Author |
Topic  |
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 17/02/2008 : 16:01:00
|
Primjetio sam da više nema toliko razmjenjivanja stripova kao prije,sada se kupuje preko interneta šta ti fali u kolekciji..Za mene je razmjena imala posebnu draž,ne znam zašto.Šta je vama draže?
|
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40891 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/02/2008 : 16:25:14
|
Razmena... To je car... Mi smo pre davali po 10 stripova za jedan.... Pa sam isao po snegu do kolena na drugi kraj sela po jedan strip... To je bio zivot... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 17/02/2008 : 16:48:18
|
Ja ne razmenjujem jer nemam s kim, niko ne cita stripove. Ali pricao mi je cale da se u njegovo vreme to razmenjivalo i pozajmljivalo naopako. Neko kupi strip pa to kruzi kroz celo naselje i tako dalje. Zato mi je ostalo svega dvadesetak stripova od cala! |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40891 Posts
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Posted - 17/02/2008 : 16:55:21
|
quote: Originally posted by sawitch
Javi se ti u suknji da se menjamo...
Ma nemam ti ja stripova za menjanje, kupujem samo ono sto volim i to skupljam, mada u poslednje vreme ne mogu ni to da stignem da kupim! |
 |
|
Vega
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 17/02/2008 : 17:25:11
|
Meni ujak pricao da su igrali nogomet za stripove nekad! Ono svi stavili na hrpicu i pobjednicka ekipa nosi doma! |
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40891 Posts
|
zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
COLUMBO
Senior Member

Croatia
1615 Posts
Member since 21/11/2002 |
Posted - 17/02/2008 : 18:21:35
|
Mi smo igrali i na rulet za stripove. Danas više nema razmjene jer smo vecina u razlicitim gradovima,pa i država.A razmjenu je uvijek bolje obaviti na licu mjesta. |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 17/02/2008 : 18:23:17
|
ma nije pad razmjene uzrokovan padom interesa za strip nego kapitalistickim odnosom prema istima.
on, kaze, nema stripova za razmjenu jer kupuje samo ono sto voli i skuplja! a sto ti mislis da su prije ljudi kupovali ono sto im je bezveze?
prije je vazno bilo CITATI a ne SKUPLJATI stripove. redikulima koji su skupljali stripove i nisu ih nikome posudjivali, mi smo se kao klinci rugali, a ne moram ni napominjati da se uopce nismo s njima htjeli druziti.
zbog takvog odnosa prema stripu on i gubi nove citatelje. prije si mukte dobio hrpu stripova na posudbu, pa si se i mogao navuci na njih. tko ima tisucu kuna viska da kupi hrpicu stripova i vidi hoce li mu se neki od njih svidjeti? |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 17/02/2008 : 18:25:43
|
Razmena... To je car... Mi smo pre davali po 10 stripova za jedan.... Pa sam isao po snegu do kolena na drugi kraj sela po jedan strip... To je bio zivot...
Ahm... A to je bilo kad!? |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40891 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/02/2008 : 18:28:46
|
Pre 15-20 godina...
Sa 7 godina si gazio po planinama i davao 1:10!? Ta bolest lose utice na tebe druze... |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Posted - 17/02/2008 : 18:34:09
|
quote: Originally posted by jurica
ma nije pad razmjene uzrokovan padom interesa za strip nego kapitalistickim odnosom prema istima.
on, kaze, nema stripova za razmjenu jer kupuje samo ono sto voli i skuplja! a sto ti mislis da su prije ljudi kupovali ono sto im je bezveze?
prije je vazno bilo CITATI a ne SKUPLJATI stripove. redikulima koji su skupljali stripove i nisu ih nikome posudjivali, mi smo se kao klinci rugali, a ne moram ni napominjati da se uopce nismo s njima htjeli druziti.
zbog takvog odnosa prema stripu on i gubi nove citatelje. prije si mukte dobio hrpu stripova na posudbu, pa si se i mogao navuci na njih. tko ima tisucu kuna viska da kupi hrpicu stripova i vidi hoce li mu se neki od njih svidjeti?
