Author |
Topic  |
vronski
New Member

182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 12/01/2008 : 16:12:27
|
Cuo sam juce od urednika Politikinog zabavnika da ce ovaj casopis od leta ponovo izlaziti i na latinici za ex-yu trziste, kao što je i izlazio do devedesetih. Šta mislite o tome?
|
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
|
zlatkob
Average Member

Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/01/2008 : 17:45:57
|
quote: Originally posted by jaki
Uz takvu cijenu i broj stranica stripa zaboli me k.....
Sto??? 99 dinara... Pa to nije skupo... euro i 24 centa... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts
Posted - 12/01/2008 : 17:57:21
|
15 kuna x 5 zabavnika koliko mu sad triba da izade jedan europski strip album=75 kuna.Tribalo bi da mi izade nešto stvarno važno da ga kupim. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts
Member since 01/09/2006 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 12/01/2008 : 19:07:32
|
15 kuna x 5 zabavnika koliko mu sad triba da izade jedan europski strip album=75 kuna.Tribalo bi da mi izade nešto stvarno važno da ga kupim.
Jeb'ga...pa ne mozes porediti zabavnik sa strip-albumom...zabavnik pre svega sluzi da bi se PROCITAO od korice do korice...
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts
Posted - 12/01/2008 : 19:12:57
|
Slazem se sa Draganom... To su meni extra novine... Imas svasta unutra... Bas mi je drago sto ce ga vise ljudi citati... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 12/01/2008 : 19:15:08
|
quote: Originally posted by sdragan@
15 kuna x 5 zabavnika koliko mu sad triba da izade jedan europski strip album=75 kuna.Tribalo bi da mi izade nešto stvarno važno da ga kupim.
Jeb'ga...pa ne mozes porediti zabavnik sa strip-albumom...zabavnik pre svega sluzi da bi se PROCITAO od korice do korice...
Ali bi mu i cijena onda morala biti sukladna tome. Ovako je isplativije uzeti neki album ( po HR cijeni od 15 kn/kom. ). Cak ni cijena od 99 din. nije prihvatljiva sa stajališta STRIP CITATELJA, no ok je za one koji ne kupuju Nedjeljni JL i željni su malo dokumentarno-edukativno-zabavnih sadržaja. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 12/01/2008 : 19:17:03
|
E da... potez sa latinicom je sasvim razumljiv sa financijskog aspekta iako ce biti sigurno i oponenata. Ovako... nekad sam ga kupovao... možda cu opet... svemu unatoc |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 12/01/2008 : 19:23:37
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by sdragan@
Ali bi mu i cijena onda morala biti sukladna tome. Ovako je isplativije uzeti neki album ( po HR cijeni od 15 kn/kom. ). Cak ni cijena od 99 din. nije prihvatljiva sa stajališta STRIP CITATELJA, no ok je za one koji ne kupuju Nedjeljni JL i željni su malo dokumentarno-edukativno-zabavnih sadržaja.
Pa o tome ja i pricam...ja zabavnik nikada nisam kupovao zbog stripa koji je isao u sredini vec pre svega zbog zanimljivih tekstova,uzbudljivih prica i...Hogara strasnog  
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 12/01/2008 : 19:34:44
|
I ja o tome pricam... 6 kn za JL ili uz kavu u svakom kaficu. Sve isto... a ima i Hogar    |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts
Posted - 12/01/2008 : 19:35:00
|
Meni je sve bilo dobro... Najvise sam voleo te sitne stripove, Hogar, i Garfild... Sad imaju neki majmun i slon takodje... A i stripovi su im bili dobri... Pre par meseci je bio o Drakuli strip... Sve u svemu, novine su OK... Ja kontam da mi jednom nedeljno 100 dinara nije nista, pa kupim... A uvek ima i dodataka... Pre 2-3 nedelje je bio dodatak, prva knjiga decje Oksfordove enciklopedije... Sad, doduse, svaka sledeca je 350 dinara, ali i to je OK, stvarno je kvalitetno... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27648 Posts
Posted - 12/01/2008 : 19:37:55
|
i ja sam nekad kupovao i skupljao Zabavnik.kad sam priko lita bio u vikendici u rogoznici najbliža trafika mi je bila na oko 3 km i svaki petak sam iša pješke po njega.i meni je bio drag i citao sam ga cijelog ali sad sam narastao velik i prerastao sam neke rubrike a zanimljivosti iskopam na internetu(masu toga i do detalja o temi koja me zanima).sada sa stajališta stripa sumnjam da cu ga kupovati,osim u slucaju objavljivanja stvarno dobrog stripa koji me zanima.u svakom slucaju,sumnjam da ce se nešto ludilo prodavati u hr. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 12/01/2008 : 19:40:19
|
quote: Originally posted by Renky
I ja o tome pricam... 6 kn za JL ili uz kavu u svakom kaficu. Sve isto... a ima i Hogar   
Ah...nisam te skontao. A sta je JL ??  |
 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/01/2008 : 20:01:35
|
Jutarnji list.
