Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
mali od palube
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/guts(1).jpg)
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 30/12/2007 : 07:50:13
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by ned_lynx
quote: Otvarac ovog topika...
!
Nakon ovoga, nema se više šta reci.
Otvarac - onaj koji otvara, kojim se otvara - eng: opener.
Placa li mene neko za edukaciju ovde?
Ne zato jer nikoga ne educiraš.![](icon_pirat.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
beli luk
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/666(1).jpg)
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 30/12/2007 : 09:18:23
|
quote: Originally posted by Vid
quote: Originally posted by beli luk
Taj strip je zajedno sa Watchmen-ima prekretnica u svetu stripa, posle ta dva stripa ceo svet je poceo ozbiljnije da shvata strip.
Oni koji strip vole shvatali su ga ozbiljno i prije. I nije im trebalo takvo smece, da bi cijenili junake kao što so Asterix, Gaston, Corto Maltese ili Blueberry. A to su stripovi stariji i kvalitetniji nego ova dva, pa bi me stvarno cudilo, da bi neko koji nije volio strip zbog tih junaka zavolio strip zbog Millera ili Moora.
Vid, ja nisam ni poredio ova dva stripa sa tim koje nabrajas, a obozavam svih 6. Ali ipak postoji velika razlika u analizi ovih stripova. Dark Knight i Watchmen su prvi stripovi gde su se scenaristi ozbiljnije uhvatili price superheroja u stvarnom, realnom svetu. Zbog toga su i znacajniji, takoreci otvorili su vrata eksperimentisanjima sa alternativnim istorijama, a pre svega eksperimentisanjima sa tim likovima koji su u to vreme vec bili moderni mitovi. Veliki je pomak kad ti grupu superheroja ili jednog superheroja predstavis kao starije osobe, sa svim slabostima. Nasuprot tome, Gaston ce uvek praviti gluposti po kancelariji, Asterix ce se vecno boriti protiv Rimljana, itd. Kao sto rekoh, volim i te stripove, ali bi bilo stvarno osvezenje videti recimo da Gaston dobije otkaz, ili da Asterix ostari. I to je ono zasto vise cenim americku strip scenu. Bez obzira kolika tu kolicina smeca postojala, inovacije i osvezenja dolaze upravo sa te strane okeana. U svakom slucaju, cinjenica da SVAKO ima nesto da kaze na temu Dark Knight-a dokazuje koliko je znacajan taj strip. BTW, ja volim i Dark Knight strikes back (ajde, ajde, drvlje i kamenje...) |
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
Edited by - beli luk on 30/12/2007 09:20:55 |
|
Vid
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 30/12/2007 : 10:23:44
|
quote: Originally posted by mike Gledaj Vid, mozes ti to nazvati smecem, sranjem i slicnim, ali cinjenica jeste, je i bit ce zauvijek i za sva vremena, da bez Millera i Moora strip danas ne bi bio gdje je.
Pa svi kažu, da su danas loša vremena za strip i da su sedamdesete i osamdesete godine bila puno bolja vremena za strip. Pa onda to, da strip bez Millera i Moora danas ne bi bio gdje je baš ne zvuci kao kompliment. |
|
jurica
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 30/12/2007 : 10:49:42
|
Pa svi kažu, da su danas loša vremena za strip i da su sedamdesete i osamdesete godine bila puno bolja vremena za strip.
svi? znas, svi obuhvaca puno siri krug ljudi od tebe i nekolicine tvojih prijatelja. evo - JA mislim da je danas strip zanimljiviji i uzbudljiviji nego ikad prije, sto je vec dovoljno da se ne moze govoriti o SVIMA.
quote: beli luk
I to je ono zasto vise cenim americku strip scenu. Bez obzira kolika tu kolicina smeca postojala, inovacije i osvezenja dolaze upravo sa te strane okeana.
