forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli u Srbiji- Veseli cetvrtak!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 104

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 31/03/2008 : 16:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Stefan Kapicic je poznati kolekcionar americkih stripova, u toj kategoriji je sigurno medju vodecima u zemlji...
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 31/03/2008 : 20:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Znao sam i ja da je veliki kolekcionar.Imamo zajednickog prijatelja Marka Mandica koji je inace vlasnik sajta koji se bavi iskljucivo numizmatikom.On mi je i pricao o tome ranije.
Sada sam prvi put video da o tome javno govori.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 31/03/2008 : 22:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

quote:
Originally posted by ---dp---

Ja sam se malo ohrabrio, bas sam od nekih ljudi cuo kako su nesto slusali o tome kako su stripovi opet na kioscima. A i prodavacica mi na kioscku rece kako se sasvim solidno prodaju ova nova izdanja. Mislim da su bez obzira na standard ipak u Srbiji naisli bolji dani za strip. To sirenje citalastva je trajalo dugo, ali je neki efekat neminovno postignut zahvaljujuci "Ludensovih" izdanjima kod nas, internetu, ovom i slicnim sajtovima, te svakako i mnogim piratskim sajtovima sa skeniranim stripovima koji su neminovni da se vrati interesovanje nekim starim i probudi interesovanje nekim novim, mladjim citaocima, kao i zaslugom, bez obzira na neuspehe, nasim malim izdavacima koji su povremeno pokusavali da doprinesu strip sceni kod nas svojim izdavackim pokusajima, ukljucujuci i one nelegalne ("Horus", neki pirati,...). Sve te pojave, iako neke negativne, ipak su dale svoj doprinos prosirivanju strip citalastva, a kljucni doprinost svemu tome dao je i tek treba da da "Veseli cetvrtak" time sto ce opstati kao izdavac pa cak i prosiriti svoj izdavacki program.

To je ono sto i ja mislim.Pobrojao si manje vise sve razloge.Interesantno je jedino reci da ljudi i javno pocinju da govore o tome.Nekako godinama nisi mogao cuti u nekoj diskusiji na televiziji ili u novinama da se pomene rec strip.
Sada odjedanput kao to je u trendu.Gledam VIP Velikog brata pa jedan od ucesnika Vikler kaze da obozava da cita stripove.
Na kvizu na TV ucesnik na pitanje za hobi kaze da su stripovi.
U casopisu Glorija(koji cita moja devojka:-))) Stefan Kapidzic kaze da skuplja stripove i sve to u nekoliko dana.Dali to ima veze sa Veselim Cetvrtkom,pomodarstvom ili jednostavno nismo mi ovde na Stripovi.com na pustom ostrvu nego postoji i gomila ljubitelja stripa koja se uspesno krila sve ove godine,stvarno ne znam.
Da je prodaja sve bolja u to sam siguran.Ja inace nabavljam izdanja VC iz knjizare ali ne propustam svakog cetvrtka da kupim na kiosku jer mi je to zadovoljstvo.Kupujem na svom ispred zgrade a ponekad na drugom mestu.Uglavnom jedinice od svakog junaka su se polovicno prodale.Sa dvojkama je vec bolje.Dvojka Zagora je rasprodata,Dylan je prodat 3 od 4,Dampir 3 od 4 sto me posebno raduje a Mister NO 2 od 4 ali je tek stigao.Po jedan od svakog sam uzeo ja naravno,Dampira i Dylana uzima moj prijatelj iz zgrade a ostalo neznam kupce.
Ima jedan kiosk samo tridesetak metara dalje i slicna je situacija mada ne znam tacno kao za svoj.
Uglavnom uveren sam da ovaj put nece biti promasaja.

vidish ja tako nikada nisam razmisljao!za sky wiklera stvarno sada cujem moguce je da su neke poznate licnosti (mozda i ajzak barabcina)registrovane na nekom forumu za strip pod nekim retardiranim nazivom da mogu da uzivaju a da ih niko ne zaebava.sada su i maske pocele da padaju i slobodnije se govori.ko ce ga znati mozda je globa bred pitt koji pomocu onog programa prevodi reci na ex yu jezik a markos(pamelazezam se)neki opasan reper iz hooda!!sve je moguce

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 01/04/2008 : 14:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Procitah upravo i drugi nastavak Mester Noa. Prica je odlicna, ali je sken isto ocajan kao i u prvom broju (ili je ocajna izlazna rezolucija, ne znam - vide se nazubljenja). Dajte se malo potrudite oko toga, steta je da tako dobro izdanje na odlicnom papiru, dobrom stampom, izvrsnim prevodom i svim ostalim bude tako lose odskenirano.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 01/04/2008 : 15:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Puno se prica o stripovima i imam utisak da se prodaju sve više i više.
Ljudi nece nikad uspeti da razmueju nas koji ukoricene stripove placamo po za njih skupim cenama. No, to i treba razumeti. Nas takvih i nema više od 500 probranih ludaka.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 01/04/2008 : 16:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
500!?! U jebote al' nas malo ima...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 01/04/2008 : 21:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
quote:
Originally posted by axle munshine

500!?! U jebote al' nas malo ima...

