forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Betmen-povratak mracnog viteza
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 28/12/2007 : 20:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message
Nekidan sam ga kupio u libellusu. Zbunilo me to što piše "betmen" umjesto "batman" ali dobro. Inace strip je GENIJALAN!!!! Crtež mi se nije svidio, ali scenarij, prica i naslovnica su NEŠTO PREDOBRO!!!! Zanima me dali je još tko procitao ovo remek dijelo. Možda ste ga procitali pod imenom "Batman- The dark knight return". U svakom slucaju napišite komentare.

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 28/12/2007 : 20:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Kod nas je izasao u Belom Putu, ali me je upravo los crtez odbio.
Stvarno strasno amaterski...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 28/12/2007 : 20:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message
Ohrabrio si me da kažem da je crtežOCAJAN!!!
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 28/12/2007 : 20:54:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

Kod nas je izasao u Belom Putu, ali me je upravo los crtez odbio.

Pa ja sam ga i kupio u idanju belog puta.
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 28/12/2007 : 20:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

LOL
everybody's an art critic
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 28/12/2007 : 21:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
alo deco... morate vi jos mleka da popijete da shvatite snagu tog crteza...

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 28/12/2007 : 21:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by jurica
everybody's an art critic

Radi cega bi covjek trebao biti 'strucnjak' (pa štagod to znacilo) da bi rekao svoje mišljenje?
Ja sam se uvijek nadao da se stripaškim krugovima krecu manji snobovi nego u književnim i slikarskim. Kažem, nadao sam se.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/12/2007 : 21:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ja ga cu ga procitati ovih dana, siguran sam da je odlican...
Ustvari, odoh ga odmah citati...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 28/12/2007 21:42:32
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 28/12/2007 : 21:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Radi cega bi covjek trebao biti 'strucnjak' (pa štagod to znacilo) da bi rekao svoje mišljenje?

zato da ne prica gluposti.

ne, sad ozbiljno:
1. "svacije misljenje je jednako vrijedno" je idiotarija i ne vidim zasto bi vrijedila u medicinskim krugovima, a u umjetnickim ne? (pretpostavljam da si ipak toliko pametan da vise vjerujes doktoru medicine nego seoskoj travarici kad biras tretman za neku bolest?)

2. ako netko napise "Stvarno strasno amaterski" za crtez covjeka koji je svojim crtanjem zaradio vise novaca nego ces ti ikada i vidjeti (a "amaterski" nije kvalitativna nego profesijska kategorija), ocigledno je da ta osoba ne zna o cemu prica, zar nije?
Go to Top of Page

klonko i ostali
Starting Member

61 Posts

Member since 07/09/2006

Posted - 28/12/2007 : 21:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send klonko i ostali a Private Message
Miller dobro crta bicepse ali malo lošije tricepse.
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 28/12/2007 : 22:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Jel Frenk Miler ovo crta?

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 28/12/2007 : 22:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by William_Wallace

Jel Frenk Miler ovo crta?

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 28/12/2007 : 22:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
FASCINANTAN

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 28/12/2007 : 22:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
http://rapidshare.com/files/53255646/Batman_-_The_Dark_Knight_Returns.cbr

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 28/12/2007 : 22:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
E sada cu da ga ipak procitam!
Stipsa u dusi!

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 28/12/2007 : 23:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message
Bio sam poprilicno zatecen postovima u kojima kazete da niste citali Dark Knight, ali sam se onda setio da je ovde Zagor bog.
Taj strip je zajedno sa Watchmen-ima prekretnica u svetu stripa, posle ta dva stripa ceo svet je poceo ozbiljnije da shvata strip.
Sto se tice licnih misljenja tu ne bih da se raspravljam, meni je Miller predobar, i kao scenarista i kao crtac, ali stvarno mislim da svaki styripadzija koji drzi do sebe mora da procita ta dva stripa. Naravno, jos gomilu drugih, takodje znacajnih stripova, ali ova dva pod OBAVEZNO!

