Author |
Topic  |
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17661 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 14/01/2008 : 09:52:04
|
quote: Originally posted by BiDi
Kod nas na kioscima toga nema pa me zanima - ima li latinicna verzija možda i cenu u eurima za Sloveniju?
Ima cijena u evrima za Sloveniju (2.09 evra) ali to je cirilicna verzija. |
 |
|
feniks
Senior Member

1926 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 14/01/2008 : 09:54:41
|
Pol zabavnik na latinici da bi se prodavao van Srbije? promasaj! ko od odraslih hoce da kupuje Pol zabavnik njemu cirilica ne smeta a decu/dijecu nece privuci tako da zali boze truda Jos ako pocnu preko Drine slati samo latinicno izdanje prestajem kupovati u znak protesta
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17661 Posts
Posted - 14/01/2008 : 10:04:19
|
quote: Originally posted by feniks
Pol zabavnik na latinici da bi se prodavao van Srbije? promasaj! ko od odraslih hoce da kupuje Pol zabavnik njemu cirilica ne smeta a decu/dijecu nece privuci tako da zali boze truda Jos ako pocnu preko Drine slati samo latinicno izdanje prestajem kupovati u znak protesta
Žalicemo se ako bude tako . Ali nadam se da nece. |
 |
|
viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
Posted - 14/01/2008 : 10:18:12
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by sawitch
Jebote, srpski i hrvatski su isti jezici samo je drugo narecje... Vi imate jekavicu ili ijekavicu a mi ne... Ne vidim koja je tu fora u jeziku... Sto je velika razlika u "mlijeko" i "mleko"...
A ti ne znaš da su u srpskom ravnopravne ijekavica i ekavica? I da ijekavicom govori oko 2 miliona Srba?
  |
 |
|
zlatkob
Average Member

Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 14/01/2008 : 10:29:04
|
quote: Originally posted by sawitch
Jebote, srpski i hrvatski su isti jezici samo je drugo narecje... Vi imate jekavicu ili ijekavicu a mi ne... Ne vidim koja je tu fora u jeziku... Sto je velika razlika u "mlijeko" i "mleko"...
A ti ne znaš da su u srpskom ravnopravne ijekavica i ekavica? I da ijekavicom govori oko 2 miliona Srba?
Ijekavski govor ima najdužu tradiciju u srpskom jeziku, kažu jezikoslovci. |
Kosovo i Metohija = Srbija |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 15/01/2008 : 10:09:28
|
Eto, kako je lepo tema otišla na sasvim drugu stranu!   Meni je svejedno, koristim oba pisma podjednako i ne predstavljaju mi nikakav problem, mada se malo više koristim latinicom, verovatno zbog engleskog jezika!   |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Jackson Trbosjekson
New Member

