forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi koji su radeni kompjutorski.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 18/01/2008 : 18:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
Što vi mislite o stripovima koji su crtani kompjutorski?Meni je to glupo!To uništava tradicionalno rucno crtanje!Za strip koji se crta rucno treba ti crtacko umijece,a ovo može svaka budala.

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/01/2008 : 18:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pa ne moze bas svaka budala... Ja ne bih znao... Normalno da je bolji stari tradicionalni nacin, ali tehnologija gazi sve...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 18/01/2008 : 18:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by Death

Što vi mislite o stripovima koji su crtani kompjutorski?Meni je to glupo!To uništava tradicionalno rucno crtanje!Za strip koji se crta rucno treba ti crtacko umijece,a ovo može svaka budala.

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 18/01/2008 : 18:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
U Nathanu Neveru sasvim okej, cak štoviše ponekad i jako dobro, izgledaju kompjuterski nacrtani dijelovi stripa. No, NN je SF strip pa bi mu po defaultu nešto kompjuterske dorade trebalo pasat.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/01/2008 : 18:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ajd stavite neke crteze kompjutorski napravljene,
da vidimo i mi ostali koji nismo bili u doticaju s takvom vrst umjetnosti
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 18/01/2008 : 18:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

U Nathanu Neveru sasvim okej, cak štoviše ponekad i jako dobro, izgledaju kompjuterski nacrtani dijelovi stripa. No, NN je SF strip pa bi mu po defaultu nešto kompjuterske dorade trebalo pasat.

upravo tako i to apsolutno podržavam

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47145 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2008 : 18:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
bezveze,al tehnologija gazi sve

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 18/01/2008 : 18:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Jest da lijepo izgleda,ali ju ne volim jer gazi tradicionalno crtanje.

Edited by - Death on 18/01/2008 18:55:12
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 18/01/2008 : 20:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by Death

Jest da lijepo izgleda,ali ju ne volim jer gazi tradicionalno crtanje.

to ti bas i nije neki argument.

jel ti smetaju masine za pranje sudja jer gaze tradicionalno gubljenje vremena sa rukama do laktova u sapunici?
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 18/01/2008 : 20:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Kompjutor je samo alat, ko olovka, kist, gumica. Opet moras sve nacrtat sam.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

kreso_stanic
Senior Member

Croatia
1504 Posts

Member since 18/12/2002

Posted - 18/01/2008 : 21:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kreso_stanic a Private Message
quote:
Originally posted by Rico

da, ionako se crta mozgom a ne rukom, to se zna
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 18/01/2008 : 21:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by kreso_stanic

quote:
Originally posted by Rico

Tri najvaznije stvari kod crtaca, slikara su: mozak, oko, ruka!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 18/01/2008 : 21:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Kome je drago tradicionalno crtanje, brisanje, tusiranje, vadjenje rucnih efekata i skalpiranje gresaka (poput meni) nebi trebalo da kompjuter predstavlja nekakav pritisak.
Jednostavno sam autor odlucuje na koji nacin ce da razvija tehniku.
Meni licno odgovara tradicionalni nacin crtanja, ali s druge strane bez kompjutera se marvelovi stripovi nikada ne bi razvili u ono sto danas jesu...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 18/01/2008 : 22:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:

Joj, daj molim te...

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 18/01/2008 : 22:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:

Joj, daj molim te...

a ti ne vjerujes u ESP?
(jel se tako zove sposobnost pomicanja stvari mislima? mozda sam se zaje... jer ne rukujem bas pretjerano SF terminologijom)
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 18/01/2008 : 23:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Ne znam za vas decki ali meni su ilustracije i kratki stripovi mog Vinkovcanina Dubravka Matakovica odlicni. Bolesni smisao za humor i još bolesniji crtež..evo jean od boljih primjeraka..

http://www.net.hr/webcafe/matakovic/page/2007/12/05/0362006.html

na tom sajtu ih ima hrpa pa ko voli nek izvoli hehe
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 18/01/2008 : 23:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Što vi mislite o stripovima koji su crtani kompjutorski?

