Author |
Topic |
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 04/07/2008 : 18:44:11
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Pa ko ce im dati love za toliko izdanja, jebote?? Don`t get`et!
Što se tice texa, volio bi da krene od 500, cisto da se uvjerim do kraja da je Villa lošiji od Frisende...
Ako procitaš Mefista, uvjerit ceš se da je Villa daleko ispred Frisende. Iako držim Frisendu za jednog od najboljih Bonelli crtaca, par iz Texovog staffa ga vode: Ticci, Villa, Civitelli, Della Monica. |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 04/07/2008 : 19:02:50
|
quote: Originally posted by kiky
DD Superbook?
Pa to su u Italiji reprinti regularnih, specijalnih, gigant prica u sa naslovnicama Claudia Ville.
Primjerice "Posljednja stanicca - Užas";
Ako Libellus ovo objavi u Superbook ediciji, iskreno se nadam da NECE staviti ovu naslovnicu, nego staru, originalnu.
Koliko god Villa inace bio dobar, Stano mi je ovdje bolji. |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 04/07/2008 : 20:14:12
|
Ne govori gluposti gore, molim te... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 04/07/2008 : 21:17:19
|
fantasticno,ako je istina za komandanta marka,nedostaje mi tamanjenje "crvenih rakova",pratio sam sve ludensove blekove i markove....mada blek mi je kao supermen ali ajde.... |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1473 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 04/07/2008 : 21:53:52
|
Mislim da je dobro što VC uglavnom izbacuje stare junake, i trebalo bi tako i da nastave. Zato je bolje da rade MM i Texa pre nego se odluce za neke manje poznate, novije junake. Treba naviknuti publiku na ponovno izlaženje stripova, igrati na siguricu i novine uvoditi postepeno. Htedoh reci, mi zaljubljenici cemo sigurno kupovati sve što se odštampa, pa makar to bio i Mikicin/Pekin yuBlek, ali ne verujem da izdavaci žive samo od hardcore fanova.Ciljna grupa i dalje mora da bude šira publika. Sem, naravno, ukoliko izdavac ne racuna pre svega na distribuciju u susedne države i prodaju remintende. A to je vec sasvim druga prica. |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 04/07/2008 : 21:56:04
|
Henry, u potpunosti se slazem sa tobom... Ja sam sira narodna masa... Jebes Gee, Steelove i ostala sranja, daj ono uz sta sam odrastao... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/07/2008 : 22:13:45
|
quote: Originally posted by sawitch
Danas sam dobio Magicnog vetra, od Sfere, i odusevljen sam... Ne pricom ili crtezom, vec kvalitetom...
Ma kojom fakin kvalitetom? Ja to jos nisam vidio ali svi hvale kvalitetu izdanja. No, jedini covjek koji se zaista razumije u kvalitet izdanja, jer mu je grafika i priprema za tisak struka (Zlatko Milenkovic, www.stripvesti.com) pise sljedece:
Novi izdavac Magicnog vetra.
Od pre par dana se na na domacoj sceni pojavio novi izdavac "Sfera" iz Beograda.
Odlucili su se da krenu sa izdavanjem Magicnog vetra od 16 epizode "Velika vizija" (tamo gde je System Comics stao) tako da cemo izmedu dva mekokoricena izdanja imati rupu od 9 epizoda. Tiraž izdanja je mali, 500 primeraka, ali se i pored toga plasira na kioscima Štampe. Cena je 190 dinara, oprema je vredna te cene, mada skenovi u nižoj rezoluciji i mutljikava naslovna strana kvare sliku o izdanju. Nadam se da ce poraditi na tome jer bi uz rešavanje tih nedostataka izdanje bilo prvoklasno.
--------------
I tko je tu onda lud? |
Trouble will find me |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Member since 02/07/2008 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Posted - 04/07/2008 : 22:43:18
|
Gde je Zlatko rekao da je izdanje lose? On je samo rekao sta je potrebno da bi ono bilo prvoklasno, a ne da je ono skart. Dakle ono je fenomenalno, bolje od mnogih drugih izdanja, ali moze da bude i bolje jel? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 04/07/2008 : 22:51:41
|
Kako moze biti fenomenalno ako je skenirano u niskoj rezoluciji? I ako vec nisu znali skenirati sto nisu kupili materijale od talijana? Ali ajde, bar nisu lagali i napisali da materijali ne postoje, kao System u uvodniku KP Specijala Uzdah i san. Materijali, naravno, postoje, samo im je cijena peterostruka nego za obicne brojeve, u sto sam se i sam uvjerio ovih dana. |
Trouble will find me |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Posted - 04/07/2008 : 22:57:28
|
Tu se slazem. Greske ce valjda ispraviti.
