forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 19/02/2008 : 16:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
Ovih dana prelistavam Zagora u izdanju SD-a od prvog broja (u stvari od broja 31 extra serije) kronoloski i nesto me zanima - da li je neko uradio pregled stvari koje je Dalmacija izbacila u odnosu na orginalne brojeve. Primjetio sam da su striscia price razlicite duzine, a usporedio sam to i s nekim talijanskim tuttoima koje imam (a gdje ima "viska" slika), pa me interesuje koliko je toga i Dalmacija "isjekla" i "cenzurisala"?

I kad ce Bob Morane u integralima?

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/02/2008 : 16:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ništa nije isjekla. Sve je lijepo objavljivano. Samo što su se pojavile "nove" naslovnice koje su krpale price iz tuttoa koje su imale više od 96 stranica. Ja sam provjeravao te stare i sve je ok.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/02/2008 : 16:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
U redovnoj seriji je sjebana epizoda 8
tamo je jedna naslovnica neobjavljena
a strip od 96 stranica objavljen na 130...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/02/2008 : 16:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by kico

To su oni "Opsjednuti",a?.
No trigga-nigga prica o strisciama i tuttu...
Tamo je sve u redu objavljeno, samo što je malo kronologija pomaknuta.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 19/02/2008 : 16:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

Objavio je "HORUS" tu naslovnicu!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/02/2008 : 16:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Objavio je "HORUS" tu naslovnicu!

Istina.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/02/2008 : 16:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Vauuuuuuuuu!!!!! Stvarno?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/02/2008 : 17:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

SUPER ZAGOR :)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/02/2008 : 19:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Neeeee!!!!!!!!! Samo je Majk... super!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/02/2008 : 19:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Neeeee!!!!!!!!! Samo je Majk... super!

I Mark!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/02/2008 : 19:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Istina

Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1583 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 19/02/2008 : 20:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message
Ja bi se zakleo da su izbacene neke pasice iz ponekih brojeva Extra Zagora od 30 broja nadalje, redovnog Zagora "Opsjednuti" i redovnog Texa "Crni tigar" i "Malajska tvrdava" a najsumnjivija mi je epizoda ExZg-a "Ljudi iz mocvare" a u najavama od "Zagorova osveta" i "Okršaj u Toledu" su objavljene neki kadrovi kojih nema u najavljenim stripovima. Moram reci da sam to primjetio dosta davno ali nisam nešto previše razbijao glavu s tim. Bilo bi super ako netko to može usporediti sa talijanskim originalima.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/02/2008 : 00:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
u extra zagoru je svakako doslo do manjka stranica, netko je jednom racunao, oko 30ak stranica sveukupno u tima prvim epizodama...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/02/2008 : 00:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

pa majku mu kako su to uspjeli? docrtali 34????

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/02/2008 : 00:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Vauuuuuuuuu!!!!!!! Stvarno??

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17021 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/02/2008 : 07:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

Izbaceno je 12 stranica, samo je u Horusu 2-3 kompletna.
Go to Top of Page

ChasNick
New Member

Serbia
185 Posts

Member since 10/12/2002

Posted - 20/02/2008 : 09:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ChasNick a Private Message
I u Zagor extra, epizoda koja se u "Dnevnikovom" izdanju zove "Ubica iz mraka" (broj 26 ZS, ne znam napamet koja je to epizoda u SD), izbaceno je nekoliko slika koje je objavio "Dnevnik". Kada Zagor i Ciko odlucuju kojim putem da nastave poteru i kad Ciko predlaze da bacaju novcic, toga nema u SD, bas tu se prelazi u novu svesku i to je izbaceno...

I hate signatures!

Edited by - ChasNick on 20/02/2008 09:47:51
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/02/2008 : 09:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Vorador

Ja bi se zakleo da su izbacene neke pasice iz ponekih brojeva Extra Zagora od 30 broja nadalje, redovnog Zagora "Opsjednuti" i redovnog Texa "Crni tigar" i "Malajska tvrdava" a najsumnjivija mi je epizoda ExZg-a "Ljudi iz mocvare" a u najavama od "Zagorova osveta" i "Okršaj u Toledu" su objavljene neki kadrovi kojih nema u najavljenim stripovima. Moram reci da sam to primjetio dosta davno ali nisam nešto previše razbijao glavu s tim. Bilo bi super ako netko to može usporediti sa talijanskim originalima.

