Author |
Topic  |
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 08/01/2008 : 16:51:36
|
Gledajuci aukcije, ne može a da me ne nasmije (ili ne zabrine)ocjenjivanje stripova rijecima "stripovi za citanje".  Bez brige, shvacam o cemu je rijec, polako! U ovom slucaju ne radi se tek o pleonazmu, vec je rijec o indirektnom dokazu postojanja i onih drugih;STRIPOVA KOJI NISU ZA CITANJE, sakralnim upolicenim predmetima, dostojno i odjevenima. E sad, kada bi se pretpostavilo da se i oni citaju, postavlja se pitanje zašto se naglašava tip stripova koji su za citanje?! Nisu krivi, bez ikakve ironije, oni koji isticu na aukcijama da su stripovi za listanje(koliko je meni poznato, drugacije se ne mogu ni citati, iako znam one koji potpuno ni ne otvaraju stranice). Štoviše, to postaje normalna pojava, kao i to da stari Zagor košta više no mlada prostitutka,ili da Jasonovi likovi šute, ili da Manara nema scenarij. Normalna jer je danas normalna i anomalija ukrašavanja soba i ega necitanim stripovima koji su tu, pored 2 nabrojena primjera, i samo kao zazubice bubicama što zbog, bilo HC-a, bilo PVC-a moraju jesti, ali i sletati samo na hranu i sl.. Još se uz takve aukcije i naglasi da imaju oštecenja, no sve su stranice tu, pa je stoga razumljivo kako su za citanje. Dok, recimo, ako su sve stranice tu, ne možemo gledati u strip koliko sjaji, možemo glavu nekome razbiti HC-om i drogirati se mirisom boje - to nije za citanje?! Odoh sad stražariti nad svojom kolekcijom, a sreca pa ima za kupiti stripova za citanje, pa cu jednom koji i procitati. Živjeli!
|
Humbert Coe |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 08/01/2008 : 17:02:02
|
To shto si napisao se zove jednom recju> PRESERAVANJE, a mogu ga jos i nazvati KENJANJE,BULAZNJENJE,TRIPOVANJE i slicno. |
Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu! |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 08/01/2008 : 17:07:51
|
quote: Originally posted by Humbert Coe
Gledajuci aukcije, ne može a da me ne nasmije (ili ne zabrine)ocjenjivanje stripova rijecima "stripovi za citanje".  Bez brige, shvacam o cemu je rijec, polako! U ovom slucaju ne radi se tek o pleonazmu, vec je rijec o indirektnom dokazu postojanja i onih drugih;STRIPOVA KOJI NISU ZA CITANJE, sakralnim upolicenim predmetima, dostojno i odjevenima. E sad, kada bi se pretpostavilo da se i oni citaju, postavlja se pitanje zašto se naglašava tip stripova koji su za citanje?! Nisu krivi, bez ikakve ironije, oni koji isticu na aukcijama da su stripovi za listanje(koliko je meni poznato, drugacije se ne mogu ni citati, iako znam one koji potpuno ni ne otvaraju stranice). Štoviše, to postaje normalna pojava, kao i to da stari Zagor košta više no mlada prostitutka,ili da Jasonovi likovi šute, ili da Manara nema scenarij. Normalna jer je danas normalna i anomalija ukrašavanja soba i ega necitanim stripovima koji su tu, pored 2 nabrojena primjera, i samo kao zazubice bubicama što zbog, bilo HC-a, bilo PVC-a moraju jesti, ali i sletati samo na hranu i sl.. Još se uz takve aukcije i naglasi da imaju oštecenja, no sve su stranice tu, pa je stoga razumljivo kako su za citanje. Dok, recimo, ako su sve stranice tu, ne možemo gledati u strip koliko sjaji, možemo glavu nekome razbiti HC-om i drogirati se mirisom boje - to nije za citanje?! Odoh sad stražariti nad svojom kolekcijom, a sreca pa ima za kupiti stripova za citanje, pa cu jednom koji i procitati. Živjeli!
Svaka cast!!! |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 08/01/2008 : 17:34:12
|
Tvrde korice su uvedene da bi se knjiga koja je tvrdokoricena mogla da se cita cešce puta, a da se ne raspadne i ne razlista. Sad ja ne razumem jednu logiku. Kupiti tvrdoukoriceni strip i ne otvarati ga ne bi li se ocuvao u tom stanju u kom je kupljen. Pa on je baš zato ukoricen da bi mogao da cesto cita i da ostane na okupu. Ja volim tvrdo ukoricene stripove baš zato, da bi ih puno puta citao i da oni posle puno citanja budu lepši i lepši. Što se više puta procitaju sve lepšu patinu dobijaju. Treba videti moje Gospodare jecma. Taj strip sam na citanje davao svakome ko je hteo da ga cita. Tek sada su moji Gospodari jecma previ. Od silnog citanja, nošenja na more su celi naduti, ali se ne raspadaju. To volim. Tim putem su krenuli i Metabaroni, Magnusov Teksone, Špageti brothersi... |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 08/01/2008 : 17:52:11
|
quote: Originally posted by LeeMan
To shto si napisao se zove jednom recju> PRESERAVANJE, a mogu ga jos i nazvati KENJANJE,BULAZNJENJE,TRIPOVANJE i slicno.