hmmm... ne znam zasto bi uopce bilo tako vazno donositi osvjezenja u superherojski strip (umjesto da ga se naprosto ostavi da vegetira i umre), ali dobro. u americki nezavisni strip u devedesetima usao je veliki dah svjezine iz Europe, u novom mileniju svjedocimo prevladavajucem utjecaju japanskog stripa na globalne trendove. a to su samo zadnja dva desetljeca. mjeriti utjecaj Hergea na americki (narocito Kanadski) novinski strip mogao bi biti predmet za zanimljivu studiju (vjerojatno vec i postoji samo je ja nisam citao). pustite znacaj. strip je ili dobar ili nije. bezveze mi je uopce bilo ulaziti u raspravu moze li strip biti genijalan, a lose nacrtan jer mi se cini da je to samorazumljivo. |
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 30/12/2007 : 12:04:58
|
quote: Originally posted by jurica 2. ako netko napise "Stvarno strasno amaterski" za crtez covjeka koji je svojim crtanjem zaradio vise novaca nego ces ti ikada i vidjeti (a "amaterski" nije kvalitativna nego profesijska kategorija), ocigledno je da ta osoba ne zna o cemu prica, zar nije?
I Hitler je zaradio dosta novca, pa se zbog toga ne smatra, da je bio dobar predsjednik.
jel znaš za onaj zakon o raspravama na internetu? ko prvi spomene hitlera, automatski gubi raspravu ![](icon_smile_big.gif)
quote: toleriram jer pretpostavljam da ne razumijes bas savrseno jezik (napomenu u zagradi mozda nisi shvatio, vjerojatno bi i ja na slovenskom ponesto propustio).
ali, jurice, "amaterski" se može u prenesenom znacenju upotrijebiti i u kvalitativnom znacenju, jelda? u tom je smislu "amaterski crtež" > "loš crtež"... |
|
klonko i ostali
Starting Member
61 Posts
Member since 07/09/2006 |
Posted - 30/12/2007 : 13:07:24
|
Možda bi kategorije "crtac" i "scenarist" trebalo zamjeniti jedinstvenim terminom "stripaš", strip autor, ili što bi ameri rekli cartoonist, i Millera nazvati jednostavno genijalnim stripašem. U istom smislu u kojem su to Segar, Bednjanec, Beto itd, itd. Stripaš nije ilustrator, on je režiser, kompozitor, montažer, scenograf, kostimograf, dizajner, majstor rasvjete, snimatelj, psiholog, koreograf, on je stvaraoc svijeta, u stvari on je jedan šizofrenicar![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 30/12/2007 : 16:42:20
|
Evo upravo procitah pa da i ja nešto naserem dok je svježe...![](icon_smile_blush.gif) ![](icon_smile_big.gif) Naravno, dajem samo moje skromne opservacije i laicko mišljenje ljubitelja stripa (da se netko ne bi našao uvreden mojom drskošcu).![](icon_smile.gif) Strip mi je jako svida, remek djelo koje prepoznaje cak i osoba relativno neupucena u Betmen mitologiju (mislim na sebe)... Prica pršti od genijalnih detalja kao što su ostarjeli Betmen, mala pticica Robin koja nema trecinu divovih kila, unutarnji Betmenov monolog kojim konstantno izražava sumnju u svoje godine i sposobnost (najviše mi se svidju dvoboji sa vodom mutanata gdje priznaje da je star i spor). No upotrebom sive tvari u glavi Betmen pobjeduje sve pa cak i nepobjedivog na samom kraju...![](icon_smile_wink.gif) Što se tice crteža, mogao je biti malo jasniji jer se na pojedinim slicicama stvarno ne vidi šta je noga, što je uho, a što manijak u prolazu... Ali to vam je tako, volite ili ostavite, meni je crtež ipak bio dovoljno dobar da potpomogne pricu. Zamjerka je ustvari samo na jasnocu nekih slika, ostalo što je važno za crtež (znate ono kako je kadrirano, montirano, povezano i ostale kategorije o kojima raspravljaju pravi poznavaoci stripa), meni se cini odlicno i služi prici. Ono što ce odbiti neke citatelje je što strip ne spada u kategoriju lakog štiva (barem kada se pogledaju ostali ponudeni naslovi na našim prostorima). U pitanju je definitivno strip "za odrasle" i potrebna je odredena doza pažnje kod citanja. Osim toga spominju se dešavanja za koje je potrebno predznanje (npr spominjanje Jasona, Robina koji je poginuo) likovi koje je trebalo ranije upoznati (Selina - Catwoman, Oliver - Green Arrow, Dvolicni Dent pa i sam Joker i njegove metode). Nivo znanja koje ja posjedujem je bio tek dovoljan da mi ne pokvari citanje, vjerujem da 100 postotno uživanje iz ovog stripa izvlace ipak oni koji odlicno poznaju DC univerzum. Na žalost oni koji baš pojma nemaju (a ni strpljenja) bi mogli biti odbijeni od ovog stripa na samom pocetku što je velika šteta jer ovaj strip spada u kategoriju: Razlog zašto citam stripove.
