Author |
Topic |
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 28/03/2008 : 12:42:15
|
quote: Originally posted by ---dp---
Malo su potamnili onu blago drecavu zelenu boju tako da je sam mnogo manje drecava, iako je meni ta drecava bolje izgledala - ustvari nije uopste tako drecava, bas mi se svidja kako je to izgledalo. Bilo je mnogo kritika na dizajn, meni je ovaj dizajn mnogo primamljiviji od originalnog "Benellijevog". Tu ne mislim na dizajn koji je isao prvih dvestotinjak brojeva vec onaj kasniji velikim logom, jednobojnom pozadinom iza logoa te odvratnom linijom i fontom za naslov. Kod "Veselog cetvrtka" sve to izgleda mnogo bolje jer izgleda bas veselo, kako i samo ime edicije govori, a pravi pogodak je sto su izbacili monotonu jednobojnu pozadinu iza logoa koja je onda ostavljala prostor za crtez na korici na 70% velicine korice. Ovako kako je uradio "Veseli cetvrtak" izgleda mnogo bolje.
Utisak se, kao i kvalitet, popravlja iz broja u broj. Jedinu zamjerku imam na fabricki malo kriv hrbat, koji se "naginje" kontra. Svi primjerci koje sam držao u rukama imaju istu "manu". Kakva je situacija kod vas drugari? |
... |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 28/03/2008 : 13:27:55
|
quote: Originally posted by vope
Malo su potamnili onu blago drecavu zelenu boju tako da je sam mnogo manje drecava, iako je meni ta drecava bolje izgledala - ustvari nije uopste tako drecava, bas mi se svidja kako je to izgledalo. Bilo je mnogo kritika na dizajn, meni je ovaj dizajn mnogo primamljiviji od originalnog "Benellijevog". Tu ne mislim na dizajn koji je isao prvih dvestotinjak brojeva vec onaj kasniji velikim logom, jednobojnom pozadinom iza logoa te odvratnom linijom i fontom za naslov. Kod "Veselog cetvrtka" sve to izgleda mnogo bolje jer izgleda bas veselo, kako i samo ime edicije govori, a pravi pogodak je sto su izbacili monotonu jednobojnu pozadinu iza logoa koja je onda ostavljala prostor za crtez na korici na 70% velicine korice. Ovako kako je uradio "Veseli cetvrtak" izgleda mnogo bolje.
Utisak se, kao i kvalitet, popravlja iz broja u broj. Jedinu zamjerku imam na fabricki malo kriv hrbat, koji se "naginje" kontra. Svi primjerci koje sam držao u rukama imaju istu "manu". Kakva je situacija kod vas drugari?
ista situacija...nije strasno ali zna da nervira (ili smo mi vec postali suvise velike picajzle pa nam svaki k***c smeta)
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
|
|
|
Legacy Keeper
New Member
Serbia
177 Posts
Member since 11/04/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 28/03/2008 : 14:46:34
|
Naravno da kad kupim nov strip nas kiosku i platim 150 dinara, zelim da je taj strip glancer. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
SuperHik Srbija
Starting Member
16 Posts
Member since 24/03/2008 |
Posted - 28/03/2008 : 15:11:53
|
quote:
Utisak se, kao i kvalitet, popravlja iz broja u broj. Jedinu zamjerku imam na fabricki malo kriv hrbat, koji se "naginje" kontra. Svi primjerci koje sam držao u rukama imaju istu "manu". Kakva je situacija kod vas drugari?
Primetio sam i ja to... Neka izdanja VC-a i nisu bas "najsrecnija" sa hrbatom. Ali jbg...Tu je...izlazi redovno. To je vazno! |
Cak Noris nikada nije osvojio Oskara za svoju glumu, jer Cak Noris ne glumi. |
|
|
TinK2
Junior Member
Croatia
321 Posts
Member since 31/12/2007 |
Posted - 28/03/2008 : 15:42:20
|
quote: Originally posted by srdjandj
Naravno da kad kupim nov strip nas kiosku i platim 150 dinara, zelim da je taj strip glancer.
Svi mi imamo neispunjenih želja... |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 28/03/2008 : 23:44:05
|
el mozda postoji mogucnost da veseli cetvrtak izda neki album za slicice??/bash bih voleo!! |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11502 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 30/03/2008 : 15:51:39
|
quote: Originally posted by wesskowaz
quote: Originally posted by weljko94
el mozda postoji mogucnost da veseli cetvrtak izda neki album za slicice??/bash bih voleo!!
Neverujem da je ovo izvodljivo.
