forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli u Srbiji- Veseli cetvrtak!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 104

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 03/07/2008 : 01:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
o konacno ste se setili da uvedete maloreda posle 96 strana a od toga 99 spama konacno je nekome doslo iz dupeta u glavu

Bijo sam danas do Darkwooda i extra sam se proveo jes da nisam kupio bog zna sta al aj bar sam i ja dosao do svog primerka dilana ranije jednom i meni to da se desi.
Na moje odusevljenje u poznao sam neke ljude kojima sam odusevljen koji su imali strpljenaj da mi odgovore na sva moja pitanja a bilo ih je mnogo
e sad sto se tice dilana 6 u uvodnom kaisu na 2 strani pise da ga crta PICCATTO A NA 5 DA GA CRTA RUJU KO GOD DA JE TREBA DA MU SE ZABRANI DA CRTA STRIPOVE
UBEDLJIVO NAJGORI CRTEZ DO SADA KOJI SAM VIDEO NARAVNO DILANA
OBRATITE PAZNJU NA 65 STRANU NA KOJOJ JE KAO DILAN DOBUO BATINA IAKO SU GA MALO SUTIRALI U STOMAK A FACA MU NEIZGLEDA NINASTA STA GOD NAM JE CRTAC POKUSAO DA DOCARA SA TIM CRTEZOM ZAJEBAO SE GADNO ONO JE STRASNO.
VOLEO BIH DA VI TO PROKOMENTARISETE CIM PROCITATE NOVOG DILANA MENI JE PRICA SOLIDNA A CRTEZ MAJKO MOJA ALSU BILI NADUVANI I PIJANI.

E SAD JEDNO PITANJE
KAD CE MARTIJEVI MAXIJI 2 I 3 OD LUDENSA PLANIRA LI SE TO ZNA LI IKO ISTA
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 03/07/2008 : 01:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:
Originally posted by Ser_Gile

U kom je fazinu strip Gea i Dragonero (za ovoga nism ni uspeo da nadjem nist na Bonelijom sajtu)?

evo pa vidi http://www.zagor.it/romanzo/indexrom.html kad udjes idi na ARRETRATI sdesne strane pa pogledaj konkretnije.

Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 03/07/2008 : 04:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm

o konacno ste se setili da uvedete maloreda posle 96 strana a od toga 99 spama konacno je nekome doslo iz dupeta u glavu

Bijo sam danas do Darkwooda i extra sam se proveo jes da nisam kupio bog zna sta al aj bar sam i ja dosao do svog primerka dilana ranije jednom i meni to da se desi.
Na moje odusevljenje u poznao sam neke ljude kojima sam odusevljen koji su imali strpljenaj da mi odgovore na sva moja pitanja a bilo ih je mnogo
e sad sto se tice dilana 6 u uvodnom kaisu na 2 strani pise da ga crta PICCATTO A NA 5 DA GA CRTA RUJU KO GOD DA JE TREBA DA MU SE ZABRANI DA CRTA STRIPOVE
UBEDLJIVO NAJGORI CRTEZ DO SADA KOJI SAM VIDEO NARAVNO DILANA
OBRATITE PAZNJU NA 65 STRANU NA KOJOJ JE KAO DILAN DOBUO BATINA IAKO SU GA MALO SUTIRALI U STOMAK A FACA MU NEIZGLEDA NINASTA STA GOD NAM JE CRTAC POKUSAO DA DOCARA SA TIM CRTEZOM ZAJEBAO SE GADNO ONO JE STRASNO.
VOLEO BIH DA VI TO PROKOMENTARISETE CIM PROCITATE NOVOG DILANA MENI JE PRICA SOLIDNA A CRTEZ MAJKO MOJA ALSU BILI NADUVANI I PIJANI.

E SAD JEDNO PITANJE
KAD CE MARTIJEVI MAXIJI 2 I 3 OD LUDENSA PLANIRA LI SE TO ZNA LI IKO ISTA

To mora da je Luigi Piccatto sa svojim novim stilom koji mu omogucava da naškraba jednu tablu za 5 minuta. A Ruju je scenarista.

