forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ovo neko ozbiljno....
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/01/2008 : 12:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy

A je zna neko jel Bookglobe misli izbaciti jos kojeg Dampyra u bliskoj buducnosti il je to projekt koji se gasi!

Dampyra izdaje Strip Agent i misli se nastaviti sa nove 4 knjige.
Ne znam za kada su planirane,ali ih ocekujem u 2008.godini.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17014 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/01/2008 : 12:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

NARAVNO da ce krenuti ispred Ludensa, mada, u principu je to nevazno. Njima treba prodaja od 5-6 tisuca primjeraka da se pokriju, tih 200-300 ljudi koji kupuju Ludensa nisu nevazni, ali ne mijenjaju puno u konacnoj slici. Ono sto je problem je sto su, nazalost, vecina tih serijala jednostavno postali prosjecni, da ne kazem losi, daleko od svojih zlatnih dana. Oni su, po meni, morali krenuti s boljim epizodama i tako eventualno privuci ljude na pocetku, sto ce inace biti tesko s ovim izborom.

Nije nikako nevažno odakle ce krenuti, jer nije baš da je u pitanju samo 200-300 kupuju Ludensa, nego još možda 500-600 ljudi iz Hrvatske, BiH i Slovenije koji bi nabavili te brojeve Zagora da su krenuli jedno 30 brojeva ispred Ludensa. Ovako mi je to besmisleno sa 8 brojeva ispred Ludensa, a po komentarima i vecini ljudi ovdje. Ne vjerujem da ce ostvariti prodaju od 5-6 hiljada primjeraka Zagora. Odakle odjednom sad toliko kupaca u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji? Stripovi ne izlaze redovno, ljudi su se odvikli, nepovjerenje u izdavaca je veliko zbog brzog kraha Vaninija, Abatona, pa i System comicsa sa kiosk Dilan Dogom. Veliki problem je I naplata potraživanja. U Crnu Goru ce ici 200 primjeraka, jer distributer toliko traži, prodace se možda malo više od pola, makismalno 120. U Makedoniji možda 4-5 više. U Srbiji teško da mogu prodati više od 2500-3000 hiljade. To je neka moja procjena prema sadašnjem stanju prodaje remitende, a i gledajuci koliko se porda Ludensovih ovdje u Republici Srpskoj u remitendi. Tek oko 200-250 Zagora, dok je u Federaciji malo bolja situacija ali nije to ništa znacajno. Nije ni u Srbiji bolja situacija, standard je dosta loš, još ako cijena stvarno bude 150 dinara. Dobro im je što se reklamiraju u biltenu poznate kladionice, tako ce privuci bar nekog citaoca ali vecina ce i dalje radije dati 150 dinara na tiket, nego na strip.

quote:

OK; Mister No je epizoda koju crta Diso, sto je dobar izbor, ali je prica bezveze, po meni su trebali krenuti s 291, prakticno s jedinom pricom vrijednom spomena od 275-360 (do Nolittinog kraja) - o Jerryjevom ocu, ali u principu - trebali su krenuti od prvog broja, jer ono sto je ostalo od Mister Noa je jad i nevolja, a prvih stotinjak, sto pedeset Mister Noova su ono po cemu smo ga zavoljeli i zapamtili. Ako se glupavi i uvredljivi za zdrav razum Mark i BLek prodaju u tako velikim kolicinama jedino zbog nostalgije, onda bi mozda trebalo pokusati i s Mister Noom. Em nostalgija, em te price jos prilicno drze vodu.

Kod Mister Noa su trebali objaviti preksocene epizode 92-99 i 117-119. To bi bilo najbolje, svakako je teško ocekivati da ce izdražati više brojeva. A to bi izazvalao vece zanimanje nego broj 311. Ali narucicu taj broj i sve ostale koji izadu. Ko zna kad ce i da li ce ikad to objaviti Strip agent

quote:

Zagor je Zagor i vjerojatno ce se prodavati isto bile price fantasticne ili glupe, sto uostalom potvrdjuje prodaja u Hrvatskoj, ali svejedno, s brojem 465 pocinje najbolja Zagorova prica u zadnjih deset godina, to su po meni MORALI iskoristiti za bolji pocetak. Ali s obzirom da ce Zagora raditi nekoliko edicija, onda je to ionako svejedno.

