forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zabavnik na latinici?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 12/01/2008 : 16:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message
Cuo sam juce od urednika Politikinog zabavnika da ce ovaj casopis od leta ponovo izlaziti i na latinici za ex-yu trziste, kao što je i izlazio do devedesetih. Šta mislite o tome?

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 12/01/2008 : 16:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
i treba
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 12/01/2008 : 16:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
to moze biti samo dobro.
Go to Top of Page

zlatkob
Average Member

Croatia
633 Posts

Member since 24/02/2006

Posted - 12/01/2008 : 16:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatkob a Private Message
odlicno

Kosovo i Metohija = Srbija
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/01/2008 : 17:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Uz takvu cijenu i broj stranica stripa zaboli me k.....

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/01/2008 : 17:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Uz takvu cijenu i broj stranica stripa zaboli me k.....

Sto??? 99 dinara... Pa to nije skupo... euro i 24 centa...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/01/2008 : 17:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
15 kuna x 5 zabavnika koliko mu sad triba da izade jedan europski strip album=75 kuna.Tribalo bi da mi izade nešto stvarno važno da ga kupim.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 12/01/2008 : 18:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message
super...

www.bhfanaticos.com
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 12/01/2008 : 19:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

15 kuna x 5 zabavnika koliko mu sad triba da izade jedan europski strip album=75 kuna.Tribalo bi da mi izade nešto stvarno važno da ga kupim.

Jeb'ga...pa ne mozes porediti zabavnik sa strip-albumom...zabavnik pre svega sluzi da bi se PROCITAO od korice do korice...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/01/2008 : 19:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Slazem se sa Draganom... To su meni extra novine... Imas svasta unutra... Bas mi je drago sto ce ga vise ljudi citati...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2008 : 19:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

Jeb'ga...pa ne mozes porediti zabavnik sa strip-albumom...zabavnik pre svega sluzi da bi se PROCITAO od korice do korice...

Ali bi mu i cijena onda morala biti sukladna tome. Ovako je isplativije uzeti neki album ( po HR cijeni od 15 kn/kom. ). Cak ni cijena od 99 din. nije prihvatljiva sa stajališta STRIP CITATELJA, no ok je za one koji ne kupuju Nedjeljni JL i željni su malo dokumentarno-edukativno-zabavnih sadržaja.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2008 : 19:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
E da... potez sa latinicom je sasvim razumljiv sa financijskog aspekta iako ce biti sigurno i oponenata. Ovako... nekad sam ga kupovao... možda cu opet... svemu unatoc

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 12/01/2008 : 19:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

Ali bi mu i cijena onda morala biti sukladna tome. Ovako je isplativije uzeti neki album ( po HR cijeni od 15 kn/kom. ). Cak ni cijena od 99 din. nije prihvatljiva sa stajališta STRIP CITATELJA, no ok je za one koji ne kupuju Nedjeljni JL i željni su malo dokumentarno-edukativno-zabavnih sadržaja.

Pa o tome ja i pricam...ja zabavnik nikada nisam kupovao zbog stripa koji je isao u sredini vec pre svega zbog zanimljivih tekstova,uzbudljivih prica i...Hogara strasnog

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2008 : 19:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
I ja o tome pricam... 6 kn za JL ili uz kavu u svakom kaficu. Sve isto... a ima i Hogar

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/01/2008 : 19:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Meni je sve bilo dobro... Najvise sam voleo te sitne stripove, Hogar, i Garfild... Sad imaju neki majmun i slon takodje... A i stripovi su im bili dobri... Pre par meseci je bio o Drakuli strip... Sve u svemu, novine su OK... Ja kontam da mi jednom nedeljno 100 dinara nije nista, pa kupim... A uvek ima i dodataka... Pre 2-3 nedelje je bio dodatak, prva knjiga decje Oksfordove enciklopedije... Sad, doduse, svaka sledeca je 350 dinara, ali i to je OK, stvarno je kvalitetno...