Ja mislim da si oborio rekord u broju postova koji mi je trebao da nekog stavim na ignore.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/01/2008 : 01:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
zasto mcn?
pitanje je na mjestu, i mene zanima sto ljudi misle o ovakvom nacinu rada
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 19/01/2008 : 04:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
.... hm, pitanje za ljude koji se slozise sa ovim likom sto je otvorio topic... da li vi uopste znate u cemu je stvar???

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 19/01/2008 : 07:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>pitanje je na mjestu, i mene zanima sto ljudi misle o ovakvom nacinu rada

Nije stvar u pitanju vech u naccinu na koje je postavljeno.

Uostalom, ssto? Treba mi drugi razlog osim antipatije za staviti nekog na ignore?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 19/01/2008 : 08:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

zasto mcn?
pitanje je na mjestu, i mene zanima sto ljudi misle o ovakvom nacinu rada

Pitajte sto Vas zanima, uglavnom sve je isto kao i s papirom, samo sto na kompu imas undo i redo, a na papiru nemas:)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 19/01/2008 : 10:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message
nek se samo ima nesto procitat..

www.bhfanaticos.com
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 19/01/2008 : 10:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message
Kompjuetr za neke stvari je OK ali ipak ako ne znas da crtas ne pomaze ti ni sto kompjutera...neko rece kompjuter spasio marvel...nebi reko ja to nego John Buscema i Jack Kirby su spasili marvel odavno...sad se jos uvijek crta tradicionalno sem vecina stripova se boja preko komjutera ali sta ce ti to kod kolekcionara ne vaz ni pi-ku vode jer nije obojen tradicionalno i nemoze sad kolekcionar da kaci o zid isprintanu tablu itd...Vidite sad Alex Ross i Esad Ribic koliko samo uzmu od svojih tabli zato sto vrijede...a ono sto se boja u komjuteru ne vrijedi [za gledati da ali...]...

znaci da se dorade neke stvari [ubacivanje slova, mozda ciscenje nekih stvari itd] komjuter ce se upotrebljavati itd ali ipak nije lako jer je ipak crtanje [naprimjer pokusam ponekad sa Corel Painter X i onda sa Gouache da uradim nesto i tesko je i to i to ali tradicionalno za mene je puno ljepse, komotnije...itd

Imaju neki japanski programi cisto za crtanje stripa preko kompa ali ipak je tesko ako ne znas crtati kao ja :)
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/01/2008 : 12:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
mene zanima da li je kompjutorsko crtanje informaticka funkcija (znaci> svaki informaticar sa znanjem o ovom programu zna vrlo dobro/odlicno crtati) ili je (kako su neki vec rekli) to sredstvo pomagalo koje bez znanja nekog crtaca ne vrijedi?
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 19/01/2008 : 14:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

mene zanima da li je kompjutorsko crtanje informaticka funkcija (znaci> svaki informaticar sa znanjem o ovom programu zna vrlo dobro/odlicno crtati) ili je (kako su neki vec rekli) to sredstvo pomagalo koje bez znanja nekog crtaca ne vrijedi?

Cak i najbolji poznavalac racunara i programa namenjenim crtanjem bez vezbe i prorodne nadarenosti i sklonosti ka crtanju nece moci da postigne rezultate kakve postizu profesionalni/ amaterski crtaci.
Dakle js jedanput: Kompjuter je samo ORUDJE u rukama crtaca, kao i olovka, bojica ili flomaster i kvalitet i lepota crteza koji ce nastati direktno zavisi od sposobnosti crtaca da sa njima rukuje.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 19/01/2008 : 18:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Evo, sjebali ste mi dvi ure vrimena:) al nema veze, nije mi se nista korisnije ni radilo...
dakle...

Korak br 1. - kupite ovo

Korak br 2 - upalite komp i otvorite new page u Manga studiu, zamisli crtez i crtaj ovo

Korak br 3 - manga studio, dorada skice

Korak br 4 - jos smo mangupi, i zavrsavamo cb crtez

Korak br 5 - idemo u photoshop, skupi program, platio 900 $,

Korak br 6 - zajebancija s texturama, malo, ali efikasno, isto skupi ps

Korak br 7 - isprintas i bacis u skovace

Eto, sve za prosvjetu!

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000