Teško da cemo docekati da zaživi nekoliko edicija, pocinjao je i Horus sto edicija po 1, 2 ili 3 broja pa na kraju nemamo ništa (osim što smo se Kruger i ja mucili da sastavimo uporedni popis).

quote:

Dampyrove prve dvije epizode ce razjariti srpski nacionalni ponos (sto je mozda i dobro - jer kazu da ne postoji losa reklama!), pitanje je kako ce ljudi reagirati i da li ce kupovati dalje.

U vezi sa ovim cu poslati protestno pismo izdavacu cim se pojavi neka e-mail ili poštanska adresa. Nedopustivo je da se nešto tako objavi u Srbiji bez cenzure. A posebno ta radnja vrijeda srpski narod u Republici Srpskoj. Može nekom ovo izgledati smiješno, da tu nema ništa da nekom smeta itd. ali u svakom slucaju bi tu trebalo bar skrenuti pažnju na jednu takvu grešku izdavaca.

quote:

Dylan je koliko toliko dobar izbor, mada bi bilo bolje da su krenuli s 210, ta mi je epizoda draza.

Da, dobro kažeš DD im je jedini koliko toliko dobar izbor, jer i ovdje takode nece Ludensovo izdanje u skorije vrijeme.

quote:

Po meni - ovaj put su im sanse za uspjeh manje nego prethodnicima jer su im prethodnici dodatno unistili povjerenje kupaca, plus tu je i cijena koja je realna, ali ne znam koliko je prosjecnom dvanaestogodisnjem Jovi Jovicu iz Uzica pristupacna. S druge strane, ovaj put iza projekta stoji, kako sam shvatio, ozbiljna firma s velikim kapitalom, sto bi moglo osigurati koliko - toliko miran rad bar na pocetku, dok se stvari ne uhodaju i ljudi ne steknu povjerenje. Sve u svemu bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se to razvijati dalje. Ja im drzim palceve.

Slažem se da su im prethodnici umanjili u startu povjerenje kod kupaca, a dodatno I oni nekim potezima umanjuju to povjerenje. Cijena od 150 dinara možda jeste realna ali nije pristupacna, isto kao što nije ni kod nas pristupacna cijena 4 KM. Da je 3 KM ili u Srbiji 120 dinara bilo bi bar 20 % više kupaca. A teško da ce neko bacati novac tek tako, ako prodaja ne bude zadovoljavajuca. Ako se ne proda više od 1500 Dilana i 1000 MN, šta ce onda reci? Je li ima koristi ici dalje poslije 3, 5 ili 7 brojeva? Teško. Volio bih i ja da uspiju ali i dalje ne vjerujem. Cim se pojavi e-mail adresa poslacu duži spisak pitanja, kritika i prijedloga, od cega ne ocekujem nikakvu korist, cisto onako informativno.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 20/01/2008 : 12:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Zahtijevanje cenzure od strane strip-konzumenata, nisam vjerovao da cu i to vidjeti.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/01/2008 : 13:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm

markose totalno si upravu.
prvo trebali su malo da posete forume da kayu ljudima sta se sprema i da se malo raspitaju sta bi ljudi voleli da citaju yagor ce proci pa makar krenuli sa epiyodom ys 1093 ili ti u SD 1 Vuk kaplan bese da se zove.za dilana moram pogledati koja je ta epizoda 211 poso ih imam skenirane do 240 broja.Za Mister No-a nemam pojam koja im je to epizoda ali ubedljivo najbolji mi je africki serijal.A sto mislite da ce dampyr ''razjariti srpski nacionalni ponos '' nisam imao priliku da ga citam pa neznam ako bi moglo malo pojanjenje.A licno smatram da su trebali a krenu i sa Tex-om mislim da bi se neke straije generacije yainteresovale za njega pre nego za zagora

Koliko ja znam, posavjetovali se jesu s ljudima koji znaju puno o stripu i to im sluzi na cast. A sad, svatko od nas ima svoje misljenje i to sto ja mislim ovako ili onako, ne znaci da je to nuzno tocno (mada smatram da sam u boljoj poziciji posto sam sve te epizode citao, pa znam o cemu govorim). Za dampyra pogledaj recenzije, ili jos bolje, kupi prvu epizodu! I inace, ima jedno slovo, zove se Z. Korisno je, znas

