forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli u Srbiji- Veseli cetvrtak!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 104

djukak
Senior Member

2983 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 27/04/2008 : 11:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
Pa hajde Del.
BAr ti možeš navuci svoje rodake na stripove... Možeš im biti uzor...

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 27/04/2008 : 15:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:
Originally posted by Jebojle

otkud znas ?????

jel si procitao ?

jel imas mozda original italijanski broj ?

ajde postavi neki screen da vidim napakon vidim kako izgleda Dylan Dog u Color-u

pozz

evo, vidi kako izgleda u boji br.200

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 28/04/2008 : 01:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

Ja sam procitao Mister Noa zadnjeg i skontao da sam zaboravio 85% price iz predhodnih brojeva... Jer sam u medjuvremenu procitao bar 50 stripova... Tako da je tesko sranje to sto izlazi jednom mesecno... Bolje bi bilo da su opet napravili neki ZS ili LMS ili da idu za redom junaci pa da prica bude svezija... Ovo mi je uzas... Inace mi se u vezi VC sve svidja... Ali bas sve... I kupujem sve po 2 kao podrsku izdavacu... Nije nesto, ali alarmiram sve oko sebe da se ponovo vrate kupovini stripova... Znam da ovaj moj post nece nista promeniti ali cisto da se zna da je meni to malo bez veze... Nemoguce je setiti se necega od pre mesec dana, pogotovo kad se radi o imenima i likovima koji su sporedni... Ja ne znam za ostale ali konstantno nabavljam mesecno bar 50 stripova i sve to citam...

Pokusaj da citas celu pricu onda kad izadje poslednji nastavak

Malo glupavo... Drzim strip 3 meseca i onda ga procitam... Veliki je vremenski razmak... Kazi da nije???

Nije tri nego dva ako je strip u tri nastavka, a ako je dva, onda drzis ovaj prvi samo mesec dana dok ne izadje drugi. Ja volim da procitam odmah cim izadje, pa onda jedva cekam nastavak...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/04/2008 : 14:16:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pa tako i ja, ali posto mnogo citam u medjuvremenu zaboravim detalje iz proslog stripa... Glavni deo radnje znam, ali imena i ostalo, ne mogu da se setim da me ubijes...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 28/04/2008 : 14:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
quote:

Pa tako i ja, ali posto mnogo citam u medjuvremenu zaboravim detalje iz proslog stripa... Glavni deo radnje znam, ali imena i ostalo, ne mogu da se setim da me ubijes...

puno mislis na trebe

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/04/2008 : 14:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by Malicius

quote:

puno mislis na trebe

Moguce, non-stop trebujem nesto!!!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 28/04/2008 : 18:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
moram malo kritikovati VC. naime, kod nas dolaze stripovi sa naljepnicom na kojoj je cijena za bosnu i hercegovinu, što je vrlo pohvalno, jer ne volim da mi neko olovkom švrlja po naslovnici. cak i sama naljepnica nije nikakav problem, zaista se lako skine s naslovnice. ali problem je sljedeci. kada skinem tu naljepnicu, ponekad na naslovnici ostanu tragovi ljepila sa naljepnice i kada sam probao vlažnom i mekanom krpom to lagano da skinem, pocela je i boja s naslovnice da se skida. pa mislim stvarno, stripovi iz štamparije nema mi mjesec dana da su izašli, a tako loša kvaliteta te boje i štampe na naslovnici. to ne bi bilo cudno da su stripovi stari koje desetljece, ali ovo su prakticno novi novcati stripovi i kvalitet štampe i boje na naslovnici bi MORAO biti kvalitetniji. ovaj postupak sam radio sa dosta stripova od slobodne dalmacije i ludena i nikad mi se nije desilo da mi se pocne guliti i štampa na naslovnici. suma sumarum, hajmo ljudi malo to kvalitetnije uradite, jer za cijenu od 4km kvalitet mora biti u rangu s ludensom.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/04/2008 : 20:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

