forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 koliko kontinuiti nekog strip lika utjece na nas?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/01/2008 : 22:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Ovaj topik je ponukan današnjim razgovorom sa prijateljem.rekao mi je da novi spiderman od dana slotta nije loš i da bi bija okej da je izaša prije 30 godina poslije runa stan leeja i johna romite,a ja sam mu odgovorija da me ne zanima nikakvi spidy poslin klon sage a narocito sada posli mefista.kasnije sam malo razmislija o tome i zapitao se zašto?vidite,ja sam se uvik smatra velikim ljubiteljem stripa i poznavateljem istog sa procitanih priko 10 000 stripova(malo se kurcim,ali je istina)i sad izjavim mrtav ladan da necu citat spidyja zbog necega šta su u njegovoj izdavackoj prošlosti napravili neki drugi ljudi i sjebali mu cijelu povijest i necu dati šansu novom kreativnom timu,makar u skeniranom izdanjuu svoju obranu reci cu da sam bio veliki fan spidyja sve do poslin klon sage i manijakalno sam skupljao svešcice(imao sam ih oko 450 u svim edicijama i rasprodao ih).spidyja sam doživljavao kao clana obitelji,uvik je bio zanimljiviji od drugih junaka jer je imao probleme kao i svaki normalni covik(dobro ne baš takve),odlican suporting kast,najbolje neprijatelje i onda dode neki tipus i sve to izokrene i upropasti,tako da nisam mogao više uživati u njegovim avanturama.toliko sam se uživio u njegov svijet da kad su ga okrenuli naglavce nisam mogao nastaviti citati nove epizode,ma koliko one dobre bile.
e sad pitanje za vas:
kako na vas utjece kronologija nekog strip lika koji ima izražen kontinuiti?
da li npr.kod lika kao nathan never tražite greške i slažete epizode u mislima na pravo mjesto,ili citate epizode kao zasebne i ne jebe vam se pola posto šta je bilo prije ili ima neka greška u kontinuitiju?
i da li upce možete skupljati samo neke epizode doticnog junaka a da vas ne brine manjak brojeva na hrptu kad gledate policu?
za one koje vole samo jednog crtaca ili pisca koji rade na nekom stripu,da li možete npr.ostaviti za kolekciju npr.132 broja ferrija a ostalih 26 koji vam se nisu svidili odbaciti u višak?ili se mora imati kompletni ferri?
ja sam u neku ruku i kod nekih stripova rob da imam sve po broju.npr.jeremiah.nove epizode mi s ne svidaju a kupujem ih radi reda.texa sam poceo skupljati zbog korica od ville.prvo dobre crtace,onda sve kojei su imali njegovu naslovnicu,zatim sve od hr izdanja,pa zatim zs i lms,libellus...
dugackog li tekstamora da sam se nekidan zbog bure na poslu dobro uvježbao pisati dugacke tekstove

Ja sam fetišist papira!

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 24/01/2008 : 22:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message
Jako zanimljiv topic.
Odgovoricu jednom svojom fiksacijom. Da li se secate epizode X-files kada srecu onu zenu, koja je u stvari duh koji ispunjava zelje? Uopste, svaka prica koja za temu ima ispunjavanje zelja, odnosno kako to ume da se izokrene? Znate, poselite da budete najjaci na svetu, a duh ukloni citav ljudski rod, pa si ti najjaci na svetu, ali, hm, svet ne postoji. E, tako sam ja zamisljao zelju u kojoj bi uz jako precizne podatke objasnio duhu kako zelim sve ploce/stripove na svetu. Detinjasto, naravno, ali ono sto zelim da kazem da nemam nista protiv kolekcionarstva, odnosno stvarno bih voleo da posedujem sve stripove na svetu, sto zbog kolekcionarske bolesti, sto zbog stvarne ljubavi prema stripovima.
Volim kad imam sve od nekog junaka, celu ediciju, ipak taj osecaj posedovanja celine prija i oku i srcu. Ali, znam da se iskontrolisem i nikad ne dajem preterane sume za strip.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/01/2008 : 23:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Hm... zanimljivo/a pitanje/a i nekako sva imaju dva odgovora, bar u mom slucaju