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/01/2008 : 13:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

quote:

NARAVNO da ce krenuti ispred Ludensa, mada, u principu je to nevazno. Njima treba prodaja od 5-6 tisuca primjeraka da se pokriju, tih 200-300 ljudi koji kupuju Ludensa nisu nevazni, ali ne mijenjaju puno u konacnoj slici. Ono sto je problem je sto su, nazalost, vecina tih serijala jednostavno postali prosjecni, da ne kazem losi, daleko od svojih zlatnih dana. Oni su, po meni, morali krenuti s boljim epizodama i tako eventualno privuci ljude na pocetku, sto ce inace biti tesko s ovim izborom.

Nije nikako nevažno odakle ce krenuti, jer nije baš da je u pitanju samo 200-300 kupuju Ludensa, nego još možda 500-600 ljudi iz Hrvatske, BiH i Slovenije koji bi nabavili te brojeve Zagora da su krenuli jedno 30 brojeva ispred Ludensa. Ovako mi je to besmisleno sa 8 brojeva ispred Ludensa, a po komentarima i vecini ljudi ovdje. Ne vjerujem da ce ostvariti prodaju od 5-6 hiljada primjeraka Zagora. Odakle odjednom sad toliko kupaca u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji? Stripovi ne izlaze redovno, ljudi su se odvikli, nepovjerenje u izdavaca je veliko zbog brzog kraha Vaninija, Abatona, pa i System comicsa sa kiosk Dilan Dogom. Veliki problem je I naplata potraživanja. U Crnu Goru ce ici 200 primjeraka, jer distributer toliko traži, prodace se možda malo više od pola, makismalno 120. U Makedoniji možda 4-5 više. U Srbiji teško da mogu prodati više od 2500-3000 hiljade. To je neka moja procjena prema sadašnjem stanju prodaje remitende, a i gledajuci koliko se porda Ludensovih ovdje u Republici Srpskoj u remitendi. Tek oko 200-250 Zagora, dok je u Federaciji malo bolja situacija ali nije to ništa znacajno. Nije ni u Srbiji bolja situacija, standard je dosta loš, još ako cijena stvarno bude 150 dinara. Dobro im je što se reklamiraju u biltenu poznate kladionice, tako ce privuci bar nekog citaoca ali vecina ce i dalje radije dati 150 dinara na tiket, nego na strip.

500-600 ljudi iz Hrvatske i Slovenije? Ma daj, molim te. Ni Vanini ni Abaton ni System nije prodao vise od stotinjak komada ovdje. Ne mogu oni racunati na to. Moraju racunati u prvom redu na Srbiju. Ako tu ne mogu prodati 4-5 tisuca Zagora, onda je to u startu osudjeno na propast. Niti se mogu osloniti samo na kolekcionare, jer njih ima NEDOVOLJNO da to prezivi. To sto bi ti ili netko treci htio da izadje visi broj njima nista ne znaci - a opet, kolekcionari, ako su zaista kolekcionari, ce IONAKO kupiti sto god objavili. Dakle, ako nisu u startu odabrali jake price, onda je u principu svejedno odakle ce krenuti. (a i s tim jakim pricama je isto pitanje koliko bi one imale utjecaja).

quote:

quote:

OK; Mister No je epizoda koju crta Diso, sto je dobar izbor, ali je prica bezveze, po meni su trebali krenuti s 291, prakticno s jedinom pricom vrijednom spomena od 275-360 (do Nolittinog kraja) - o Jerryjevom ocu, ali u principu - trebali su krenuti od prvog broja, jer ono sto je ostalo od Mister Noa je jad i nevolja, a prvih stotinjak, sto pedeset Mister Noova su ono po cemu smo ga zavoljeli i zapamtili. Ako se glupavi i uvredljivi za zdrav razum Mark i BLek prodaju u tako velikim kolicinama jedino zbog nostalgije, onda bi mozda trebalo pokusati i s Mister Noom. Em nostalgija, em te price jos prilicno drze vodu.