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2863 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/12/2007 : 23:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Nešto najbolje u svijetu stripa. Absolute top ten. I da, svi u jedan glas: "hvala cika Milleru sto si s ovim remek djelom vratio Batmana medju zive".

Taylor.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/12/2007 : 23:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Miller zapravo ne zna crtati, ali to radi odliccno.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 29/12/2007 : 00:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:
Originally posted by mike

Nešto najbolje u svijetu stripa. Absolute top ten. I da, svi u jedan glas: "hvala cika Milleru sto si s ovim remek djelom vratio Batmana medju zive".

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 29/12/2007 : 00:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
http://www.beliput.co.yu/izdanja/knjiga.jsp?idKnjiga=39
http://www.popboks.com/popx/batman.shtml
http://www.happynovisad.co.yu/strip/index.php?portret=87
http://www.danas.co.yu/20030806/commedia3.html

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 29/12/2007 : 01:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by flamboyant soul

zato da ne prica gluposti.

ne, sad ozbiljno:
1. "svacije misljenje je jednako vrijedno" je idiotarija i ne vidim zasto bi vrijedila u medicinskim krugovima, a u umjetnickim ne? (pretpostavljam da si ipak toliko pametan da vise vjerujes doktoru medicine nego seoskoj travarici kad biras tretman za neku bolest?)

2. ako netko napise "Stvarno strasno amaterski" za crtez covjeka koji je svojim crtanjem zaradio vise novaca nego ces ti ikada i vidjeti (a "amaterski" nije kvalitativna nego profesijska kategorija), ocigledno je da ta osoba ne zna o cemu prica, zar nije?

Jurice, hajd, molim te, zar stvarno bezuvjetno vjeruješ svakom
doktoru. Ne bi ti palo na pamet da, kad bi ti se postavila neka
diagnoza, da tražiš i drugo mišljenje, od nekog drugog doktora?
Zar vjeruješ svakom inžinjeru, elektricaru...kriticaru?
Slažeš li se sa svim Oskarima koje su dobili filmovi, i nikad se nisi zapitao, citajuci kritike npr.neke slike- O cemu, kvragu,ovaj, lupa? Imaš li o necemu i svoje mišljenje, ili se ono u potpunosti mora poklapati s tzv autoritetima

Frenk Miller je meni zakon, i gutam sve što od njega mogu naci, ali
kad mi nešto ne valja - kažem da ne valja. Bez obzira na ime koje
stoji iza tog djela. Zato svaka cast Palubašu i Celicnom - kako se kaže- djecja usta ne lažu;)
Tim više što je taj Miller dokazao da zna izvrsno crtati ( neke njegove stvari iz Daredevila su za mene svetinja i ugrizo bi svakog tko mi kaže nešto protiv tog crteža), zato mi ne može doci sa necim što bi i ja bolje nacrtao. Tako nešto ne mogu cijenit. Narucio sam
taj strip iz amerike, procitao i...riješio ga se.
Samo zato što je Miller zaradio puno novaca na svom crtanju ne znaci da i svaki njegov rad mora biti odlican. Bar meni ne i bar ne ovaj Batman.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 29/12/2007 : 03:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
ne, sad ozbiljno:

Pa medicina se ocjenjuje/procjenjuje/evaluira prema više-manje odredenim i prethodno provjerenim parametrima, dok sa umjetnošcu to nije slucaj. Zanemarivši to što se neki, u nedostatku pametnijeg posla, time kao bave, odnosno od toga profitiraju, ili još gore nekome to namecu kao jedino ispravno. Zato i kažem, volim vjerovati da je takvih manje u svijetu stripa. Koji je ipak, po mom skromnom sudu, prvenstveno zabava i relaksacija, ili bi to bar trebao biti. Kako je vec bilo receno: ''Tko nema posla - taj si ga nade.''

U vezi ovog drugog; zanemarivši moju pamet ili ne-pamet, mogu samo reci, prema vlastitim iskustvima naravno, da taj naocigled ocit primjer nije primjenjiv na našem zdravstvenom sustavu.