![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile_tongue.gif) |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 30/12/2007 16:51:02 |
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 30/12/2007 : 18:39:14
|
quote: Originally posted by beli luk Ali ipak postoji velika razlika u analizi ovih stripova. Dark Knight i Watchmen su prvi stripovi gde su se scenaristi ozbiljnije uhvatili price superheroja u stvarnom, realnom svetu. Zbog toga su i znacajniji, takoreci otvorili su vrata eksperimentisanjima sa alternativnim istorijama, a pre svega eksperimentisanjima sa tim likovima koji su u to vreme vec bili moderni mitovi. Veliki je pomak kad ti grupu superheroja ili jednog superheroja predstavis kao starije osobe, sa svim slabostima.
Nešto mi ipak nije jasno. Dark Knight ili Watchmen su zbog gore navedenog (price superheroja u stvarnom, realnom svijetu, eksperimentisanje sa alternativnim istorijama, predstavljanje superheroja sa svim slabostima) remek dijela. No sve to prisutno je i u Zagoru (alternativne istorije recimo u Divovi dobra i zla, predstavljanje sa svim slabostima u Zagor prica (želja za osvetom, pokolj nedužnih)ili Dugo putovanje (nemoc, da sprijeci genocid), a prica u stvarnom realnom svijetu ima toliko, da bolje da ih i ne nabrajam). Pa mi onda recite, zašto bi recimo Watchmeni ili Dark Knight bili remek dijelo a Zagor ne ? |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25678 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/12/2007 : 18:42:31
|
Nešto mi ipak nije jasno. Dark Knight ili Watchmen su zbog gore navedenog (price superheroja u stvarnom, realnom svijetu, eksperimentisanje sa alternativnim istorijama, predstavljanje superheroja sa svim slabostima) remek dijela. No sve to prisutno je i u Zagoru (alternativne istorije recimo u Divovi dobra i zla, predstavljanje sa svim slabostima u Zagor prica (želja za osvetom, pokolj nedužnih)ili Dugo putovanje (nemoc, da sprijeci genocid), a prica u stvarnom realnom svijetu ima toliko, da bolje da ih i ne nabrajam). Pa mi onda recite, zašto bi recimo Watchmeni ili Dark Knight bili remek dijelo a Zagor ne ?
![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_shock.gif) Ovo u istoj recenici??!!??!??!???? Moraš da paziš sa tim stvarima, ima ljudi koji dobiju ospice na sam pomen njegovog imena, a kamoli u vezi sa božanskim tvorevinama sa one strane okeana..![](icon_smile_cool.gif) |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 30/12/2007 18:44:50 |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
Switzerland
25678 Posts
Posted - 30/12/2007 : 18:50:41
|
Inace, ako se pomenuti stripovi racunaju remek delima zato što su superjunake predstavili poput obicnih ljudi sa manama i slabostima, napravili nov nacin crossovera, imali drugaciji crtež, zašto po toj definiciji nisu remek-dela "Kingdom come", "Identity crisis","Crisis on infinite earths" ili "Fallen angel" na primer???? Zato što ih je radio neko drugi, a ne gosn Miller(ili još bolje Moore)??? |
|
Edited by - manhunter on 30/12/2007 18:51:35 |
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 30/12/2007 : 19:17:30
|
A joj ljudi, vi vise mrzite Miller-a i Moore-a nego sto ih ja volim. Isto vazi i za americke stripove. Koji vam je? |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25678 Posts
Posted - 30/12/2007 : 19:19:24
|
A joj ljudi, vi vise mrzite Miller-a i Moore-a nego sto ih ja volim. Isto vazi i za americke stripove. Koji vam je?
