Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/07/2008 : 11:53:46
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by manhunter
Marko, ne zaboravi da je ovo ipak "samo" kiosk izdanje, i to na samom pocetku. Nije opravdanje, daleko od toga, ali i Ludens i dan-danas pravi strašne greške, i to posle stotina izdatih brojeva. Inace, Zlatko kaže: "mada skenovi u nižoj rezoluciji i mutljikava naslovna strana kvare sliku o izdanju. Nadam se da ce poraditi na tome jer bi uz rešavanje tih nedostataka izdanje bilo prvoklasno." Ni reci o tome da je izdanje loše, i da nema kvaliteta, naprotiv, uz poboljšanje skena bi izdanje bilo prvoklasno.
U moju odbranu, ja "Sferina" izdanja necu pratiti, ali se nadam da ce uspeti.
Ma gle, nijedno kiosk izdanje nije savrseno. Ni jedno jedino. Tu i tamo je poneko blizu cetvorke, ali rijetko. Ali oko ovoga se podigla tolika buka i fama i malo me nervira ta odusevljenost i padanje u nesvijest od kvalitete kad je ocito iz Zlatkovog komentara da nije sve bas tako savrseno. Samo sam to htio istaknuti. Dakle, nije stvar izdanja, nego komentara ljudi.
Pa oduševljenost "obicnih" ljudi je razumljiva, ipak je ovo što se dešava u Srbiji velika stvar. Cetiri junaka vec par meseci izlaze, a sad krecu još tri, i to sve na kioske, pa nije ni cudno što su ljudi oduševljeni i možda neumereni u komentarima.A osim toga, možda je ljudima koji kupuju stripove na kioscima sasvim dovoljno to što dobiju za tih 190din/18kn..I ne traže više. Otud i takvi oduševljeni komentari.
A opet, Zlatkova kritika je po meni izrazito pozitivna. Jer, nijedan kriticar/poznavalac neke oblasti nece napisati kritiku u kojoj je sve, baš sve, pozitivno. Neki nedostatak može uvek da se nadje. Inace, kakav bi to kriticar bio??
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 05/07/2008 11:56:04 |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 05/07/2008 : 13:56:28
|
hoce li biti distribucije tog sferinom MV u bosnu i hercegovinu? da li bi neko mogao da sazna i tu informaciju? |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/07/2008 : 14:04:27
|
quote: Originally posted by sawitch
Ne znam da li si Marko subjektivan pri stavu da je to bezveze, ali stvarno ti kazem da je super uradjeno... Korice cvrste, plastificirane, strip je tezak... Ne znam, meni lepo...
Gdje sam rekao da je bezveze? Po tebi je to lijepo uradjeno zato sto su korice cvrste i plastificirane a strip tezak? O, Boze ...
'ajde mi onda ti kao iskusniji i bolji poznavaoc stripa objasni sta da gledam da mi se svidi... DPI scana i ostale obicnim okom nevidljive stvari? Ne znam... Znam da kad stavim njega pored Ludensa i VC da je razlika ocigledna... Ici cu za par dana u BG i uzecu jedan i poslati ti pa mi onda kazi da ne valja... A nisi rekao da je bezveze vec si se tako postavio... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 05/07/2008 : 14:11:42
|
uvek sve moze bolje a kod nas se tek sad krece ozbiljno sa kiosk izdanjima dok to kod vas ima od 95 sad kada pogledam SD Ludens VC Sfetu ona izdanja SD nisu ni sa K... Ludens se svima raslada Libelusova izdanja su preskupa a nisu bog zna sta VC moze da poboljsa kvalitet papira i stampe i uradice to jel je ozbiljna ekipa Sfera je sabrala sve nedostatke i uradila nesto bolje od do sada svega pokazanog od bilo kog izdavaca bilo Srpskog bilo Hrvatskog (makedonije necu da pominjem) pa sad vi vidite odakle takvo odusevljenj Markose aj proveri nebilo ti zapovedjeno koliko novih clanova imas u zadjih 3 meseca pa nam reci ovde E da u proslob mroju Sveka Kompijutera izasla je reklamica o ovom sajtu sad se svi bave stripom i rade da poboljsaju svoja izdanja a za tamo nekog kriticara koji nezna sta ce od sebe BAS ME BRIGA i u pravu je savic tezina stripa plastificarene korice idt... vi kao znalci i magovi stripa vidite nesto drugo a mi sirote duse zapazimo takko neke promene u odnosu na ostale izdavace tako da nema smisla iznositi komentare o boze i smejati se nokome TI markose imas xxxxxxx stripova i bavio si se bavis se izdavastvom i imas oko za tako nesto ali nismo svi mi imali takvu priliku u zivotu da se bavimo tako necim i da imamo takvo iskustvo kao ti a bas kad vec govorim o tvom iskustvu nije ti na mestu da iznosis tako neke komentare koji su bezveze i da se smejes decku koji je noviji clan nego ako ste svi tako strucni a mi siroti sabani da nam nesto pokazete i da nas nesto naucite
