Author |
Topic  |
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
stripoholicar
Starting Member

Serbia
81 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 29/05/2008 : 16:17:54
|
quote: Originally posted by plavi
Hm, zasto imam utisak da se Sloba svojm recitoscu polako ali sigurno poceo transformisati u Bernarda... 
Ako pali,što ne bi preuzeo Bernijeve izviještaje... Ponekad je dovoljno zovnit na mobilni,dok se na forumu vucu neki nepotrebni postovi tjednima. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 29/05/2008 : 16:24:01
|
quote: Originally posted by Going-Going
Izvolite

Igore, da li mozes da postavis i ostale naslovnice, zamolio sam te to pre nedelju dana kad si postavio Mister Noa. Bilo bi lepo nama kolekcionarima da ih imamo u "pravim" bojama, a bilo bi jos bolje da se bas one salju Markosu za sajt. Na taj nacin ih radi i "Bonelli", ne postavlja skenove ve ono sto je originalna pripremna za stampu (naravno, u manjoj rezoluciji). Uz to, bilo bi dobro da i ubuduce postavljas naslovnice na ovom topicu. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/05/2008 : 16:26:47
|
quote: Originally posted by Sloba
quote: Originally posted by fantom
Koji?
4
Koja ce biti cena i u kojim periodima ce izlaziti specijalci? Neko je rekao dvomesecno, ali da li se to odnosi na svakog junaka posebno ili na sve zajedno? |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 29/05/2008 : 16:46:10
|
[/quote] Ako pali,što ne bi preuzeo Bernijeve izviještaje... Ponekad je dovoljno zovnit na mobilni,dok se na forumu vucu neki nepotrebni postovi tjednima. [/quote]
Kico, majstore |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 29/05/2008 : 16:49:46
|
quote: Originally posted by Sloba Kico, majstore
Pa,al nije tako... I Bernardu i sad tebi je pun kufer neutemeljenog teoretiziranja. Ostavio si broj na forumu,izvolte nazovite ljudi šta vas zanima? Ko se srami mobilnog ima mail,pa kad stigneš... Ostali - kuco ! Pozdrav Slobi i vidimo se brate...
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/05/2008 : 16:52:03
|
quote: Originally posted by plavi
Hm, zasto imam utisak da se Sloba svojm recitoscu polako ali sigurno poceo transformisati u Bernarda... 
Kad je forum u pitanju, on nikad nije ni bio nesto posebno recit. Stavise, moglo bi se reci da je u tom pogledu uznapredovao od pojave "Veselog cetvrtka" |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Posted - 29/05/2008 : 17:08:21
|
[/quote]
Koja ce biti cena i u kojim periodima ce izlaziti specijalci? Neko je rekao dvomesecno, ali da li se to odnosi na svakog junaka posebno ili na sve zajedno? [/quote]
Ti mi stvarno nisi jasan, ajde da zivis u Australiji, pa je skupo pozvati na telefon, ali znas i mobilni i fiksni, a tupis sa pitanjima ovde, zasto ne pozoves ako te nesto zanima.
Trebalo bi da bude, ali ponavljam, trebalo bi, 3 do 4 Zagora, 2 Cika godisnje, mozda se to i promeni na vise, a mozda i na manje u toku godine zavisi od svega i svacega, ali ovako bi trebalo da bude. Dilan bi trebao da ide na svaka dva meseca Super Book, ali ce mozda postojati u njemu neke izmene u odnosu na ITA izdanja, malo verovatno, ali mozda jos po nesto dodamo u tu seriju ako bude zatrebalo. To bas nece obradovati par stotina njih koji prate paralelno scenu u HR i SR, ali ce obradovadi par hiljada njih koji prate ono sto se desava na kioscima i omoguciti im da dobiju sve korz tu ediciju od specijala, almanaha... Nesto slicno ce biti i sa Zagorom, opus najboljih prica, kao i onih koje su preskocene kod nas, ili koje prate Zagorove najcesce neprijatelje. Za sve koji ne vole Zagora jos jedan Zagor, dokle vise, za sve koji ga prate redovno i imaju ga u svim izdanjima...pa sta ce nam to po milioniti put i za ostalih par hiljada, mogucnost da procitaju ono sto se trazi,a oni to nemaju ni u jednom od proslih izdanja, posebno ima na srecu puno novih klinaca koji su se ukljucili u ovo. Ostali junaci sto se tice specijala ili nekih drugih serijala koji ne spadaju u redovne brojeve, idu povremeno, sta tacno i kada, o tome za par meseci. Prikljucice se u neko skorije vreme, od leta, pa do pocetka sledece godine i Marti, Tex, Gea, Dragonero. Molim ne pitajte od kojih brojeva(ok Dragonero je jedna knjiga i to je to) i ne trebaju predlozi odakle da krenemo, to je isto najverovatnije sve vec odluceno, pa cemo javiti na vreme kada sta krece i od kog broja. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 29/05/2008 : 17:16:49
|
samo ti majstore s ekipom nastavi, i ostani cjepdlaka, pa ce neke stvari i ovamo doci na svoje... recimo uvez i prijevod, 2 najvaznije mane ludensove... mogle bi se naglo popraviti ako se vi razmasete... da mi na kiosk dodje VC, LUDENS vise ne bih ni pomirisao... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/05/2008 : 17:19:32
|
@ --dp--
Nemam ih, ovo su sve skenovi mojih primeraka.
