Author |
Topic  |
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
plavi
Junior Member

432 Posts
Member since 10/05/2002 |
Posted - 15/05/2008 : 18:41:25
|
Priznajem da mi je ovaj strip sve bolji i bolji, iako generalno zaista vise ne mogu da citam/gledam vampire u bilo kom obliku, suvise su izexploatisani u poslednje vreme. Narocito je broj 3 bio izuzetno zanimljiv, ima odredjeni kvalitet koji nedostaje Dylanu u poslednje vreme... |
 |
|
vronski
New Member

182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 15/05/2008 : 19:36:56
|
Ma ljudi Dampir je najbolji strip koji se u poslednje vreme pojavio na kioscima i mislim da je možda i najbolji od svih trenutnih Bonelijevih izdanja! Ne znam da li je tako nešto u Italiji u planu ali bilo bi sjajno kada bi se objavio specijalac u kojoj bi se zajedno pojavili Dilan Dog i Dampir!!! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 15/05/2008 : 19:47:16
|
quote: Originally posted by vronski
Ma ljudi Dampir je najbolji strip koji se u poslednje vreme pojavio na kioscima i mislim da je možda i najbolji od svih trenutnih Bonelijevih izdanja! Ne znam da li je tako nešto u Italiji u planu ali bilo bi sjajno kada bi se objavio specijalac u kojoj bi se zajedno pojavili Dilan Dog i Dampir!!!
To je vec subjektivno,meni je MV tri kopja iznad,ali je i Dampyr sasvim solidan i meni definitivno bolji od Dylana. Ako ti se trojka Dampyra svidjala ocekujem da ce petica i sestica da te oduseve. |
 |
|
---- moka ----
Starting Member

64 Posts
Member since 04/04/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 15/05/2008 : 20:01:07
|
quote: Originally posted by ---- moka ----
Evo polovina maja,a o Zagoru specijalcu ne zna niko,ama bas nista !!
Nije bila precizirana godina,samo mesec |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
|
regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 15/05/2008 : 20:30:58
|
U Darkvudu danas lepo iznenadjenje, pored Dampira izasao i Mister No novi, kazu da su malo poranili. Inace pitao sam i za specijal, bice naravno Zagorov, i trebao bi sledece nedelje da izadje (bar su mi tako rekli). Znaci jos malo strpljenja. I da pomenem da sam imao tu cast da vidim Skaba iz Beogradskog sindikata, koji je takodje pazario u Darkvudu |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 15/05/2008 : 20:35:59
|
quote: Originally posted by regar
U Darkvudu danas lepo iznenadjenje, pored Dampira izasao i Mister No novi, kazu da su malo poranili. Inace pitao sam i za specijal, bice naravno Zagorov, i trebao bi sledece nedelje da izadje (bar su mi tako rekli). Znaci jos malo strpljenja. I da pomenem da sam imao tu cast da vidim Skaba iz Beogradskog sindikata, koji je takodje pazario u Darkvudu
Vesti iz prve ruke! |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 15/05/2008 : 21:17:52
|
quote: Originally posted by regar
U Darkvudu danas lepo iznenadjenje, pored Dampira izasao i Mister No novi, kazu da su malo poranili. Inace pitao sam i za specijal, bice naravno Zagorov, i trebao bi sledece nedelje da izadje (bar su mi tako rekli). Znaci jos malo strpljenja. I da pomenem da sam imao tu cast da vidim Skaba iz Beogradskog sindikata, koji je takodje pazario u Darkvudu
Uh, malo poranili? Nedelju dana? A mi iz unutrašnjosti da cekamo . Nadam se da je za specijalac mislio za ovu sad nedelju što dolazi |
 |
|
Road_warrior
New Member

Serbia
158 Posts
Member since 21/04/2008 |
Posted - 15/05/2008 : 21:45:56
|
Skabo Maestro u Darkvudu!Citao sam neki intervju i na pitanje kako bi omladina trebala da potrosi 1000 din momci iz Sindikata su rekli na graficku novelu!!!Svaka cast! |
My life fades the vision dims. All that remains are memories. I remember a time of chaos ruined dreams this wasted land. But most of all, I remember the Road Warrior the man we called Max. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 15/05/2008 : 22:26:17
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Ma ljudi Dampir je najbolji strip koji se u poslednje vreme pojavio na kioscima i mislim da je možda i najbolji od svih trenutnih Bonelijevih izdanja! Ne znam da li je tako nešto u Italiji u planu ali bilo bi sjajno kada bi se objavio specijalac u kojoj bi se zajedno pojavili Dilan Dog i Dampir!!!
