Author |
Topic |
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 05/02/2008 : 13:29:47
|
Evo ih opet. Ujedinjeni u gledanju s visoka na Bonellija. Gledanje s podcjenjivanjem na izdavacke kuce koji nam daju ono što mi želimo. Ito gdje da se hvale,na stranicama sajta gdje su "stranice prvenstveno posvecene junacima Bonelli kuce"... Postoji li razlika izmedu Velikog Strip Kriticara i malog sakupljaca stripova? Postoji. Prvi su zavidni. Ovi drugi su sretniji. Barem su se nacitali....onog što vole.
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 05/02/2008 : 14:05:26
|
Sorry,vope,al ucinilo mi se da si nešto zamumljao... Ja se ne bojim napisati što mislim. Zabole mene za Velike Strip Kriticare! Da su barem procitali Bonellija onoliko koliko ja njihovih samouvjerenih kritika.
|
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 05/02/2008 : 14:22:10
|
kico, ljubim te u oko, ne.u celo ipak ti si moj idol haha |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 05/02/2008 : 14:29:36
|
Toooooo, Kico! Tako se govori.
Ja cijenim sve stripove, ali ne dirajte mi Bonellija!
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
fred perry
Average Member
526 Posts
Member since 19/01/2008 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 05/02/2008 : 18:47:22
|
Ne bih ovdje imao bas muda stat u obranu jurice, al covik je napisa par odlicnih stvari, npr. uberite ovu recenicu, ovo je i mene uvijek prcilo u dinju, dakle citiram:
Festivali nas ponekad podsjete da tako nešto postoji, ali da je to zabava za cetrdesetogodišnjake koji nisu prerasli literaturu iz tinejdžerskih dana, dok poneka izložba domacih klasika (poput nedavne izložbe Andrije Maurovica u Klovicevim dvorima) predstavlja crtace stripova kao naivce izvlaceci pojedine sekvence i kadrove iz dužih narativnih djela. Tako lišeni svog konteksta, crteži koji su majstorski pripovijedali slijedom crteža popracenih tekstom, cesto djeluju banalno stilizirani i nelogicno kadrirani.
ovo boldano mi se posebno svidja.
S juricom se ne bih slozio u jednom (zapravo, ne slozio, nego nadodao), nikad stripovi poput Nindje i Entropole nece privuci neku novu (mladju) publiku (nazalost) jer kao sto sam kazes mi stripasi smo prvenstveno vizualni tipovi. Jel to bila uopce bit? Da, ponovo sam procitao, nije to bit, al nema veze, necu brisat sto sam napisao:)
Da nadodam, ima odlican text na qstrip blogu (najdonji dio gornjeg posta), kako je tesko uopce ista radit u hr, sto se tice domaceg stripa.
Oni koji znaju nemaju vrimena, oni koji imaju vrimena ne znaju.
Tako, bez Bonellia, mislim da ni strip publike (u i ovako malom broju) ne bi bilo u hr, na zalost, na srecu, kako kome, jebiga.
|
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 05/02/2008 : 22:19:51
|
Ispada da se stripaši ustvari dijele na dvije jednostavne (i lako uocljive) skupine: prvi su oni koji citaju Zagora (i eventualno još kojeg junaka SBE), dakle malogradanske duše i ostale srodne sorte kojima život prolazi izmedu svakodnevnog popodnevno-vecernjeg piva ispred obližnjeg kvartovskog marketa i godišnjeg/polugodišnjeg okupljanja sa slicnima likovima, prilikom kojega se uz masne cevape s kajmakom i puno zasoljene kapule utapaju u lipidno-etanolskim iluzijama/sjecanjima o nekim boljim/dalekim (uglavnom prošlim) vremenima, dok su drugi oni genaracijski isprdci u kariranim košuljicama, sa neuglednim zulufima, debelim pepeljarkama, odvezanim pertlama i zelenom balom koja viri iz nosa, koji nikad ne guze ali zato svoje komplekse lijece citajuci samo umjetnicka/prekretnicka/drukcija ostvarenja devete umjetnosti, pa se u litrama lošeg bambusa i daljnim zadajanjem u eskapisticko-egzistencijalisticka izdrkavanja, na kraju i sami vracaju u pakao tog nesretnog 'Bonelli sindroma' o neshvacanju svijeta/svemira/uma/života/društva/prijateljstva/ljubavi/whatever, i uvjeravaju da upravo oni mogu sve promijeniti.