Mozda za ovog Zagora i poverujem, ali za onog Mister Noa - tesko. Ili si se igrao bojama u photoshopu? |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/05/2008 : 17:27:39
|
Koja ce biti cena i u kojim periodima ce izlaziti specijalci? Neko je rekao dvomesecno, ali da li se to odnosi na svakog junaka posebno ili na sve zajedno? [/quote]
Ti mi stvarno nisi jasan, ajde da zivis u Australiji, pa je skupo pozvati na telefon, ali znas i mobilni i fiksni, a tupis sa pitanjima ovde, zasto ne pozoves ako te nesto zanima. [/quote]
Pa nije skupo ni pozvati cak iz Australije, svi potrosimo mnogo vise na mobilne, internet i jos stosta od savremenih komunikacionih novotarija. Eto, sad mi je palo na pamet, a nisam pitao samo u svoje ime vec, pretpostavljam, da zanima hiljade onih koji su na forumu. ovako, kad bih nazvao, em bih te mozda probudio, prekinuo u rucku ili necem trecem, em ne bih znao smem li ta saznanja da podelim sa drugima. Ovako je mnogo bolje, ti napises sve ono sto svi treba da znaju i sto nije tajna i svima je dobro.
Ako hoces da ti ja budem portparol, moze, ja cu te zvati redovno i "istrtljacu" na forumu sve sto saznam od tebe    |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
|
vronski
New Member

182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 29/05/2008 : 17:46:00
|
Ovo su super vesti od Slobe po pitanju specijalaca aposebvno to da ce do kraja godine krenuti i Marti, Tex i Gea! Bravo za Slobu i Veseli cetvrtak! I dajte ljudi vec jednom da prestanemo da stalno zapitkujemo kad ce specijalac pa kad ce... Bice ga, pustimo ljude da rade! Pa do pre 4 meseca mislili smo da Bonelija više nikada nece ni biti u Srbiji a sada svakog cetvrtka redovno izlaze a kao što vidimo u planu su i novi likovi! Ja prvi prestajem da bombardujem Slobu sa pitanjima o specijalcu i cekam disciplinovano sledece projekte VC! ;) I da porucim DP da je Sloba stvarno car po pitanju komunikacije sa citaocima, mene je zvao na mobilni svega dan pošto sam mu poslao poruku i iako sam bio tada na poslu razgovarali smo skoro pola sata! Uvek mi odgovori na svaku poruku i pitanje i zaista pokazuje da je veliki profesionalac i da je pojavom Veselog cetvrtka Boneli konacno dobio izdavaca u Srbiji kakvog zaslužuje! |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Posted - 29/05/2008 : 17:54:48
|
quote: Originally posted by Curunir
samo ti majstore s ekipom nastavi, i ostani cjepdlaka, pa ce neke stvari i ovamo doci na svoje... recimo uvez i prijevod, 2 najvaznije mane ludensove... mogle bi se naglo popraviti ako se vi razmasete... da mi na kiosk dodje VC, LUDENS vise ne bih ni pomirisao...