moram malo kritikovati VC. naime, kod nas dolaze stripovi sa naljepnicom na kojoj je cijena za bosnu i hercegovinu, što je vrlo pohvalno, jer ne volim da mi neko olovkom švrlja po naslovnici. cak i sama naljepnica nije nikakav problem, zaista se lako skine s naslovnice. ali problem je sljedeci. kada skinem tu naljepnicu, ponekad na naslovnici ostanu tragovi ljepila sa naljepnice i kada sam probao vlažnom i mekanom krpom to lagano da skinem, pocela je i boja s naslovnice da se skida. pa mislim stvarno, stripovi iz štamparije nema mi mjesec dana da su izašli, a tako loša kvaliteta te boje i štampe na naslovnici. to ne bi bilo cudno da su stripovi stari koje desetljece, ali ovo su prakticno novi novcati stripovi i kvalitet štampe i boje na naslovnici bi MORAO biti kvalitetniji. ovaj postupak sam radio sa dosta stripova od slobodne dalmacije i ludena i nikad mi se nije desilo da mi se pocne guliti i štampa na naslovnici. suma sumarum, hajmo ljudi malo to kvalitetnije uradite, jer za cijenu od 4km kvalitet mora biti u rangu s ludensom.

Auuuu....
Eto, ja sam sa Ludensa bez problema skidao nalepnice vlaznom krpom....

Mora da ti ne valja ta krpa!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 28/04/2008 20:33:38
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 28/04/2008 : 20:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Auuuu....

pa i ja sam, to sam i napisao... i to bez ikakvih oštecenja na naslovnici... ali kod VC, odmah se briše boja sa naslovnice, dakle štampa je nekvalitetna. morali bi to popraviti.

Go to Top of Page

darth
Junior Member

Gibraltar
331 Posts

Member since 24/04/2008

Posted - 28/04/2008 : 22:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send darth a Private Message
Meni je Dylan bolji u crno beloj varijanti. Nekako mi je presaren ovako u boji.

Sto se Alan Ford stripoteke tice moram da ih pohvalim kao profi i ljubazne. Upravo sam u glavolomci sta cu svasta da narucim :)

Veseli Cetvrtak koliko god neozbiljan naziv imao, je nesto najlepse sto je zadesilo srpski strip u poslednje vreme :)
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 28/04/2008 : 23:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Eto poslije 49 stranice opipa i ja Bonnelia u Svedskoj uzivo.
Nabrzake gledajuci sve mi djeluje ok,puno bolje nego kad sam gledao skenove.

Porter
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 28/04/2008 : 23:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
quote:

quote:

quote:

Auuuu....

pa i ja sam, to sam i napisao... i to bez ikakvih oštecenja na naslovnici... ali kod VC, odmah se briše boja sa naslovnice, dakle štampa je nekvalitetna. morali bi to popraviti.

Ima jedna caka kod skidanja naljepnica,ne smijes skidati vlaznom krpom ako je boja friska,treba sacekati najmanje 1 mjesec od izlaska iz stampe.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/04/2008 : 01:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
jel to ti ozbiljno il se zajebaješ?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 03:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja sam se taman spremao da ih obaspem kritikama na ovom topicu i drago mi je da sam dobio tu podrsku pre nego sto sam i poceo da kritikujem. Pre svega, sken kod ovog broja 3 (a slicno je i kod prva dva kao i kod drugog broja Dylana) je ocajan do te mere da se cak vide nazubljenja. Ne vidim razlog za to kad je kod Zagora sken bio fantastican. Zasto bi se skeniralo u 300 dpi kad se moze odmah uraditi 600 dpi (gde nema nazubljenja i to nikakvih) ili 1200 dpi koja je i inace preporucena rezolucija za crno-bele stripove? Ako nije do skena, onda je do izlazne rezolucije prilikom stampanja filma, jos manje razloga ima za tako nesto. Druga stvar koja mi smeta je upravo spominjani kvalitet korica. Kad je izasao prvi broj, ja sam se odusevio kako su boje bile zive i kako je lak na koricama bio takav da je skoro izgledala kao da je plastificirana. Ako se sada boja skida od vlage, onda tu nema ni malo laka. Ne mogu da shvatim da su vec na trecam broju poceli da stede na materijalu, a ovamo stampaju 10.000 primeraka. Pored toga, boje i detalji na koricama na ovom trecem broju su ocajni, mutni i u ocajnoj rezoluciji te se u okolini ivica kod natpisa "Bonelli Comics" vide deformacije od jpeg kompresije, kontrasti su u najblazu ruku uzasni tako da je crna boja postala siva. Blagi uzas, i ako ovako nastave, brzo ce izgubiti podrsku i naklonost koju jos uvek imaju...
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 29/04/2008 : 06:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:
Originally posted by Porter

quote:

quote:

quote:

Auuuu....