Po svim tim raznoraznim clancima/blogovima, gdje ljudi velikodušno sa drugima dijele svoja mišljenja/zapažanja, nisam naišao na nekoga iz one mitske 'zlatne sredine' (ili ako hocete 'radnicke klase'), što je po meni konkretna indikacija zašto su omiljeni stripovi i prve i druge gore navedene skupine - tudi/strani stripovi. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 06/02/2008 : 00:04:32
|
quote: Originally posted by globinjo
srica pa se nitko ne obazire na ovo...
Misliš ovo što sam ja napisao?
Pošto je to ocito bila zajebancija na temu kako ljudi doživljavaju citatelje stripova, i kako se ovi doživljavaju medusobno. Uostalom, i sam sam tu, i ne bježim nikuda. |
Edited by - flamboyant soul on 06/02/2008 00:14:32 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/02/2008 : 00:35:40
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Ispada da se stripaši ustvari dijele na dvije jednostavne (i lako uocljive) skupine: prvi su oni koji citaju Zagora (i eventualno još kojeg junaka SBE), dakle malogradanske duše i ostale srodne sorte kojima život prolazi izmedu svakodnevnog popodnevno-vecernjeg piva ispred obližnjeg kvartovskog marketa i godišnjeg/polugodišnjeg okupljanja sa slicnima likovima, prilikom kojega se uz masne cevape s kajmakom i puno zasoljene kapule utapaju u lipidno-etanolskim iluzijama/sjecanjima o nekim boljim/dalekim (uglavnom prošlim) vremenima
Citam Zagora,velikogradanska sam dusa,ne pijem pivo niti visim po marketima.Nisam ljubitelj cevapa,od kajmaka mi bude muka,takodje od zasoljene kapule.Ne gledam unazad,sto je bilo,bilo je.Za mene postoji samo buducnost.
Filozofe ,jedinica!Ponavljas razred |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 06/02/2008 : 00:40:50
|
quote: Originally posted by King Warrior Citam Zagora,velikogradanska sam dusa,ne pijem pivo niti visim po marketima.Nisam ljubitelj cevapa,od kajmaka mi bude muka,takodje od zasoljene kapule.Ne gledam unazad,sto je bilo,bilo je.Za mene postoji samo buducnost.
Filozofe ,jedinica!Ponavljas razred
Citam i ja, ali nisi ti razumio šta sam ja htio reci. Nema veze, evo smajlija - , ovdje ako ga ne staviš, odmah ljudi misle da im želiš sve najgore... |
Edited by - flamboyant soul on 06/02/2008 00:41:06 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/02/2008 : 00:50:24
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by King Warrior Citam Zagora,velikogradanska sam dusa,ne pijem pivo niti visim po marketima.Nisam ljubitelj cevapa,od kajmaka mi bude muka,takodje od zasoljene kapule.Ne gledam unazad,sto je bilo,bilo je.Za mene postoji samo buducnost.
Filozofe ,jedinica!Ponavljas razred
Citam i ja, ali nisi ti razumio šta sam ja htio reci. Nema veze, evo smajlija - , ovdje ako ga ne staviš, odmah ljudi misle da im želiš sve najgore...
sreca pa si stavio smiley! Vec poslije sedme rijeci tvoga posta mi se podigao pritisak/tlak
ako nekog inetresuje kako sam sad: "Bolje mi je,smiley me vratio u zivot!Hvala svima koji su mi dali podrsku u ovim teskim sekundama."
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 06/02/2008 : 01:30:11
|
quote: Originally posted by globinjo nisam tvoj post ni vidio
Drugin ricima, Jurica je u pravu... Zagorovci su zasljepljeni Zagorom |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 06/02/2008 : 01:35:22
|
quote: Originally posted by Renky
Drugin ricima, Jurica je u pravu... Zagorovci su zasljepljeni Zagorom
kuco znaš šta meni ide na qurac?kad netko po necemu pljucka što meni valja a uzdiže nešto drugo što je njemu drago,a to je meni možda teško,da ne kažem preteško sranje...ali ja ne komentiram kako to ne valja,iako bih mogao...i najviše volim one koji su inpa mi naturaju na nos stripove koje pas s malom ne bi polizao...ma da je to strip,ma da je to nešto super,ma da je to nešto citljivo... doli francuzi,doli belgijanci,doli svew moguce svjetske škole stripa,živili mi glupani koji citamo bonellija flamboyant soul je sve to prekrasno opisao,svaka cast! |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 06/02/2008 : 01:56:07
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Renky
Drugin ricima, Jurica je u pravu... Zagorovci su zasljepljeni Zagorom
kuco znaš šta meni ide na qurac?kad netko po necemu pljucka što meni valja a uzdiže nešto drugo što je njemu drago,a to je meni možda teško,da ne kažem preteško sranje...ali ja ne komentiram kako to ne valja,iako bih mogao...i najviše volim one koji su inpa mi naturaju na nos stripove koje pas s malom ne bi polizao...ma da je to strip,ma da je to nešto super,ma da je to nešto citljivo... doli francuzi,doli belgijanci,doli svew moguce svjetske škole stripa,živili mi glupani koji citamo bonellija flamboyant soul je sve to prekrasno opisao,svaka cast!