Uopšte nije tacno, ne znam odakle ti to??![](icon_smile_evil.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) Ima stvarno odlicnih americkih stripova. |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 30/12/2007 : 19:27:58
|
Hahaha, ali ti sad ne mozes da se setis ni jednog...? |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 30/12/2007 : 19:48:00
|
quote: Originally posted by beli luk Ali ipak postoji velika razlika u analizi ovih stripova. Dark Knight i Watchmen su prvi stripovi gde su se scenaristi ozbiljnije uhvatili price superheroja u stvarnom, realnom svetu. Zbog toga su i znacajniji, takoreci otvorili su vrata eksperimentisanjima sa alternativnim istorijama, a pre svega eksperimentisanjima sa tim likovima koji su u to vreme vec bili moderni mitovi. Veliki je pomak kad ti grupu superheroja ili jednog superheroja predstavis kao starije osobe, sa svim slabostima.
Nešto mi ipak nije jasno. Dark Knight ili Watchmen su zbog gore navedenog (price superheroja u stvarnom, realnom svijetu, eksperimentisanje sa alternativnim istorijama, predstavljanje superheroja sa svim slabostima) remek dijela. No sve to prisutno je i u Zagoru (alternativne istorije recimo u Divovi dobra i zla, predstavljanje sa svim slabostima u Zagor prica (želja za osvetom, pokolj nedužnih)ili Dugo putovanje (nemoc, da sprijeci genocid), a prica u stvarnom realnom svijetu ima toliko, da bolje da ih i ne nabrajam). Pa mi onda recite, zašto bi recimo Watchmeni ili Dark Knight bili remek dijelo a Zagor ne ?
Ja volim i Divove dobra i zla i Povratak mracnog viteza. Cak mi je prica o Divovima draža (nostalgija)... Ipak, ti stripovi nisu iste kategorije. Dat cu vam primjer u svijetu filma - dva filma koja obožavam: Highlander nasuprot recimo Clockwork orange. Volim ta dva filma podjednako, ali ne mogu ih stavljati u isti koš i reci da su oba meterijal za Oskara... Vjerovatno ste shvatili.![](icon_smile.gif)
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25678 Posts
Posted - 30/12/2007 : 20:04:50
|
Hahaha, ali ti sad ne mozes da se setis ni jednog...?
Pa u postu gore sam ih pobrojao(neke od), ne razumem... Vidim da si me vec okarakterisao kao Bonellijevca, ali moracu da te razocaram.. |
|
Edited by - manhunter on 30/12/2007 20:07:45 |
|
VALTER
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obelus.gif)
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 30/12/2007 : 20:40:06
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ja volim i Divove dobra i zla i Povratak mracnog viteza. Cak mi je prica o Divovima draža (nostalgija)... Ipak, ti stripovi nisu iste kategorije. Dat cu vam primjer u svijetu filma - dva filma koja obožavam: Highlander nasuprot recimo Clockwork orange. Volim ta dva filma podjednako, ali ne mogu ih stavljati u isti koš i reci da su oba meterijal za Oskara... Vjerovatno ste shvatili.![](icon_smile.gif)
Smiješno je povezivati 'Highlandera' i 'Paklenu narancu', kruške i jabuke, na nacin na koji se zaista mogu povezati 'Povratak mracnog viteza' i 'Divovi dobra i zla'. Vjerujem da Sclavi ne bi ni napisao 'Divove' (Djole se lijepo izrazio nazvavši tu pricu "darknajtizacijom Zagora") da nije Millerovog stripa, kao što ni Ferrandino ne bi napisao DD 'Vidio sam kako umireš' da se nije pojavila 'V for Vendetta'. Ali Divovi kaskaju za Mracnim vitezom i stoga što je rijec o talijanskom serijalu, u svjetskim okvirima vrlo slabo poznatom, što s Batmanom ipak nije slucaj. |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25678 Posts
Posted - 30/12/2007 : 20:44:55
|
quote: Originally posted by VALTER
Ali Divovi kaskaju za Mracnim vitezom i stoga što je rijec o talijanskom serijalu, u svjetskim okvirima vrlo slabo poznatom, što s Batmanom ipak nije slucaj.