a koliko sam upoznat svi mi ovde mozemo da iznesemo svoje misljenje o nekom izdanju pa makar i to nase misljenej bilo pogresno ili receno neiskusno netreba da nas ubijate u startu nego kazete lepo nenenenenenene decko faktori koji uticu na kvalitet i koji odredjuju kvalitet nekog izdanja su sledeci.... itd da nesmaram vise
a licno smatram da ovaj sajt nije vise kao sto je bio nekad su se ovde skupljali relativno iskusni ljudi i ljudi koji su imali srpljenje da novim clanovima pomognu obljasne neke stvari a to se promenilo kada se ovaj sajt poceo reklimarati u Ludensovim izdanjima i od tada se sajt strmoglavio nadole jel su se skupili razni prevaranti i muvatori sto se odrazilo na veliki broj prevara na aukciji.tako tu smo de smo |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/07/2008 : 14:31:59
|
Koliko izrecenih gluposti u tako malo rijeci... Najbolji dio mi je onaj o prevarantima i muvatorima na aukcijama. Trebam li te podsjecati da ti je account na aukcijama suspendiran vec mjesecima zbog neplacenih racuna? A da ne govorim o tome kako si bas ti bio predmet nekoliko sumnjivih prica. Mozda bi stvarno trebao malo zesce tjerati raznorazne muljatore sa sajta, a? |
Trouble will find me |
|
|
alanford70a
Starting Member
38 Posts
Member since 24/03/2008 |
Posted - 05/07/2008 : 14:37:58
|
quote: Originally posted by night
quote: Originally posted by Talicni Tom
Tu se slazem. Greske ce valjda ispraviti.
Da li je neko zvao ovih dana Alan Ford ili Darkwood da sazna da li su dobili nova hrvatska izdanja? DD MX 3, DD LU 100, AF SK 1, AF K 68, AF Kolor 5, PB1 4 itd?
U alan fordu sam kupio: DD MX 3, DD LU 100, AF SK 1, ne znam da li imaju jos, ali bila je isporuka... mozda je bilo i drugo sa spiska, ali nisam gledao...
Jos nista, valjda oko 15-og
|
Kad ce Ken Parker u mekom povezu, od prvog broja? |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Posted - 05/07/2008 : 15:18:00
|
Koliko izrecenih gluposti u tako malo rijeci... Najbolji dio mi je onaj o prevarantima i muvatorima na aukcijama. Trebam li te podsjecati da ti je account na aukcijama suspendiran vec mjesecima zbog neplacenih racuna? A da ne govorim o tome kako si bas ti bio predmet nekoliko sumnjivih prica. Mozda bi stvarno trebao malo zesce tjerati raznorazne muljatore sa sajta, a?
netrebas me podsecati nista sto se tice neplacenih racuna ako ti uplatim onih 200 kn kojih ti dodjem to bi me iz srbije izaslo jos 200kn za troskove tako banke deru.a to sto sam bio predmet rasprava pa sta svako je ovde bio bar ekoliko puta. a trebao bi malo zesce da reagujes na spamove i muljtore. Ja ti nista licno nisam auradio a ako oces ili se smatras uvredjenim banuj ili radi sta vec oces to mozes to je tvoje pravo. Samo me zanima jel to znaci da mi ostali nesmemo da nist akomentarisemo i da se slazemo sa vama ako je nesto suprotno vasem misljenju odma je sranje i glupost |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 05/07/2008 : 15:32:52
|
quote: Originally posted by aragon.sm
Koliko izrecenih gluposti u tako malo rijeci... Najbolji dio mi je onaj o prevarantima i muvatorima na aukcijama. Trebam li te podsjecati da ti je account na aukcijama suspendiran vec mjesecima zbog neplacenih racuna? A da ne govorim o tome kako si bas ti bio predmet nekoliko sumnjivih prica. Mozda bi stvarno trebao malo zesce tjerati raznorazne muljatore sa sajta, a?