Ziveli prijatelju, a dogodine se neces izvuci za pivo, ima da se zalije do zore  . |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Posted - 29/05/2008 : 17:58:57
|
[/quote]
Pa nije skupo ni pozvati cak iz Australije, svi potrosimo mnogo vise na mobilne, internet i jos stosta od savremenih komunikacionih novotarija. Eto, sad mi je palo na pamet, a nisam pitao samo u svoje ime vec, pretpostavljam, da zanima hiljade onih koji su na forumu. ovako, kad bih nazvao, em bih te mozda probudio, prekinuo u rucku ili necem trecem, em ne bih znao smem li ta saznanja da podelim sa drugima. Ovako je mnogo bolje, ti napises sve ono sto svi treba da znaju i sto nije tajna i svima je dobro.
Ako hoces da ti ja budem portparol, moze, ja cu te zvati redovno i "istrtljacu" na forumu sve sto saznam od tebe    [/quote]
Znao sam da ces tako nesto da kazes . Slazem se, zovi, ne mozes me uznemiriti nikako, jer ja kad god zelim da mi ne smetaju, iskljucim telefon, cim zvoni, znaci sve je OK, istrtljaj slobodno sve sto ti kazem, ali ne izmisljaj 
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17691 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 29/05/2008 : 18:05:40
|
Pitanje za prevodioca Zagora:
Zašto ne piše padežni nastavak u vokativu svugdje gdje potrebno, nego nekad piše, a nekad ne? I zašto ste pisali kod stranih imena koja se završavaju na er (Rihter, Dekster) nastavak E u vokativu umjestu U? Nedavno smo na forumu govorili o tome u vezi sa slicnim primjerom u Libellusovom Teksu gdje piše Vilere umjesto Vileru. Ne postoje striktna normativna pravila kod padežne promjene stranih imena, nego samo obicajna, a obicaj je da je za takva imena u vokativu nastavak U, jer se izbjegava da se samoglasnik E nade u dva uzastopna sloga. Ili je ovdje problem nestrucan lektor? |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17691 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 29/05/2008 : 18:20:24
|
@ --dp--
Nemam ih, ovo su sve skenovi mojih primeraka.
Ali ko onda Markosu šalje skenove za sajt? Dosad je redovno postavljao cetvrkom naslovne ali evo danas još nema. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/05/2008 : 18:23:12
|
Ako hoces da ti ja budem portparol, moze, ja cu te zvati redovno i "istrtljacu" na forumu sve sto saznam od tebe    [/quote]
Znao sam da ces tako nesto da kazes . Slazem se, zovi, ne mozes me uznemiriti nikako, jer ja kad god zelim da mi ne smetaju, iskljucim telefon, cim zvoni, znaci sve je OK, istrtljaj slobodno sve sto ti kazem, ali ne izmisljaj 
[/quote]
Dogovoreno |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 29/05/2008 : 18:26:19
|
u hrvatskome normativu uvijek se preferira E... za srpski ne znam, mozda su malo pod LB utjecajem ... strana imena trebalo bi u vokativu ili uvijek deklinirati ili nikad... u hrv. je tendencija nestanka ovoga padeza (mada jos uvijek stoji) pa se dopusta da se strana imena ostavljaju u nominativu... ali svakako treba biti dosljedan... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/05/2008 : 18:27:34
|
quote: Originally posted by vronski
Ovo su super vesti od Slobe po pitanju specijalaca aposebvno to da ce do kraja godine krenuti i Marti, Tex i Gea! Bravo za Slobu i Veseli cetvrtak! I dajte ljudi vec jednom da prestanemo da stalno zapitkujemo kad ce specijalac pa kad ce... Bice ga, pustimo ljude da rade! Pa do pre 4 meseca mislili smo da Bonelija više nikada nece ni biti u Srbiji a sada svakog cetvrtka redovno izlaze a kao što vidimo u planu su i novi likovi! Ja prvi prestajem da bombardujem Slobu sa pitanjima o specijalcu i cekam disciplinovano sledece projekte VC! ;) I da porucim DP da je Sloba stvarno car po pitanju komunikacije sa citaocima, mene je zvao na mobilni svega dan pošto sam mu poslao poruku i iako sam bio tada na poslu razgovarali smo skoro pola sata! Uvek mi odgovori na svaku poruku i pitanje i zaista pokazuje da je veliki profesionalac i da je pojavom Veselog cetvrtka Boneli konacno dobio izdavaca u Srbiji kakvog zaslužuje!
Ne brini Vronski, znamo se Sloba i ja dovoljno dobro. On je lik koji je zaista sasvim korektan u svakom pogledu... |
 |
|
Topic  |
|