Author |
Topic |
|
homer81
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
99 Posts
Member since 05/12/2007 |
Posted - 11/12/2007 : 13:12:10
|
Moje misljenje je da je nasljednik Ferri-a (ako je to moguce ikako) je Laurenti, sto se tice pravljenja atmosfere i onog posebnog sjencenja kojeg je Feri radio fenomenalno i koji je cinio da se uvijek najezimo od te perfektne atmosfere. A sto se tice nekog novog Donatelia ja mislim da ce to mjesto zauzeti DL Monica. Od ostalih nisam jos vidio Verni-a, ali po nekim pricama i rijetkim slikama koje sam vidio na web-u smatram super potencijalnom. Medutim pored toga sto me interesuje vaše mišljnje o ovome, interesuje me i odgovor na pitanje: STA MISLITE KO CE RADITI NASLOVNICE U BUDUCNOSTI???? tHANKS-IC
|
Pun mi je k...c iskompleksiranih ljudi! |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 11/12/2007 : 13:25:37
|
Ferri&Donatelli! Bas sam procitao (mog prvog) Vernijevog Zagora - ALMANAH II. Ako je ovo prvi Zagor kojeg je radio onda Ok, neka se covek razvija. Ali mislim da je najveci problem pravljenja atmosfere u stripu, crtez mu je `neubedljiv` kada hoce stvoriti Ferijevsku atmosferu!?! - ispravite me ako gresim! Dosta je precrtavao, sto je izgleda normalno, cak bih mogao reci da je bar jednog Zagora `skinuo` od Donatelija! Ocekivao sam vise od coveka koji je predstavljen - kao crtac koji sada crta kao Feri u najboljim danima! Laurenti je odlican! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 11/12/2007 : 13:34:01
|
Ja se zgražam na crtace koji kopiraju Ferrija i Donattelija. Laurenti nema ama baš nikakve veze s njima, dapace, bolji mi je 200 puta. Od starih cijenim samo Ferrija i Bignottija, dok obožavam samo nove crtace: Della Monicu, Laurentija, Andreuccija, Marcella, Toriccellija i Pescea. Ti crtaci zrace modernošcu, a što je najvažnije, izmjenjuju se, a ne da jednog crtaca gledamo 40 godina. Della Monica je dobar za naslovnice jer brzo crta, ali ako to znaci da cemo biti zakinuti za njegov crtež u regularnoj seriji, onda sam protiv njegovog crtanja naslovnica. U svakom slucaju, Ferri ce nacrttat još bar 100 naslovnica,... do br. 600., :) |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 11/12/2007 : 14:15:39
|
Andreucci & Marcello ne crtaju Zagora odavno. I nece više. Meni se svidaju i Rubini & Piccinelli od novijih... Dellamonica je dosadio više... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 11/12/2007 : 16:02:13
|
joevito nuccio je prava zamjena za ferria i naslovnice! |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 11/12/2007 : 16:02:13
|
Laurentijev Zagor, verujem, nece zadrzati previse publike, posebno ako bude radio naslovne strane. Verni i Nuccio su buducnost Zagora, videcete i sami... |
|
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 11/12/2007 : 16:04:53
|
Donatelli je nužno zlo, mada ponekad napravi solidan posao (kod Zagora, ostali radovi su mu svi užas). |
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 11/12/2007 : 16:13:19
|
quote: Originally posted by Vega
Donatelli je nužno zlo, mada ponekad napravi solidan posao (kod Zagora, ostali radovi su mu svi užas).