Prvi od stripova koje mi padaju na pamet pri spomenu kontinuiteta je Ken Parker. Mislim da je to cak prvi strip u kojemu sam primjetija da je kontinuitet toliko izražen. Ipak, i onda ( a i danas nakon procitanog cilog serijala ) mi je citljiv bija, i to jako citljiv i po pojedinacnim epizodama. Naravno ima par ciklusa od nekoliko epizoda koje je nužno, za potpuni ugodaj, procitati u nizu ali opet, meni je i pojedinacno citanje ok.
Jasno, lipo je imati mogucnost kontinuiteta ali smo ( mi, citatelji iz osamdesetih ) uglavnom politikom izdavaca bili uskraceni za taj doživljaj pa je to razlog što mi danas nije toliko bitno pratiti neki lik, osim sadržaja, i u njegovom kontinuitetu. Možda i zbog pauza i skakanja po raznim serijalima pri citanju.
Ukratko... ako i prosjecno poznajem serijal nije mi se teško uštekati.

Dalje, sasvim mi je ok i kolekcioniranje pojedinacnih likova ili autora. Kad su gomile stripova po kuci pocele prititi obrušavanjem odlucija san sve stripove koje su crtali, meni nezanimljivi crtaci, baciti. Otišlo u kantu pola Supera i dio Giganta. No kao ljubitelj BD-a nisan ima srca pa san nakon nekog vrimena ponovo nabavija brojeve koje san bacija. Doduše, domoga san se i veceg prostora za skladištenje.
Kupova san sve, pa i LMS i ZSS. I cita sve do polovine serije a onda odlucija napraviti rez i ostati, uz Kena Parkera, još samo na MrNo-u. Pojavom MM dobija san novog favorita a uskoro je i Dylan stiga na police. Uglavnom rasproda stare brojeve ali mi se jedan dio kroz razmjene i vratija. danas tu i tamo kupim pokoji broj na aukcijama... onako, nostalgicarski no na polici držim samo spomenute. Zagor, Blek, Mark i ini su u bespucima podruma. E da, kod bonellija mi nije nikad palo na pamet da izdvajam favorizirane crtace ali razumljivo je da imam svoje favorite.
BD volim, moram, želim, hocu, po brojevima!!!!!!!! Pizdim na ova genijalna rješenja naših i njihovih izdavaca ali šta mogu.

Jel' duži post???

PS
Mali primjer bolesti. Buduci da sam zbog posla uvik kupova originale cedejova ispiždivalo me je što izdavaci nisu imali jedan standard pri dizajniranju omota odnosno što logo ili simbol izdavacke kuce nisu uvik bili na istom mistu na hrptu. Ta vijugavost me izludivala pa bi skenira, redizajnira i printa hrpte pa ih minja na originalnim omotima.
Do nedavno sam gura caše svih prisutnih po stolu da budu podjednako odmaknute od pepeljare koju bi prethodno diskretno nagura do sredine stola.
Uvik okrecem etikete da su prema vanka tako da mi radnici znaju reci da izgledam kao zombi kad ujutro dodem na kavu i najprije pridem frižiderima i sve etikete okrenem da budu vidljive pa tek onda kažen "dobro jutro". Doduše priznali su da cesto namjerno zavrte boce da bi mene izludivali ali...

BOLEST!!!!!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 24/01/2008 : 23:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
1) kako na vas utjece kronologija nekog strip lika koji ima izražen kontinuiti?
da li npr.kod lika kao nathan never tražite greške i slažete epizode u mislima na pravo mjesto,ili citate epizode kao zasebne i ne jebe vam se pola posto šta je bilo prije ili ima neka greška u kontinuitiju?