Shvatam sta hoces da kazes, ali ja nemam nisakim da se menjam za stripove, mislim da sam jedini koji u Loznici(gradu od 25000 stanovnika) jos cita stripove! Stripovi su samo proslost za sadasnje klince i tacka, nema se tu sta komentarisati! A jedno pitanje za tebe. Da li bi ti kupio celu kolekciju Ken Parkera od Libellusa i Fibre pa se isao sa tim menjati? Ej ti stripovi kostaju po 700 dinara ovde, a ja sam samo gimnazijalac, uzimam pare od roditelja kad kod mogu. Moja porodica jos i dobro stoji finansijski a ostali kad im kazem koje pare dam na stripove hoce da se slogiraju! Ja uvek svoje prijatelje nudim stripovima, ali niko od njih nece ni da ih pogleda. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/02/2008 : 18:40:50
|
quote: Originally posted by William_Wallace
zbog takvog odnosa prema stripu on i gubi nove citatelje. prije si mukte dobio hrpu stripova na posudbu, pa si se i mogao navuci na njih. tko ima tisucu kuna viska da kupi hrpicu stripova i vidi hoce li mu se neki od njih svidjeti?
Shvatam sta hoces da kazes, ali ja nemam nisakim da se menjam za stripove, mislim da sam jedini koji u Loznici(gradu od 25000 stanovnika) jos cita stripove! Stripovi su samo proslost za sadasnje klince i tacka, nema se tu sta komentarisati! A jedno pitanje za tebe. Da li bi ti kupio celu kolekciju Ken Parkera od Libellusa i Fibre pa se isao sa tim menjati? Ej ti stripovi kostaju po 700 dinara ovde, a ja sam samo gimnazijalac, uzimam pare od roditelja kad kod mogu. Moja porodica jos i dobro stoji finansijski a ostali kad im kazem koje pare dam na stripove hoce da se slogiraju! Ja uvek svoje prijatelje nudim stripovima, ali niko od njih nece ni da ih pogleda.
Sto se cene tice u potpunosti se slazem... Odvajam od elementarnih stvari nebil li sebi priustio 6-7 izdanja mesecno... A sto se tice obozavaoca stripova, mislim da gresis... Neznam kakvo je stanje u Loznici, ali znam da banja od 9000 stanovnika ima preko 200 obozavaoca stripova, svih uzrasta i oba pola. Mozda ti se cini da si usamljen, ali osvrni se, sigurno ima ljudi koji imaju ista interesovanja kao ti! |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 17/02/2008 : 18:44:14
|
Ja imam nekih 150 stripova za razmjenu i nekih 500-600 koje bih prihvatio u zamjenu (koje tražim). Ipak, do razmjene dolazi vrlo rijetko. Ili ja nemam ništa za onog drugog ili onaj nema ništa za mene ili smo iz razlicitih država (pa se ne isplati zbog poštarine) i tako... Zato stavim stripove na aukcije, "razmjenim" ih za kune pa si onda kupim ono što mi fali.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Posted - 17/02/2008 : 18:46:01
|
Ma siguran sam, nema bre ljudi koji citaju stripove, znam jednog coveka, calovog prijatelja koji ima dosta stripova i pre ih je bas skupljao, ali vise ni on ne kupuje stripove. Sledeci put kad budem zvao u Alan Ford i Darkwood bas cu pitati koliko je ljudi iz Loznice narucilo stripove kod njih! Ja licitiram 0-2 coveka! Loznica ti je bre kulturno mrtav grad, kao i vecina Srbije. Ne citaju se ni knjige a kamoli stripovi. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/02/2008 : 18:46:38
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ja imam nekih 150 stripova za razmjenu i nekih 500-600 koje bih prihvatio u zamjenu (koje tražim). Ipak, do razmjene dolazi vrlo rijetko. Ili ja nemam ništa za onog drugog ili onaj nema ništa za mene ili smo iz razlicitih država (pa se ne isplati zbog poštarine) i tako... Zato stavim stripove na aukcije, "razmjenim" ih za kune pa si onda kupim ono što mi fali. 