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded

Edited by - GeneziS on 03/07/2008 04:14:43
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/07/2008 : 09:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

U kom je fazinu strip Gea

Gea je mladahna tinejdžerka koja u neimenovanoj metropoli lovi monstrume iz drugih dimenzija, ukratko receno. Malo duže - Gea prati razvojni put istoimene junakinje, mladahne 14-godišnje anarho-rokerke kojoj je eto zapalo u dužnost da lovi cudovišta; serijal posvecuje veliku pažnju mitologiji, uglavnom kvazi-biblijskoj, što ce se dopasti ljubiteljima Marti Misterije, ima odlicne likove i odnose medu njima, a to ukljucuje i monstrume - što ce se dopasti ljubiteljima Dylan Doga, i u velikoj meri je metafora za ljudsko društvo i za probleme globalizacije - što ce se dopasti onima koji i ne vole Bonellija. A to je samo pocetak, pre nego što se prica zahukta i krene ka apokalipticnom i ni najmanje ocekivanom finalu...

Plus, ceo serijal je delo samo jednog autora, Luce Enocha, koji je napisao i nacrtao svih 18 epizoda, što je jedinstveno u Bonelliju.

Vec pet godina pricam da je Gea nešto najbolje što je Bonelli izdao u ovoj deceniji - i uskoro ce svi imati priliku da provere da li se slažu sa mnom.

Dakle, mladahna anarho-rokerka; monstrumi; humor; mitologija; ideologija; sve to zacinjeno pop-rok kulturom, kako muzickom, tako i grafickom.

Ne propustite!

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

mikoza
New Member

107 Posts

Member since 05/01/2007

Posted - 03/07/2008 : 10:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mikoza a Private Message
NE PROPUSTAMO NI ZA ZIVU GLAVU !!!
To isto i ja govorim vec 6 meseci (od kada je krenuo VC)...Jedva cekam ! Samo se nadam da ce prevod biti kvalitetan, s'obzirom da svaka epizoda ima 130-132 strane, pa da slucajno nesto ne zbrzaju...a sto je brzo, to je i...Uostalom nisu bez razloga u Italiji epizode isle na svakih 5-6 meseci. Sto se tice Luce Enoch-a, licno mislim da je fantastican autor...njegov stil mi izgleda kao neka mesavina Bourgeona sa malim primesama mange (opet samo moje licno misljenje). Za Dragonera ne znam, ali posto je i tu Luca umesao svoje magicne prste, trebalo bi da je i to vrhunska stvar...Dolaze bolja vremena za nas-stripokusce na ovim prostorima. Definitivno!

Edited by - mikoza on 03/07/2008 10:09:30
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/07/2008 : 10:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ja cu raditi adaptaciju prevoda, i vala cu dati sve od sebe da on bude kvalitetan...

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

mikoza
New Member

107 Posts

Member since 05/01/2007

Posted - 03/07/2008 : 10:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mikoza a Private Message
TRI PUTA URA ZA VECITOG APSOLVENTA !!!
Bravo Djole! Samo polako i koncentrisano...
Go to Top of Page

mikoza
New Member

107 Posts

Member since 05/01/2007

Posted - 03/07/2008 : 10:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mikoza a Private Message
Evo i malog preview-a Dragonera...
http://www.ubcfumetti.com/preview/?13175&gallery=on
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 03/07/2008 : 10:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Izvolite:

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 03/07/2008 : 10:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
S obzirom da ne citam ovaj topic jer je otisao u kurac, moze mali sumarum:
- dva su izdavaca?
- prvi je VC i izdaje ona 4 junaka i jos...
- drugi izdaje Venta i jos...

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/07/2008 : 10:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Za drugog izdavaca, Sferu, baciti pogled ovde:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=29723

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 03/07/2008 : 10:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Valja šta ovaj Dylan Dog? Jel ga netko citao?

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 03/07/2008 : 10:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Sfera dakle izdaje Venta, J.Steela, G.Huntera, Ledda i Linka, a VC ZAgor, MrNo, Dylan, Dampyr i uskoro Geu?

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/07/2008 : 11:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Mislim da se za Ledda i Linka više spekuliše nego što se zna zasigurno.

Go to Top of Page

lustforleica
Starting Member

63 Posts

Member since 02/07/2008

Posted - 03/07/2008 : 11:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lustforleica a Private Message
quote:

quote:

U kom je fazinu strip Gea

Gea je mladahna tinejdžerka koja u neimenovanoj metropoli lovi monstrume iz drugih dimenzija, ukratko receno. Malo duže - Gea prati razvojni put istoimene junakinje, mladahne 14-godišnje anarho-rokerke kojoj je eto zapalo u dužnost da lovi cudovišta; serijal posvecuje veliku pažnju mitologiji, uglavnom kvazi-biblijskoj, što ce se dopasti ljubiteljima Marti Misterije, ima odlicne likove i odnose medu njima, a to ukljucuje i monstrume - što ce se dopasti ljubiteljima Dylan Doga, i u velikoj meri je metafora za ljudsko društvo i za probleme globalizacije - što ce se dopasti onima koji i ne vole Bonellija. A to je samo pocetak, pre nego što se prica zahukta i krene ka apokalipticnom i ni najmanje ocekivanom finalu...