To je vec subjektivno,meni je MV tri kopja iznad,ali je i Dampyr sasvim solidan i meni definitivno bolji od Dylana. Ako ti se trojka Dampyra svidjala ocekujem da ce petica i sestica da te oduseve.
Ajde budi malo odredeniji, molim te. MV je tri koplja iznad cega? A Dampir je bolji od kog Dilana, onog Sklavijevog ili ovog "novog"? Kad smo vec kod subjektivnosti, Vento mi je sasvim prosecan strip, a Dampir je još prosecniji. Ne izazivaju u meni nikakvu posebnu reakciju. I nikako se ne daju uporediti sa nekim Sklavijevim remek-delima... |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 15/05/2008 : 23:27:44
|
quote: Originally posted by henry
Ajde budi malo odredeniji, molim te. MV je tri koplja iznad cega? A Dampir je bolji od kog Dilana, onog Sklavijevog ili ovog "novog"? Kad smo vec kod subjektivnosti, Vento mi je sasvim prosecan strip, a Dampir je još prosecniji. Ne izazivaju u meni nikakvu posebnu reakciju. I nikako se ne daju uporediti sa nekim Sklavijevim remek-delima...
Naravno od ovog novog Dylana. Daleko od toga da sam Dampyrom odusevljen,ali sam Dylanom vec dugo razocaran. Sto se tice MV koliko brojeva si procitao? Jesi li citao knjige 9-12? A kazu da idu jos bolje epizode. MV ide uzlaznom putanjom,bar ono sto citam u LB izdanju,dok vecina Bonellijevih junaka ide silaznom ili se cak i gasi zbog nedostatka ideja(Mr No). Ali opet sve je to subjektivno. Kako ide prodaja Marka,Bleka Vredi li to? Meni ne,ali mnogima vise od Texa,MM,Mr Noa... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 15/05/2008 : 23:59:37
|
I da,kod MV mi se svidja sto ima kontinuitet kao npr.Ken Parker kao i to sto je povezan u velikoj meri s indijanskom mitologijom i obicajima. Ne znam tacno koji je broj epizoda gde je cela prica posvecena lovu na bizone,bez neke posebne propratne radnje,ali mi je bas to ono sto daje draz ovom serijalu. |
 |
|
regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 16/05/2008 : 00:12:14
|
Samo da ne bude zabune oko Mr.Noa, on jeste izasao ranije ali u Darkvudu, na kioscima bi trebao da izadje standardno sledece nedelje |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts
Posted - 16/05/2008 : 03:20:42
|
Ajde budi malo odredeniji, molim te. MV je tri koplja iznad cega? A Dampir je bolji od kog Dilana, onog Sklavijevog ili ovog "novog"? Kad smo vec kod subjektivnosti, Vento mi je sasvim prosecan strip, a Dampir je još prosecniji. Ne izazivaju u meni nikakvu posebnu reakciju. I nikako se ne daju uporediti sa nekim Sklavijevim remek-delima...
Naravno od ovog novog Dylana. Daleko od toga da sam Dampyrom odusevljen,ali sam Dylanom vec dugo razocaran. Sto se tice MV koliko brojeva si procitao? Jesi li citao knjige 9-12? A kazu da idu jos bolje epizode. MV ide uzlaznom putanjom,bar ono sto citam u LB izdanju,dok vecina Bonellijevih junaka ide silaznom ili se cak i gasi zbog nedostatka ideja(Mr No). Ali opet sve je to subjektivno. Kako ide prodaja Marka,Bleka Vredi li to? Meni ne,ali mnogima vise od Texa,MM,Mr Noa...
Verovao ili ne, ali MV sam citao baš nekih desetak epizoda, i nije mi bio preterano interesantan (citaj: kupovao bih ga samo ako sam u prilici, kao što kupujem Dampira). Mark i Blek se, po mom subjektivnom mišljenju kupuju iz ciste nostalgije, ni zbog cega drugog i, povremeno ne racunajuci crtež, vrede vrlo malo, u zavisnosti šta ocekuješ od njih. A Teks, uz Parkera omiljeni mi Bonelijev junak, oduvek je bio enigma. Zašto se njegov "pelcer" nikada nije u potpunosti primio na naše podrucje ostace mi vecita misterija. Nadam se samo da ce mu VC pružiti novu priliku... |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts
Posted - 16/05/2008 : 03:30:32
|
Recimo, novi, Zagor specijalci i slicna izdanja za širu masu, redovni Teks i ekstra Dilan od prvog broja po meni bi bili dobitna kombinacija... |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 16/05/2008 : 09:08:04
|
Recimo, novi, Zagor specijalci i slicna izdanja za širu masu, redovni Teks i ekstra Dilan od prvog broja po meni bi bili dobitna kombinacija...