Slažem se, mada... sumnjam da ce Donatelli išta više crtati, buduci da je umro prije 12 godina... |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 11/12/2007 : 16:15:24
|
Kamo Gamba? Njega mi baš niko ne voli. A ja njega najviše volim. On mi je cak i draži od ferija. Sto ljudi-sto cudi, sto žena-dvesta sisa. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/12/2007 : 16:23:37
|
quote: Originally posted by Vega
Donatelli je nužno zlo, mada ponekad napravi solidan posao (kod Zagora, ostali radovi su mu svi užas).
slazem se, osim s onim dijelom da nekad napravi solidan posao |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 11/12/2007 : 18:47:35
|
Pravo da ti velim žao mi je dati pare za Libellusovo izdanje Mister Noa kojeg je Donatelli crtao. |
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 11/12/2007 : 22:50:44
|
quote: Originally posted by piquet
joevito nuccio je prava zamjena za ferria i naslovnice!
upravo. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 12/12/2007 : 19:55:00
|
quote: Originally posted by Raspucin
Donatelijevi likovi su mi nekako ukoceni. Nije on veci crtac od Gambe.
Moze i to donekle biti stvar ukusa, ali mislim da i nije samo do ukusa. Gambini likovi su totalno ukoceni, cesto deluju kao lutke. Pored toga, meni je Donetellijev Ciko cak bolji od Ferrijevog. Pogledajte samo Cika u svim mogucim polozajima i izrazima lica. Da je Donatelli crtao Cikove specijalce, oni bi bilo deset puta bolji odnosno, sto ne najvaznije, bili bi komicni. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Posted - 12/12/2007 : 21:34:31
|
quote: Originally posted by ---dp---
Moze i to donekle biti stvar ukusa, ali mislim da i nije samo do ukusa. Gambini likovi su totalno ukoceni, cesto deluju kao lutke. Pored toga, meni je Donetellijev Ciko cak bolji od Ferrijevog. Pogledajte samo Cika u svim mogucim polozajima i izrazima lica. Da je Donatelli crtao Cikove specijalce, oni bi bilo deset puta bolji odnosno, sto ne najvaznije, bili bi komicni.
slazem se ,osim toga Donatelli je jedini pored Ferrija uspjeo da napravi onu Zagorovu atmosferu koja ga odvaja od ostalih junaka.To na primjer Della Monici nikad nije poslo za rukom ,mada je sa umjetnicke strane gledano mozda najbolji Zagorov crtac |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
Posted - 12/12/2007 : 21:35:55
|
Moze i to donekle biti stvar ukusa, ali mislim da i nije samo do ukusa. Gambini likovi su totalno ukoceni, cesto deluju kao lutke. Pored toga, meni je Donetellijev Ciko cak bolji od Ferrijevog. Pogledajte samo Cika u svim mogucim polozajima i izrazima lica. Da je Donatelli crtao Cikove specijalce, oni bi bilo deset puta bolji odnosno, sto ne najvaznije, bili bi komicni.
Slažem se s Dp-om. Donatelli je definitivno bio odlican Zagorov crtac. Mislim da je od svih poprilicno potcjenjen. Ipak je on nacrtao neke od legendarnih Zagorovih epizoda. |
I´m too old for this shit. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Posted - 12/12/2007 : 21:39:55
|
quote: Originally posted by bacho
Slažem se s Dp-om. Donatelli je definitivno bio odlican Zagorov crtac. Mislim da je od svih poprilicno potcjenjen. Ipak je on nacrtao neke od legendarnih Zagorovih epizoda.
ne bih rekao da je potcjenjen jer je ipak on poslije Ferrija najvece ime kada se radi o Zagorovim crtacima |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 14/12/2007 : 00:53:22
|
Kada pomenu Zagora meni odmah izlaze ispred ociju dva, onaj Ferrijev i Donatellijev, iako mi je Ferrijev Zagor drazi, moram priznati da Donatellijev zagor do recimo sredine 80-ih je mogao kud i kamo da parira Ferijevom ali vremenom je njegov Zagor bio sve gori i gori, tako je i sa Disom kod Mister Noa, prve epizode sa onim sencenjem su neverevoatne, dok recimo zadnje iako dobre zbog svog onog belila nemaju taj filmski smek. |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
|
Topic |
|