Kao prvo, kontinuitet mi je bitan, a kao drugo, držim do njega. To znaci da mi debelo idu na živce propusti scenarista po pitanju tih nekih detalja. Npr. Kad sam poceo citati MV, imao sam prilike nabaviti br: 3 i 4, prije 1 i 2, ali razumje se, za to uciniti nije bilo teoretske šanse. Kad god imam priliku procitati neki novi strip serijal, odnosno epizodu "iz sredine", uhvati me nelagodan osjecaj i zbog toga odložim strip za neka buduca vremena kad budem imao sve brojeve. Nažalost, svi smo mi bili klinci i svi smo se upoznali s velikim brojem junaka s recimo brojem 32. ili 45. (i tu mi je svejedno koje brojeve imam/citam/skupljam), ali zato sa svim novim serijalima (s kontinuitetom, naravno) s kojima se upoznam, pod obavezno se moram najprije dobro opskrbiti informacijama i naravno citati od prvog broja

quote:
i da li upce možete skupljati samo neke epizode doticnog junaka a da vas ne brine manjak brojeva na hrptu kad gledate policu?

Ovisi. Ja u glavi uvijek imam neku fiksnu misao kako cu ja "tamo jednog dana" "sve to nabaviti". Nisam neki veliki kolekcionar, ali zašto da mi fali neki tamo Galepov broj 57. Zašto?:))) Nisam pretjerano psihicki opterecen što mi nedostaju odredeni brojevi, ali s druge strane, zacrtao sam sam sebi da cu kad budem u prilici i kad budem u stanju (cit. stariji i s debljim takujinom) nabaviti sve što mi je važno i što mi fali. Iznimka je kod najnovih izdanja i serijala, nekako iz prkosa mi se više ne da skupljati strip ako mi je uteka (rasprodan) prvi, drugi, treci... broj.

quote:
za one koje vole samo jednog crtaca ili pisca koji rade na nekom stripu,da li možete npr.ostaviti za kolekciju npr.132 broja ferrija a ostalih 26 koji vam se nisu svidili odbaciti u višak?ili se mora imati kompletni ferri?

Naravno, da kod mene mora postojati tendencija da (kad-tad) nabavim sve stripove bezobzira jel crta Ferri, Villa ili Hermann! To je psihološke naravi. Naravno, meni pomaže to što podnosim velik broj crtaca jer mi estetika nije jedini kriterij, vec i stilska obilježja, i sposobnost crtaca da prati scenarij. Po pitanju, jel mogu skupljati stripove nekih novih autora koji su novim pristupom zakenjali citav serijal, odgovor glasi: Da, ali samo kiosk (bonelli) izdanja, dok albume i druga skupa izdanja - no way! Briga me da izade 6 užasnih Zagora od užasnog autora De Angelisa, briga me za Nizzija ili za Galepove naslovnice (možda necu citati, ali cu nastaviti kupovati i slagati na policu), ali kad planiram kupovati albume/HC izdanja onda važem sve živo i informiram se do u tancine, te jedino ako štima globalna slika serijala, tek cu onda uopce poceti kupovati. Npr. MV-visok postotak kvalitetnih i osrednjih prica tijekom dužeg razdoblja izdavanja (ovo je najbitnije), savršeni crtaci, meni zanimljiva tema, iskrena pažnja autora prema detaljima, pozitivna prognoza buducnosti serijala i sl. Da nisu ispunjeni ovi kriteriji, ne bi ja istresa ni kune. Znaci, ne dovodim se tako lako u situaciju da me iznenada docekaju novi autori/kenjatori kod skupih izdanja.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 24/01/2008 23:37:42
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 24/01/2008 : 23:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
MV ima jedan jako dobar kontinuitet.A vrlo cesto je ubacen i stvaran dogadaj/materijal i sl. Upravo završio skoro sve ove nove knjige od Libellusa i koristim priliku da kažem - dan danas u usporedbi s MV-om sve drugo je taako slabo!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 24/01/2008 : 23:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

MV ima jedan jako dobar kontinuitet.A vrlo cesto je ubacen i stvaran dogadaj/materijal i sl. Upravo završio skoro sve ove nove knjige od Libellusa i koristim priliku da kažem - dan danas u usporedbi s MV-om sve drugo je taako slabo!