Ima jedna caka kod skidanja naljepnica,ne smijes skidati vlaznom krpom ako je boja friska,treba sacekati najmanje 1 mjesec od izlaska iz stampe.

Da to je tacno vremenom boja postaje sve takoreci `tvrdija-jaca`,i ja sam isto lako skidao kod LU,ne treba voda biti puno toplija i krpu ne mokriti suvise i laganije krpom brisati, mada i pored ovih cinjenica ne vjerujem da ce se tu ista mnogo promjeniti.To sam inace odmah uvidjeo od prvih brojeva po rubovima stripova,i vidjeo sam da nije neki kvalitet,mislim da je jos daleko od ludensa ali se nadam ce se vremenom popraviti.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 29/04/2008 : 06:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
I ono sto mi mnogo smeta jeste naslove kako odradjuju,isti je font cesto ista boja slova,slova to jest naslov uvek na istom mestu,najvise mislim kod zagora.Zasto su to tako uradili nije mi jasno,mislim da je losa ideja,to ne rade ni italijani a to nije uradio ni dnevnik nit sd i lu. Mora se znati da naslov to jest sve u vezi njegovog dizajna,vrsta slova-fontovi,boja,velicina,treba njegovo prilagodjavanje sa pricom koju strip nosi,to jest dizajn naslova mora privlaciti i iskazivati samu pricu,sve to utice na utisak.Ovakvi naslovi gube nekako tu draz tu privlacnost koju nose.
Jedino kod Mister Noa mi se svidja ta vrsta fontova.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 29/04/2008 : 10:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
quote:

Ne zezam se,testirao sam to na jednom stripu.
Kupio strip koji je prije 2 dana izasao iz stamparije i presao vlaznom krpom od microfibera,nestalo ,malo boje na tom mjestu,ponovio postupak za 10 dana opet nestalo ali vrlo malo,onda otprilike za 1 mjesec uradio isto i nije doslo do nestajanja boje.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/04/2008 : 12:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

Ja sam se taman spremao da ih obaspem kritikama na ovom topicu i drago mi je da sam dobio tu podrsku pre nego sto sam i poceo da kritikujem. Pre svega, sken kod ovog broja 3 (a slicno je i kod prva dva kao i kod drugog broja Dylana) je ocajan do te mere da se cak vide nazubljenja. Ne vidim razlog za to kad je kod Zagora sken bio fantastican. Zasto bi se skeniralo u 300 dpi kad se moze odmah uraditi 600 dpi (gde nema nazubljenja i to nikakvih) ili 1200 dpi koja je i inace preporucena rezolucija za crno-bele stripove? Ako nije do skena, onda je do izlazne rezolucije prilikom stampanja filma, jos manje razloga ima za tako nesto. Druga stvar koja mi smeta je upravo spominjani kvalitet korica. Kad je izasao prvi broj, ja sam se odusevio kako su boje bile zive i kako je lak na koricama bio takav da je skoro izgledala kao da je plastificirana. Ako se sada boja skida od vlage, onda tu nema ni malo laka. Ne mogu da shvatim da su vec na trecam broju poceli da stede na materijalu, a ovamo stampaju 10.000 primeraka. Pored toga, boje i detalji na koricama na ovom trecem broju su ocajni, mutni i u ocajnoj rezoluciji te se u okolini ivica kod natpisa "Bonelli Comics" vide deformacije od jpeg kompresije, kontrasti su u najblazu ruku uzasni tako da je crna boja postala siva. Blagi uzas, i ako ovako nastave, brzo ce izgubiti podrsku i naklonost koju jos uvek imaju...

podržavam sve napisano.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/04/2008 : 12:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Porter

quote:

Ne zezam se,testirao sam to na jednom stripu.
Kupio strip koji je prije 2 dana izasao iz stamparije i presao vlaznom krpom od microfibera,nestalo ,malo boje na tom mjestu,ponovio postupak za 10 dana opet nestalo ali vrlo malo,onda otprilike za 1 mjesec uradio isto i nije doslo do nestajanja boje.

