martinovih almanaha.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000