Ali bi bilo dobro... Bonelijevi junaci, naslovnice... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11502 Posts
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 30/03/2008 : 16:13:40
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Gde ne bi bilo dobro. 10000 komada bi otislo za cas.
Ali bi se ipak slabije prodavalo nego Album i slicice JAGODICE BOBICE!!! |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 30/03/2008 : 18:35:38
|
Sigurni znaci da su izdanja VC skupa: kaze mi prodavac u kiosku ispred zgrade da se klinci dohvate stripova, razgledasju i odustanu kad vide cenu. :/ |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 30/03/2008 : 20:49:45
|
Pa, jebi ga onda.... Ako tako gledamo, jedino sto je klincima dostupno je decija enigmatika! Kakvi su to danasnji klinci! Ja se svojevremeno nisam brinuo o ceni, samo bih rekao mojima koji strip hocu, i rekao im da mi trebaju pare!
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 31/03/2008 : 07:06:38
|
Ja sam se malo ohrabrio, bas sam od nekih ljudi cuo kako su nesto slusali o tome kako su stripovi opet na kioscima. A i prodavacica mi na kioscku rece kako se sasvim solidno prodaju ova nova izdanja. Mislim da su bez obzira na standard ipak u Srbiji naisli bolji dani za strip. To sirenje citalastva je trajalo dugo, ali je neki efekat neminovno postignut zahvaljujuci "Ludensovih" izdanjima kod nas, internetu, ovom i slicnim sajtovima, te svakako i mnogim piratskim sajtovima sa skeniranim stripovima koji su neminovni da se vrati interesovanje nekim starim i probudi interesovanje nekim novim, mladjim citaocima, kao i zaslugom, bez obzira na neuspehe, nasim malim izdavacima koji su povremeno pokusavali da doprinesu strip sceni kod nas svojim izdavackim pokusajima, ukljucujuci i one nelegalne ("Horus", neki pirati,...). Sve te pojave, iako neke negativne, ipak su dale svoj doprinos prosirivanju strip citalastva, a kljucni doprinost svemu tome dao je i tek treba da da "Veseli cetvrtak" time sto ce opstati kao izdavac pa cak i prosiriti svoj izdavacki program. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 31/03/2008 : 07:14:24
|
BTW, tek sam juce procitao prvi nastavak Mister Noa (iako sam nahvalio njegov veseli izgled jos pre mesec dana), pa je vreme da iznesem i poneku zamerku. Rezolucija skena kod ovog broja je losa tako da se izgubilo dosta od fenomenalne Disoove izrazajnosti. Sken je takodje los (i vidi se cak i nazubljenost) kod prvog broja Dilan Doga. Kod Dampira i Zagora su oba broja savrseno odskenirana i pripremljena za stampu.
Pored toga, neko je kritikovao veliki logo kod Zagora pa je cak receno kako je sve to ruzno. Iako smo to vec sve "prozvakali" i rekli zasto je to dobro, samo da podsetim da je iste velicine i izgleda logo na naslovnim stranama Zagorovih specijalaca ("Bonellijevih" naravno, a time i svih ostalih koji su verni originalnom izgledu). Uz to, takav isti logo je stavio (i iznenio izgled originala) i sam "Ludens" kod prvih brojeva specijalaca... |
|
|
magirus
Junior Member
Serbia
446 Posts
Member since 30/07/2003 |
Posted - 31/03/2008 : 10:33:30
|
quote: Originally posted by Legacy Keeper
Nisam,josh prochitao strip i necju da komentarishem,ali extra je dobro to shto sam ja danas ispeshachio 2 km da bih nashao Mr.No! 10-ak trafika u Paracjinu - RASPRODATO!!! Jedva nadjoh,ali ovo je jako dobro...Samo da se tako i nastavi pa makar morao od izdavacha da rezervishem primerak za sebe
PARACIN Nisam znao da ovde ima jos nekog iz Paracina, pozdrav zemljace. Ja sam trenutno u Nisu ali gotovo cela kolekcija mi je u Paracinu |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 31/03/2008 : 11:03:03
|
Ja sam se malo ohrabrio, bas sam od nekih ljudi cuo kako su nesto slusali o tome kako su stripovi opet na kioscima. A i prodavacica mi na kioscku rece kako se sasvim solidno prodaju ova nova izdanja. Mislim da su bez obzira na standard ipak u Srbiji naisli bolji dani za strip. To sirenje citalastva je trajalo dugo, ali je neki efekat neminovno postignut zahvaljujuci "Ludensovih" izdanjima kod nas, internetu, ovom i slicnim sajtovima, te svakako i mnogim piratskim sajtovima sa skeniranim stripovima koji su neminovni da se vrati interesovanje nekim starim i probudi interesovanje nekim novim, mladjim citaocima, kao i zaslugom, bez obzira na neuspehe, nasim malim izdavacima koji su povremeno pokusavali da doprinesu strip sceni kod nas svojim izdavackim pokusajima, ukljucujuci i one nelegalne ("Horus", neki pirati,...). Sve te pojave, iako neke negativne, ipak su dale svoj doprinos prosirivanju strip citalastva, a kljucni doprinost svemu tome dao je i tek treba da da "Veseli cetvrtak" time sto ce opstati kao izdavac pa cak i prosiriti svoj izdavacki program.