Dilan Dog extra od prvog broja, bi bio cist promasaj. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 16/05/2008 : 09:18:20
|
Verovao ili ne, ali MV sam citao baš nekih desetak epizoda, i nije mi bio preterano interesantan (citaj: kupovao bih ga samo ako sam u prilici, kao što kupujem Dampira). Mark i Blek se, po mom subjektivnom mišljenju kupuju iz ciste nostalgije, ni zbog cega drugog i, povremeno ne racunajuci crtež, vrede vrlo malo, u zavisnosti šta ocekuješ od njih. A Teks, uz Parkera omiljeni mi Bonelijev junak, oduvek je bio enigma. Zašto se njegov "pelcer" nikada nije u potpunosti primio na naše podrucje ostace mi vecita misterija. Nadam se samo da ce mu VC pružiti novu priliku...
U prvih 10 epizoda mi je samo ona dvodelna prica ostala u secanju - Sin zmije - posle idu dosta bolje price. Teksa evo sakupljam sad u LMS i ZS stare brojeve i nadam se da krene VC,jer imamo identicno razmisljanje,ali bukvalno identicno Ken mi je najbolji od Bonelijevaca a Teks najdrazi. Svestan sam da od Teksa ima dosta boljih stripova(i van Bonelija)ali mi je ipak najdrazi. Marka i Bleka sam kupio prvih 10 brojeva i ostavio u orman gde su stajali par godina. Onda sam uzeo da ih procitam. Naterao sam se da procitam sve brojeve i posle toga reko sebi - pa dal' sam tolka budala da i ovo treba da mi zauzima mesto u ormanu i prodao ih. I jako mi je drago sto sam konacno preseko s takvim stripovima kao sto su Mark,Blek,Kit... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 16/05/2008 : 09:20:44
|
Recimo, novi, Zagor specijalci i slicna izdanja za širu masu, redovni Teks i ekstra Dilan od prvog broja po meni bi bili dobitna kombinacija...
Ali Dylan bez preskakanja,recimo u varijanti kao Superbook u Italiji. Za Teksa sam uvek |
 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 16/05/2008 : 09:26:24
|
Na zalost, moram da se pozalim da sam ponovo kupio strip sa stranicama koje se ponavljaju (mislim na Dampira). Kada sam hteo da ga zamenim, i drugi na kiosku je bio isti. Naravno, nije meni tesko da potrazim na drugim mestima, novac mi nije propao, ali je steta sto se ovakve stvari precesto desavaju. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 16/05/2008 : 09:35:32
|
quote: Originally posted by srdjandj
Dilan Dog extra od prvog broja, bi bio cist promasaj.
Mislim da ne bi. Gledaj Zagora,bilo je komentara koj' moj sad idu s ovim,Ludens je na nekoliko broja,kolekcionari to nece da uzimaju... Ocigledno se ne racuna samo na kolekcionare i Zagor ide s vecim tirazem iz broja u broj. Tako bi bilo i s Dylanom. |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 16/05/2008 : 09:37:46
|
To je vec subjektivno,meni je MV tri kopja iznad,ali je i Dampyr sasvim solidan i meni definitivno bolji od Dylana. Ako ti se trojka Dampyra svidjala ocekujem da ce petica i sestica da te oduseve.
MV nije samo tri koplja iznad Dampira nego jedno bar pet-šest. Dampir je strip koji ima jednostavnu i pravolinijsku radnju - jurimo i ubijamo vampire i pomalo tragamo za tajanstvenom prošlošcu, scenario za ovaj strip može pisati i najnemaštovitiji stripadžija. Strip procitate, malo se zabavite i složite u policu na vjecno bdijenje sa malo nade u ponovno citanje. Sa druge strane MV je potpuno drugi univerzum jer se po težini price ova dva stripa NE mogu porediti. MV je strip koji vas ne ostavlja ravnodušnim, i svako novo citanje predstavlja pravo uživanje. Mislim da nije adekvatno ni poredenje sa DD, koji je i pored sve slabijeg rejtinga daleko iznad Dampira koji za sada predstavlja cistu horor-akciju bez ikakve dubine. Najveca vijednost ovog stripa do sada je dobar crtež i manje-više smislena akcija. |
... |
 |
|
Topic  |
|