Author |
Topic  |
Perplitudine
Starting Member
Italy
2 Posts
Member since 22/02/2008 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
|
klonko i ostali
Starting Member
61 Posts
Member since 07/09/2006 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 28/02/2008 : 16:47:33
|
Meni je Gipi genijalan autor, obožavam ga. Jesi li procitala S.? Prekrasan strip. Dupuy&Barberian su mi dobri s Monsieur Jeanom, ovo ostalo mi je tako tako. U biti, onaj journal je isto jako zanimljiv. |
Trouble will find me |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 29/02/2008 : 23:21:27
|
quote: Originally posted by Markos
Meni je Gipi genijalan autor, obožavam ga. Jesi li procitala S.? Prekrasan strip. Dupuy&Barberian su mi dobri s Monsieur Jeanom, ovo ostalo mi je tako tako. U biti, onaj journal je isto jako zanimljiv.
Slazem se za Gipija...s tim u vezi,planiras li nesto da izdas od istog? |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
ninel
Senior Member

Serbia
1591 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 01/03/2008 : 15:02:25
|
quote: Originally posted by ninel
Vauu! Ovaj Gipi je stvarno genijalac. Kako je to dobro nacrtano! Prvi put cujem za ovog autora i stvarno bi bilo super da bi bilo nešto od njega objavljeno kod nas. Jedva cekam Bolonju, da vidimo kako ce se završit pregovori...
U Angoulemeu je 2006.godine dobio nagradu za najbolji album "Notes pour une histoire de guerre "...a dobijao je nagrade i u Lucci i u Napulju... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
klonko i ostali
Starting Member
61 Posts
Member since 07/09/2006 |
Posted - 03/03/2008 : 11:20:37
|
Hm, ne znam baš koliko Gipi ili Thompson spadaju u Undeground strip. Ali zapravo, u koji podforum uopce spadaju? Podforum Stripovi mi se cini preopcenit, što se vidi iz dominantnih topica. Možda neki novi podforum, ili da se Undergound malo redefinira? Na primjer da se zove Medunarodni strip? |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 03/03/2008 : 17:59:15
|
BD? zar Gipi nije italijan? ne znam za druge radove ali Notes For A War Story je izvorno objavljen na italijanskom pa tek kasnije na francuskom i ostalim jezicima... pretpostavljam da je tako i za Garage Band i S. shto ga ipak chini italijanskim autorom. |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 03/03/2008 : 18:11:27
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
BD? zar Gipi nije italijan? ne znam za druge radove ali Notes For A War Story je izvorno objavljen na italijanskom pa tek kasnije na francuskom i ostalim jezicima... pretpostavljam da je tako i za Garage Band i S. shto ga ipak chini italijanskim autorom.
To je sve ok sto kazes...ali ne vidim u kom bi podforumu ovde mogao da bude smesten,sem u BD,sta ti mislis? |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 03/03/2008 : 18:29:39
|
ma ko da je bitno sve dok ga mi koje ovo i interesuje pronadju(chitaj - dok nije u boneli podforumu:)) |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
Edited by - BlekenDekara on 03/03/2008 18:36:53 |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 03/03/2008 : 18:35:02
|
usput, jesam li ja jedini kojega Gipi stilski podsetja na zorana stojiljkovitja kizu, jednog od meni lichno najinteresantnijih domatjih autora sa pochetka 00... |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 03/03/2008 : 18:42:50
|
ma ko da je bitno sve dok ga mi koje ovo i interesuje pronadju(chitaj - dok nije u boneli podforumu:))
Pa kad nema podforum Fumetti,dobar je i underground...   Samo sto dalje od Bonellija... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 03/03/2008 : 18:51:35
|
usput, jesam li ja jedini kojega Gipi stilski podsetja na zorana stojiljkovitja kizu, jednog od meni lichno najinteresantnijih domatjih autora sa pochetka 00...