To je ono sto i ja mislim.Pobrojao si manje vise sve razloge.Interesantno je jedino reci da ljudi i javno pocinju da govore o tome.Nekako godinama nisi mogao cuti u nekoj diskusiji na televiziji ili u novinama da se pomene rec strip. Sada odjedanput kao to je u trendu.Gledam VIP Velikog brata pa jedan od ucesnika Vikler kaze da obozava da cita stripove. Na kvizu na TV ucesnik na pitanje za hobi kaze da su stripovi. U casopisu Glorija(koji cita moja devojka:-))) Stefan Kapidzic kaze da skuplja stripove i sve to u nekoliko dana.Dali to ima veze sa Veselim Cetvrtkom,pomodarstvom ili jednostavno nismo mi ovde na Stripovi.com na pustom ostrvu nego postoji i gomila ljubitelja stripa koja se uspesno krila sve ove godine,stvarno ne znam. Da je prodaja sve bolja u to sam siguran.Ja inace nabavljam izdanja VC iz knjizare ali ne propustam svakog cetvrtka da kupim na kiosku jer mi je to zadovoljstvo.Kupujem na svom ispred zgrade a ponekad na drugom mestu.Uglavnom jedinice od svakog junaka su se polovicno prodale.Sa dvojkama je vec bolje.Dvojka Zagora je rasprodata,Dylan je prodat 3 od 4,Dampir 3 od 4 sto me posebno raduje a Mister NO 2 od 4 ali je tek stigao.Po jedan od svakog sam uzeo ja naravno,Dampira i Dylana uzima moj prijatelj iz zgrade a ostalo neznam kupce. Ima jedan kiosk samo tridesetak metara dalje i slicna je situacija mada ne znam tacno kao za svoj. Uglavnom uveren sam da ovaj put nece biti promasaja. |
Edited by - dubac on 31/03/2008 11:05:11 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 31/03/2008 : 11:03:39
|
quote: Originally posted by magirus
Nisam,josh prochitao strip i necju da komentarishem,ali extra je dobro to shto sam ja danas ispeshachio 2 km da bih nashao Mr.No! 10-ak trafika u Paracjinu - RASPRODATO!!! Jedva nadjoh,ali ovo je jako dobro...Samo da se tako i nastavi pa makar morao od izdavacha da rezervishem primerak za sebe
PARACIN Nisam znao da ovde ima jos nekog iz Paracina, pozdrav zemljace. Ja sam trenutno u Nisu ali gotovo cela kolekcija mi je u Paracinu
Prenesi je u Niš,javi gde je i kad si odsutan. Ja sam stalno u Nišu |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1479 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 31/03/2008 : 11:11:08
|
quote: Originally posted by Tex Willer
PARACIN Nisam znao da ovde ima jos nekog iz Paracina, pozdrav zemljace. Ja sam trenutno u Nisu ali gotovo cela kolekcija mi je u Paracinu
Prenesi je u Niš,javi gde je i kad si odsutan. Ja sam stalno u Nišu
Jeste da sam mladi od Karsona, al' mogu da cuvam stražu... |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
Legacy Keeper
New Member
Serbia
177 Posts
Posted - 31/03/2008 : 13:11:52
|
Znachi nisam jedini odavde...dobro,od 1986te od kada sakupljam stripove,znao sam par likova i to je to...Sada odjednom se stvorishe gomila njih,shto je za svaku pohvalu :D Anyway shaljem ti pp |
-potrebne kolekcije SD i Ludensa www.myspace.com/elldamar |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11502 Posts
|
Legacy Keeper
New Member
Serbia
177 Posts
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 31/03/2008 : 15:31:24
|
[quote]Originally posted by dubac
Na kvizu na TV ucesnik na pitanje za hobi kaze da su stripovi.
Zaboravio si da pomenes da je ucesnik tog istog kviza kragujevcanin. Inace, pre par godina sam citao neki intervju S. Kapicica, u kojem on tvrdi da ima oko 11.000 stripova!!! |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Topic |
|