ja sam mislio da se zajebaješ, jer toga ne bi smjelo biti. tako nešto nisam doživio niti kod SD, niti kod ludensa. ovdje je u pitanju jedan obican fušeraj. i smiješno je da za istu cijenu kao ludens, dobijamo 5 puta gori kvalitet.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 19:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Ferri

I ono sto mi mnogo smeta jeste naslove kako odradjuju,isti je font cesto ista boja slova,slova to jest naslov uvek na istom mestu,najvise mislim kod zagora.Zasto su to tako uradili nije mi jasno,mislim da je losa ideja,to ne rade ni italijani a to nije uradio ni dnevnik nit sd i lu. Mora se znati da naslov to jest sve u vezi njegovog dizajna,vrsta slova-fontovi,boja,velicina,treba njegovo prilagodjavanje sa pricom koju strip nosi,to jest dizajn naslova mora privlaciti i iskazivati samu pricu,sve to utice na utisak.Ovakvi naslovi gube nekako tu draz tu privlacnost koju nose.

Kad je u pitanju inace presareni dizajn korice, ja to kod Mister Noa podrzavam u potpunosti, jer tek je originalni dizajn nesto najruznije sto sam video u stripu u poslednjih 20 godina, tako da ovaj dizajn osvezava. E sad, stvar sa fontom je stvar ukusa. I kod "Bonellija" mnoge edicije imaju isti standardizovan font (svi Maxiji i specijalci imaju isti font, mali i nepupadljiv ispisan na traci plave crvene ili zute boje i to je sve, kao i mnoge serije, na primer Mister No, Marti, Dylan, Dampyr....), jedino su kod Zagora i Texa fontovi u duhu price, i meni se to svidja, ali su kod Zagora i Texa mali logoi na koricama pa je onda naslov taj koji dominira, dok je kod ovih edicija kod kojih je mali naslov, logo taj koji je velik i koji dominira, i kod "Bonellija" ta prica sa fontovima ima svog dizajnerskog opravdanja. Kod "Veselog cetvrtka" je logo kod Zagora povecan i to iz razloga bolje uocljivosti na kiosku sto je vrlo bitan razlog i ima svoje duboko opravdanje, tako da font ni kod Zagora ni kod Mister Noa (a ni kod Dampira i Dilana) nikako ne bi smeo biti veci i mnogo sareniji, i ovakvi kakvi su dovoljno su veliki. Da su veci i jos sareniji, gusili bi se na naslovnici sa logom pa bi teziste vukli logo i naslov i sam crtez na naslovnici bi postao neupadljiviji pa bismo dobili nesto slicno kao sto je "Bonellijev" Mister No kod kojeg je premali deo naslovnice u crtezu a preveliki u logou i ostalim detaljima.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 29/04/2008 : 21:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

Zaista se trudim videti sva ta sranja i nazubljenja o kojima pricas...procitao sam sve brojeve VC koji su do sada izasli i nisam primetio nista sto bi mi smetalo, osim onih praznih kvadratica u prvom broju Zagora, eto jedino sam to primetio.
Sto se skidanja boje tice Porter vam je sve objasnio ,morate dati vremena boji da se osusi...evo upravo sada...ovog trena uporno trljam mokrom krpom zadnju stranicu Dampyra br.3...i nista se ne desava, ali bas bas nista

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 29/04/2008 : 22:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Ferri

Kad je u pitanju inace presareni dizajn korice, ja to kod Mister Noa podrzavam u potpunosti, jer tek je originalni dizajn nesto najruznije sto sam video u stripu u poslednjih 20 godina, tako da ovaj dizajn osvezava. E sad, stvar sa fontom je stvar ukusa. I kod "Bonellija" mnoge edicije imaju isti standardizovan font (svi Maxiji i specijalci imaju isti font, mali i nepupadljiv ispisan na traci plave crvene ili zute boje i to je sve, kao i mnoge serije, na primer Mister No, Marti, Dylan, Dampyr....), jedino su kod Zagora i Texa fontovi u duhu price, i meni se to svidja, ali su kod Zagora i Texa mali logoi na koricama pa je onda naslov taj koji dominira, dok je kod ovih edicija kod kojih je mali naslov, logo taj koji je velik i koji dominira, i kod "Bonellija" ta prica sa fontovima ima svog dizajnerskog opravdanja. Kod "Veselog cetvrtka" je logo kod Zagora povecan i to iz razloga bolje uocljivosti na kiosku sto je vrlo bitan razlog i ima svoje duboko opravdanje, tako da font ni kod Zagora ni kod Mister Noa (a ni kod Dampira i Dilana) nikako ne bi smeo biti veci i mnogo sareniji, i ovakvi kakvi su dovoljno su veliki. Da su veci i jos sareniji, gusili bi se na naslovnici sa logom pa bi teziste vukli logo i naslov i sam crtez na naslovnici bi postao neupadljiviji pa bismo dobili nesto slicno kao sto je "Bonellijev" Mister No kod kojeg je premali deo naslovnice u crtezu a preveliki u logou i ostalim detaljima.

