Author |
Topic |
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 28/12/2007 : 20:46:48
|
Nekidan sam ga kupio u libellusu. Zbunilo me to što piše "betmen" umjesto "batman" ali dobro. Inace strip je GENIJALAN!!!! Crtež mi se nije svidio, ali scenarij, prica i naslovnica su NEŠTO PREDOBRO!!!! Zanima me dali je još tko procitao ovo remek dijelo. Možda ste ga procitali pod imenom "Batman- The dark knight return". U svakom slucaju napišite komentare.
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 28/12/2007 : 20:48:26
|
Kod nas je izasao u Belom Putu, ali me je upravo los crtez odbio. Stvarno strasno amaterski... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Posted - 28/12/2007 : 20:54:54
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Kod nas je izasao u Belom Putu, ali me je upravo los crtez odbio. Stvarno strasno amaterski...
Pa ja sam ga i kupio u idanju belog puta. |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 28/12/2007 : 21:08:10
|
quote: Originally posted by jurica everybody's an art critic
Radi cega bi covjek trebao biti 'strucnjak' (pa štagod to znacilo) da bi rekao svoje mišljenje? Ja sam se uvijek nadao da se stripaškim krugovima krecu manji snobovi nego u književnim i slikarskim. Kažem, nadao sam se. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/12/2007 : 21:08:13
|
Ja ga cu ga procitati ovih dana, siguran sam da je odlican... Ustvari, odoh ga odmah citati... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 28/12/2007 21:42:32 |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 28/12/2007 : 21:19:53
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Radi cega bi covjek trebao biti 'strucnjak' (pa štagod to znacilo) da bi rekao svoje mišljenje?
zato da ne prica gluposti.
ne, sad ozbiljno: 1. "svacije misljenje je jednako vrijedno" je idiotarija i ne vidim zasto bi vrijedila u medicinskim krugovima, a u umjetnickim ne? (pretpostavljam da si ipak toliko pametan da vise vjerujes doktoru medicine nego seoskoj travarici kad biras tretman za neku bolest?)
2. ako netko napise "Stvarno strasno amaterski" za crtez covjeka koji je svojim crtanjem zaradio vise novaca nego ces ti ikada i vidjeti (a "amaterski" nije kvalitativna nego profesijska kategorija), ocigledno je da ta osoba ne zna o cemu prica, zar nije? |
|
|
klonko i ostali
Starting Member
61 Posts
Member since 07/09/2006 |
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 28/12/2007 : 23:27:19
|
Bio sam poprilicno zatecen postovima u kojima kazete da niste citali Dark Knight, ali sam se onda setio da je ovde Zagor bog. Taj strip je zajedno sa Watchmen-ima prekretnica u svetu stripa, posle ta dva stripa ceo svet je poceo ozbiljnije da shvata strip. Sto se tice licnih misljenja tu ne bih da se raspravljam, meni je Miller predobar, i kao scenarista i kao crtac, ali stvarno mislim da svaki styripadzija koji drzi do sebe mora da procita ta dva stripa. Naravno, jos gomilu drugih, takodje znacajnih stripova, ali ova dva pod OBAVEZNO! |
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2863 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 28/12/2007 : 23:57:32
|
Nešto najbolje u svijetu stripa. Absolute top ten. I da, svi u jedan glas: "hvala cika Milleru sto si s ovim remek djelom vratio Batmana medju zive". |
Taylor. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 29/12/2007 : 00:26:37
|
quote: Originally posted by mike
Nešto najbolje u svijetu stripa. Absolute top ten. I da, svi u jedan glas: "hvala cika Milleru sto si s ovim remek djelom vratio Batmana medju zive".
|
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 29/12/2007 : 01:08:01
|
quote: Originally posted by jurica
quote: Originally posted by flamboyant soul
Radi cega bi covjek trebao biti 'strucnjak' (pa štagod to znacilo) da bi rekao svoje mišljenje?
zato da ne prica gluposti.
ne, sad ozbiljno: 1. "svacije misljenje je jednako vrijedno" je idiotarija i ne vidim zasto bi vrijedila u medicinskim krugovima, a u umjetnickim ne? (pretpostavljam da si ipak toliko pametan da vise vjerujes doktoru medicine nego seoskoj travarici kad biras tretman za neku bolest?)