Da li je neko zvao ovih dana Alan Ford ili Darkwood da sazna da li su dobili nova hrvatska izdanja? DD MX 3, DD LU 100, AF SK 1, AF K 68, AF Kolor 5, PB1 4 itd? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/07/2008 : 23:04:38
|
Marko, ne zaboravi da je ovo ipak "samo" kiosk izdanje, i to na samom pocetku. Nije opravdanje, daleko od toga, ali i Ludens i dan-danas pravi strašne greške, i to posle stotina izdatih brojeva. Inace, Zlatko kaže: "mada skenovi u nižoj rezoluciji i mutljikava naslovna strana kvare sliku o izdanju. Nadam se da ce poraditi na tome jer bi uz rešavanje tih nedostataka izdanje bilo prvoklasno." Ni reci o tome da je izdanje loše, i da nema kvaliteta, naprotiv, uz poboljšanje skena bi izdanje bilo prvoklasno.
U moju odbranu, ja "Sferina" izdanja necu pratiti, ali se nadam da ce uspeti. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
night
Senior Member
Serbia
1600 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 04/07/2008 : 23:16:02
|
quote: Originally posted by Talicni Tom
Tu se slazem. Greske ce valjda ispraviti.
Da li je neko zvao ovih dana Alan Ford ili Darkwood da sazna da li su dobili nova hrvatska izdanja? DD MX 3, DD LU 100, AF SK 1, AF K 68, AF Kolor 5, PB1 4 itd?
Jos nista, valjda oko 15-og |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 04/07/2008 : 23:57:24
|
quote: Originally posted by Markos
Danas sam dobio Magicnog vetra, od Sfere, i odusevljen sam... Ne pricom ili crtezom, vec kvalitetom...
Ma kojom fakin kvalitetom? Ja to jos nisam vidio ali svi hvale kvalitetu izdanja. No, jedini covjek koji se zaista razumije u kvalitet izdanja, jer mu je grafika i priprema za tisak struka (Zlatko Milenkovic, www.stripvesti.com) pise sljedece:
Novi izdavac Magicnog vetra.
Od pre par dana se na na domacoj sceni pojavio novi izdavac "Sfera" iz Beograda.
Odlucili su se da krenu sa izdavanjem Magicnog vetra od 16 epizode "Velika vizija" (tamo gde je System Comics stao) tako da cemo izmedu dva mekokoricena izdanja imati rupu od 9 epizoda. Tiraž izdanja je mali, 500 primeraka, ali se i pored toga plasira na kioscima Štampe. Cena je 190 dinara, oprema je vredna te cene, mada skenovi u nižoj rezoluciji i mutljikava naslovna strana kvare sliku o izdanju. Nadam se da ce poraditi na tome jer bi uz rešavanje tih nedostataka izdanje bilo prvoklasno.
--------------
I tko je tu onda lud?
