forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Srpsko strip izdavastvo u 2007.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 06/01/2008 : 23:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Ako krene Zagor od bilo kojeg srpskog izdavaca možete se pozdraviiti sa Ludensovim zagorom na srpskim kioscma.Ostaje jedino da ga nabavljate u striparnicama.Inace,u Srbiju dolazi remitenda od Ludensa i zato su u prosjeku lošije ocuvani nego u HR.

Tako je.Ja sam to vremenom zakljucio.Nacin na koji Ludens izlazi na kioscima u Srbiji je stetan za Ludens.Zato sam se vratio kupovini Ludensovih izdanja u knjizarama.To cu ciniti dok Ludens ne pocne da distribuira u Srbiju stripove koji su jednakog kvaliteta kao i oni koje distribuira u Hrvatskoj.Da to ne bude losa remitenda,ulepljena Marketprintovim nalepnicama koje kad otklonis ostaje fleka na naslovnici.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 06/01/2008 : 23:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

Ti otprilike kazes buducem izdavacu u Srbiji da krene sa junacima koji nisu profitabilni.Oni ni u Hrvatskoj ne izlaze u dobrom ritmu nego jedva prezivljavaju.Izvini ali to nije logicno.
Normalno je da u sirenje posla kreces sa necim sto je dokazano.Ja sam razumeo da ce se siriti na druge junake posle izvesnog vremena.To jeste logicno.
Ako se ucvrstis finansiski sa Zagorom,lako ti je da kao i Ludens pocnes da siris na druge.
U sustini meni se cini da si sve rekao jos u prvom postu.Ti mislis da ne treba da izlazi Boneli u Srbiji jer je besmisleno.Besmisleno je jer to najbolje radi Ludens.To je sustina onoga sto ti mislis.
Drugima ostaje Brad Barron,Dampyr,Volto Nascosto i drugi poznati Bonelijevi junaci koji ce osigurati momentalni finansiski dobitak izdavacu.Klinci jedva cekaju na to.
Voleo bih ja da je sve to moguce i obradovao bih se silno ali tu vrstu hrabrosti nije pokazao jos ni veliki Ludens a to ocekujes od pocetnika.To je prijatelju besmisleno.

e sto bi bilo lijepo da se nadju 2 izdavaca. jedan da krene od BILO kojeg broja zagora, a drugi sa mister no-om, tex-om i martin-om.
od prvog broja, evtl. integrali. sc, kiosk. uredna distribucija, angaziranje neke bande za naplatu. :)
ne vjerujem bas u svaku bajku.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 06/01/2008 : 23:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by aragon.sm

nisam rekao da ce neko prestati da kupuje ludenskova izdanja.Vec da ce opet krenuti sa reprintom neznam ni sam od koje epizode,pa dokle vise da nam izdaju stalno reprinte.Sta ce mo dobiti ako krenu da izdaju desetak epizoda ispred ludensa kao sto je svojevremeno abaton krenuo.
Nek izdaju nik rajdera,tex-a,Mister no-a....
ali nek se ostave zagora i nek ga izdaju provereni ljudi iz ludensa i libelusa koji su zagora doveli do savrsenstva sa specijalcima,HC izdanja i ostalog.LJUDI MAISTORSKI RADE TO STO RADE I NAJBOLJI SU!!!!!!!

Ti otprilike kazes buducem izdavacu u Srbiji da krene sa junacima koji nisu profitabilni.Oni ni u Hrvatskoj ne izlaze u dobrom ritmu nego jedva prezivljavaju.Izvini ali to nije logicno.
Normalno je da u sirenje posla kreces sa necim sto je dokazano.Ja sam razumeo da ce se siriti na druge junake posle izvesnog vremena.To jeste logicno.
Ako se ucvrstis finansiski sa Zagorom,lako ti je da kao i Ludens pocnes da siris na druge.
U sustini meni se cini da si sve rekao jos u prvom postu.Ti mislis da ne treba da izlazi Boneli u Srbiji jer je besmisleno.Besmisleno je jer to najbolje radi Ludens.To je sustina onoga sto ti mislis.
Drugima ostaje Brad Barron,Dampyr,Volto Nascosto i drugi poznati Bonelijevi junaci koji ce osigurati momentalni finansiski dobitak izdavacu.Klinci jedva cekaju na to.
Voleo bih ja da je sve to moguce i obradovao bih se silno ali tu vrstu hrabrosti nije pokazao jos ni veliki Ludens a to ocekujes od pocetnika.To je prijatelju besmisleno.