Kod Mister Noa su trebali objaviti preksocene epizode 92-99 i 117-119. To bi bilo najbolje, svakako je teško ocekivati da ce izdražati više brojeva. A to bi izazvalao vece zanimanje nego broj 311. Ali narucicu taj broj i sve ostale koji izadu. Ko zna kad ce i da li ce ikad to objaviti Strip agent

Zanimanje kod koga? Kod vas 150 koji to pratite i to znate? Zasto mislite da je to bitno na ukupnu sliku? Opet ponavljam, kolekcionari su nebitni, bitna je masa. Inace, u tim brojevima je dobra epizoda jedino Scalvijev Fantom iz opere, ostalo je koma, eventualno ovaj 116 s religioznom tematikom...

quote:

quote:

Zagor je Zagor i vjerojatno ce se prodavati isto bile price fantasticne ili glupe, sto uostalom potvrdjuje prodaja u Hrvatskoj, ali svejedno, s brojem 465 pocinje najbolja Zagorova prica u zadnjih deset godina, to su po meni MORALI iskoristiti za bolji pocetak. Ali s obzirom da ce Zagora raditi nekoliko edicija, onda je to ionako svejedno.

Teško da cemo docekati da zaživi nekoliko edicija, pocinjao je i Horus sto edicija po 1, 2 ili 3 broja pa na kraju nemamo ništa (osim što smo se Kruger i ja mucili da sastavimo uporedni popis).

Pa budete li cekali da zazivi pa da onda pocnete kupovati, naravno da cete tesko docekati. Ako cete ih poduprijeti, poduprite ih, a nemojte cekati i onda kad (mozda) propadnu govoriti "znao sam."

quote:
quote:

Dampyrove prve dvije epizode ce razjariti srpski nacionalni ponos (sto je mozda i dobro - jer kazu da ne postoji losa reklama!), pitanje je kako ce ljudi reagirati i da li ce kupovati dalje.

U vezi sa ovim cu poslati protestno pismo izdavacu cim se pojavi neka e-mail ili poštanska adresa. Nedopustivo je da se nešto tako objavi u Srbiji bez cenzure. A posebno ta radnja vrijeda srpski narod u Republici Srpskoj. Može nekom ovo izgledati smiješno, da tu nema ništa da nekom smeta itd. ali u svakom slucaju bi tu trebalo bar skrenuti pažnju na jednu takvu grešku izdavaca.

Ne znam bi li se smijao ili plakao na ovo. Ali necu krsiti vlastita pravila i govoriti o politici. Meni je i dalje neshvatljivo kako ljudi odbijaju prihvatiti neke cinjenice, ma koliko one neugodne bile. Bas me zanima sto ce veceras biti...

quote:
quote:

Po meni - ovaj put su im sanse za uspjeh manje nego prethodnicima jer su im prethodnici dodatno unistili povjerenje kupaca, plus tu je i cijena koja je realna, ali ne znam koliko je prosjecnom dvanaestogodisnjem Jovi Jovicu iz Uzica pristupacna. S druge strane, ovaj put iza projekta stoji, kako sam shvatio, ozbiljna firma s velikim kapitalom, sto bi moglo osigurati koliko - toliko miran rad bar na pocetku, dok se stvari ne uhodaju i ljudi ne steknu povjerenje. Sve u svemu bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se to razvijati dalje. Ja im drzim palceve.

Slažem se da su im prethodnici umanjili u startu povjerenje kod kupaca, a dodatno I oni nekim potezima umanjuju to povjerenje. Cijena od 150 dinara možda jeste realna ali nije pristupacna, isto kao što nije ni kod nas pristupacna cijena 4 KM. Da je 3 KM ili u Srbiji 120 dinara bilo bi bar 20 % više kupaca. A teško da ce neko bacati novac tek tako, ako prodaja ne bude zadovoljavajuca. Ako se ne proda više od 1500 Dilana i 1000 MN, šta ce onda reci? Je li ima koristi ici dalje poslije 3, 5 ili 7 brojeva? Teško. Volio bih i ja da uspiju ali i dalje ne vjerujem. Cim se pojavi e-mail adresa poslacu duži spisak pitanja, kritika i prijedloga, od cega ne ocekujem nikakvu korist, cisto onako informativno.