Ovde jedino pise da ovo izdanje ima par nedostataka koje mu ne dozvoljavaju da bude prvoklasno.Mozda sam ja pogresno ovo kapirao ali u sustini ovo je jedna prava pozitivna kritika nekog izdanja. Mozda mi ostali i nismo eksperti i nije nam za verovati ali svasta nam prolazi kroz ruke i vecina nas kupuje raznorazna izdanja pa smo ponesto i naucili. Ovo je najbolji spoj cene i kvaliteta koji je meni prosao kroz ruke. Sad mi je zao sto ti nisam poslao danas posiljku sakrivenu u Sferinom Magicnom Vetru koji nisi video vec u Svetovom Alan Fordu
|
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 05/07/2008 : 00:07:54
|
Sad bas pogledah ponovo tu mutljikavu naslovnu stranu i.........pa blago receno ako Zlatko Milenkovic nosi naocare onda je zaboravio da ih stavi. Sto se tice skenova u nizoj rezoluciji to je mozda i tacno ali se u to nerazumem i ne primecujem pri citanju da nesto nije u redu.Priznajem da tu nisam strucan. |
|
|
LK
Starting Member
86 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 05/07/2008 : 00:55:05
|
Boje na naslovnoj stranici Sferinog izdanja MV u poredjenju sa naslovnom stranicom originala jesu jace i drecavije, ne i mutnije. Dok poredeci sken libelusevog i sferinog stripa stekao sam utisak da je libelusov za nijansu ostriji. |
U životu postoje razlicite tacke gledišta. Verujemo da stvarnost odgovara našem pogledu, ne sumnjajuci da je pogled lican i da ga ne dele i ostali. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/07/2008 : 04:37:40
|
Ne znam da li si Marko subjektivan pri stavu da je to bezveze, ali stvarno ti kazem da je super uradjeno... Korice cvrste, plastificirane, strip je tezak... Ne znam, meni lepo... Sto kaze Dubac, svasta nam prolazi kroz ruke, pa smo i mi nestrucni morali nesto nauciti... Po meni je za klasu ispred Ludensa i VC... Ali videcemo, da li ce se raspasti kasnije, to se ne zna, ali mislim da nece. Pazi ja niti volim MV niti mi se svidja sto ne ide od pocetka, ali uzimacu samo zbog kvaliteta... Sto se mene tice, preporuka... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Posted - 05/07/2008 : 08:26:17
|
Ne znam da li si Marko subjektivan pri stavu da je to bezveze, ali stvarno ti kazem da je super uradjeno... Korice cvrste, plastificirane, strip je tezak... Ne znam, meni lepo... Sto kaze Dubac, svasta nam prolazi kroz ruke, pa smo i mi nestrucni morali nesto nauciti... Po meni je za klasu ispred Ludensa i VC... Ali videcemo, da li ce se raspasti kasnije, to se ne zna, ali mislim da nece. Pazi ja niti volim MV niti mi se svidja sto ne ide od pocetka, ali uzimacu samo zbog kvaliteta... Sto se mene tice, preporuka...
Sto ti ne spavas nocu? Kakve muke tebe muce? |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 05/07/2008 : 10:21:42
|
quote: Originally posted by manhunter
Marko, ne zaboravi da je ovo ipak "samo" kiosk izdanje, i to na samom pocetku. Nije opravdanje, daleko od toga, ali i Ludens i dan-danas pravi strašne greške, i to posle stotina izdatih brojeva. Inace, Zlatko kaže: "mada skenovi u nižoj rezoluciji i mutljikava naslovna strana kvare sliku o izdanju. Nadam se da ce poraditi na tome jer bi uz rešavanje tih nedostataka izdanje bilo prvoklasno." Ni reci o tome da je izdanje loše, i da nema kvaliteta, naprotiv, uz poboljšanje skena bi izdanje bilo prvoklasno.
U moju odbranu, ja "Sferina" izdanja necu pratiti, ali se nadam da ce uspeti.
Ma gle, nijedno kiosk izdanje nije savrseno. Ni jedno jedino. Tu i tamo je poneko blizu cetvorke, ali rijetko. Ali oko ovoga se podigla tolika buka i fama i malo me nervira ta odusevljenost i padanje u nesvijest od kvalitete kad je ocito iz Zlatkovog komentara da nije sve bas tako savrseno. Samo sam to htio istaknuti. Dakle, nije stvar izdanja, nego komentara ljudi. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 05/07/2008 : 10:23:18
|
Ne znam da li si Marko subjektivan pri stavu da je to bezveze, ali stvarno ti kazem da je super uradjeno... Korice cvrste, plastificirane, strip je tezak... Ne znam, meni lepo...
Gdje sam rekao da je bezveze? Po tebi je to lijepo uradjeno zato sto su korice cvrste i plastificirane a strip tezak? O, Boze ... |
Trouble will find me |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 05/07/2008 : 11:05:45
|
Sad ostaje da vidimo kad ce da izadje drugi broj, za sada je ovaj prvi primerak zadovoljavajuci. I da vidimo, da li im se i dalje isplati da ga prodaju po ovoj ceni od 190 dinara? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Topic |
|