forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ma koliko mi šutjeli o tome...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/01/2008 : 22:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Nitko vas ne tjera da kupujete, ali tjera na razmišljanje...

1.) Spider.Man & Crna Macka Zlo koje cine ljudi - strip ima 6 epizoda, 160 str,cijena 149 kn.
The amazing Spider-man 1 i 2 takoder zajedno imaju 160 str., 6 epizoda, zajedno koštaju 50 kn.
Razlika je u tvrdim koricama i u 99 kn.
2.) Astonishing X-men Opasna - drugih 6 epizoda, 160 str, cijena 149 kn.
Astonishing X-men Nadareni - prvih 6 epizoda, 160 str, ukupno 72 kn.
Tvrde korice su ovdje 77 kn.
3.) Ludens Maxi tvrdih korica košta 50 kn. dok mekih košta 39 kn.
Razlika je 11 kn.
4.) Zagor klasik i specijal tvrdih korica košta 35 kn., mekih 25-29 kn.
Razlika je 6-10 kn.
5.) Bilježnice tvrdih korica koštaju 10 kn.(velike) i 5 kn.(male).

Šta vi mislite o tome...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

jaki
Advanced Member

Croatia
27636 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/01/2008 : 22:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Razlika je u tiražu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/01/2008 : 22:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Ne kupujem pa ni ne razmišljam.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29707 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/01/2008 : 22:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nije isto tiskas li 5000 komada ili 500.
Ludens HCovi su u biti dio standardnog kiosk tiraza uvezani, umjesto u meke, u tvrde korice, stoga je razlika doslovno samo u cijeni korica.

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/01/2008 : 22:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ne kupujem ta skupa HC izdanja jer ne bih to mogao financijski izdrzati

to da ne kupujem se odnosi samo na stripove cija verzija postoji i u mekom obliku, libellusive stripove sam ^prisiljen^ kupovati jer ne postoji alternativa u mekom izdanju
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/01/2008 : 22:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Nije isto tiskas li 5000 komada ili 500.
Ludens HCovi su u biti dio standardnog kiosk tiraza uvezani, umjesto u meke, u tvrde korice, stoga je razlika doslovno samo u cijeni korica.

Smatraš li da tvrde korice same po sebi nisu skupe?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/01/2008 : 22:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ne smatra - zna da nisu. HC dodaje max oko 1 evro na cenu izdanja. Max. Tiraž je alfa i omega maloprodajne cene...

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/01/2008 : 22:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Ne smatra - zna da nisu. HC dodaje max oko 1 evro na cenu izdanja. Max. Tiraž je alfa i omega maloprodajne cene...

Znaci, u slucaju pod 1.), "Zlo koje cine ljudi" se tiska u recimo tih 500 primjeraka dok se Amazing tiska u recimo 5000 primjeraka. Ne cini li ti se trostruka cijena previše radikalna bez obzira na tiraž?

Edited by - Obi-wan on 17/01/2008 22:40:40
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/01/2008 : 22:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

ne kupujem ta skupa HC izdanja jer ne bih to mogao financijski izdrzati

to da ne kupujem se odnosi samo na stripove cija verzija postoji i u mekom obliku, libellusive stripove sam ^prisiljen^ kupovati jer ne postoji alternativa u mekom izdanju

Potpuno isti slucaj je i kod mene, samo što sam od nekih libellusovih izdanja odustao, kao na primer od marti misterije i od ken parkera, jednostavno nema se para za sve!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29707 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/01/2008 : 22:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Djole

Znaci, u slucaju pod 1.), "Zlo koje cine ljudi" se tiska u recimo tih 500 primjeraka dok se Amazing tiska u recimo 5000 primjeraka. Ne cini li ti se trostruka cijena previše radikalna bez obzira na tiraž?

Meni se ne cini.
Jer vidi - tisak jednog Amazinga kosta cca 2.5 kune a tisak "zlo koje cine ljudi" kosta cca 30 kn (slobodna procjena, prave cijene za ta specificna izdanja, naravno, ne znam)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/01/2008 : 23:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Nope. Marko je vec izneo racunicu za štampu, a na to dodaj da se prava (nimalo nebitan trošak kad izdaješ Spajdija) i svi ostali fixni troškovi ovde dele na svega 500, a ne na 5000 primeraka.

Mislim, ako išta, logicnije da Amazing Spajdi ima vecu maržu izdavaca zato što ima ogranicen "život" - tri meseca, pa ide novi broj na kioske. Samim tim mora da se pokriva sa (proporcionalno) manjim brojem prodatih primeraka od trejdova koji mogu da se prodaju do smaka sveta.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 18/01/2008 : 00:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
kome finansije dozvoljavaju on uzima izdaja u HC i mekom uvezu ko nemozu bira.
U susstini vise mi se svidja Hc varijanta ali nemam para da sve pokupujem.Pa na sta naletim to i uzmeme,a licno nameravam da u nekom narednom periodu nabavim sve sto ima u Hc varijanti.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 18/01/2008 : 00:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Vidiš, dekara, da radimo HC, prodaja bi nam se povecala za 50% kad aragorn krene u nabavku! Lepo sam ti rekao!

Go to Top of Page

zlatkob
Average Member

Croatia
633 Posts

Member since 24/02/2006

Posted - 18/01/2008 : 00:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatkob a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Ne kupujem pa ni ne razmišljam.

Takoder

Kosovo i Metohija = Srbija
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/01/2008 : 10:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Markos, Djole, zahvaljujem na objašnjenjima.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2008 : 12:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
srica da me ne zanima toliko stvari inace bi presušija

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 18/01/2008 : 12:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Uvijek ako, uz HC, postoji SC alternativa (koja ce uvijek biti jeftinija) onda se tu nema šta razmišljat... kupuje se SC!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2008 : 12:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Uvijek ako, uz HC, postoji SC alternativa (koja ce uvijek biti jeftinija) onda se tu nema šta razmišljat... kupuje se SC!

uzimaš dosta toga?

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 18/01/2008 : 12:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ne... i hvala bogu na tome da me malo toga interesuje.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2008 : 12:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
slicno i ja razmišljan.
eto bar necemu da posluži ta moja probirljivost

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 18/01/2008 : 13:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Kradu gde stignu, ali moramo da cutimo i trpimo...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000