Dali se slažeš?

quote:

Dobro, da, ovo 'strašno amaterski' je bilo pomalo blesavo, slažem se.
Medutim primjedbu 'loš' ili 'ocajno loš' (crtež) držim itekako valjanom, i na nju sam mislio, a kako sam vec gore obrazložio.
A u vezi ovoga tko je zaradio koliko novca, odnosno tko ce ga koliko ikad imati (vidjeti), imam samo dvije stvari za reci: 1) Speak for yourself , i 2) Držim da to nema nikakve veze. Kvragu, ako nam je to postalo jedino mjerilo, koliko je tko zaradio novca, onda nije ni cudo da sve ide u kurac.
Mir s tobom Jurice.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 29/12/2007 03:21:19
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 29/12/2007 : 08:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message
Ono što mi se ne svida kod Millera:
1.Glave debelih su mu u obliku jaja.
2.Ruke mu kadkada loše ispadnu.
3.Glava Batmana izgleda glupo.
4.Supermana crta kao pedera (na 114. str. se jasno vide cizme sa podpeticama)
5.Crtež mu je nekako bljed i ponekad nemogu shvatiti što je covjek, a što stup za rasvjetu.

Eto to je to od mene. i kako kaže IGMAN2 djecja usta ne lažu.
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 29/12/2007 : 09:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
@mali od palube

U redu, sada ti je crtež loš, tj. ocajan:)

Nek' odstoji to izdanje, stavi ga na policu.

Pogledaj ga nakon nekog vremena - ali budi iskren prema sebi - ako ti se ni tada ne svidi, nikom ništa, ne paše ti.

Ako ti se ipak svidi, to znaci da ceš i taj "nikakav" crtež doživeti, a to je jedino bitno.

@beli luk

Hajde, molim te:) nije Cagor bog svima:)

Jednako tako, da je Miller predobar, meni ne stoji.

A svi znamo šta su mišljenja & ukusi jer svako ima svoj.

Piši propalo!
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 29/12/2007 : 09:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by IGMAN2

Jurice, hajd, molim te, zar stvarno bezuvjetno vjeruješ svakom
doktoru.

ne, ali bezuvjetno NE vjerujem niti jednoj travarici (ovdje je dvostruka negacija gramaticki dozvoljena, neki lingvist mi je to jednom objasnio, iako bi cisto matematickom logikom bilo razumnije pisati "ne vjerujem svakoj travarici" ili "vjerujem niti jednoj travarici") - a ja vjerujem lingvistickim autoritetima

quote:

Imaš li o necemu i svoje mišljenje, ili se ono u potpunosti mora poklapati s tzv autoritetima

cek malo, pa ja JESAM autoritet!

quote:

Samo zato što je Miller zaradio puno novaca na svom crtanju ne znaci da i svaki njegov rad mora biti odlican.

+
quote:
flamboyant soul

Dobro, da, ovo 'strašno amaterski' je bilo pomalo blesavo, slažem se.

pa da, ali ako se vratite na moj post iz kojeg je ovo krenulo, uvjerit cete se da sam upravo TAJ dio njegovog posta citirao i time se na njega referirao. naravno da svatko ima pravo da mu neki crtez bude 'ocajan' ili 'strasno los' (ajde, mozda 'los' i nije najbolji izbor rijeci jer zvuci malko apsolutno), ali nazvati Millerov crtez amaterskim je bedasto.

quote:
flamboyant soul

Kvragu, ako nam je to postalo jedino mjerilo, koliko je tko zaradio novca, onda nije ni cudo da sve ide u kurac.

mudro zboris, prijatelju, mudro zboris!
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 29/12/2007 : 13:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message
quote:
Originally posted by ned_lynx

@mali od palube

U redu, sada ti je crtež loš, tj. ocajan:)

Nek' odstoji to izdanje, stavi ga na policu.

Pogledaj ga nakon nekog vremena - ali budi iskren prema sebi - ako ti se ni tada ne svidi, nikom ništa, ne paše ti.

Ako ti se ipak svidi, to znaci da ceš i taj "nikakav" crtež doživeti, a to je jedino bitno.

Vidjet cemo. Još sam mlad a velika je buducnist predamnom.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000