Mislio sam jedino za naslove ne za logo,i to ne da naslov bude veci nego jednostavno da ne bude isti font i boja kod svakog broja ,da bude kao kod ludensa primer zagor redovni.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 22:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

Zaista se trudim videti sva ta sranja i nazubljenja o kojima pricas...procitao sam sve brojeve VC koji su do sada izasli i nisam primetio nista sto bi mi smetalo, osim onih praznih kvadratica u prvom broju Zagora, eto jedino sam to primetio.
Sto se skidanja boje tice Porter vam je sve objasnio ,morate dati vremena boji da se osusi...evo upravo sada...ovog trena uporno trljam mokrom krpom zadnju stranicu Dampyra br.3...i nista se ne desava, ali bas bas nista

Verovatno ti je paznja kod citanja usmerena na sasvim druge stvari, verovatno vise na samu pricu, mozda na kompoziciju crteza i pricu i vec ono u cemu ti uzivas u stripu. Ja zagledam svaki crtez, citam jedan strip po sat ili dva i po meni se "iz aviona" vidi razlika u skenu izmedju Mister Noa i Zagora. Ako se sretnemo, pokazacu ti, recimo, drasticnu razliku izmedju originalnih "Bonellijevih" stripova i nasih, posebno ovih lose skeniranih. No, nisu svi lose skenirani, ovaj Zagor (sa Sumerima) je perfekran, cak nema razlike u odnosu na "Bonellijev", ima dosta "Ludensovih" koji su takodje perfektno skenirani (na primer, bas sam procitao "Zeleni rubac" i skoro je kao originalni), ali kad vidis neke primerke, neces verovati koliko crtez moze da izgubi od svoje drazi losim skenom. Kad gledas Ferrijev crtezkod "Bonellijevog" stripa, likovi samo sto ne izadju iz stripa koliko je crtez ziv. Ne znam, mozda je to stvar urodjenog osecaja, mozda se stice vremenom, ali u ovome se slazem sa mnogima, dok opet mnogi i ne vide bilo kakvu razliku - sve je to stvar afiniteta.

Kod ovog Mister Noa je sken ocajan. Ako ti dodje do ruku originalni Disoov crtez bilo kojeg od ova tri nastavka videces odmah o cemu pricam. O koricama kod broja 3 necu ni da pricam, ovo je dno dna kad su u pitanju sken, boje, kvalitet stampe. Sreca da je Coltov prevod odlican, uvez i papir su vrhunski tako da je strip u celini ok za prosecnog od 10.000 potencijalnih citalaca, ali ovakvim kvalitetom kakav je kod ovog treceg Mister Noa ne mogu da se mere sa "Ludensom".
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/04/2008 : 22:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
...u vezi mokre krpe - ja se nisam time bavio niti pricao o tome, pricam o skenu, bojama, i kvalitetu stampe korica i to samo treceg broja Mister Noa. Kad je izasao prvi broj hvalio sam ga na sva zvona. A skida se boja zato sto nema dovoljno laka preko poslednjeg prolaza stampe (crne boje), prvi broj ga je imao, kod prvog sumnjam da ce tako lako sici boja, a ako sidje, onda stvarno ne znam da li trljate krpom ili smirgl-papirom.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 29/04/2008 : 22:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
heh... dp svaka ti cast ali ako se sretnemo radije cu sa tobom popiti pivo-dva nego da ti dozvolim da mi pokazujes te sitnice pa da posle par godina trazim greskice po stripovima...salim se naravno
Nisam perfekionista po tom pitanju...ovi stripovi mi ne deluju lose...nadam se da ce se izdavac potruditi da popravi kvalitet pa da i ti budes zadovoljan :-)

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page
Page: of 104 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000