Nazalost... Razmena se isplati jedino iz ruke u ruku, kada se dva coveka nadju na istom mestu u isto vreme, sa bas podudarnim stripovima koje su voljni da prime i da daju... Mora se priznati da je to izuzetna retkost... Sve ostalo je krajnje neisplativo...nazalost... |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 17/02/2008 : 18:52:59
|
Moja porodica jos i dobro stoji finansijski a ostali kad im kazem koje pare dam na stripove hoce da se slogiraju! Ja uvek svoje prijatelje nudim stripovima, ali niko od njih nece ni da ih pogleda.
ma ja sam ti u kurcu pa volim napadati ad hominem, aliti na osobnoj razini, a to je jako nepristojno i neodgojeno...
mislim, nisi ti nista kriv. problem je sto se zacarani krug u jednom trenutku slomio. prije su svi bili izlozeni stripovima na svakom cosku. naravno da se onda dio i navukao, pa nije bilo sela od 200 stanovnika u kojem nije bilo barem 20 strip fanatika.
sad je tako kako je. ti si tome sa svojih 16 godina (pogledao sam ti u profil) najmanje kriv. ti si zapravo zrtva. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/02/2008 : 18:57:13
|
Moja porodica jos i dobro stoji finansijski a ostali kad im kazem koje pare dam na stripove hoce da se slogiraju! Ja uvek svoje prijatelje nudim stripovima, ali niko od njih nece ni da ih pogleda.
ma ja sam ti u kurcu pa volim napadati ad hominem, aliti na osobnoj razini, a to je jako nepristojno i neodgojeno...
mislim, nisi ti nista kriv. problem je sto se zacarani krug u jednom trenutku slomio. prije su svi bili izlozeni stripovima na svakom cosku. naravno da se onda dio i navukao, pa nije bilo sela od 200 stanovnika u kojem nije bilo barem 20 strip fanatika.
sad je tako kako je. ti si tome sa svojih 16 godina (pogledao sam ti u profil) najmanje kriv. ti si zapravo zrtva.
Istina... Mi najvise trpimo... A najgore od svega je sto, kada vec ne dobijamo podrsku od okoline, ocekujemo barem blagu nezainteresovanost, a kad ono OSUDA! Pa jesi li ti malouman!? Imas li dve godine!? Pa zar na to da bacas pare!? Imas li pametnija posla!? Jedinu pravu podrsku (sto moralnu sto finansijsku) dobijam od mojih ukucana i to je to... Retko ko razume pravu zaljubljenost u stripove... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40891 Posts
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Posted - 17/02/2008 : 19:57:16
|
Mene ni u kuci bas ne razumeju, mada me brat podrzava iako ne cita stripove! Jedanput kad sam rekao dedi da mi podigne stripove na posti, neki radnik na salteru ga je pitao sta to dize tako tesko i kad je on rekao da su to stripovi za njegovog unuka od 16 godina onaj salterski radnik nije mogao da veruje, verovatno je mislio da smo svi u svi u familiji maloumni!:-)) Inace medju ljudima(i onima koji su nekad citali stripove) vlada misljenje da su stripovi samo za decu, i to do negde maksimalno 14 godina! |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40891 Posts
Posted - 17/02/2008 : 20:13:57
|
Da je deda rekao da ti nosi neki deo za traktor, verovatno bi salterski radnik rekao alal vera... Seljacine... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Posted - 17/02/2008 : 20:20:56
|
Da je deda rekao da ti nosi neki deo za traktor, verovatno bi salterski radnik rekao alal vera... Seljacine...
 |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 17/02/2008 : 20:52:30
|
jurice
minjali smo stripove al ne sve uvik se nešto skupljalo brat i ja - opsesivno AF jedno vrime zagora pa nas bilo prošlo a na kraju - kena poslin njega godinama nisam cita stripove
uglavnom , bar po mome sjecanju ,svatko je imao nekog svog favorita koji nipošto nije išao u mjenjanje
ja s jednim dragim forumašem vršim posudbe al slabo to ide taj tolko ima a ja malo ima i postova puno više od mene |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 17/02/2008 : 21:04:42
|
Kao i kod MOS-a tako je i kod mene... A MOS, ja sam citao od 5-e godine...
Ja ih citam od kada znam za sebe... A prvi strip sam dobio sa samo 9 meseci!!! |
 |
|
Topic  |
|