Mnogi se sa mnom ne slazu da je to cisti karikaturni shiittt, i vole da filozifiraju neke stavri tipa, to je extra, pa cak i do toga idu pa nalaze neke trivijalne mane kao npr. (ferri i njegova disproporcija tijela kada crta?!?!) mislim cista glupost! Ko zeli dokaz najbolje je pogledau stanicu 92. zadnja vinjeta kada se zagor pozdravlja sa bicem from space u drugom dijelu prijetnji iz svemira!
Smeta me njegovo crtanje eksterijera. Da ga kolorira u pink maglicu bilo bi mi sve jasno, a ovako je to samo ruzno. A i likove crta deformitano. Npr.Chico izgleda apstraktno (apstraktnije?).
Mnogi se sa mnom ne slazu da je to cisti karikaturni shiittt, i vole da filozifiraju neke stavri tipa, to je extra, pa cak i do toga idu pa nalaze neke trivijalne mane kao npr. (ferri i njegova disproporcija tijela kada crta?!?!) mislim cista glupost! Ko zeli dokaz najbolje je pogledau stanicu 92. zadnja vinjeta kada se zagor pozdravlja sa bicem from space u drugom dijelu prijetnji iz svemira!
Odavno ljudi pricaju kako je ta stvar zvana "ukus ili volim-nevolim" posebnost svakog pojedinca i na to teško možeš uticati a pametni vele da se treba manuti tog posla corava. I pored svega navedenog ti bi da budeš u pravu i da je tvoj ukus najukusniji. Nemere to tako prika...
Pun mi je k...c iskompleksiranih ljudi!
Kako ti lijeciš svoje komplekse, Homer?
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Moj kompleks...mozda ga imam prema sranjima koji unistavaju sve kvalitetno??A lijecim ga tako sto pokusavam da skontam sta je to dobro u Chiarolli ili Dottiu (npr.)....mislim ko mi odgovori na to pitanje ja cu priznati da nsiam u pravu. A drugu naravno da svako ima pravo na misljenje i svakome je nesto ok a nesto nije, medjutim niko nem apravo da nesto sto je sranje govoriti da je ok! Chiarollin crtez je cista karikatura ,a neko ko je cita Zagora preko 20 godina to jednostavno ne moze podnijeti, a to sto tzv. new generations ( generations X) ima neko "SVOJE" razmisljanje to jednoatavo ne vazi za ZAgora, imaju ta sranja tipa NN, LL, i ostala postmoderisticka izdanja.
Uopšte nije loš. Covek ima svoj stil i tacka. Možete ga voleti ili mrziti, ali to je tako. Na kraju krajeva, da je toliko loš ne bi izdržao sve ove godine u Zagorovom staffu.
Meni licno nije ništa lošiji od mnogih drugih...
They have money for wars, but can't feed the poor!
Chiarollin crtez je cista karikatura ,a neko ko je cita Zagora preko 20 godina to jednostavno ne moze podnijeti, a to sto tzv. new generations ( generations X) ima neko "SVOJE" razmisljanje to jednoatavo ne vazi za ZAgora, imaju ta sranja tipa NN, LL, i ostala postmoderisticka izdanja.
Ne volim Kijarolu, citam zagora nešto preko 20 godina i, da, mogu ga podnijeti (jedini potpuno i nepovratno nepodnošljiv je Gamba). A "postmodernisticka sranja" tipa NN jednostavno obožavam i gle cuda - upadoh u konflikt žanrovski razlicitih stripova O BOŽE ŠTA DA RADIM!!??? CITAM ZAGORA, CITAM NATANA, CITAM HULKA, CITAM ALANA FORDA, CITAM, CITAM... MA SVE SKORO!!! SA MNOM NEŠTO NIJE U REDU!! I homere šta da radim? Da se nerviram što ljudi vole Kijarolu, Dotija i ostale i da guram svoj najukusniji ukus? Ne. Nastavicu da citam sve te divne stripove. NN,AF,MV,LL,SS,F4,...
Ja sam ucio citati na starom zagoru, tako da mogu rec da sam Zagorov fan starog kova, pa opet, kada sam prvi put vidio Chiarollin crtež u tajni anasaza bio sam i više nego oduševljen.
ja mislim da su svi ti razliciti crtaci (ali i autori) dali zagoru na draži i dinamici. izlaskom ili najavom svakog novog broja svi gledamo: "tko piše, tko crta?" i nema ništa loše u tome.
prvi put kad sam vidio chiarollinog zagora bio mi je jako cudan i nije mi se svidio, danas me ne smeta. drago mi je da ih ima razlicitih. mislim da nam se djelomicno ne svida/nije svidao samo iz navike prema starom zagoru za kojeg svi mislimo da mora uzgledati kako ga vidi ferri. a ne mora.
nego, zna li netko koliko taj crtac ima godina i što ga nisu doveli u zagreb ako je još uvijek clan bonelli staffa?
Chiarolla crta bolje od Ferria..Ferri je statican,stara skola,sve vec vidjeno,sve ravnomjerno,po crti iliti spagi,dosadno ali to ne umanjuje njegov doprinos ovom stripu.Najveca fora nas nostalgicara i starih prdonja od 28 godina pa na dalje je sto se ne zelimo povinovati novom valu nego nam je Ferri Bog...Chiarolla i ostali mladi crtaci su u zagora unjeli duh novog doba koji se bio izgubio.
KAo komentar ovoga smo vas opet molim da pogledate crtez na strani 92 Zagori koji izgleda kao cica glisa?!?!? I to definisati ako crtez, je malo degutantno!!ALi nema veze, svak ima svoj UKUS
KAo komentar ovoga smo vas opet molim da pogledate crtez na strani 92 Zagori koji izgleda kao cica glisa?!?!? I to definisati ako crtez, je malo degutantno!!ALi nema veze, svak ima svoj UKUS
bas tako.."svako ima svoj ujus" ali i gleda malo dalje od Ferri nostalgije
Ja sam ucio citati na starom zagoru, tako da mogu rec da sam Zagorov fan starog kova, pa opet, kada sam prvi put vidio Chiarollin crtež u tajni anasaza bio sam i više nego oduševljen.
Meni osobno je to bio njegov najbolji crtež u Zagoru. I meni se svidio u ovoj epizodi.
Chiarolla crta bolje od Ferria..Ferri je statican,stara skola,sve vec vidjeno,sve ravnomjerno,po crti iliti spagi,dosadno ali to ne umanjuje njegov doprinos ovom stripu.Najveca fora nas nostalgicara i starih prdonja od 28 godina pa na dalje je sto se ne zelimo povinovati novom valu nego nam je Ferri Bog...Chiarolla i ostali mladi crtaci su u zagora unjeli duh novog doba koji se bio izgubio.
Odrastao sam na Zagoru i ostalima iz ZS i LMS. Ferri mi je bio zakon, onda sam prestao sa stripovima, apstinirao nekih 6-8 godina, ponovo sam poceo i medju prvim procitao "Tajnu Anasaza". I nisam se nešto oduševio, ocekivao sam nešto kao "što je bilo ranije". Medjutim, posle maxija 2 smatram da je Chiarolla nešto najbolje što je moglo da se desi Zagoru(pored Laurentija i Della Monice). Ferri je ono što ce zauvek i ostati: tvorac i najznacajniji crtac Zagora, ali kako vreme promice, covek otkriva i kod njega sve više i više nedostataka.. To je to. A o ukusima ne vredi raspravljati..