Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 21/02/2008 : 00:21:14
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by Lord Vader89 Moram samo da pitam par stvari....
Jel nece taj tiraz biti nesto na kašicicu, pa da se rezervise vec prvi dan, i da ga opet izduvam
Jel nece ta naznaka da je u pitanju drugo izdanje biti velikim slovima ispisana preko naslovnice ( pitam cisto zbog naznake da ce " biti jasno vidljivo da je u pitanju drugo izdanje " )
- Sigurno necemo raditi samo 15 primjeraka.... Uglavnom, vidjet cemo kad to dodje na red sto se konkretno moze uciniti. Eventualno osigurati rezervacije preko svojih prodajnih mjesta, no rano je jos o tome pricati...
- Nece biti velikim slovima preko cijele naslovnice napisano DRUGO IZDANJE...
Ali, nemojte napisati ni REPRINT!!!! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 21/02/2008 : 00:21:44
|
Triba uvažiti moj prijedlog!!!! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 21/02/2008 : 00:30:34
|
Pa po pitanju ispisa naznake "Drugo izdanje". Prije par miseci smo o tome pricali ( što je opet dokaz studioznom pristupu najmanjim sitnicama divljakosa D&D ) i... ništa, tada, nije odluceno. Pa ja zagovaram moj prijedlog koji je najmanje bolan, dapace bezbolan. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 21/02/2008 : 00:51:03
|
Pa dobro.... Kako glasi taj predlog |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 21/02/2008 : 01:16:52
|
Ne... od prvog dana sam rekao da je to sjajna ideja. Sa stripofilskog i ekonomskog gledišta. Nisan ja otkrija toplu vodu, pricalo se o opcijama a izmedu ostalog... Prijedlog je da se na predlistu naznaci da je to "Drugo izdanje". Na taj nacin ne oštecuješ novog kupca jer se njegov primjerak izvana ne razlikuje a onaj tko ima "prvu" turu to zna i ne triba mu natpis metar sa metar. Uvik ce biti onih koji ce smatrati vridnijim prve printove ali ovdje se vodi racuna o "normalnim" kupcima koji žele strip imati. Naravno platit ce nešto višu cijenu a oni koji imaju prve primjerke ce uvik znati šta imaju ( a na eventualnim aukcijama i osjetiti to financijski ). Mislim da je bit u pružanju mogucnosti. Tko bude tija kupiti prvi print uvik ce platiti više i od nešto povecane cijene drugog printa.
No sigurno ce D&D doniti najbolju odluku uzimajuci u obzir sve prijedloge i komentare.
Ova stvar što je Fibra ( Marko ) ucinija sa Kenovima i što sad Libellus najavljuje je sjajna vijest. |
|
|
ismolc34
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17131 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 21/02/2008 : 10:40:11
|
Da li ce naslovnice drugog izdanja biti iste kao i u prvom izdanju? Posto je neko pominjao da bi kao moralo da idu drugacije naslovnice, interesujme je li to tacno ili mogu ponovo da idu iste naslovnice? |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/02/2008 : 11:45:55
|
quote: Originally posted by delboj
Da li ce naslovnice drugog izdanja biti iste kao i u prvom izdanju? Posto je neko pominjao da bi kao moralo da idu drugacije naslovnice, interesujme je li to tacno ili mogu ponovo da idu iste naslovnice?
Ovih 6 izdanja imat ce identicne naslovnice. |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 21/02/2008 : 12:02:35
|
quote: Originally posted by Gaston
Ovih 6 izdanja imat ce identicne naslovnice.
Eto kazne za one koji cekaju reprint. Ja na ovim izdanjima imam 6 razlicite naslovnice |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 21/02/2008 : 12:06:25
|
quote: Originally posted by ismolc34
MMGHH... RGHMM...*
*vidi MM SA 65(zadnja vinjeta)
Pa naravno... i sredeno
|
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
Posted - 21/02/2008 : 12:45:33
|
Neznam zašto neki pate od tog prvog izdanja, npr. zašto bi Libellusov Ken vrijedio više od Fibrinog? I prije Libellusovog je objavljen na ovim prostorima, prvo izdanje je samo ono talijansko. Fibrin reprint bolji od prethodnika, uklonjene su neke greške, skuplji je i rjedi na tržištu (bit ce ih samo 250kom, a ne 500kom), po meni Fibrin Ken ima sigurno višu vrijednost od libellusovog |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 21/02/2008 : 12:51:14
|
Ima logike ali...