Daj molim te, na osnovu cega si ti to zakljucio? Kako si dosao do tog podatka da ce prodaja porasti za 20% ako se cijena spusti za 20%? Imali smo Abaton po 60 dinara pa kako je zavrsio? To su gluposti, ako nekoga strip zanima, kupit ce ga, bez obzira na 20 dinara gore dolje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 20/01/2008 : 13:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message
vi iz genocidne stvorene RS prestanite vec siriti barem na ovom forumu vasu propagandu ... ili BiH ili nista
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 20/01/2008 : 14:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Ja ovako rezoniram:
*Ako izade 24 broja pojedinog junaka -- to je golemi uspijeh. Na taj nacin ta izdanja nešto vrijede i uvijek se mogu nastavljati/popunjavati s nekim drugim SC/HC izdanjima. Znaci, bitno mi je da ne izade samo 5-6 brojeva, vec da to bude neka smislena "masa".

*Jel se zna išta o tom izdavacu, osim da financijski stoji dobro? Je li poznaju trenutnu situaciju u kojoj se nalazi strip scena na ovim prostorima? Znaju li za propast prethodnih inicijatora/izdavaca? Znaju li s cim se suocavaju. Imaju li kakvu viziju?

*Mislim da bi cijena možda trebala biti bar pinkicu veca, jer me strah ovih 2 Eurica. Jel moguce da ce izlaziti mjesecno?

*Mislim da je potrebna jaka medijska kampanja.

*Znam da prodaja ne ovisi o nama kolekcionarima vec o ostatku mase, ali potrebno je da se svi angažiramo i pripomognemo ovom projektu, barem u pocetku. Postoji ona prica kako se priculo da ce neka banka propasti, pa su štediše brže-bolje povukli svoje uloge i banka je zaozbiljno propala. Nek se to ne dogodi i ovaj put. Odbacite svaki oblik pesimizma, nema veze što nismo zadovoljni oko svih sitnica, jer je opstanak ovog izdavaca u našem interesu. Zato ljudi, kupujte ova izdanja! Ja cu uzimati MrNO-a i Dampyra za sigurno.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17014 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/01/2008 : 14:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Raymond

vi iz genocidne stvorene RS prestanite vec siriti barem na ovom forumu vasu propagandu ... ili BiH ili nista

Zar na ovo ne treba da reaguju moderatori?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/01/2008 : 14:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Raymonde, bez politike, molim.

Trouble will find me
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17014 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/01/2008 : 14:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
500-600 ljudi iz Hrvatske i Slovenije? Ma daj, molim te. Ni Vanini ni Abaton ni System nije prodao vise od stotinjak komada ovdje. Ne mogu oni racunati na to. Moraju racunati u prvom redu na Srbiju. Ako tu ne mogu prodati 4-5 tisuca Zagora, onda je to u startu osudjeno na propast. Niti se mogu osloniti samo na kolekcionare, jer njih ima NEDOVOLJNO da to prezivi. To sto bi ti ili netko treci htio da izadje visi broj njima nista ne znaci - a opet, kolekcionari, ako su zaista kolekcionari, ce IONAKO kupiti sto god objavili. Dakle, ako nisu u startu odabrali jake price, onda je u principu svejedno odakle ce krenuti. (a i s tim jakim pricama je isto pitanje koliko bi one imale utjecaja).

Srbija im je sigurno prioritet, ali mislim da ce se ipak naci nešto kupaca i sa teritorije koju pokriva Ludens. Možda sam pretjerao malo sa ovim 500-600 ali ipak je sad bar malo više ljudi upuceno da izlaze ti stripovi u Srbiji nego kad je postojao Vanini ili Abaton.

quote:

Zanimanje kod koga? Kod vas 150 koji to pratite i to znate? Zasto mislite da je to bitno na ukupnu sliku? Opet ponavljam, kolekcionari su nebitni, bitna je masa. Inace, u tim brojevima je dobra epizoda jedino Scalvijev Fantom iz opere, ostalo je koma, eventualno ovaj 116 s religioznom tematikom...

U svakom slucaju su bolje te epizode od onih koje ce objaviti.

quote:

Pa budete li cekali da zazivi pa da onda pocnete kupovati, naravno da cete tesko docekati. Ako cete ih poduprijeti, poduprite ih, a nemojte cekati i onda kad (mozda) propadnu govoriti "znao sam."