Ali smo dobro rasporedjeni...

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/04/2008 : 10:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pa jest, kad bi ih trazio hodajuci, nahodao bi se dok naidjes na jednoga
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/04/2008 : 10:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Jos malo pa treci Zagor
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/04/2008 : 10:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Procitah upravo i drugi nastavak Mester Noa. Prica je odlicna, ali je sken isto ocajan kao i u prvom broju (ili je ocajna izlazna rezolucija, ne znam - vide se nazubljenja). Dajte se malo potrudite oko toga, steta je da tako dobro izdanje na odlicnom papiru, dobrom stampom, izvrsnim prevodom i svim ostalim bude tako lose odskenirano.

Meni je isto prica odlicna, ustvari puno je bolja od vecine epizoda koje sad objavljuje SA. Što se tice otiska i samo izgleda stripa, meni je ovo sasvim solidno izdanje. Jel unutarnji papir grublji od Ludensovog?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 02/04/2008 : 10:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Sutra jedva cekam Zagora, da vidim kraj ove price!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/04/2008 : 15:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Meni je isto prica odlicna, ustvari puno je bolja od vecine epizoda koje sad objavljuje SA. Što se tice otiska i samo izgleda stripa, meni je ovo sasvim solidno izdanje. Jel unutarnji papir grublji od Ludensovog?

Unutrasnji paper je savrsen, jako slican "Ludensovom" i "Bonellijevom", bas kakav treba da bude papir u stripovima. Nesto je deblji od "Ludensovog" pa su stripovi "Veselog cetvrtka" za nijansu deblji sto daje dodatno dobar osecaj kad ga drzis u rukama.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/04/2008 : 15:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Sutra jedva cekam Zagora, da vidim kraj ove price!!!

Niko se nije javio da ga je kupio u "Darkwoodu". Pretpostavljam da ga oni imaju jos od vikenda.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11502 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 02/04/2008 : 15:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
Ne samo u rukama, vec i kad stoji na polici. :)

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/04/2008 : 08:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Evo upravo sam kupio novog Zagora, vidim najavu za sledeci broj "Misteriozno selo", tog imam u piratskom izdanju, kao i sledeci koji ide posle njega!
Ali obradovao sam se jutros i novom Alan Fordu, Stripoteci i Dok Holideju!!!!
Idemo dalje, stripovi izlaze na kioscima, mi zaljubljenici u njih presrecni!

Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/04/2008 : 09:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message
quote:

presrecni!

Zar još ima Doka?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/04/2008 : 10:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by MaTex

quote:

presrecni!

Zar još ima Doka?

Da, sad je izasao broj 406!

Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/04/2008 : 10:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message
Zadnji procitani prije dvadesetak godina.E,nostalgija...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/04/2008 : 10:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

Dok Holidej ti dolazi i u Hrvatskoj na kioske!
Ja to ne citam, to cita stari!

Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/04/2008 : 10:40:49  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message
quote:

quote:

Dok Holidej ti dolazi i u Hrvatskoj na kioske!
Ja to ne citam, to cita stari!

Nemam snage citati nešto di nema oblacica.Stari ti je definitivno legenda.
Go to Top of Page

Madcat
Starting Member

15 Posts

Member since 02/04/2008

Posted - 03/04/2008 : 11:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Madcat a Private Message
Ja sam pobrljao datume, kad ce izaci ovaj novi DD "Nekropolis"? Deluje mi simpa, naslovnica je stvarno extra, Barbatova pise text. Freghieri crta, nije mi bas najdraze, al ajd, valjda bude dobro. Deluje mi da ce bit kul epizoda. :)
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/04/2008 : 11:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Madcat

Ja sam pobrljao datume, kad ce izaci ovaj novi DD "Nekropolis"? Deluje mi simpa, naslovnica je stvarno extra, Barbatova pise text. Freghieri crta, nije mi bas najdraze, al ajd, valjda bude dobro. Deluje mi da ce bit kul epizoda. :)

DD izlazi sledeceg cetvrtka!

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 03/04/2008 : 12:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Da li je weljko 94 umijesan u crtanje nove naslovnice od Zagora VC 3?
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 03/04/2008 : 12:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Najvaznija stvar kod novog Zagora je da je tiraz 14000.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16997 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 03/04/2008 : 12:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Velika cifra.

Edited by - delboj on 03/04/2008 13:09:25
Go to Top of Page
Page: of 104 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000