netrebas me podsecati nista sto se tice neplacenih racuna ako ti uplatim onih 200 kn kojih ti dodjem to bi me iz srbije izaslo jos 200kn za troskove tako banke deru.a to sto sam bio predmet rasprava pa sta svako je ovde bio bar ekoliko puta. a trebao bi malo zesce da reagujes na spamove i muljtore. Ja ti nista licno nisam auradio a ako oces ili se smatras uvredjenim banuj ili radi sta vec oces to mozes to je tvoje pravo. Samo me zanima jel to znaci da mi ostali nesmemo da nist akomentarisemo i da se slazemo sa vama ako je nesto suprotno vasem misljenju odma je sranje i glupost
Necu da ulazim u raspravu, samo cu da komentarišem dio koji sam boldovao. Znaci, na ovom forumu i na aukcijama postoji ogromna vecina ljudi koji nisu nikad bili tema rasprave. Toliko |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 05/07/2008 : 16:07:49
|
netrebas me podsecati nista sto se tice neplacenih racuna ako ti uplatim onih 200 kn kojih ti dodjem to bi me iz srbije izaslo jos 200kn za troskove tako banke deru.a to sto sam bio predmet rasprava pa sta svako je ovde bio bar ekoliko puta. a trebao bi malo zesce da reagujes na spamove i muljtore. Ja ti nista licno nisam auradio a ako oces ili se smatras uvredjenim banuj ili radi sta vec oces to mozes to je tvoje pravo. Samo me zanima jel to znaci da mi ostali nesmemo da nist akomentarisemo i da se slazemo sa vama ako je nesto suprotno vasem misljenju odma je sranje i glupost
Gle, u teoriji me ne zanima zasto nisi podmirio obaveze. U praksi, novac se moze poslati na x drugih nacina, kao sto to i drugi cine, ali jebe mi se za 200 kuna provizije, vrlo brzo shvatis da ne postoji novac koji bi opravdao gnjavazu s nekim ljudima. Da mi je stalo do novca, onda bih te davno izbacio sa foruma, aukcije ionako ne mozes koristiti zbog tog neplacenog duga. Osim toga, nekoliko te je ljudi optuzilo za muljanje i prevare na aukcijama, u prici koja nije do kraja razjasnjena. I preko toga sam presao. I sad, umjesto da sutis i pokrijes se po usima, ti tu ides nekoga prozivati za varanje i dijelis lekcije? Eto, to znaci sranje i glupost. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 05/07/2008 : 16:15:22
|
Ja cekam reply!
Danas cu biti brutalno iskren. Simpatican si i drag, ali o stripovima nemas pojma. U svih svojih 3300 postova nisi napisao nista smisleno niti relevantno vezano za strip, stoga mi je uopce besmisleno pricati s tobom na tu temu. Ali, s obzirom da cekas odgovor, evo ti ga: ako netko tko nije sudjelovao u izradi stripa kaze da je sken u niskoj rezoluciji, to znaci samo da se to moze vidjeti golim okom. A ako je strip skeniran u niskoj rezoluciji, onda nije fenomenalno uradjen. OK?
|
Trouble will find me |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Member since 02/07/2008 |
Posted - 05/07/2008 : 16:42:01
|
Ja cekam reply!
Danas cu biti brutalno iskren. Simpatican si i drag, ali o stripovima nemas pojma. U svih svojih 3300 postova nisi napisao nista smisleno niti relevantno vezano za strip, stoga mi je uopce besmisleno pricati s tobom na tu temu. Ali, s obzirom da cekas odgovor, evo ti ga: ako netko tko nije sudjelovao u izradi stripa kaze da je sken u niskoj rezoluciji, to znaci samo da se to moze vidjeti golim okom. A ako je strip skeniran u niskoj rezoluciji, onda nije fenomenalno uradjen. OK?
Markose, ako nastavis toliko da offtopikujes Globinjo ce te banovati. I nije lepo da ti kao domacin sajta vredjas clanove koji tebe nikada nisu uvredili , da znas. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 05/07/2008 : 16:46:22
|
koga sam ja prozivao majke ti i kome delim lekcije????? a o pokrianju sa usima necu da te komentarisem
Ovo si napisao par postova gore:
a licno smatram da ovaj sajt nije vise kao sto je bio nekad su se ovde skupljali relativno iskusni ljudi i ljudi koji su imali srpljenje da novim clanovima pomognu obljasne neke stvari a to se promenilo kada se ovaj sajt poceo reklimarati u Ludensovim izdanjima i od tada se sajt strmoglavio nadole jel su se skupili razni prevaranti i muvatori sto se odrazilo na veliki broj prevara na aukciji.tako tu smo de smo |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
boromir
New Member
Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 05/07/2008 : 17:28:05
|
Libelusova izdanja su preskupa a nisu bog zna sta by aragorn.sm Ajde sve i da si u pravu oko ovoga sto si pisao al ovu ti recenicu nemogu oprostiti,to je tvoj stav al je veoma daleko od realnosti... I zaista nema potrebe za raspravama oko toga kome se sta svidja cijenim svaki stav koji je utemeljen.A mislim da se mora imat i morala da bi se nesto komentariralo... |
Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 05/07/2008 : 17:31:00
|
Ja cekam reply!