Plus, ceo serijal je delo samo jednog autora, Luce Enocha, koji je napisao i nacrtao svih 18 epizoda, što je jedinstveno u Bonelliju.

Vec pet godina pricam da je Gea nešto najbolje što je Bonelli izdao u ovoj deceniji - i uskoro ce svi imati priliku da provere da li se slažu sa mnom.

Dakle, mladahna anarho-rokerka; monstrumi; humor; mitologija; ideologija; sve to zacinjeno pop-rok kulturom, kako muzickom, tako i grafickom.

Ne propustite!

Zvuchi kao Strange Girl od Rika Rimendera (koji mi se svideo).
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 03/07/2008 : 11:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
ja sam procitao dilana prica je solidna cak i dobra a crtez je ocajan
u svakom slucaju jos jedan zanimljiv dilan
sto se tice novih junaka u izdanju VC nemojte samo loziti masu recite im kako jeste
ZA MARTIJA I TEXA SU TRAZENA PRAVA ZA IZDAVANJE A KAD CE DOBIJU NEZNA SE SVE ZAVISI OD OVIH SERONJA IZ BONELIJA A ZA SVE OSTALO MOZEMO SAMO DA SPEKULIEMO
POSLE 15 GODINA DOBILI SMO OZBILJNOG IZDAVACA U SRBIJI I SVE OBECAVA DA CE ICI NA BOLJE
AL TEK JE 6 MESECI IZLAZENJA A MI VI TRAZITE JOS 100 JUNAKA DA SE IZDA
BUDITE ZADOVOLJNI SA OVIM STO IMAMO I STO CE IZLAZITI NAREDNE 2,5 GODINE REDOVNO A STA KRENE NOVO BICE CISTA PREMIJA
TAKO DA ZA SADA UZIVAJMO U OVOME STO IMAMO I NE LUPETAJTE GLUPOSTI
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 03/07/2008 : 11:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by lustforleica

Zvuchi kao Strange Girl od Rika Rimendera (koji mi se svideo).

U mlada devojka/demoni delu - mada je to donekle i siže Buffy, kao i nekih drugih stripova.

Ali razlika nije u sižeu, vec, naravno, u izvedbi.

Uostalom, Bože zdravlje, videcete vec ove godine.

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1949 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/07/2008 : 12:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Odlicne naslovnice se prave. Ne svida mi se samo taj okvir oko naziva stripa ali dobro.
Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 03/07/2008 : 12:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
Ovaj Dragonero mi lichi na ovaj Warcraft + Lord of the Rings hibrida...videcemo...samo da pricha ne bude plitka...

Ej lutko šeceru,ja sam ptica nebeska,i kao takav umrjecu!
Go to Top of Page

lustforleica
Starting Member

63 Posts

Member since 02/07/2008

Posted - 03/07/2008 : 14:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lustforleica a Private Message
quote:

[quote]Ali razlika nije u sižeu, vec, naravno, u izvedbi.

Apsolutno. Samo mi je delovalo slichno po sinopsisu. :)

Mada, objektivno, shta god da izadje ja cu da kupim. :D
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 03/07/2008 : 15:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:
Originally posted by alen

quote:

Sfera dakle izdaje Venta, J.Steela, G.Huntera, Ledda i Linka, a VC ZAgor, MrNo, Dylan, Dampyr i uskoro Geu?

... i uskoro texa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/07/2008 : 15:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Da li bi bilo isuviše naivno da od nadležnih dobijemo neke brojke? Neko prolazno vreme što se tice prodaje??

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 03/07/2008 : 16:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Ferri

quote:
Originally posted by alen

quote:

... i uskoro texa

otkud sad sfera da izdaje teksa? zar nije receno da VC krece s izdavanjem teksa i martija?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 03/07/2008 : 16:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
VC izdaje Teksa od broja 400 a Sfera od broja 1. Nakon dvanaest brojeva dolazi do rotacije, pa VC izdaje 13-24 a Sfera 412-423, zatim VC 424-435 a Sfera 25-36 itd...
Go to Top of Page

Aftermath
Junior Member

Croatia
420 Posts

Member since 30/06/2006

Posted - 03/07/2008 : 16:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Aftermath a Private Message
jel se zna kolika ce biti naklada tih Texova?
Go to Top of Page
Page: of 104 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000