I jesu li opravdale ocekivanja najnovije epizode?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 24/01/2008 : 23:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
Naravno! Nema tu što, to se triba procitati.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/01/2008 : 01:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

...i da li upce možete skupljati samo neke epizode doticnog junaka a da vas ne brine manjak brojeva na hrptu kad gledate policu?
ja sam u neku ruku i kod nekih stripova rob da imam sve po broju.npr.jeremiah.nove epizode mi s ne svidaju a kupujem ih radi reda.texa sam poceo skupljati zbog korica od ville.prvo dobre crtace,onda sve kojei su imali njegovu naslovnicu,zatim sve od hr izdanja,pa zatim zs i lms,libellus...
dugackog li tekstamora da sam se nekidan zbog bure na poslu dobro uvježbao pisati dugacke tekstove

Odkada Ludens (prije SD)izlaze mene ne interesuju ostali Zagori,jer sam ubjedjen da ce prije ili kasnije sve objaviti.
Zbog toga nisam zagrijan za predstojeceg srbijanskog zagora kao ni za stare ZS,mada imam dosta i tih..

Edited by - King Warrior on 25/01/2008 01:17:34
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/01/2008 : 07:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Kada sam poceo skupljati Alan Forda tamo negdje krajem osamdesetih,uvijek me živciralo što nisam nigdje mogao naci popis,nisam mogao shvatiti numeraciju Superstripa,nisam znao koliko je puta reprintirana prva serija,niti zašto su pojedine epizode preskocene ili nisu objavljene zbog radi cenzure.
Tako da nisam imao izbora,htio sam imati cijelog Alan Forda!
I bilo me briga jel naslov Ralje ili treci put Grupa TNT.
Samo sam htio numeraciju na koricama.
Što se tice Bonellija,e njih sam kupovao na kiosku otpocetka,uz kolekciju Dylana i Martija koju sam proslijedio iz ex-Yu.Kena i Mister Noa sam nabavio tek poslije,uz pomoc ovog foruma.
Albumi su meni izazov.Blueberrya sam nabavio tako sve,pa tek onda citao.I vjerujem da falio nisam.
Asterixa iliti Talicnog sam sam shvatio da kontinuitet nije važan,pa ga slažem kako ga i citam.Medutim,Jeremiah vec pomenuti,eee njega lagano,korak po korak,sad imam sve.
No,opet kontinuitet je važan,primjer NN,gdje sam se zapitao milijun puta,citajuci Libellusove knjige,šta fali,koliko fali i di bi moglo biti objavljeno.
Lijepše je sa kontinuitetom,vratiš se malo unatrag,pogledaš,vidiš,sjetiš se....A nova epizoda ti to omoguci....da se sjetiš drugih,vec procitanih stripova na polici i da njihova funkcija nije da kupe prašinu.
Go to Top of Page

Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts

Member since 26/12/2001

Posted - 25/01/2008 : 09:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mailman a Private Message
Kontinuitet je ono što daje pravu draž serijalima, bilo televizijskim, filmskim, književnim ili stripovskim. Zasebna prica može biti super, ali nema bolje kada skužiš neku internu foru zato što se referencira na nešto od prije 10/20/50 epizoda.

A ako nešto skupljam, onda skupljam i dobro i loše.

How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 25/01/2008 : 09:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
jaki i renky
virnite na topic di sam markosu nešto predložio
mislim da je PITANJE ZA MARKOSA
on je bar korak isprid vas

