forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli u Srbiji- Veseli cetvrtak!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 104

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/05/2008 : 18:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
nego to je toliko nevrijedno spomena prema LU brljotinama...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 29/05/2008 : 19:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
e ja kupio system comicsov komplet ken i magicni pishe kom[plet broj 2 a unutra magicni broj 4 i ken parker broj 14??/wtf???kad ce da dodje na red drugi broj magicniog ili ce uvek ovako pobrljano???

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 29/05/2008 : 19:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by weljko94

e ja kupio system comicsov komplet ken i magicni pishe kom[plet broj 2 a unutra magicni broj 4 i ken parker broj 14??/wtf???kad ce da dodje na red drugi broj magicniog ili ce uvek ovako pobrljano???

Nece nikad! To oni ubace sta im dune. Budes li kupovao sve imaces sto posto neke epizode 5 puta! Ako ti se svidjaju Ken i Magicni bolje idi i kupi u nekoj knjizari!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/05/2008 : 19:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

X puta je bilo reci o tome. Jel pisalo na omotu "komplet Magicnog Vetra"?? Nije. Eto vidiš...
U komplete idu stripovi koji se nisu prodalii koji trenutno smetaju u skladištu.. Znaci, kupuj komplete i nadaj se da ce jednom doci i na red MV2

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 29/05/2008 : 20:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:

Oba stripa su u foliji tako upakovana da vidis obe naslovnice,i MV i KP,pa nije tesko videti koji su brojevi u pitanju.Pogledas,i ako to vec imas ne kupis,easy...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/05/2008 : 20:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Sloba

Znao sam da ces tako nesto da kazes . Slazem se, zovi, ne mozes me uznemiriti nikako, jer ja kad god zelim da mi ne smetaju, iskljucim telefon, cim zvoni, znaci sve je OK, istrtljaj slobodno sve sto ti kazem, ali ne izmisljaj

Dogovoreno

dp pozovi Slobu i pitaj ga da l' ce u Superbook da idu i one epizode koje je Ludens preskocio i hoce li unutra dodati i originalne naslovne
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2008 : 21:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Gli occhi e il buio je puno bolji od Dragonera, mada ni on nije neko remek djelo, ali za Bonelli standarde je odlican.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/05/2008 : 22:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Sloba

Trebalo bi da bude, ali ponavljam, trebalo bi, 3 do 4 Zagora, 2 Cika godisnje, mozda se to i promeni na vise, a mozda i na manje u toku godine zavisi od svega i svacega, ali ovako bi trebalo da bude. Dilan bi trebao da ide na svaka dva meseca Super Book, ali ce mozda postojati u njemu neke izmene u odnosu na ITA izdanja, malo verovatno, ali mozda jos po nesto dodamo u tu seriju ako bude zatrebalo. To bas nece obradovati par stotina njih koji prate paralelno scenu u HR i SR, ali ce obradovadi par hiljada njih koji prate ono sto se desava na kioscima i omoguciti im da dobiju sve korz tu ediciju od specijala, almanaha... Nesto slicno ce biti i sa Zagorom, opus najboljih prica, kao i onih koje su preskocene kod nas, ili koje prate Zagorove najcesce neprijatelje. Za sve koji ne vole Zagora jos jedan Zagor, dokle vise, za sve koji ga prate redovno i imaju ga u svim izdanjima...pa sta ce nam to po milioniti put i za ostalih par hiljada, mogucnost da procitaju ono sto se trazi,a oni to nemaju ni u jednom od proslih izdanja, posebno ima na srecu puno novih klinaca koji su se ukljucili u ovo. Ostali junaci sto se tice specijala ili nekih drugih serijala koji ne spadaju u redovne brojeve, idu povremeno, sta tacno i kada, o tome za par meseci.
Prikljucice se u neko skorije vreme, od leta, pa do pocetka sledece godine i Marti, Tex, Gea, Dragonero. Molim ne pitajte od kojih brojeva(ok Dragonero je jedna knjiga i to je to) i ne trebaju predlozi odakle da krenemo, to je isto najverovatnije sve vec odluceno, pa cemo javiti na vreme kada sta krece i od kog broja.