2. ako netko napise "Stvarno strasno amaterski" za crtez covjeka koji je svojim crtanjem zaradio vise novaca nego ces ti ikada i vidjeti (a "amaterski" nije kvalitativna nego profesijska kategorija), ocigledno je da ta osoba ne zna o cemu prica, zar nije?
Jurice, hajd, molim te, zar stvarno bezuvjetno vjeruješ svakom doktoru. Ne bi ti palo na pamet da, kad bi ti se postavila neka diagnoza, da tražiš i drugo mišljenje, od nekog drugog doktora? Zar vjeruješ svakom inžinjeru, elektricaru...kriticaru? Slažeš li se sa svim Oskarima koje su dobili filmovi, i nikad se nisi zapitao, citajuci kritike npr.neke slike- O cemu, kvragu,ovaj, lupa? Imaš li o necemu i svoje mišljenje, ili se ono u potpunosti mora poklapati s tzv autoritetima
Frenk Miller je meni zakon, i gutam sve što od njega mogu naci, ali kad mi nešto ne valja - kažem da ne valja. Bez obzira na ime koje stoji iza tog djela. Zato svaka cast Palubašu i Celicnom - kako se kaže- djecja usta ne lažu;) Tim više što je taj Miller dokazao da zna izvrsno crtati ( neke njegove stvari iz Daredevila su za mene svetinja i ugrizo bi svakog tko mi kaže nešto protiv tog crteža), zato mi ne može doci sa necim što bi i ja bolje nacrtao. Tako nešto ne mogu cijenit. Narucio sam taj strip iz amerike, procitao i...riješio ga se. Samo zato što je Miller zaradio puno novaca na svom crtanju ne znaci da i svaki njegov rad mora biti odlican. Bar meni ne i bar ne ovaj Batman. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 29/12/2007 : 03:15:38
|
quote: Originally posted by jurica ne, sad ozbiljno: 1. "svacije misljenje je jednako vrijedno" je idiotarija i ne vidim zasto bi vrijedila u medicinskim krugovima, a u umjetnickim ne? (pretpostavljam da si ipak toliko pametan da vise vjerujes doktoru medicine nego seoskoj travarici kad biras tretman za neku bolest?)
Pa medicina se ocjenjuje/procjenjuje/evaluira prema više-manje odredenim i prethodno provjerenim parametrima, dok sa umjetnošcu to nije slucaj. Zanemarivši to što se neki, u nedostatku pametnijeg posla, time kao bave, odnosno od toga profitiraju, ili još gore nekome to namecu kao jedino ispravno. Zato i kažem, volim vjerovati da je takvih manje u svijetu stripa. Koji je ipak, po mom skromnom sudu, prvenstveno zabava i relaksacija, ili bi to bar trebao biti. Kako je vec bilo receno: ''Tko nema posla - taj si ga nade.''
U vezi ovog drugog; zanemarivši moju pamet ili ne-pamet, mogu samo reci, prema vlastitim iskustvima naravno, da taj naocigled ocit primjer nije primjenjiv na našem zdravstvenom sustavu.
Dali se slažeš?
quote: Originally posted by jurica 2. ako netko napise "Stvarno strasno amaterski" za crtez covjeka koji je svojim crtanjem zaradio vise novaca nego ces ti ikada i vidjeti (a "amaterski" nije kvalitativna nego profesijska kategorija), ocigledno je da ta osoba ne zna o cemu prica, zar nije?