Ovde imas pravo. Jedno su zelje a drugo realnost.
Ja znam bar nekoliko ljudi koji ce uzimati Zagora ako krene,a nisu uzimali Ludensove.
A ako krenu,a verovatno ce,ispred Ludensa - to ce kupovati i oni koji kupuju Ludensove stripove.
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 06/01/2008 : 23:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:

e sto bi bilo lijepo da se nadju 2 izdavaca. jedan da krene od BILO kojeg broja zagora, a drugi sa mister no-om, tex-om i martin-om.
od prvog broja, evtl. integrali. sc, kiosk. uredna distribucija, angaziranje neke bande za naplatu. :)
ne vjerujem bas u svaku bajku.

Ma neka bude i jedan izdavac sa svom tom ponudomi i ja zadovoljan
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 06/01/2008 : 23:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

...
Ja znam bar nekoliko ljudi koji ce uzimati Zagora ako krene,a nisu uzimali Ludensove.
A ako krenu,a verovatno ce,ispred Ludensa - to ce kupovati i oni koji kupuju Ludensove stripove.

sve smo to vec vidjeli... zugpferd moze biti samo tex ili mister no u rukama jakog izdavaca sa urednom distribucijom i u ruralne sredine i u inozemstvo, mastovito-duhovitim prijevodom + banda za naplatu.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 07/01/2008 : 00:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:
Originally posted by Tex Willer

...

sve smo to vec vidjeli... zugpferd moze biti samo tex ili mister no u rukama jakog izdavaca sa urednom distribucijom i u ruralne sredine i u inozemstvo, mastovito-duhovitim prijevodom + banda za naplatu.

Mnogo zavisi od toga ko ce da stane iza svega.
I Alan Ford je reprint Borgisovog AF,do skora bez originalnih naslovnih,jako loše odraden u svakom pogledu osim prevoda.
Ali,jak igrac stoji iza njih,dobra distribucija i niska cena.
Da ne shvatiš pogrešno,i ja bih želeo neke druge junake a ne Zagora koji dobro ide i Bernardu,ali...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/01/2008 : 01:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ako se ispostavi tacnom ova informacija, baš me zanima koju ce taktiku primeniti taj novi izdavac.
Ukoliko želi da se razbacuje novcem i pocne od pocetka da stvara novu publiku(citaj:napadne i ucestale reklame u casopisima i na tv, veoma pristupacne cene i to u periodu od najmanje godinu dana redovnog izlaženja) nikakvu igru ne igra od kojeg ce broja poceti da izdaju, u Srbiji ionako 99.9999% stanovništva nema blage ideje da Ludens uopšte postoji.
Druga verzija je "prljava igra", pocetak izdavanja par brojeva ispred Ludensa, sa pokušajem preotimanja primata i na hrvatskoj teritoriji, bez nekog veceg ulaganja u reklamu, vec jednostavno, oslanjanje na postojecu bazu citalaca.Ili barem pokušaj nadovezivanja na Vannini/Abaton serijale.Tu licno vidim problem kod Zagora i DD, MN bi još i prošao.

Treca, i po meni najprihvatljivija verzija: izdavanje "bestseller" serije po ugledu na Italijane, tj, serijal od nekih 30-40 brojeva , najpoznatije price u obliku "klasik" serije u HR(pa vi sad vidite ko od Zagorijanaca ne bi kupovao serijal u kojem bi, na primer, broj jedan bila prica "teror šeste planete", broj dva "horde zla", broj...osam "divovi dobra i zla"..itd.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 07/01/2008 01:08:10
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 07/01/2008 : 01:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Ako se ispostavi tacnom ova informacija, baš me zanima koju ce taktiku primeniti taj novi izdavac.

Informacija je 100% tacna,samo jos uvek ne znam ko stoji iza toga.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/01/2008 : 01:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
I ja sam imao pre godinu dana isto ovakvu,100% tacnu informaciju, pa se ništa nije desilo...Ili je to ovo što sad krece?? ;-)))

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 07/01/2008 : 03:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
daj boze da krene bilo sta kupovacu svasta samo da izlazi
kupujem i simsonove koji mi se nesvidjaju cak sam i bacio pare kupivsi dva broja heroja dugonocja
trenutno smatram da zagor ne bi bijo profitabilan u srbiji pre bi bili drugi junaci jer bi ih kupovali i ljudi van srbije,a sta taj izdavac moze da izdaje od zagora a da nije vec izdato.
Ludens zaostaje za italijanima nekih 40 brojeva sto je ok.Lud sam bez ponovnog reprinta zagora od neznam ti vec xy broja.
trenutno u Srbiji logike nema tom izdavacu trebaju muda ko u slona da krene ovo i minimalno 3 godine da navuce masu i da krene sa drugim junacima do tada mi koji smo vec usli u neke godine i jos uvek citamo stripove i sakupljamo ih bicemo zreli da setamo unucice :D
nece nam prolaziti da izjutra odemo da kupimo pelene hleb... i sta vec treba i da se vratimo sa novim brojem zagora i onako srecni i zadovoljni uzmemo na miru da ga citamo.
mene licno neki ljudi smatraju kretenom i ludakom zato sto cekam cele godine sajam knjiga da odem i da pokupujem sve sto mi treba za biblioteku,a o stripovima da nepricam :D