Nemam reci da izrazim odusevljenje najavljenim,a posebno Teksom.
Samo da ne bude petljanja kao kod Ludensa(cas ima neesto u HC,cas nema;Marti ide broj po broj,pa onda krene po cela prica i ode naslovna; cas ima,cas nema lepka za stripove i slicne brljotine;o prevodu je govorio Curunir a ja kao juznjak mislim da nisam podoban za takve komentare ni sto se tice naseg jezika,zato govore drugi).
Puno ocekujem od VC,i ne samo ja vec svi stripofili koje znam.
Samo napred

Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 29/05/2008 : 22:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Napred VC sve oci su uprte u vas!!!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/05/2008 : 22:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
slobo,oce bit kapetana mikija

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/05/2008 : 22:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

Krece zajedno s Nik Rajderom i Julijom
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/05/2008 : 23:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

Hoce ako napisemo peticiju
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 30/05/2008 : 05:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Bilo bi dobro kada bi VC kod MM nastavio tamo gdje je Vanini stao.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/05/2008 : 09:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

dp pozovi Slobu i pitaj ga da l' ce u Superbook da idu i one epizode koje je Ludens preskocio i hoce li unutra dodati i originalne naslovne

Superbook ne pokriva regularnu seriju, nego specijalce, gigante, almanahe i kratke price koje su objavljivane po raznim serijama - a nove naslovnice za svaki broj je radio Villa. Dakle, tu Ludens ništa nije preskakao jer taj serijal nije ni objavljivao...

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17688 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 30/05/2008 : 09:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

u hrvatskome normativu uvijek se preferira E... za srpski ne znam, mozda su malo pod LB utjecajem...
strana imena trebalo bi u vokativu ili uvijek deklinirati ili nikad... u hrv. je tendencija nestanka ovoga padeza (mada jos uvijek stoji) pa se dopusta da se strana imena ostavljaju u nominativu... ali svakako treba biti dosljedan...

Pa u srpskom se preferira U iz razloga koje sam naveo. Ovo je prvi put da sam vidio da se koristi nastavak E. Ali sinoc sam uzeo da citam Džona Ronera u Politikinom Zabavniku i vidim isto kao i veselom Cetvrtku. I kod njih piše Ronere i sl. Poslao sam im jedan mail sa kritikom.

Kod stranih imena nije uobicajeno da se piše nastavak u vokativu ako se završavaju na k, g, h da se ne bi vršila palatalizacija jer bi dobili malo nezgrapne oblike, onda ako se završava na grupu sugalsnika od kojih je obicno zadnji L ili R (npr. Bejbl, Štrancl) i kod imena iz nekih jezika gdje bi to zvucalo neobicno (npr. finskih Kovalainen, Raikonen). Znaci iz stilskih razloga je nekad bolje ostaviti oblik jednak nominativu, to su neka uobicajena pravila.

Ali u starijim tekstovima (i stripovima) uvijek je pisalo nrp. Gospodine Vileru, Gospodine Karsone itd, a sad ovdje Gospodine Rihter, porucinice Sanders. Pa zašto i ime ne ide u vokativu?

Princip u srpskom jeziku u vezi s ovim je da se drži obicajnih pravila. Ja sam malo u dilemi kad treba pisati Džejms, jer ranije je bilo Džems, ali sad teško mogu zamisliti da napišem Lebron Džems. Bio je zanimljiv tekst u novinama kad se od aktivnog igranja opraštao Fernando Jero. Ispostavilo se da je neki novinar na pocetku njegove karijere napisao Jero i ostalo je tako iako bi po pravilima transkripcije trebalo da bude Ijero.

Edited by - delboj on 30/05/2008 13:04:33
Go to Top of Page

Vili Garvin
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 14/07/2004

Posted - 30/05/2008 : 11:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vili Garvin a Private Message
A ja se taman ponadao da ce pored Teksa,Martija,Gee biti mesta i za Natana Nevera,ali sta ces,ocigledno ne moze sve.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/05/2008 : 11:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Na stranu što broj jedan ne može da se objavi zbog spora Bonellija i Castellinija, na stranu što bi prvih 60 brojeva trebalo gurati one ocajne zaenske naslovnice, Nathana treba izdavati celog (specijalci, giganti, agenzia alfa, etc), ili ne izdavati uopšte. Nema teoretske šanse da bi sve to moglo da prode na kioscima.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Vili Garvin
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 14/07/2004

Posted - 30/05/2008 : 11:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Vili Garvin a Private Message
Znas kako kazu "nada umire poslednja".Doduse nije mi palo na pamet da ni prvi broj ne moze da se objavi,mislio sam da je spor samo oko naslovnih strana.Ali dobro,sta je tu je.Vazno je da ima stripova.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/05/2008 : 11:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Spor se odnosi na sve što je Castellini radio za Bonellija (osim ako nije u pitanju neka sitnica na koju su u svadi zaboravili, kao što je unutrašnja najavna strana). Otud ne idu ni Castellinijevi Dylani kod Ludensa.

Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 30/05/2008 : 13:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
Bravo SLOBO CARE!!!!!
e sad posto svi gnjave kad ce specijalac ja cu da gnjavim kad ce specijalac br 2 od Zagora i koji ce biti :):)
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17688 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 30/05/2008 : 13:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

Dilan bi trebao da ide na svaka dva meseca Super Book, ali ce mozda postojati u njemu neke izmene u odnosu na ITA izdanja, malo verovatno, ali mozda jos po nesto dodamo u tu seriju ako bude zatrebalo. To bas nece obradovati par stotina njih koji prate paralelno scenu u HR i SR, ali ce obradovadi par hiljada njih koji prate ono sto se desava na kioscima i omoguciti im da dobiju sve korz tu ediciju od specijala, almanaha...

Dobro kažeš da nas to baš nece obradovati, jer ako krenete od prvog broja onda ce to biti isti specijal koji je nedavno Ludens objavio, a objavio ga je ranije i Dnevnik. Ali dobro, šta je tu je, kako si i sam rekao ima nas tek par stotina.

quote:

Nesto slicno ce biti i sa Zagorom, opus najboljih prica, kao i onih koje su preskocene kod nas, ili koje prate Zagorove najcesce neprijatelje. Za sve koji ne vole Zagora jos jedan Zagor, dokle vise, za sve koji ga prate redovno i imaju ga u svim izdanjima...pa sta ce nam to po milioniti put i za ostalih par hiljada, mogucnost da procitaju ono sto se trazi,a oni to nemaju ni u jednom od proslih izdanja, posebno ima na srecu puno novih klinaca koji su se ukljucili u ovo.

Ali na koje se preskocene epizode Zagora misli? Je li na ove stare koje su objavljene u Ludensovoj extra seriji ili na ove novije? Od preskocenih je Ludensu ostala samo ova epizoda sa povratkom Bena Stivensa. Bilo kako bilo, najvažnije je da su se pojavili novi mladi citaoci, jer bez njih nema uspjeha.

quote:

Ostali junaci sto se tice specijala ili nekih drugih serijala koji ne spadaju u redovne brojeve, idu povremeno, sta tacno i kada, o tome za par meseci.

Pa što se tice Mister Noa tu i nema nešto posebno zanimljivo osim nekoliko specijala (lijepo bi bilo da prvi bude 6. Mracna dama) i maxija 2 ako cete to objaviti.

quote:

Prikljucice se u neko skorije vreme, od leta, pa do pocetka sledece godine i Marti, Tex, Gea, Dragonero. Molim ne pitajte od kojih brojeva(ok Dragonero je jedna knjiga i to je to) i ne trebaju predlozi odakle da krenemo, to je isto najverovatnije sve vec odluceno, pa cemo javiti na vreme kada sta krece i od kog broja.

Bitno je da ide Marti, a nadam se da ce u vašem izdanju biti i prikladnih propratnih tekstova, jer kad ste mogli da dodate tekstove u Zagoru onda ovdje to ne smije da izostane. Nadam se da ce u dogledno vrijeme ici i specijali, prije svega nekoliko posljednih objavljenih u Italiji.

Edited by - delboj on 30/05/2008 13:33:09
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 30/05/2008 : 14:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
kad vec govorimo o tim vokativima i padežima stranih imena, moram i ja reci da mi to užasno smeta kada je pogrešno.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3494 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 30/05/2008 : 14:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Kod nas je dozvoljeno i na -u i na -e u slucaju koji je naveo delboj, tako da nema potrebe za diskusijom!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 30/05/2008 : 15:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by Tex Willer

Superbook ne pokriva regularnu seriju, nego specijalce, gigante, almanahe i kratke price koje su objavljivane po raznim serijama - a nove naslovnice za svaki broj je radio Villa. Dakle, tu Ludens ništa nije preskakao jer taj serijal nije ni objavljivao...

Zajeb,mislio sam valjda na Grande Ristampa(ako se opet nisam zajeb'o)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/05/2008 : 16:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ili na obican DD collezione book koji reprintuje regularnu seriju u (sirotinjskom) HCu? ;)

Go to Top of Page
Page: of 104 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.46 seconds. Snitz Forums 2000