Inace, Zabavnik objavljuje gomilu stvari kojih nema u albumima na ovdašnjim prstorima. Mislim, neka me neko uputi ka albumu Plašt & Ocnjaci, npr? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/01/2008 : 20:10:09
|
Politikin Zabavnik je puno, puno vise od cisto strip publikacije. Zabavnik je jedinstven casopis, na sirem evropskom prostoru, sa jedinstvenom tradicijom i duhom. Cinjenica je da su mnogi pokusavali i pokusavaju i dalje da kopiraju Zabavnikovu formulu, ali to nije to. Ni blizu. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts
Posted - 12/01/2008 : 21:34:32
|
i ja sam nekad kupovao i skupljao Zabavnik.kad sam priko lita bio u vikendici u rogoznici najbliža trafika mi je bila na oko 3 km i svaki petak sam iša pješke po njega.i meni je bio drag i citao sam ga cijelog ali sad sam narastao velik i prerastao sam neke rubrike a zanimljivosti iskopam na internetu(masu toga i do detalja o temi koja me zanima).sada sa stajališta stripa sumnjam da cu ga kupovati,osim u slucaju objavljivanja stvarno dobrog stripa koji me zanima.u svakom slucaju,sumnjam da ce se nešto ludilo prodavati u hr.
I ja sam nesto slicno kao ti... Kupovao sam ranije, sad po nekad... Lepo je procitati, uvek nesto novo naucis i saznas... Jeste da se moze naci na internetu sve, ali nije to to... Moje misljenje je da je Politikin zabavnik extra stvar, i jedan dan kad budem imao decu, kupovacu im redovno... Ja sam dosta od svoje baze podataka tu popunio... |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 12/01/2008 : 22:57:38
|
Ja sam ipak za da se za srpsko trziste ipak i dalje pravi na cirilici, a za izvoz latinica, mada neznam koliko ce od svega toga biti... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41133 Posts
Posted - 12/01/2008 : 23:06:13
|
Ja pisem na latinici od zabavista... Naucio sam slova uz stripove... Cirilicu sam koristio samo kad sam morao za pismeni... Inace, jeste da je to nacionalno obelezje i treba ga koristiti... Mada ja vise volim latinicu... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17639 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 13/01/2008 : 10:00:10
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Ja sam ipak za da se za srpsko trziste ipak i dalje pravi na cirilici, a za izvoz latinica, mada neznam koliko ce od svega toga biti...
Bilo kako bilo, za srpsko tržište ce biti cirilica, a ako bude latinica onda to može biti samo za Hrvtasku i Sloveniju. |
Edited by - delboj on 13/01/2008 10:02:50 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 13/01/2008 : 10:37:45
|
Nije to uopšte bitno, oni stari stripofili koji skupljaju Politikin zabavnik, kupovace ga iako je štampan na cirilici, jer uglavnom svi stariji od 30 godina, i u Hrvatskoj i u Sloveniji znaju cirilicu! Potez sa izdavanjem na latinici je cisto marketinški, da privuce mladu publiku, sad videcemo koliko ce to uspeti u Hrvatskoj i Sloveniji? Ja licno ne kupujem, i ne citam Politikin zabavnik!
|
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 13/01/2008 : 13:01:44
|
quote: Originally posted by srdjandj
Nije to uopšte bitno, oni stari stripofili koji skupljaju Politikin zabavnik, kupovace ga iako je štampan na cirilici, jer uglavnom svi stariji od 30 godina, i u Hrvatskoj i u Sloveniji znaju cirilicu! Potez sa izdavanjem na latinici je cisto marketinški, da privuce mladu publiku, sad videcemo koliko ce to uspeti u Hrvatskoj i Sloveniji? Ja licno ne kupujem, i ne citam Politikin zabavnik!
Koliko ja znam, u hrvatskim skolama je u planu i programu ucenje cirilice. Neznam koji je razred u pitanju, ali osnove se svakako uce. Ne verujem da je problem citati je... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
Topic  |
|