Prvo mi je drago, a za drugo ni ne kazem da sam strucan, ali sigurno znam sta mi se svidja, i sta mi se nece raspasti ako procitam vise od jednom. Hvala Bogu, ovde sam da naucim nesto vise... I sam znam koliko ne znam, tako da mi to ne moras govoriti... Ali eto poslacu ti strip pa vidi da li je valjan ili ne... Necu vise da offtopicarim, ali i dalje sam pri tome da je Sferin bolji od Ludensa, SD, Strip Agenta i VC koji su neki standard za ovo podneblje... Aj pozZ |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 05/07/2008 : 17:41:14
|
Gdje pise da su VC, Ludens i ostali standard? Ne salji, lako cu ja do toga doci, ako me bude zanimalo.
|
Trouble will find me |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Posted - 05/07/2008 : 17:46:27
|
Ne bih se slozio sa Savicem. ja mislim da je Libelus standard za nase podrucje. |
Edited by - Talicni Tom on 05/07/2008 17:46:45 |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Posted - 05/07/2008 : 17:49:54
|
KOLIKO SAM JA SHVATIO OVDE SVAKO IMA PRAVO DA IZNESE SVOJE MISLJNJE I DA "NEVREDJA NIKOGA" NA BILO KOJOJ OSNOVI TAKO SAM I JA IZNEO SVOJE NEZNAM SAMO GDE STE SE SVI NASLI TAKO PROZVANI U MOJIM RECIMA TO DA JE SAJT KRENUO SILASNOM PUTANJOM TO SE PRICA VEC ODAVNO AL SAM IZGLEDA JA ISPAO MAGARAC PA TO REKAO I JAVNO NIKO OVDE NIJE POD "MORA" DA SE SLOZI SA NEKIM JA SAM REKAO SVOJE MISLJENJE I STOJIM ZA TIM BOROMIRE POSEDUJEM POLA LIBELUSOVIH IZDANJA I DAO SAM DEBELE PARE ZA TO I KAZEM I TO JE SAMO MOJE MILJENJE DA NISU NESTO EXTRA ONO DA SEDNES NA DUPE DA LI CE NEKO PRIMITI K SRCU MOJE MISLJENJE ILI NECE TO ME NEZANIMA ZANIMA ME SAMO DA NEVREDJAM NIKOG I DA MENE NIKO NEVREDJA I NA TO PAZIM OSTALO JE SVE STVAR MILJENJA A SA MORALOM OVO NEMA VEZE :)) |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 05/07/2008 : 17:49:58
|
Ne bih se slozio sa Savicem. ja mislim da je Libelus standard za nase podrucje.
I ja to isto potvrdjujem, Libellus je standard za nase podrucje .. Uporedio sam Magicnog od Sfere i Libellusa, Libellusov je mnogo bolji, ali kupovacu i jedan i drugi. Samo govorim realno. A od Fibre meni su zakon Spageti braca. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 05/07/2008 18:01:22 |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Posted - 05/07/2008 : 18:04:11
|
Ne .. ja mislim da je Torgalovo izdanje od Belog Puta standard za Srbiju. Si cuo Savicu ! Nemas pojma ! Sta je za nas dati 2000 dinara za strip ! Nista ! Dakle onda je to standard. |
Edited by - Talicni Tom on 05/07/2008 18:06:48 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 05/07/2008 : 18:05:56
|
Ne znam za Torgala, ali ako ti kao strucnjak kazes, ajde da ti verujem, da li si potpuno trezan kad ovo tvrdis? :P |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Posted - 05/07/2008 : 18:08:05
|
quote: Originally posted by srdjandj
Ne znam za Torgala, ali ako ti kao strucnjak kazes, ajde da ti verujem, da li si potpuno trezan kad ovo tvrdis? :P
U nas je obicaj da se svako novo izdanje Veselog Cetvrtka obelezi otvaranjem novog kartona viskija. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 05/07/2008 : 18:09:21
|
Ne .. ja mislim da je Torgalovo izdanje od Belog Puta standard za Srbiju. Si cuo Savicu ! Nemas pojma ! Sta je za nas dati 2000 dinara za strip ! Nista ! Dakle onda je to standard.
Pa OK, ja mislim da to nije tako skupo, ali ne volim Torgala... Radije kupujem Libellus, znas i sam to... |
Edited by - srdjandj on 05/07/2008 18:10:36 |
|
|
Topic |
|