Ljudi iz mocvare tako završava, naprasno, a Okršaj u TOledu i Zagorova osveta nisu rezani, to su cijele epizode. Provjeravao sam vec prije kad sam radio recenzije.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 20/02/2008 : 12:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Koliko se secam slicne rasprave na ovu temu od pre par godina, u svakom broju medju prvih tridesetak brojeva (znaci, od oko broja 31 pa do 50+x? izbacene su po dve stranice (ispravite me ako gresim). Razlog je taj sto su epizode preslagivane, jer je kod "Bonellija" prvih 24 epizode imalo po 130 stranica spram 98 kod SD. Zbog toga su viska te korice, a kod preslagivanja, neminovno je moralo doci do tog izbacivanja stranica.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/02/2008 : 13:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ne kužim, govoriš li o naslovnicama ili o stranicama? Što je izbaceno? Naslovnice su dodavane. Ako su stranice preslagivane, svejedno se prica nastavlja iza broja u broj i ne vidim smisla o izbacivanju stranica. Eventualno bi SD morala dodavati stranice (ako ukljucio naslovnice u ukupan broj stranica), ne oduzimati. ILi?

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/02/2008 : 15:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Cujem da je izašao Zagor klasik br.8 koja je epizoda u pitanju, po mome bi trebalo da je Plava Zvezda???

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/02/2008 : 15:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Cujem da je izašao Zagor klasik br.8 koja je epizoda u pitanju, po mome bi trebalo da je Plava Zvezda???

Da,to je ta...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/02/2008 : 17:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ne kužim, govoriš li o naslovnicama ili o stranicama? Što je izbaceno? Naslovnice su dodavane. Ako su stranice preslagivane, svejedno se prica nastavlja iza broja u broj i ne vidim smisla o izbacivanju stranica. Eventualno bi SD morala dodavati stranice (ako ukljucio naslovnice u ukupan broj stranica), ne oduzimati. ILi?

pa izgleda da dp i ja govorimo kineski. kazemo ti da je vec bilo racuna, i to vrlo tocnog i preciznog, ne znam tko je racunao, ali broj str. u prvih 30 talijana ne odgovara onome kod sd extra. postoji manjak, ne velik ali postoji. nije tako tesko izracunati i zbrojiti sve sd koje odgovaraju prvih 30 izvornih; sd imaju 94 ili 96 (mjesovito) a potonje 128 valjda.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/02/2008 : 17:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by DeeCay

pa izgleda da dp i ja govorimo kineski. kazemo ti da je vec bilo racuna, i to vrlo tocnog i preciznog, ne znam tko je racunao, ali broj str. u prvih 30 talijana ne odgovara onome kod sd extra. postoji manjak, ne velik ali postoji. nije tako tesko izracunati i zbrojiti sve sd koje odgovaraju prvih 30 izvornih; sd imaju 94 ili 96 (mjesovito) a potonje 128 valjda.

Da. Znam. Al ne kužim zašto rezanje tih par stranica po broju.
i numeri da 1 a 23 sono di 128 pagine di fumetti
I numeri da 24 a 50 sono di 96 pagine di fumetti.

Htio bih vidjeti taj topic. Anybody?

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/02/2008 : 18:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
a valjda neka fix ideja da bude toliko i toliko brojeva cipo. ne sjecam se topica, davno to bjese, sorry...

Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
249 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 20/02/2008 : 18:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message
Tacno je da je izbaceno-iseceno nekoliko stranica po stripu u extra seriji od 31-61. Ja sam to proverio uporedjenjem sa starim brojevima LMS. i verujte da jednom nisu bili samo oni ti koji rezu... :)

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.93 seconds. Snitz Forums 2000