Author |
Topic  |
ned_lynx
Senior Member

2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 06/11/2008 : 22:44:04
|
quote: Originally posted by spaski
Nisam siguran koji je prvi, ali znam kojeg se najviše sjecam iz stripovskih pocetaka: Krcko protiv Antracita i Talicni Tom protiv nosonja (1969.-1970.)
Gde je tada to izlazilo? Panorama ili...? |
Piši propalo! |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 06/11/2008 : 23:41:27
|
quote: Originally posted by ned_lynx
quote: Originally posted by spaski
Nisam siguran koji je prvi, ali znam kojeg se najviše sjecam iz stripovskih pocetaka: Krcko protiv Antracita i Talicni Tom protiv nosonja (1969.-1970.)
Gde je tada to izlazilo? Panorama ili...?
Stripoteke broj 3 i broj 6,cini mi se... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 07/11/2008 : 03:30:50
|
Sasvim sam siguran da sam poceo sa "Mikijevim zabavnicima", istina, prelistavao sam pre toga "Politikine zabavnike", ali nisam citao stripove u njima. No, prvi strip koji nije Diznijev bio mi je ZS259 "Snezni sokolovi" i momentalno sam se "navukao" na Zagora |
 |
|
ned_lynx
Senior Member

2340 Posts
|
ned_lynx
Senior Member

2340 Posts
Posted - 07/11/2008 : 11:28:34
|
quote: Originally posted by ---dp---
Sasvim sam siguran da sam poceo sa "Mikijevim zabavnicima", istina, prelistavao sam pre toga "Politikine zabavnike", ali nisam citao stripove u njima. No, prvi strip koji nije Diznijev bio mi je ZS259 "Snezni sokolovi" i momentalno sam se "navukao" na Zagora
Ma da li je moguce? Listaš Zabavnik, a ne citaš stripove? Hajde, molim te, objasni...;) |
Piši propalo! |
 |
|
Dusxan
New Member

Serbia
261 Posts
Member since 12/08/2008 |
Posted - 08/11/2008 : 00:18:50
|
]mislim da je prvi broj stripa koji sam kupio na kiosku koji se nalazio u danasnjoj ulici K.Aleksandra tamo negde kod foruma. Bio je to Mikijev Zabavnik br 299 ili 199 , naslovna strana - neki robot drzi Mikija i Shilju, Docnije sam zabavnike redovno chitao. Na nagovor 5 godina starijeg druga na Brachu gde smo letovali , uzimam da prochitam ¨ozbiljnij#239;¨ strip - Alan Ford - ne znam koja epizoda i Johnny Logan - Mafija ne postoji , koji dobijam na poklon ali kasnije gubim.[ Prvi broj Johnny Logana donosim isto sa Bracha docnije, Grozote u kempu - dugo vremena favorit] U secanju mi ostaje Sutivan, fliperi i kiosk na kome je hit tada bilo izdanje polit. zabavnika chudnog formata Strip 81. Moj prvi AF je kupljen na mestu gde danas nema kiosk,na Bulevaru - AF 249 Porucnik Gruber, Posle par dana nalazim AF - 243 - Najcrnja Kronika - jos uvek postoji kiosk na tom mestu , naravno skroz drugaciji nego onda, To je negde kod Ben Akibe. Slede epizode Idila, Bolnica Bez nade a secam se da mi je dugo vremena omiljena bila O Svemu i Svacemu - 255 ili 256. Apetit je bio bas velik pa se secam da sam od kumova dobio jos Odluka u pravi cas sa superhikom (neko mi je drpno to) , Superhik opet napada , Gumiflex se vratio i njen nastavak, Trebalo je da prodje 26 godina da bih procitao krajnji nastavak - Neuhvatljivi Eh...A voleo sam i bizarne Logane - Pilikosta i Skretnicara. Citao sam posle sve i svasta , Mister No , Kit Teler pomalo , omiljen mi bio Biser Strip. Onda nije bilo sramota chitatistrip ni sa 70 godina ,lepo neko vreme bilo
|
"Nema i ne može biti pravednog bogatstva." Cehov |
Edited by - Dusxan on 08/11/2008 00:31:10 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 08/11/2008 : 01:37:47
|
quote: Originally posted by ned_lynx
quote: Originally posted by ---dp---
Sasvim sam siguran da sam poceo sa "Mikijevim zabavnicima", istina, prelistavao sam pre toga "Politikine zabavnike", ali nisam citao stripove u njima. No, prvi strip koji nije Diznijev bio mi je ZS259 "Snezni sokolovi" i momentalno sam se "navukao" na Zagora
Ma da li je moguce? Listaš Zabavnik, a ne citaš stripove? Hajde, molim te, objasni...;)
Bio sam jako, jako mali |
 |
|
Topic  |
|
|
|