Da izlaze na kioscima u BiH, onda bih kupovao sve što izade. Ovako nema smisla da nekako povremeno nabavljam iz Srbije istu epizodu koju cu kupiti ovdje na kiosku za 10 mjeseci. A ne dozvoljava mi ni finansijska situacija da sad dupliram epizode.

quote:
quote:

quote:

Ne znam bi li se smijao ili plakao na ovo. Ali necu krsiti vlastita pravila i govoriti o politici. Meni je i dalje neshvatljivo kako ljudi odbijaju prihvatiti neke cinjenice, ma koliko one neugodne bile. Bas me zanima sto ce veceras biti...

Ne slažem se, imam pravo na svoje mišljenje. Ali necu ovdje govoriti o politici a više ni o Dampyru. Što se mene tice, ova tema je zakljucena.

quote:

Daj molim te, na osnovu cega si ti to zakljucio? Kako si dosao do tog podatka da ce prodaja porasti za 20% ako se cijena spusti za 20%? Imali smo Abaton po 60 dinara pa kako je zavrsio? To su gluposti, ako nekoga strip zanima, kupit ce ga, bez obzira na 20 dinara gore dolje.

Pricao sam sa nekim ljudima u Srbiji o tome, manje-više bi se malo povecala prodaja sa nižom cijenom ali to i dalje nije dovoljno da izdavac zaradi i opstane.

Edited by - delboj on 20/01/2008 14:42:50
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/01/2008 : 14:59:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Zašto je Dampyr problem? Ma kakva cenzura. Oni koji znaju šta se sve izdogadalo njima Dampyr nece ništa novo otkriti iako mislim da su i sami autori to poprilicno uvili do zone pukog nagadanja. Citao i vidio! Tek da netko ne misli da pricam napamet. Na drugu stranu klinci, ako ce eventualno kupovati, nece ništa skužiti jer bi to u pravilu morala biti generacija koja je rodena kasnije i take stvari bi im morale biti nepoznate... ako su im poznate to je vec druga prica i za nju nije kriv Dampyr.
Prodaja u Bih!!! Ma kakva prodaja? Pohvalija mi se Berny da je porasla... sa 48 na 51 primjerak. Na drugu stranu, nije mi jasno usporedivanje prodanog tiraža u HR sa potencijalnim kupcima u SR. Pa zar mislite da baš svi mogu doci do primjeraka iz Srbije. Pola ih nikad nece ni saznati za ovaj pokušaj objavljivanja Bonellija u Srbiji. Nisu baš svi kupci na ovom forumu.
Pohvalno je da su se konzultirali sa strip poznavateljima ali vec imate gomilu primjedbi na odabrane epizode. Znaci li to da su poznavatelji loši poznavatelji? Hm... pitanje je ima li se tu išta za odabrati no... druga prica. Prica se da imaju kapital... Džabe kapital ako se on ne pocne bar obrtati a u konacnici i vracati. Nije pitanje imanja kapitala nego strpljenja i trpljenja ( startnih gubitaka ). Znam nekoliko budalaša koji imaju i jedno i drugo i trece. Jedino takvi imaju šansu za pozitivnu nulu... jednog dana. I Beli put je, navodno, dobrostojeca tvrtka. Kapital, background i tako to... pa di su??? U prošloj godini je i Horus ima više izdanja od njih. Usput ovo je cinizam, za neupucene, ne stvarni podatak... mada je, NA ŽALOST, skoro istinit. Ako je itko moga nešto uciniti po pitanju Bonellija ocekiva sam to od System C. no, NA SRICU, ni oni nisu nastavili tako da se mogu više posvetiti BD produkciji.

Ma, psi ( ja, mi ) laju a karavane prolaze...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/01/2008 : 15:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Prodaja u Bih!!! Ma kakva prodaja? Pohvalija mi se Berny da je porasla... sa 48 na 51 primjerak.