Da li je i u kom obimu za kvalitet nekog stripa važna cinjenica koliko je taj strip popularan??? |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/lighteyes75412.gif)
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 30/12/2007 : 21:01:26
|
quote: Originally posted by VALTER Smiješno je povezivati 'Highlandera' i 'Paklenu narancu', kruške i jabuke, na nacin na koji se zaista mogu povezati 'Povratak mracnog viteza' i 'Divovi dobra i zla'. Vjerujem da Sclavi ne bi ni napisao 'Divove' (Djole se lijepo izrazio nazvavši tu pricu "darknajtizacijom Zagora") da nije Millerovog stripa, kao što ni Ferrandino ne bi napisao DD 'Vidio sam kako umireš' da se nije pojavila 'V for Vendetta'. Ali Divovi kaskaju za Mracnim vitezom i stoga što je rijec o talijanskom serijalu, u svjetskim okvirima vrlo slabo poznatom, što s Batmanom ipak nije slucaj.
Svejedno mi nekako ipak na kraju nisu baš jasna objašnjenja zašto je jedan strip bolji od drugog, pogotovo ta oslanjanja na popularnost i zastupljenost na svjetskom nivou.
Mislim, ja bih znao objasniti zašto preferiram neki strip naspram nekog drugog, ali cini mi se da puno ljudi ovdje nebi. Što bi dalo naslutiti da su to tipovi koji prihvacaju zdravo za gotovo, bez da ustvari sami dodu do toga što drže ispravnim. To mi je nekako šuplje.
Recimo, jucer sam nakon dvije godine ponovno procitao Millerovog ''Ronina'', koji mi je onako, dobar strip, medutim daleko od nekog remek-djela od kojega padaš na dupe i slineci po podu tražiš cašu vode sa šecerom. Bez obzira na to što na pocetku svakog nastavka ima nekoliko osvrta/utiska u kojima ljudi kao što su Will Eisner i Len Wein, prosipaju zlatne dukate po tom stripu i njegovom autoru. To ne znaci da cu sad i ja reci/misliti isto da bih se poistovjetio sa nekim velikanom stripa. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Posted - 30/12/2007 : 21:08:09
|
Ne, ali cinjenica je da su stripovi, i još štošta na nekom od 'velikih' jezika (što talijanski ipak nije, koliko god se Talijani ljutili), u mogucnosti da budu dostupni širem krugu publike, i kvalitetni medu njima (ili oni koje opinionmakeri smatraju ili proglase takvima) uvijek ce biti globalno prepoznati. A da li je kvalitetniji serijal Batman ili Zagor, to ja ne mogu tvrditi.
Meni je najdraži americki strip, uz 'Mausa', 'The Life and Times of Scrooge McDuck' Dona Rose. Ali da, to je za djecu. |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Posted - 30/12/2007 : 21:18:13
|
Flamboyant soule, ja nigdje nisam rekao da je Mracni vitez nešto što je apsolutno bolje od Divova dobra i zla. Naprotiv, doveo sam ih u logicnu vezu. Meni je Sclavijeva prica cak bolja, iako vjerojatno inspirirana Millerom, ali to je subjektivno, jer sam poznavao maticni serijal. Kao što ga nije poznavala vecina strip-publike na planetu, na kojem su još uvijek anglosaksonci i njihova pop-kultura dominantni, pa imaju i ogroman ujecaj na ostale, manje, kao što je talijanska. |
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 30/12/2007 : 21:20:57
|
quote: Originally posted by manhunter
Hahaha, ali ti sad ne mozes da se setis ni jednog...?