Dobro, pa nije baš tako strašno. Što se mene tice, nemam problema sa tolerancijom razlicitosti. Dapace, uvik kažem da preferiram BD produkciju no kao što ti pronadeš ponešto zgodno u bedeu tako i ja u Bonelliju. Kad bolje promislim... Ken je fantastican, MV je odlican, Tex ima super crtacki stuff, Dylan i Martin probavljivi ( a nekad bili iznadprosjecni ), Nathan je odlican ( usput, jeste li znali da je DreamWorks otkupija prava na ekranizaciju )... no unatoc tome ipak cu rade uzeti neki BD album za procitati. To je jednostavno tako. Ja san odrasta na takvim stripovima a netko na Bonelliju. Sve ima svoje kvalitete i prepucavanje, ciji je veci, obicno nikamo ne vodi. Mislim da je veci problem što se pojam strip na ovom forumu uglavnom poistovjecuje sa Zagorom ( tu i tamo sa još kojim likom ) jer su za Zagora svi culi. Tko god je procita iti jednu epizodu uclani se na forum i odmah otvori 16 topica i 8 pollova u vezi doticnog. Odavno konkretne price o stripovima nije bilo a konstantno spominjanje Zagora pomalo ide na živce pa se jave oponenti i pocne sprdanje koje fanovi ne trpe... i tako u krug. Valjda ce nam jednog dana doci u glavu da i u stripu, kao i u životu opcenito, mora postojati tolerancija. I valjda ce jednog dana oni koji su imali obicaj za nešto, što se njima ne svida, izjaviti da je "obicno smece", malo razmisliti i shvatiti da iza svega toga stoji trud autora... a možda se nekome i svida. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 06/02/2008 : 02:05:04
|
quote: Originally posted by Renky Mislim da je veci problem što se pojam strip na ovom forumu uglavnom poistovjecuje sa Zagorom ( tu i tamo sa još kojim likom ) jer su za Zagora svi culi. Tko god je procita iti jednu epizodu uclani se na forum i odmah otvori 16 topica i 8 pollova u vezi doticnog. Odavno konkretne price o stripovima nije bilo a konstantno spominjanje Zagora pomalo ide na živce pa se jave oponenti i pocne sprdanje koje fanovi ne trpe... i tako u krug.
da,s tim se i ja slažem,ali ja tome nisam kriv i još njih masu jer vole zagora i bonellija,a kad bolje razmislim,da sam ja njihovih godina imao komp i ja bi drka po forumu sa zagorom...da se razumimo,odrasli smo na više manje istim stripovima,pizdunu,nisi još stara kamila ka kit karsoni ja volim masu stvari iz bd... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 06/02/2008 : 02:21:00
|
quote: Originally posted by globinjo da,s tim se i ja slažem,ali ja tome nisam kriv i još njih masu jer vole zagora i bonellija,a kad bolje razmislim,da sam ja njihovih godina imao komp i ja bi drka po forumu sa zagorom...da se razumimo,odrasli smo na više manje istim stripovima,pizdunu,nisi još stara kamila ka kit karsoni ja volim masu stvari iz bd...
Jesmo... odrasli smo na otprilike istim stripovima samo smo se malo razdvojili u jednom trenutku. Prevladalo je ono što nam je u tom trenutku bilo bolje, što ne znaci da je onaj drugi bolje izabra. Pa i napisa san u prethodnom postu da se i tebi svida ponešto iz BD produkcije. Nitko nije savršen Šalim se stara kuko Ah, od Karsona me dile još samo brkovi |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Topic |
|