Ako nesto zelim svim srcem to je onda da se odrade epizode sa helingenom u HC varijanti sa svim izbacenim stranama koje je dnevnik izbacio zasto? eto tako.
pa makar kostali ko svetog petra kajgana.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2008 : 03:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pratio sam sta pisete i mislim da svi imate po nesto dobro!!! Moje misljenje je, da ako bi neki novi izdavac, stisnuo muda i resio da se ozbiljno pozabavi izdavanjem stripova u Srbiji mora da uradi sledece:
1. Obavezna reklama!!! Zasto? Pa zato sto je veliki broj ljudi pre citao stripove i sad su zaboravili na to, i konstantno ubacivanje reklama, dok gledaju film, omiljenu seriju, sport ili slicno ce da ih natera da pomisle kad odu da kupe cigare da uzmu i strip i vrate se u mladost. Ovde ne racunam likove kao sto smo mi kojima to nije potrebno jer smo vec na tezim drogama. Jednostavno koga god od starijih pitam da li ima stripova, kaze da je pre imao brdo i razdelio ili pobacao ali da bi voleo sad procitati neki vise nego ista!!! Ali to je kod nas nemoguce jer u sela ne dolaze stripovi... Dodje Cosmopolitan ili neki drugi casopis za koji 99,99999% ljudi nikad nije culo i naravno da nece dati nekoliko eura za to...
2. Obavezan kvalitet stampe, poveza, koricenja... kao sto je slucaj kod Ludensa!!!
3. Ovo je sad moja ideja i mislim da je najbolja: Treba uvesti nesto kao sto su bili ZS i LMS, ali sad samo jednu seriju... npr. Milenijum serija ili neka slicna glupost jer to nije ni bitno... I da se krene sa svim junacima ali da se broj epizoda rasporedi po vaznosti (citaj trazenosti)... Da objasnim, prvih 20 brojeva krenu sa svim junacima i to OBAVEZNO pravim redom, od pocetka (Da ne bude epizoda Zagora koja je u ZS-u bila broj 945 pa onda 251 pa..., nego bas hronoloskim redom)!!! E sad, u prvih 20 epizoda da bude Zagor, Mark, Blek, Teks, Mr. No, Kit Teler, Kapetan Miki, Ken Parker i PSDZ... I da tu vide kakav ce biti tiraz, pa ako npr. Mark bude najprodavaniji da svaki treci broj bude Mark, dok ne opadne tiraz, pa da onda ako je najvise prodavan Zagor bude on, i tako redom... Naravno necemo mi pratiti tiraz, vec neko nogo strucniji... Tu bi bilo sve kao pre, za svakog po nesto, i mislim da bi islo... A ako krene lepo, mozda ubaciti i neki marwelow strip ili DD ili MM, ko zna... Sve je jos domen fantastike, ali verujem da mi ideja nije losa!!!
4. Da jednom u 3 meseca izadje neko tvrdo koriceno luksuzno izdanje kao sto su pre bili specijalci, sa nekom dobrom epizodom koju ce kupiti neko da mu stoji u kuci ko ne misli redovno da kupuje redovnu seriju... Ako nista bar ce lepo izgledati na polici pored knjiga...
Sad iskomentarisite ovo moje misljenje, ako vas ne mrzi da sve procitate!!!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 07/01/2008 : 04:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
1.mark,blek,miki,kit teler,ken parker su se ZAVRSILI nema vise to je to
2.zagor,tex,mister no,mm,dd,nn,nik rajder,napoleon,damper..... jos idu i licno smatrem da ne mogu icu u jednoj seriji zbog razliek u tematici neidu babe i zabe,idu zabe u babu ali obrnuto ne svaka baba voli zablje batake :D
3.ovo je najgora vest za nas zavisnike koju je iko mogao da provali.gora lozaja od podele besplatnih akcija.
4.sve vise mislim da je vest tacna ali necu da se nadam previse da me u februaru na kioscima ne doceka strip koji nezadovoljava nikakve standarde stampan na guzic papiru i sl.
5.o specijalcima nemoj da se nadamo bar tri godine realno
6.nek krene sa 4 junaka za pocetak i nek izlaze svake nedelje po 1
7.da se iskesira za reklamu ko za cecin koncer
8.cena od 80-120 dinara jer sve sto je vise od toga narodu ce biti skupo
9.da nekasni vise od 3 dana sa danom naznacenim da ce izaci
10.neide dilan zagor i marvel u istoj seriji zamisli na poledjini zagora reklama za novi broj teletabisa u istoj seriji FUJJJJJJ
11.cu sam da je taj koji krece sa ponovnim objavljivanjem stripova kupio prava za naredne 3 godine
12.nek krene odakle hoce samo nek kaze sta ce izlaziti i da to opet ne budu 2 junaka kao kod abatona
13.dosta smotio sammmmmmm
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2008 : 05:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
@Aragon.sm
Mislim da gresis... Rekao sam da bi trebalo objediniti sve zanrove u jednu seriju. Ko ti kaze da su Ken Parker, Kit Teler, Mark, Blek... i ostali zavrsili? Pa ne voli svako Zagora... Meni se licno popeo na k... jer svi lude za njim... Stvoti mi se neki podsvesni inat pa se meni ne svidja... Znam milion likova kojima kad spomenes strip kazu: "Znam, Blek, Mark... a da Zagora i ne spomenu..." Ko god je malo ozbiljniji citace Teksa i Mister No-a, ali to je opet subjektivno misljenje... U pravu si po meni samo za cenu i za to da ne treba da kasne... Eh da, i da treba uloziti u reklamu, jer danasnja prodaja pociva na dobroj reklami... Ako nista, deca koja po ceo dan bulje u TV ce se zainteresovati...