Pa u postu gore sam ih pobrojao(neke od), ne razumem... Vidim da si me vec okarakterisao kao Bonellijevca, ali moracu da te razocaram..
Ma salim se, nije nista zlonamerno, nego mrzim ove smajlije, i zakleo sam se da necu nikad staviti ni jednog. Sve vreme se trudim da ostavim postove koji nece stvarati neku nervozu, i trudim se da to postignem bez tih glupih smajlija. |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 30/12/2007 : 21:22:33
|
Ajde, sad kad sam vec poceo sa pametovanjem, da kažem nešto i u vezi Stanleya Kubricka, ''Paklene narance'' i tog ''Highlandera'', a što i ima veze sa ovim o cemu pricam.
Glavna razlika izmedu Gorštaka i Narance bi bila ta, da je jedan film radio velikan a drugi nije. To bi, kao, trebalo znaciti da je automatski Kubrickov film bolji, zato jer možebitno u sebi nosi neku snažnu poruku, i zato jer je kao raden cisto iz umjetnickih pobuda. Recimo da i je tako. Medutim, to ne znaci da je Kubrickov film (baš svima) automatski dobar, i o tome ja govorim. Meni je recimo Kubrick (kao i neki tipovi iz svijeta stripa) jedan od onih hit or miss direktora. Dok su mi filmovi poput ''Full Metal Jacket'', ''The Shining'' i ''Dr. Strangelove'' prava pravcata remek-djela, njegove filmove ''A Clockwork Orange'' i ''2001: A Space Odyssey'' organski ne podnosim. Dosadni su mi do granice užasa, pa tako izmedu njih i ovog drugog preferiram ''Highlandera''. Isto vrijedi i za stripove. |
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 30/12/2007 : 21:25:50
|
A vidis meni Dr. Strangelove nije nista narocito. Mada je tu vise u pitanju to sto su mi ga preterano nahvalili, pa sam kroz ceo film ocekivao ne znam sta da me pukne, a u stvari je dobro smisljena prica koja polako tece. Dacu mu jos jednu sansu kroz koju godinu, kontam da cu ga bolje doziveti kad se iskuliram. |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 30/12/2007 : 21:28:32
|
quote: Originally posted by VALTER
Flamboyant soule, ja nigdje nisam rekao da je Mracni vitez nešto što je apsolutno bolje od Divova dobra i zla. Naprotiv, doveo sam ih u logicnu vezu. Meni je Sclavijeva prica cak bolja, iako vjerojatno inspirirana Millerom, ali to je subjektivno, jer sam poznavao maticni serijal. Kao što ga nije poznavala vecina strip-publike na planetu, na kojem su još uvijek anglosaksonci i njihova pop-kultura dominantni, pa imaju i ogroman ujecaj na ostale, manje, kao što je talijanska.
Ma ne, nebi se ja tim stvarima ni bavio, koji je bolji, iako ponekad dodem u napast pa nekome kontriram cisto radi gušta, pogotovo kad vidim da ni sam nezna zašto nešto tvrdi. Ja sam se samo nadovezao na tvoj post.
(Inace, medu nama, Sclavi je stari plagijator, volim ja i njegove dupelizce zajebavati. Ih, još kako!;)) |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 30/12/2007 : 21:35:42
|
A vidis meni Dr. Strangelove nije nista narocito. Mada je tu vise u pitanju to sto su mi ga preterano nahvalili, pa sam kroz ceo film ocekivao ne znam sta da me pukne, a u stvari je dobro smisljena prica koja polako tece. Dacu mu jos jednu sansu kroz koju godinu, kontam da cu ga bolje doziveti kad se iskuliram.
Pa da, zato i kažem, najgore je napuniti si pethodno glavu tudim 'mišljenjima', to rijetko kada ispadne dobro, bilo za filmove bilo za stripove, a bojim se da je to veoma cesto slucaj.
Što se mene tice, ja sam Odiseji i Naranci dao i previše prilika, negdje mora postojati granica. |
Edited by - flamboyant soul on 30/12/2007 21:36:10 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|