Dobro, da, ovo 'strašno amaterski' je bilo pomalo blesavo, slažem se. Medutim primjedbu 'loš' ili 'ocajno loš' (crtež) držim itekako valjanom, i na nju sam mislio, a kako sam vec gore obrazložio. A u vezi ovoga tko je zaradio koliko novca, odnosno tko ce ga koliko ikad imati (vidjeti), imam samo dvije stvari za reci: 1) Speak for yourself , i 2) Držim da to nema nikakve veze. Kvragu, ako nam je to postalo jedino mjerilo, koliko je tko zaradio novca, onda nije ni cudo da sve ide u kurac. Mir s tobom Jurice. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
Edited by - flamboyant soul on 29/12/2007 03:21:19 |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Posted - 29/12/2007 : 08:13:11
|
Ono što mi se ne svida kod Millera: 1.Glave debelih su mu u obliku jaja. 2.Ruke mu kadkada loše ispadnu. 3.Glava Batmana izgleda glupo. 4.Supermana crta kao pedera (na 114. str. se jasno vide cizme sa podpeticama) 5.Crtež mu je nekako bljed i ponekad nemogu shvatiti što je covjek, a što stup za rasvjetu.
Eto to je to od mene. i kako kaže IGMAN2 djecja usta ne lažu. |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 29/12/2007 : 09:30:59
|
@mali od palube
U redu, sada ti je crtež loš, tj. ocajan:)
Nek' odstoji to izdanje, stavi ga na policu.
Pogledaj ga nakon nekog vremena - ali budi iskren prema sebi - ako ti se ni tada ne svidi, nikom ništa, ne paše ti.
Ako ti se ipak svidi, to znaci da ceš i taj "nikakav" crtež doživeti, a to je jedino bitno.
@beli luk
Hajde, molim te:) nije Cagor bog svima:)
Jednako tako, da je Miller predobar, meni ne stoji.
A svi znamo šta su mišljenja & ukusi jer svako ima svoj. |
Piši propalo! |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 29/12/2007 : 09:54:28
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Jurice, hajd, molim te, zar stvarno bezuvjetno vjeruješ svakom doktoru.
ne, ali bezuvjetno NE vjerujem niti jednoj travarici (ovdje je dvostruka negacija gramaticki dozvoljena, neki lingvist mi je to jednom objasnio, iako bi cisto matematickom logikom bilo razumnije pisati "ne vjerujem svakoj travarici" ili "vjerujem niti jednoj travarici") - a ja vjerujem lingvistickim autoritetima
Imaš li o necemu i svoje mišljenje, ili se ono u potpunosti mora poklapati s tzv autoritetima
cek malo, pa ja JESAM autoritet!
Samo zato što je Miller zaradio puno novaca na svom crtanju ne znaci da i svaki njegov rad mora biti odlican.
+
quote: flamboyant soul
Dobro, da, ovo 'strašno amaterski' je bilo pomalo blesavo, slažem se.
pa da, ali ako se vratite na moj post iz kojeg je ovo krenulo, uvjerit cete se da sam upravo TAJ dio njegovog posta citirao i time se na njega referirao. naravno da svatko ima pravo da mu neki crtez bude 'ocajan' ili 'strasno los' (ajde, mozda 'los' i nije najbolji izbor rijeci jer zvuci malko apsolutno), ali nazvati Millerov crtez amaterskim je bedasto.
quote: flamboyant soul
Kvragu, ako nam je to postalo jedino mjerilo, koliko je tko zaradio novca, onda nije ni cudo da sve ide u kurac.
mudro zboris, prijatelju, mudro zboris! |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Posted - 29/12/2007 : 13:41:21
|
quote: Originally posted by ned_lynx
@mali od palube
U redu, sada ti je crtež loš, tj. ocajan:)
Nek' odstoji to izdanje, stavi ga na policu.
Pogledaj ga nakon nekog vremena - ali budi iskren prema sebi - ako ti se ni tada ne svidi, nikom ništa, ne paše ti.
Ako ti se ipak svidi, to znaci da ceš i taj "nikakav" crtež doživeti, a to je jedino bitno.
Vidjet cemo. Još sam mlad a velika je buducnist predamnom. |
|
|
Topic |
|