jerbo
vrapce ne gine

ja sam vec tamo
i fali mi društva

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 25/01/2008 : 10:24:03  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Kad je Renky spomenuo bolest, odmah sam se prepoznao . Što se mene tice, da mi nedostaje jedan jedini broj iz serijala od npr 1000 komada (npr. Stripoteka), ne bih imao neki gušt što je imam. To bi me bolo kao prst u oko. Jednom prilikom sam ostao bez Super stripa broj 91 (El Desperado - Placeni ubojice). 10 godina sam tražio taj broj kao PRIORITET dok ga nisam našao u onakvom stanju kakav meni odgovara. Sada sam, hvala bogu, u situaciji da kupujem samo nove stvari. Od starih ne tražim NIŠTA. Koji je to osjecaj, ljudi. Super. Vjerujte da sam sve ovo napisao samo zato da vam pokušam docarati mali dio ovog osjecaja. Ako sam uspio, dobro.
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 25/01/2008 : 10:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
jesi, jesi
uspio si wiskey
poznajem taj osecaj i to jako dobro
ja, ipak, još tražim stare stripove
odlucih, recimo, da napravim par kolekcija diabolika slobodne dalmacije, dok je još jeftin i može se dobiti
sada imam 14 kompleta, a još par nekompletiranih primjeraka
da dobijem dvije 8, jednu 9 i dvije 17, imao bih još dva nova kompleta
bogami, ne znam, kako i kada, da stanem
ima ludih, ali bogamu, ima i ludjih

sada sam došao na ideju, da bi bilo fino dodati koji dodatni kompletic meko uvezanog nevera, pošto sad izlazi u tvrdom uvezu, no tu ideju još pomno razmatram

Edited by - diderot2 on 25/01/2008 10:41:19
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
848 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 25/01/2008 : 12:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message
Kada ne bih gledao svaku epizodu Texa ili Zagora zasebno, nego u kontinuitetu, pomislio bih da su masovni ubojice.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7498 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 25/01/2008 : 13:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
Meni je u serijala, bilo strip, film ili serija, uvijek najbitniji kontinuitet. Npr, necu pocet citat nekog junaka dok ne budem u mogucnosti citat kronološki.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/01/2008 : 15:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by Spock

Meni je u serijala, bilo strip, film ili serija, uvijek najbitniji kontinuitet. Npr, necu pocet citat nekog junaka dok ne budem u mogucnosti citat kronološki.

Lažljivce!
A Tex ZS?
A Dylan Dog?
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 25/01/2008 : 15:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
više volim kontinuitete, ali tu i tamo znam upast pa citat nešto iz sredine... obicno nešto što "usput" citam... inace mi je dosta stalo do kontinuiteta pa citam sve moguce stripove istoga lika cak i ako su mi neke epizode totalno glupe..
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/01/2008 : 15:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by mifugo
... pa citam sve moguce stripove istoga lika cak i ako su mi neke epizode totalno glupe..

....normalna stvar....
....da ne procitaš ne bi ni znao da su te epizode glupe...
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 26/01/2008 : 20:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
quote:
Originally posted by diderot2

jesi, jesi
uspio si wiskey
poznajem taj osecaj i to jako dobro
ja, ipak, još tražim stare stripove
odlucih, recimo, da napravim par kolekcija diabolika slobodne dalmacije, dok je još jeftin i može se dobiti
sada imam 14 kompleta, a još par nekompletiranih primjeraka
da dobijem dvije 8, jednu 9 i dvije 17, imao bih još dva nova kompleta
bogami, ne znam, kako i kada, da stanem
ima ludih, ali bogamu, ima i ludjih

sada sam došao na ideju, da bi bilo fino dodati koji dodatni kompletic meko uvezanog nevera, pošto sad izlazi u tvrdom uvezu, no tu ideju još pomno razmatram

Ja Diabolika nisam kupovao jer ga kod nas nisu izdavali od prvog (originalnog) broja, i iako strip nije loš meni nije gušt citat nešto od sredina. Kontinuitet je sigurno važan

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 26/01/2008 : 20:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:
Originally posted by mifugo
... pa citam sve moguce stripove istoga lika cak i ako su mi neke epizode totalno glupe..

....normalna stvar....
....da ne procitaš ne bi ni znao da su te epizode glupe...

Isto vazi i za knjige.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7498 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 26/01/2008 : 22:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:
Originally posted by Spock

Lažljivce!
A Tex ZS?
A Dylan Dog?

Tex ZS je iznimka koja potvrduje pravilo, tek tako da vidim šta propuštam, a sada citam Dylana kronološki!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000