Author |
Topic |
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 05/07/2008 : 21:47:16
|
quote: Originally posted by Colt
Ne mislim da ih ti reklamiras vec da je 500 primeraka u prodaji reklama, da bi svi sto pre potrazili i kupili pre nego sto "ispare" u stvari ih je naravno odstampano znatno vise
Sumnjam jer idu samo na kioske "Stampe" i to kako sam cuo ne na svaki vec probrano.Na primer juzno od Beograda "Stampa" postoji samo u ponekom gradu a sve drugo je "Futura plus" ili lokalni distributeri.Ne bi me cudilo da je na kioske otislo ne vise od 300 komada. Opet ko zna mozda si i u pravu.Neko je tu pricu potezao i za neke izdavace u Hrvatskoj ranije i to ovde na sajtu ali mi se cini da je odmah i demantovano. Ja sam prosle godine imao iskustvo da su mi ponudjeni neki Albumi "Belog puta" od nekog lika iz policije koji mi je objasnjavao da ih je dobio u nekoj policiskoj zapleni.Cena je bila bagatelna i uzeo sam. Kako ja sad mogu da proverim je li to tacno i da li su to primerci preko zvanicnog broja. Generalno me ne bi cudilo da se takve stvari rade. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 05/07/2008 : 22:04:03
|
quote: Originally posted by goksi
Da li mi neko može reci koliko brojeva traje prica zapocela sa "Lovci i lovina"? Naravno mislim na Mister Noa
Zavrsava se u sledecem broju |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 05/07/2008 : 22:08:13
|
Da li mi neko može reci koliko brojeva traje prica zapocela sa "Lovci i lovina"? Naravno mislim na Mister Noa
Jos jedan broj (Strava u dzungli). |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1949 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 05/07/2008 : 22:08:57
|
quote: Originally posted by Colt
Zavrsava se u sledecem broju
Uh znaci vec sledece nedelje. Lepa novost nakon Zagorovih 5 brojeva. Da me ne shvatiš pogrešno nemam ja ništa protiv 5 nastavaka ako je prica dobra vec uzimam samo ova dva junaka pa bi mi bila malo veca rupa. Zagor mi stoji, cekam makar tri pa da pocnem citati |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 05/07/2008 : 22:54:46
|
evo mene bash zanima zashto je svetov alan ford(a oni izdaju i pomenuti svet,bravo,bravo screenfun...itd.)tako los???jeste ovo nema veze sa bonelijem ali da ne otvraram poseban topic a sawitch je rekao da su krs(i jesu krs)ali pitam poshto kupujem screenfun koji je fantasticno uradjen i ima odlicnu ekipu,zashto to i ne urade sa alanom fordom,a mogu sigurno!!!sada bi rekli kako bi se povecala cena poboljsanjem papira,i gube se mnogi citaoci,ali ne verujem da iko voli da se davi u otisku stampe!!! |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Member since 02/07/2008 |
Posted - 05/07/2008 : 23:19:46
|
Ma ne mogu. Manje se prodaje od tih trange frange novina, a koje su u isto vreme prepune reklama. Recimo onaj zenski casopis Lepota & zdravlje(ne znam da li bas Svet izdaje al je dobar primer) na 120 strana debelog masnog papira, sa extra stampom ima oko 60 stranica ogromnih reklama. |
Edited by - Talicni Tom on 05/07/2008 23:21:27 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 07/07/2008 : 02:04:38
|
quote: Originally posted by aragon.sm
KOLIKO SAM JA SHVATIO OVDE SVAKO IMA PRAVO DA IZNESE SVOJE MISLJNJE I DA "NEVREDJA NIKOGA" NA BILO KOJOJ OSNOVI TAKO SAM I JA IZNEO SVOJE NEZNAM SAMO GDE STE SE SVI NASLI TAKO PROZVANI U MOJIM RECIMA TO DA JE SAJT KRENUO SILASNOM PUTANJOM TO SE PRICA VEC ODAVNO AL SAM IZGLEDA JA ISPAO MAGARAC PA TO REKAO I JAVNO NIKO OVDE NIJE POD "MORA" DA SE SLOZI SA NEKIM JA SAM REKAO SVOJE MISLJENJE I STOJIM ZA TIM BOROMIRE POSEDUJEM POLA LIBELUSOVIH IZDANJA I DAO SAM DEBELE PARE ZA TO I KAZEM I TO JE SAMO MOJE MILJENJE DA NISU NESTO EXTRA ONO DA SEDNES NA DUPE DA LI CE NEKO PRIMITI K SRCU MOJE MISLJENJE ILI NECE TO ME NEZANIMA ZANIMA ME SAMO DA NEVREDJAM NIKOG I DA MENE NIKO NEVREDJA I NA TO PAZIM OSTALO JE SVE STVAR MILJENJA A SA MORALOM OVO NEMA VEZE :))
zadnje upozorenje:ISKLJUCI CAPS LOCK! |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
milan 11
Junior Member
Serbia
364 Posts
Member since 13/06/2008 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Talicni Tom
Junior Member
Serbia
388 Posts
Posted - 07/07/2008 : 15:58:49
|
quote: Originally posted by globinjo
vc ce dobiti novi topic a ovaj ce se najvjerovatnije zakljucati...ali prije kljucanja,pola cu vas poizbacivat i vratit cu vas tek na jesen...ovo je topic o izdanjima vc a ne za vaša izdrkavanja...