Slovenia
294 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/01/2008 : 09:57:47
|
I ja sam kao klinac u skoli koristio samo latinicu osim kad sam morao u pismenim zadacima, pa sam cak i tad cesto dobijao ocenu manje jer sam poneko slovo u brzini pisao latinicom umesto cirilicom, ali sasvim tecno citam oba pisma. To je zaista samo stvar navike i kad se ta navika jednom stekne ostaje zauvek.
Sto se tice izdavanja izvan Srbije, mislim da ce tu ljudi iz menadzmenta prodaje odnosno plasmana u "Politici" sami doci do zakljucaka na kojem ce jeziku to ici. Pretpostavljam da ce latinicna izdanja ici na ijekavici, kao sto ce eventualna slovenacka izdanja ici "in Slovenscini". |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/01/2008 : 13:36:36
|
Jutros u novinama:
Najava mogucnosti i inicijative o vracanju srpskih pisaca u škole ( lektiru ) o cemu ce se valjda raspravljati medu "umnim" glavama a uz to i clanak o cirilici. Naime otvara se opcija kao izborne nastave a par izjava jezikoslovaca ide u prilog tome i kažu da je i cirilica dio hrvatske kulture.
Baš me zanima jel' ovo neko od koalicijskih obecanja  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17661 Posts
Posted - 16/01/2008 : 14:26:29
|
quote: Originally posted by ---dp---
I ja sam kao klinac u skoli koristio samo latinicu osim kad sam morao u pismenim zadacima, pa sam cak i tad cesto dobijao ocenu manje jer sam poneko slovo u brzini pisao latinicom umesto cirilicom, ali sasvim tecno citam oba pisma. To je zaista samo stvar navike i kad se ta navika jednom stekne ostaje zauvek.
Sto se tice izdavanja izvan Srbije, mislim da ce tu ljudi iz menadzmenta prodaje odnosno plasmana u "Politici" sami doci do zakljucaka na kojem ce jeziku to ici. Pretpostavljam da ce latinicna izdanja ici na ijekavici, kao sto ce eventualna slovenacka izdanja ici "in Slovenscini".
Je li stvarno razliku izmedu srpskog i hrvatskog temeljiš na ijekavici i ne smatraš da je ijekavica ravnopravno narjecje u srpskom jeziku? |
Edited by - delboj on 17/01/2008 08:41:28 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/01/2008 : 14:31:42
|
Baš me zanima jel' ovo neko od koalicijskih obecanja  [/quote]
zar sumnjaš?  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 16/01/2008 : 15:27:04
|
quote: Originally posted by lwood
Baš me zanima jel' ovo neko od koalicijskih obecanja 
zar sumnjaš?  [/quote] Svce za dobru koaliciju!!! |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/01/2008 : 15:41:09
|
Sto se tice izdavanja izvan Srbije, mislim da ce tu ljudi iz menadzmenta prodaje odnosno plasmana u "Politici" sami doci do zakljucaka na kojem ce jeziku to ici. Pretpostavljam da ce latinicna izdanja ici na ijekavici, kao sto ce eventualna slovenacka izdanja ici "in Slovenscini".
Je li stvarno razliku izmedu srpskog i hrvatskog temeljiš na ijekavici i ne smatraš da je ijekavicu ravnopravno narjecje u srpskom jeziku?
Ne govorim ovde o svojim gledistima na srpski i hrvatski jezik, vec sta mislim kako ce izgledati "Politikin zabavnik" na latinici. Jedino sam skoro siguran da ce biti ijekavica, a hoce li to biti jezik blizi Hrvatskom ili Bosnjackom, ili ce biti ijekavska varijanta Srpskog, ko ce to snati... Kad bih ja odlucivao, isao bih na to da bude Hrvatski jezik, Bosanski Srbi ionako znaju cirilicu, a svi ostali u Bosni ce jednako dobro razumeti Hrvatski kao i svoj maternji jezik. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 16/01/2008 : 16:39:15
|
Je li stvarno razliku izmedu srpskog i hrvatskog temeljiš na ijekavici i ne smatraš da je ijekavicu ravnopravno narjecje u srpskom jeziku?
Ne govorim ovde o svojim gledistima na srpski i hrvatski jezik, vec sta mislim kako ce izgledati "Politikin zabavnik" na latinici. Jedino sam skoro siguran da ce biti ijekavica, a hoce li to biti jezik blizi Hrvatskom ili Bosnjackom, ili ce biti ijekavska varijanta Srpskog, ko ce to snati... Kad bih ja odlucivao, isao bih na to da bude Hrvatski jezik, Bosanski Srbi ionako znaju cirilicu, a svi ostali u Bosni ce jednako dobro razumeti Hrvatski kao i svoj maternji jezik.
A mozda ce ipak biti (ako uopste bude bila) obican srpski jezik. Tako bi bilo fer i za HR i za BIH i za Sloveniju u isto vreme. Ali napominjem AKO od svega toga bude bilo necega... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 17/01/2008 : 06:02:34
|
Ne govorim ovde o svojim gledistima na srpski i hrvatski jezik, vec sta mislim kako ce izgledati "Politikin zabavnik" na latinici. Jedino sam skoro siguran da ce biti ijekavica, a hoce li to biti jezik blizi Hrvatskom ili Bosnjackom, ili ce biti ijekavska varijanta Srpskog, ko ce to snati... Kad bih ja odlucivao, isao bih na to da bude Hrvatski jezik, Bosanski Srbi ionako znaju cirilicu, a svi ostali u Bosni ce jednako dobro razumeti Hrvatski kao i svoj maternji jezik.
To je stvarno nebitno. Važno je da PZ izlazi. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17661 Posts
Posted - 17/01/2008 : 08:47:21
|
Slažem se da je to nebitno, razmumiju svi skoro jednako i srpski i hrvatski jezik, a ni cirilica nije problem, posebno ne u BiH, gdje ipak sad svi u osnovnoj školi uce cirilicu. A evo sinoc je bila i na Dnevniku ova vijest o vracanju cirilice u hrvatske škole, možda od 2011. godine. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 17/01/2008 : 13:53:04
|
Jedino sam skoro siguran da ce biti ijekavica, a hoce li to biti jezik blizi Hrvatskom ili Bosnjackom, ili ce biti ijekavska varijanta Srpskog, ko ce to snati...
dejo, mala ispravka... bošnjacki jezik ne postoji, jezici naroda u bih po ustavu su bosanski, srpski i hrvatski. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 17/01/2008 : 14:00:19
|
quote: Originally posted by SejoSexon To je stvarno nebitno. Važno je da PZ izlazi.
ma nama koji smo išli prije rata u osnovnu i jeste potpuno svejedno jer savršeno vladamo s oba pisma, ali današnjoj mladeži ocigledno nije. ja više ne kupujem PZ, zadnji put sam ga kupio tamo negdje pred samo rat, ali ako se cilja na mlade populacije, njima ce latinicno izdanje mnogo više odgovarati. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/01/2008 : 14:05:56
|
Slažem se da je to nebitno, razmumiju svi skoro jednako i srpski i hrvatski jezik, a ni cirilica nije problem, posebno ne u BiH, gdje ipak sad svi u osnovnoj školi uce cirilicu. A evo sinoc je bila i na Dnevniku ova vijest o vracanju cirilice u hrvatske škole, možda od 2011. godine.
Dobra vest u vezi skola. Samo je bilo pitanje kada ce je vratiti jer, verujem, postoji potreba da se cirilica ponekada koristi, pa makar u citanju srpskih knjiga i casopisa. |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/01/2008 : 14:13:22
|
quote: Originally posted by Rico
Jos samo fali da nam uvale i arapske brojeve:)
Jasta...javascript:insertsmilie(' ') Big Smile  |
 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
Posted - 17/01/2008 : 14:21:34
|
quote: Originally posted by Rico
Jos samo fali da nam uvale i arapske brojeve:)
Pobogu, pa kojim brojevima pišeš, nego arapskim? Ubit cu se jednog dana na tri mjesta! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/01/2008 : 14:35:26
|
quote: Originally posted by jaki
nisi svatija ironiju
Ma pusti ga kada je resio da ubija! Ja sam za povratak starih dobrih rimskih cifara. Kako bese? I, II, III, IV, V, VI, VII, VII, IX, X! Eto ga! Kada savladate ovo gradivo, javite da predjemo na danasnji datum, brojeve tablica i datume vaseg rodjenja! |
 |
|
Topic  |
|