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/01/2008 : 19:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
i ja sam nekad kupovao i skupljao Zabavnik.kad sam priko lita bio u vikendici u rogoznici najbliža trafika mi je bila na oko 3 km i svaki petak sam iša pješke po njega.i meni je bio drag i citao sam ga cijelog ali sad sam narastao velik i prerastao sam neke rubrike a zanimljivosti iskopam na internetu(masu toga i do detalja o temi koja me zanima).sada sa stajališta stripa sumnjam da cu ga kupovati,osim u slucaju objavljivanja stvarno dobrog stripa koji me zanima.u svakom slucaju,sumnjam da ce se nešto ludilo prodavati u hr.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 12/01/2008 : 19:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

I ja o tome pricam... 6 kn za JL ili uz kavu u svakom kaficu. Sve isto... a ima i Hogar

Ah...nisam te skontao. A sta je JL ??

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/01/2008 : 20:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Jutarnji list.

Inace, Zabavnik objavljuje gomilu stvari kojih nema u albumima na ovdašnjim prstorima. Mislim, neka me neko uputi ka albumu Plašt & Ocnjaci, npr?

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/01/2008 : 20:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
Politikin Zabavnik je puno, puno vise od cisto strip publikacije. Zabavnik je jedinstven casopis, na sirem evropskom prostoru, sa jedinstvenom tradicijom i duhom. Cinjenica je da su mnogi pokusavali i pokusavaju i dalje da kopiraju Zabavnikovu formulu, ali to nije to. Ni blizu.

Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 12/01/2008 : 20:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=28779

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/01/2008 : 21:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

i ja sam nekad kupovao i skupljao Zabavnik.kad sam priko lita bio u vikendici u rogoznici najbliža trafika mi je bila na oko 3 km i svaki petak sam iša pješke po njega.i meni je bio drag i citao sam ga cijelog ali sad sam narastao velik i prerastao sam neke rubrike a zanimljivosti iskopam na internetu(masu toga i do detalja o temi koja me zanima).sada sa stajališta stripa sumnjam da cu ga kupovati,osim u slucaju objavljivanja stvarno dobrog stripa koji me zanima.u svakom slucaju,sumnjam da ce se nešto ludilo prodavati u hr.

I ja sam nesto slicno kao ti... Kupovao sam ranije, sad po nekad... Lepo je procitati, uvek nesto novo naucis i saznas... Jeste da se moze naci na internetu sve, ali nije to to... Moje misljenje je da je Politikin zabavnik extra stvar, i jedan dan kad budem imao decu, kupovacu im redovno... Ja sam dosta od svoje baze podataka tu popunio...

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 12/01/2008 : 22:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Ja sam ipak za da se za srpsko trziste ipak i dalje pravi na cirilici, a za izvoz latinica, mada neznam koliko ce od svega toga biti...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/01/2008 : 23:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ja pisem na latinici od zabavista... Naucio sam slova uz stripove... Cirilicu sam koristio samo kad sam morao za pismeni... Inace, jeste da je to nacionalno obelezje i treba ga koristiti... Mada ja vise volim latinicu...

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17639 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 13/01/2008 : 10:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

Ja sam ipak za da se za srpsko trziste ipak i dalje pravi na cirilici, a za izvoz latinica, mada neznam koliko ce od svega toga biti...

Bilo kako bilo, za srpsko tržište ce biti cirilica, a ako bude latinica onda to može biti samo za Hrvtasku i Sloveniju.

Edited by - delboj on 13/01/2008 10:02:50
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 13/01/2008 : 10:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Nije to uopšte bitno, oni stari stripofili koji skupljaju Politikin zabavnik, kupovace ga iako je štampan na cirilici, jer uglavnom svi stariji od 30 godina, i u Hrvatskoj i u Sloveniji znaju cirilicu!
Potez sa izdavanjem na latinici je cisto marketinški, da privuce mladu publiku, sad videcemo koliko ce to uspeti u Hrvatskoj i Sloveniji?
Ja licno ne kupujem, i ne citam Politikin zabavnik!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 13/01/2008 : 13:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Nije to uopšte bitno, oni stari stripofili koji skupljaju Politikin zabavnik, kupovace ga iako je štampan na cirilici, jer uglavnom svi stariji od 30 godina, i u Hrvatskoj i u Sloveniji znaju cirilicu!
Potez sa izdavanjem na latinici je cisto marketinški, da privuce mladu publiku, sad videcemo koliko ce to uspeti u Hrvatskoj i Sloveniji?
Ja licno ne kupujem, i ne citam Politikin zabavnik!

Koliko ja znam, u hrvatskim skolama je u planu i programu ucenje cirilice. Neznam koji je razred u pitanju, ali osnove se svakako uce.
Ne verujem da je problem citati je...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000