Al' svejedno je ukusno, je li?
P.S. Dragana ti u snovima, Dragana ti u Tvojoj duši, kad je kraj tebe nema, ceo svet se tada ruši. |
Humbert Coe |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 08/01/2008 : 18:09:29
|
U pitanju je fraza koja se upotrebljava za slabije ocuvane stripove, koji nisu kao novi, koji nisu za ukrašavanje polica. U pitanju su stripovi koji su samo za citanje za razliko od onih koji su za citanje i za ukras. Znaci fraza kojoj nedostaje rijec "samo"... A to što neki ljudi više vole stripovima ukrasiti policu nego citati - široko im polje... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 08/01/2008 : 18:09:34
|

P.S 1000 post hehehhe |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/01/2008 : 18:26:29
|
Kad se pomene na aukcijama "stripovi za citanje", misli se na loše ocuvane stripove koje možeš nesmetano citati na WC šolji, na plaži, za doruckom, možeš ih bacati, savijati do mile volje, eto to je to i još svašta im možeš raditi, a na kraju kad ih procitaš, možeš ih i baciti!  Eto, to je razlika, a ne da ja stalno kontrolišem mladeg brata kako se ponaša sa kolekcijom Zagor extra, od kako je poceo da je cita, sad za vreme zimskog raspusta!   |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts
Member since 01/09/2006 |
|
sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts
Member since 01/09/2006 |
Posted - 08/01/2008 : 19:03:35
|
Svaka cast majstore ... |
www.bhfanaticos.com
|
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 08/01/2008 : 19:55:40
|
Gledajuci aukcije, ne može a da me ne nasmije (ili ne zabrine)ocjenjivanje stripova rijecima "stripovi za citanje".  Bez brige, shvacam o cemu je rijec, polako!
a znaš li ti koji je ljepši naziv za "kupus"     |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 08/01/2008 : 20:28:20
|
quote: Originally posted by lwood
znaci prodavaceš komplet extra Zagora za citanje? 
A, NE !!! Mali je pod stogom kontrolom, cita pod uglom od 45 stepeni, sa plasticnim rukavicama!!!!!!!      |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Posted - 08/01/2008 : 20:51:31
|
quote: Originally posted by alanmaras
Gledajuci aukcije, ne može a da me ne nasmije (ili ne zabrine)ocjenjivanje stripova rijecima "stripovi za citanje".  Bez brige, shvacam o cemu je rijec, polako!
a znaš li ti koji je ljepši naziv za "kupus"    
Salata :-))) |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 09/01/2008 : 09:57:17
|
quote: Originally posted by LeeMan
To shto si napisao se zove jednom recju> PRESERAVANJE, a mogu ga jos i nazvati KENJANJE,BULAZNJENJE,TRIPOVANJE i slicno.
Al' svejedno je ukusno, je li?
P.S. Dragana ti u snovima, Dragana ti u Tvojoj duši, kad je kraj tebe nema, ceo svet se tada ruši.
Humberte tebi fali ovo, i to zesce>
[/URL]
a Draganu mi ne diraj, si chuo!!!
|
Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/01/2008 : 10:29:12
|
Stripovi znaju biti i poput slikovnica, možeš ih samo i gledati, ne moraš ih ni citati... A to što sad neki kupuju stripove da bi stajali kao ukras ili da bi ih preprodavali to su vec druge price. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 09/01/2008 : 16:55:11
|
quote: Originally posted by lwood
ali možeš zapalit vatricu 
I to dobro dodje u hladne zimske dane! |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 09/01/2008 : 17:20:37
|
quote: Originally posted by sawitch
Sta? Sise ili kupus salata??? :-)))
Jos pitas?!?! |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
jimi
Junior Member

Croatia
349 Posts
Member since 03/08/2007 |
Posted - 09/01/2008 : 23:29:38
|
Samo da pitam. Za kaj vi neki cuvate glancere?
Zanima me pa molim odgovr od vas koji to imate. |
Only when all is lost, there is something to live for! |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 10/01/2008 : 10:03:28
|
quote: Originally posted by Toninho
nabacio sam na aukcije par stripova za onaniranje pa kog zanima......
Kakvi su to stripovi, procitaš, pa onanišeš ili uz citanje onanišeš?   |
 |
|
Topic  |
|
|
|