Ok slazem se. Ali ipak znaj "Lepa rec gvozdena vrata otvara" |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 08/07/2008 : 14:08:13
|
Verovali ili ne, ja nisam jos uvek kupio tog Zagora specijalca. Imam ga kao pirata, doduse dosta loseg kvaliteta, ali imam i Bonellijev original ukljucujuci i umetak koji, naravno, ne razumem. No, meni je ta prica toliko losa (ponekad ne shvatam neke koji bezrezervno hvale Boselija ali ko zna, mozda ovde postoji neka vanvremenska simbolika koju moja glupost nije u stanju da prepozna) da nemam zelju da je imam, eto, cuvam taj Bonellijev original tek zato sto popunjava kakvu-takvu kolekciju... Bljak i za izbor VC prvog specijalca i za Bosellija, steta sto se Ferri "trosio" na tako los strip, bolje da je za to vreme crtao neku bolju i interesantniju epizodu. Zamislite tek kakvo bi to smece bilo da ga nije crtao Ferri... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/07/2008 : 14:22:50
|
Pa od neceg su morali da pocnu(mislim na VC) i dobro je da su poceli i dobro je da su izdali specijal koji nije izdao Ludens i dobro je da se nastavi sa izdavanjem specijala i dobro je da i dalje traju i dobro je da ih imamo.... bravo VC |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 08/07/2008 : 14:28:58
|
... ha, ha.. pa Ferri je sam po sebi smece... tako da se bas lepo uklopio sa tim Boselijem (napomena: ne pljujem u prazno... kupio i procitao).... |
|
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Posted - 08/07/2008 : 16:54:57
|
Mozda je o tome bilo reci i verovatno i da jeste ali me sada mrzi da trazim posle ovoliko postova koji nemaju veze sa temom ali da li neko zna u kom tirazu je izdat ovaj specijalac VC jer ne pise na njemu. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/07/2008 : 19:27:45
|
quote: Originally posted by dubac
Mozda je o tome bilo reci i verovatno i da jeste ali me sada mrzi da trazim posle ovoliko postova koji nemaju veze sa temom ali da li neko zna u kom tirazu je izdat ovaj specijalac VC jer ne pise na njemu.
Mislim da je isto kao i regularni - 14.000 jer je neko povodom kasnjenja reko da treba upakovati tih 14.000 komada u kesice |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1949 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/07/2008 : 19:56:18
|
Za specijalac ne znam niti mi je bitno. Ono što mi je bitno i što se ne menja, jeste da se regularna izdanja evo vec šesti broj zadržavaju na cifri od 14.000 (naravno posle povecanja) što je koliko shvatam lep broj.
p.s.otvarajte novi topik |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Posted - 08/07/2008 : 20:06:57
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by dubac
Mozda je o tome bilo reci i verovatno i da jeste ali me sada mrzi da trazim posle ovoliko postova koji nemaju veze sa temom ali da li neko zna u kom tirazu je izdat ovaj specijalac VC jer ne pise na njemu.
Mislim da je isto kao i regularni - 14.000 jer je neko povodom kasnjenja reko da treba upakovati tih 14.000 komada u kesice
U tome i jeste vic sto mi se cini da je specijalac izasao u dosta manjem tirazu.Na primer na moj kiosk gde dolazi po sest Zagora dosla su samo dva specijalca.Slicno je i na okolnim kioscima. Plus specijalac je sa vise stranica,ima dodatak sto sve poskupljuje stampanje i samim tim i cenu.Pretpostavka je da se manje prodao od obicnog broja.Mozda ja gresim ali cini mi se da je Specijalac izasao u bar upola manjem tirazu a nista ne pise na njemu.Ja to cisto onako radi rasprave |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/07/2008 : 20:09:56
|
Ocigledno da je u pitanju ograniceni tiraž od 500 primeraka. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 08/07/2008 : 20:23:06
|
quote: Originally posted by Djole
Ocigledno da je u pitanju ograniceni tiraž od 500 primeraka.
|
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
lustforleica
Starting Member
63 Posts
Posted - 08/07/2008 : 20:24:13
|
Meni se ne svidja, jer chim mi tako ne pishe tirazh, odma udari strah da nije visok i da VC ima finansijske probleme. Nadam se da je samo tipografska greshka. |
|
|
Topic |
|