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2008 : 08:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
U dilemi od kojeg broja redovnog Zagora krenuti, možda ne bi bilo loše porazmisliti o tome da se starta tamo gdje je Zlatna serija stala, dakle od talijanskog broja 319. 'Tajanstveni samostan'.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17675 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/01/2008 : 14:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Lijepo bi bilo da krene bar nešto od tih najava, ali ja i dalje ne vjerujem u uspjeh tog novog izdavaca. Zavisi koje epizode ce objavljivati, vjerovano bih zadužio nekog u Srbiji da mi to kupuje, pošto skoro sigurno to ne bi dolazilo kod nas zbog navodnih problema sa pravima, znaci distribucija bi bila samo u Srbiji i možda u Crnoj Gori. Ali kako onda može Svetov Alan Ford paralelno sa Strip agentovim, cak su bivale skoro u isto vrijeme na kioscima iste epizode SVET SPECIAL i AF klasik. Ja bih volio da objave MM preskocene epizode, iako to nije u najavi. Vidjecemo, možda i bude bar pocetnog uspjeha pa izguraju više od 7 brojeva. Bilo bi dobro da predstavnik izdavaca dode na forum i kaže nešto više o tome.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1808 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/01/2008 : 15:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message
Meni se pricinjava da nas neko veooooma dobro lozi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2008 : 16:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Slazem se sa Delom, mislim da bi predstavnik izdavaca trebao da dodje na forum i da pokupi neke korisne stvari od nas... A mislim da bi trebalo krenuti od prvih brojeva, a ne od ko zna kog jer bi i oni mladji trebali da znaju kako su se Zagor i Ciko upoznali ili sta je bilo sa Teksovim starcem i zenom ili odkud Bleku toliki misici...

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 07/01/2008 : 16:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by night

Meni se pricinjava da nas neko veooooma dobro lozi.

Samo ti se pricinjava. I ja sam mislio da je zajebancija.
Neko ima to u planu,samo nikako da saznam nesto preciznije.
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 07/01/2008 : 17:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
i meni je dosta zagora ali savicu moras priznati da zagor izlazi zadnjih 40 godina
koji je jos junak uspeo to,svi krenu pa se ugase
ja licno najvise vilim Martija,Tex-a i Dilana
a zagora skupljam jer on je univerzalan za menjanje i sa njim moze platiti sve sto ti treba.
BAS ME BRIGA STA CE IZLAZITI SAMO DA KRENE VEC JEDNOM.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2008 : 17:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
@Aragon.sm
E Sirmijume, sad si popravio utisak... :-))) To stvarno jeste, sa njim se moze sve kupiti...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2008 : 17:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
EJ, 300 postova, druga zvezdica... :-)))

Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 07/01/2008 : 19:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
e savicu pa ti kanda zicas zvezdice i na svakoj temi neto kazes :D
kazi malo al pametno :D
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2008 : 19:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pogledaj mi avatar pa ces videti da li se od mene moze izvuci nesto pametno... :-)

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 07/01/2008 : 20:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja cu kupiti šta god da izadje na kioscima Kosovske Mitrovice. Kupovacu i Zagora. Najviše bi se obradovao Mister No-u od prvog broja u mekim koricama. Voleo bi i da se Es-Es ponovo zove Kruger. Dobro bi bilo da krene i mekokoriceni Marti Misterija od prvog broja.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2008 : 20:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Mislim da bi bilo dobro da se ugleda na Ludens...

Edited by - sawitch on 07/01/2008 20:17:12
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000