I prvi Zagor SD je uraden u manjem tiražu i kvalitetniji je u svakom pogledu ali je opet onaj Dnevnikov skuplji ( upitno je li vridniji )
No i meni je svejedno hocu li u kolekciji imati prvo ili drugo izdanje. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 21/02/2008 : 13:00:10
|
MMGHH... RGHMM...*
A sta ima, posto nisam u prilici da vidim |
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
Posted - 21/02/2008 : 13:00:47
|
Dobro Dnevnikov je duplo stariji, pa je i viša cijena, ali Kenovi su izašli u 3 godine razlike. Takoder mi je svejedno koje je izdanje, jedino ne bih volio da se uništi naslovnica sa natpisiom "ovo je reprint reprinta", to neka pišu unutra |
|
|
Legacy Keeper
New Member
Serbia
177 Posts
Member since 11/04/2007 |
Posted - 21/02/2008 : 13:10:21
|
Je l' ovi reprinti idu okvirno pre pochetka izdavanja redovnog Nick Ridera ili...? :) :)
Shalu na stranu,odlichan potez...Moracju i ja da rezervishem neke brojeve chim se najavi datum... |
-potrebne kolekcije SD i Ludensa www.myspace.com/elldamar |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 21/02/2008 : 13:58:19
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
MMGHH... RGHMM...*
A sta ima, posto nisam u prilici da vidim
Interna korespodencija... nebitno za ovaj topic |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 21/02/2008 : 16:26:18
|
quote: Originally posted by Legacy Keeper
Je l' ovi reprinti idu okvirno pre pochetka izdavanja redovnog Nick Ridera ili...? :) :)
A posle Texa od prvog broja |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/02/2008 : 17:24:55
|
Na nacin samo meni poznat, uspio sam propustiti kupiti " Zarobljenika buducnosti ". Da li možda i to ide u reprint doskora? Ak ne, znate li možda gdje se može još kupiti, osim na aukcijama? ( tipa Slovenija... svojedobno su mi momci u Vašem ducanu rekli da tamo ima, sam ne secam se više gdje.)
Hvala unapred
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
76
Senior Member
Croatia
2631 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 21/02/2008 : 17:28:26
|
quote: Originally posted by Renky
Ne... od prvog dana sam rekao da je to sjajna ideja. Sa stripofilskog i ekonomskog gledišta. Nisan ja otkrija toplu vodu, pricalo se o opcijama a izmedu ostalog... Prijedlog je da se na predlistu naznaci da je to "Drugo izdanje". Na taj nacin ne oštecuješ novog kupca jer se njegov primjerak izvana ne razlikuje a onaj tko ima "prvu" turu to zna i ne triba mu natpis metar sa metar. Uvik ce biti onih koji ce smatrati vridnijim prve printove ali ovdje se vodi racuna o "normalnim" kupcima koji žele strip imati. Naravno platit ce nešto višu cijenu a oni koji imaju prve primjerke ce uvik znati šta imaju ( a na eventualnim aukcijama i osjetiti to financijski ). Mislim da je bit u pružanju mogucnosti. Tko bude tija kupiti prvi print uvik ce platiti više i od nešto povecane cijene drugog printa.
No sigurno ce D&D doniti najbolju odluku uzimajuci u obzir sve prijedloge i komentare.
Ova stvar što je Fibra ( Marko ) ucinija sa Kenovima i što sad Libellus najavljuje je sjajna vijest.
Upravo tako. A ne kao što su radili "Feralovci" sa drugim i trecim izdanjima knjiga iz svoje biblioteke. Primjerice ja drugo izdanje "Bilježnice Robija K." i drugo ili cak trece izdanje "Veloga mista" i "Maloga mista" i sva ta izdanja su usrali tako što su na vrhu naslovnice postavili trokut u kojem piše "drugo dopunjeno izdanje". |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 21/02/2008 : 17:56:36
|
To je potpuno druga prica, drugo izdanje i druga knjiga
Ako je dopunjeno izdanje, a tu se radilo od dodavanju kolumni koje su u meduvremenu objavljene ili iz nekog razloga ranije nisu bile u knjizi, onda je taj natpis i svojevrsna reklama. Sa knjigama mi je nekako lakše. Volim da su "unificirane" ali onda ispada da su kupovane "na metre" a ne zbog citanja... ili je i sa stripovima tako? |
|
|
ismolc34
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
Posted - 21/02/2008 : 18:40:16
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Lord Vader89
MMGHH... RGHMM...*
A sta ima, posto nisam u prilici da vidim
Interna korespodencija... nebitno za ovaj topic
|
...majka kretena je uvijek trudna... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/02/2008 : 19:24:15
|
quote: Originally posted by HC
Neznam zašto neki pate od tog prvog izdanja, npr. zašto bi Libellusov Ken vrijedio više od Fibrinog? I prije Libellusovog je objavljen na ovim prostorima, prvo izdanje je samo ono talijansko. Fibrin reprint bolji od prethodnika, uklonjene su neke greške, skuplji je i rjedi na tržištu (bit ce ih samo 250kom, a ne 500kom), po meni Fibrin Ken ima sigurno višu vrijednost od libellusovog
Ni meni nije jasno. Eto, ja momentalno stavljem svoje "prvo izdanje" na aukcije po ultramasnoj cijeni. Ako netko naleti, poslije si kupim 2 druga izdanja, burek i ostane mi džeparac. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Topic |
|