Jel' ti se pohvalio i kad ce HC specijalci,Maxi i sve ostalo sto kasni vec vise od godinu.
Ili da se uzimaju SC?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/01/2008 : 15:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Mislim da je nešto vec izašlo od tih koji kasne... Blek, Mark, Zagor klasik...
Krenulo je... a bilo je i nelogicno ocekivati da ce AKD moci sve odraditi pravovremeno. Kasnili su i sa nekim bitnijim stvarima drugih izdavaca.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/01/2008 : 15:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Samo su se zajebali sa Mister No-om. Njega su trebali da rade Tuto seriju. Šteta. Neko je malopre rekao da je tako trebao da ide i Marti Mistrerija i ja tako mislim. I to Tuto Marti Misterija.
Zagor, bi po meni trebao da ide od ove nove epizode sa Tkacem. Bilo bi to dobro podsecanje i dobar uvod.
Za Dampira ne znam, nisam citao strip.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 20/01/2008 : 15:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

Prodaja u Bih!!! Ma kakva prodaja? Pohvalija mi se Berny da je porasla... sa 48 na 51 primjerak.

Prodaja cega? Dampyra po 85 kn? Mislim da bi prodaja Dampyra po cijeni od dva eura na nivou cijele Bosne i Hercegovine bila znacajna, upravo zbog povezanosti te zemlje sa likom. A svakom je normalnom jasno da se u stripu ne vrijeda niti jedan nacionalni kolektivitet kao takav.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/01/2008 : 15:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

quote:

Prodaja cega? Dampyra po 85 kn? Mislim da bi prodaja Dampyra po cijeni od dva eura na nivou cijele Bosne i Hercegovine bila znacajna, upravo zbog povezanosti te zemlje sa likom. A svakom je normalnom jasno da se u stripu ne vrijeda niti jedan nacionalni kolektivitet kao takav.

Dio o Dampyru je sasvim logicno zakljucen u tekstu pa sam krenija sa novim pitanjem... o prodaji u BiH. Stripova, ne bureka
A podatak je karikiran a odnosi se na MrNO i MM koji bi kao popularni i razvikani junaci tribali imati neku citateljsku bazu, za razliku od Dmpyra, a proda se malo ili nimalo.
Pod BiH sam uvik, a i u buduce cu, smatra cjelovitu BiH ali cu isto tako smatrati da se u Bih niti jedan strip ne može prodati u tolikom tiražu da on postane bitan za izdavaca... dolazija on sa istoka ili zapada. Na žalost. Pritom mislim samo na stndard i lošiju mogucnost distribucije i naplate.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/01/2008 : 15:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Mislim da je nešto vec izašlo od tih koji kasne... Blek, Mark, Zagor klasik...
Krenulo je... a bilo je i nelogicno ocekivati da ce AKD moci sve odraditi pravovremeno. Kasnili su i sa nekim bitnijim stvarima drugih izdavaca.

Samo Zagor Klasik je izasao,nista vise.
Mnogo se oduzilo od prosle ture HC pa vec pocinjem da sumnjam da li ce je i biti...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/01/2008 : 15:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

Samo su se zajebali sa Mister No-om. Njega su trebali da rade Tuto seriju. Šteta. Neko je malopre rekao da je tako trebao da ide i Marti Mistrerija i ja tako mislim. I to Tuto Marti Misterija.
Zagor, bi po meni trebao da ide od ove nove epizode sa Tkacem. Bilo bi to dobro podsecanje i dobar uvod.
Za Dampira ne znam, nisam citao strip.

Nov potpis
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/01/2008 : 15:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ako sam ti reka Blek i Zagor šta tu nije jasno???

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/01/2008 : 15:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
I Mark

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/01/2008 : 16:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Ako sam ti reka Blek i Zagor šta tu nije jasno???

Nema ih na sajtu More Comics ni Blek ni Mark u HC od 11 broja,zato kazem da je izas'o samo Zagor Klasik.
Ja samo tu i na forumu nalazim informacije,ti verovatno imas bolje informacije.
Znaci,izasli su i od broja 11 nadalje?
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 20/01/2008 : 16:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
[quote]Originally posted by delboj

[quote]

složio bih se sa markosom. ovo je stvarno tako licemjerno i krajnje bezobrazno. suzdržat cu se od daljih komentara, mada najiskrenije ne bih htio, ali poštovat cu pravila foruma.

"Experience is simply the name we give our mistakes"

Edited by - I like girlz on 20/01/2008 16:39:11
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/01/2008 : 16:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
Bas me zanima sto ce veceras biti...

??????

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 20/01/2008 : 16:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Markos je mislio na predsjednicke izbore u Srbiji.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/01/2008 : 16:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ah to... pa zar može biti iznenadenja?

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000