Author |
Topic |
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/07/2008 : 22:10:40
|
a za kad se planiraju ti prvi brojevi MM, teksa i markov specijalac? barem neka okvirna vremenska odrednica bi bila poželjna :). |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40260 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 08/07/2008 : 22:15:18
|
Ej, 'ajde mi recite sta ce stvarno biti od tog MM i Teksa??? Hoce li MM od prvog broja??? Spamovao sam puno pa ne znam... :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/07/2008 : 23:25:04
|
Ma jok, direktiva je da se zbog sawitcha i njegovog spama ne daju nove informacije. Tek kada sawitch spadne na prosecno 3 posta dnevno, bice novih informacija i izdanja. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40260 Posts
Posted - 08/07/2008 : 23:38:49
|
quote: Originally posted by Djole
Ma jok, direktiva je da se zbog sawitcha i njegovog spama ne daju nove informacije. Tek kada sawitch spadne na prosecno 3 posta dnevno, bice novih informacija i izdanja.
Daj nemoj zajebavati.. Znas li ista??? |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 09/07/2008 : 01:16:14
|
savicu prava za izanja su trazena tj placena ili sta vec ceka se da posalju odobrenaj i sva ta papirologija i matreijal za pripremu znaci samo tex i Marti za ono 3 i 15 izdanje koje vi najavljujete a o tom ni sloba nema pojma tako da kad to stigne znacemo kada ce na kioske ali realno ocekivati je septemvar oktobar ko neveruje neka zove slobu.. zagorov specijalac mi je nekako zbrzan na kraju zavrsen pre nego sto treba po meni lici mi na jednu od sesija dangeon and dragons 3.5 edicija kad ja vodim pa mi dopizdi sve i zavrsim na brzinu jekl me igraci smaraju e takav mi je utisal ostavio i specijalc. bar sam saznao kad je zagor upoznao onog oprecnog ako nista a tiraz je garant 500 komada :)) :) :) ma da
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40260 Posts
|
quaresma
Average Member
Bosnia and Herzegovina
643 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 09/07/2008 : 19:04:13
|
Ma jok, direktiva je da se zbog sawitcha i njegovog spama ne daju nove informacije. Tek kada sawitch spadne na prosecno 3 posta dnevno, bice novih informacija i izdanja.
Sawitch ima prosjek od preko 14 postova po danu(dalje ne treba ni gledati, to je sigurno rekord).Da bi spao na 3 dnevno ne bi smio u iduce dvije i po godine napraviti nijedan post |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40260 Posts
Posted - 09/07/2008 : 21:21:46
|
quote: Originally posted by Džedson
Sawitch ima prosjek od preko 14 postova po danu(dalje ne treba ni gledati, to je sigurno rekord).Da bi spao na 3 dnevno ne bi smio u iduce dvije i po godine napraviti nijedan post
To je bilo ranije, dok nisam napao 3000, a sad se stvarno trudim da ne serem puno...
@Quaresma I meni je to super strip... |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 09/07/2008 : 23:19:41
|
el cemo da nastavimo ovde da postujemo da kazem markosu da obrishe onu temu ili?? |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5077 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 09/07/2008 : 23:48:22
|
quote: Originally posted by Džedson
Sawitch ima prosjek od preko 14 postova po danu(dalje ne treba ni gledati, to je sigurno rekord).Da bi spao na 3 dnevno ne bi smio u iduce dvije i po godine napraviti nijedan post
Možda i duže... |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/07/2008 : 02:19:38
|
Taman sam rekao da nisam kupio specijalac i onda ga kupih bas sinoc. Na zalost, vise je losih nego dobrih stvari, ali nema veze, Zagor je to ipak. Dakle, kap prvo, sken je OCAJAN, gori od najgoreg, prosto je neverovatno da je ovaj strip radjen u istoj firmi kao i onih preostalih 21 koliko ih je do sada izaslo, cak je znatno gori i od Mister No skena koji je ubedljivo losiji od svih ostalih (Dilana, Dampira i Zagora), da ne spominjem redovnog Zagora koji je do sada imao PERFEKTAN sken, do te mere dobar da mi je ovaj broj sa Ferrijevim crtezom skoro kao Bonellijev original (kojeg inace takodje imam pa sam bas uporedjivao, zanemaricu cinjenicu da je svega nekoliko strana imalo izlaz na film u manjoj rezoluciji pa se vide nazubljenja, ostalih 95% stranica su savrsene). Papir je losiji nego u redovnoj seriji, vidi se iz aviona, iako je i dalje jako dobar i kvalitetan, ali nekako mi je logicnije da specijalac bude jos kvalitetniji a ne da se na njemu stedi.
Umetak je neko vec komentarisao kako je lose isecen. Naime, nije lose isecen vec je secen pre klamfanja pa su nakon savijanja srednje stranice prividno sire os ostalih sto ce se uvek desiti ako se tako radi, treba ga seci nakon klamfanja. Papir kod umetka je ocajan kao i korice, da ne spominjem stampu na koricama koja em sto je u ocajnoj rezoluciji i sva zamucena, izgleda kao da nije stampana na ofsetu vec na nekoj masini za digitalnu stampu.
Ono sto je dobro je izvrstan Coltov prevod kako stripa tako i umetka. Pohvale i Buratiniju koji je napravio izvrstan umetak o indijancima i bez obzira na sve kritike, sam sadrzaj umetka je vredan tih 240 dinara. |
|
|
milan 11
Junior Member
Serbia
364 Posts
Member since 13/06/2008 |
Posted - 10/07/2008 : 08:18:39
|
Stvarno treba da se zakljuca jedan od ova dva topica ali ne ovaj nego onaj drugi.Ovde postoji kontinuitet a i nije mi jasno sto su se neki ljudi zalili.Sto se tice specijala-on nije vrhunski ali je PRVI i mi smo srecni da ga imamoSiguran sam da stizu i bolja izdanja a VC zasluzuje svu nasu podrsku cak i kad nesto malo zaj...Primetio sam jos da tetkice iz trafika pozajmljuju stripove zaposlenima u okolnim radnjama pa bi trebalo razmisliti (ali za neko vreme dok se ljudi skroz navuku)da se i redovna izdanja pakuju u kesice mada iskreno ne znam koliko je to komplikovano |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5077 Posts
Posted - 10/07/2008 : 11:53:02
|
babama u kioscima trebalo bi zabraniti da to listaju ili nose doma unucima jer onda nakon toga prodaju IZGUŽVANE ili slomljene naslovnice, a kad hocu zamijeniti kolaci oci na mene i onako krezuba gleda me kao da sam vanzemaljac |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40260 Posts
Posted - 10/07/2008 : 15:43:56
|
DP, ja da nisam kupio taj specijalac i procitao, posle ove tvoje kritike, nikad u zivotu ga ne bih uzeo u ruke... Ali majke mi... Inace, meni je dobar da ne moze biti bolji... |
|
|
SlajeR
New Member
Yemen
249 Posts
Member since 10/06/2003 |
Posted - 10/07/2008 : 16:14:52
|
Dobra naslovna! Al mora li ovaj naziv preko sredine..?? Bar da je na dnu kao kod Mister Noa,ili nesto kao u orginalu kod It? Ovako dobro bar sto nije preko lica Dampyru.. bah.. |
Opusti misli i uci plivati.. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5077 Posts
Posted - 10/07/2008 : 17:11:22
|
Za svaku pohvalu je i pozdraviti izdavanje Special-Zagora od strane VC-a, vjerovatno ce slijediti i DD-Speciali.. (bar su ta dva u RH s najvecom nakladom). Primjedba je jedino na prešarenu naslovnicu, no sve se može ispraviti vec na broju 2 ... |
|
|
vronski
New Member
182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 10/07/2008 : 19:24:52
|
Krajnje je vreme da se stane na put tiraniji prodavaca na trafikama koji svaki ALI SVAKI strip VC unište!!! Ne pamtim kada sam na kiosku kupio strip a da nije bio oštecen!!! Ili je izgužvan, ili izlomljen, ili je rikna oguljena ili je hrbat uništen... Ja ne znam šta ti ljudi rade, da li bacaju stripove o zid kioska? Pa i tad ih ne bi toliko uništili!!! Stripove prodaju ko da je smece a zato Skandale, Svetove i ostalo djubre paze i prodaju ih glancere!!! |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1599 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 10/07/2008 : 20:54:38
|
Moja prodavacica je ko slatkis, uvek stripove cuva i do sad ni jedan nije bio unisten.Jutros mi je Dampira dala iz kombija za dostavu.Eh da nisam ozenjen... Ja do sada nisam imao primedbi na prodavacice, mislim da im povremeno treba reci "Dobar dan " i sl., svi smo takvi manje - vise. |
|
|
Ser_Gile
Starting Member
Serbia
50 Posts
Member since 26/01/2008 |
Posted - 10/07/2008 : 21:44:35
|
Ja nemam primedbe na prodavce u trafikama, do sada nikad nisam naleteo na "kvarnu robu". Ovaj broj Dampira je extra!!!! Predlazem ljudima da uz ovaj strip pogledaju prva dva dela filma "Underworld" treci se deo snima ove godine. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/07/2008 : 22:35:31
|
quote: Originally posted by sawitch
DP, ja da nisam kupio taj specijalac i procitao, posle ove tvoje kritike, nikad u zivotu ga ne bih uzeo u ruke... Ali majke mi... Inace, meni je dobar da ne moze biti bolji...
Moja kritika nije upucena da neko ne bi kupio strip vec da se greske prorede maksimalno koliko je to moguce. Ako treba da padne prodaja zbog loseg kvaliteta, neka padne, to ce biti najbolji pokazatelj izdavacu da se popravi, ali moja kritika je uvek u cilju obostrane koristi. Nerealno je za nesto sto nije dobro reci da je dobro. Ja vec imam ovaj broj i u piratskom izdanju i italijanski original te s pravom kazem da je sken katastrofalan (ili je nekonesto sjebao pri osvetljavanju ploca u stampariji, ne mogu decidirano da okrivim onoga ko je radio pripremu, samo kazem da je to sve zajedno lose, do te mere da skoro da je bolji otisak kod tog piratskog izdanja koje je, uzgred receno, nista drugo nego lepo uvezana fotokopija). Kad bi imao Bonellijev original video bi o cemu govorim, ali i bez poredjenja sa orogonalom ovo je lose, cak gore od najlosijih "Dnevnikovih", ako treba mogu da skeniram svoj primerak ovog stripa, ko zna, mozda je meni zapao los primerak, premda mislim da ipak nije o tome rec.
Uz to, rekoh da je sam umetak vredan kupovine, tako da onaj ko voli stripove nece zbog moje ocene odustati od kupovine sigurno, dok oni koji ih citaju iz zabave takodje nece odustati samo zbog loseg skena jer takvima to ionako nista ne znaci. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40260 Posts
Posted - 11/07/2008 : 00:55:17
|
Ma nisam ja ni rekao da si ti to uputio sa losom namerom, nego sam stvarno konstatovao da sam prvo procitao tvoj utisak, ne bih ga verovatno uzeo... Ne okrivljujem te nista... I onako ja ne znam nista o stripu... Narugali su mi se svi sto sam na prost nacin pohvalio Sferino izdanje... |
|
|
Topic |
|