hmm...ZS-Kiza i Gipi...hmmm...malopre sam gledao neke radove pomenutog u Antologiji Niskog stripa...no hard feelings,ali ni nalik Gipiju...mozda neki njegovi noviji radovi,ovo nikako... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 03/03/2008 : 21:05:03
|
ne znam shta ima u toj antologiji... pri ovoj oBzervaciji vodio sam se mojim setjanjem na kizine radove iz grafichke zavere odnosno serijal o Ludom panduru... ruku na srce nemam ni jedno ni drugo pri sebi pa je mogutje da sam se neshto istripovao ali prvi put kad sam se suochio sa Gipijevim crtezom prvi domatji pandan koji mi je iskochio je Kiza... tjah... nevrmajnd... |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 03/03/2008 : 22:57:27
|
ne znam shta ima u toj antologiji... pri ovoj oBzervaciji vodio sam se mojim setjanjem na kizine radove iz grafichke zavere odnosno serijal o Ludom panduru... ruku na srce nemam ni jedno ni drugo pri sebi pa je mogutje da sam se neshto istripovao ali prvi put kad sam se suochio sa Gipijevim crtezom prvi domatji pandan koji mi je iskochio je Kiza... tjah... nevrmajnd...
Ima nekoliko njegovih stripova,ukupno 18 tabli...od toga na devet i jedna ep.iz serijala O ludom panduru(vrane)...i daleko je to od Gipija...sto nikako ne znaci da je nas Kiza los,naprotiv... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 03/03/2008 : 23:05:27
|
uh da, Vrane su odlichna epizoda... moratju da se zaputim do chika mishe u strip klub jedan dan(bio malopre al mi nije palo na pamet jbga) i overim te grafichke zavere te uvidim dal i kolko greshim... sad listam notes for a war story i u mojoj glavi face tih likova josh uvek izgledaju ko da ih je Kiza kreirao... javnem za koji dan kolko sam bio u zabludi:) |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 04/03/2008 : 12:16:26
|
uh da, Vrane su odlichna epizoda... moratju da se zaputim do chika mishe u strip klub jedan dan(bio malopre al mi nije palo na pamet jbga) i overim te grafichke zavere te uvidim dal i kolko greshim... sad listam notes for a war story i u mojoj glavi face tih likova josh uvek izgledaju ko da ih je Kiza kreirao... javnem za koji dan kolko sam bio u zabludi:)
Kiza se više ne bavi stripm, nažalost. Puko je posle objavljivanja Bisera beznada (zbirka nekih starih i poslednjih stripova koje je nacrtao). Pandur je objavljen u Grafickim zaverama 2, 3, 4, 8 i 9. Imam ja dosta toga skeniranog pošto sam mu radio pripremu. Ako ne nadeš u striparnici, javi, možda budem dobre volje pa ti posaljem za licnu upotrebu .
Meni je od Kize najbolji Okoreli macka, ali to je ipak hermeticna niška zajebancija ,nažalost obljavljena jedino u niškom casopisu Gradina. |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 04/03/2008 : 13:52:31
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
uh da, Vrane su odlichna epizoda... moratju da se zaputim do chika mishe u strip klub jedan dan(bio malopre al mi nije palo na pamet jbga) i overim te grafichke zavere te uvidim dal i kolko greshim... sad listam notes for a war story i u mojoj glavi face tih likova josh uvek izgledaju ko da ih je Kiza kreirao... javnem za koji dan kolko sam bio u zabludi:)
Kiza se više ne bavi stripm, nažalost. Puko je posle objavljivanja Bisera beznada (zbirka nekih starih i poslednjih stripova koje je nacrtao). Pandur je objavljen u Grafickim zaverama 2, 3, 4, 8 i 9. Imam ja dosta toga skeniranog pošto sam mu radio pripremu. Ako ne nadeš u striparnici, javi, možda budem dobre volje pa ti posaljem za licnu upotrebu .
Meni je od Kize najbolji Okoreli macka, ali to je ipak hermeticna niška zajebancija ,nažalost obljavljena jedino u niškom casopisu Gradina.
shteta shto je chovek odustao... u toj poplavi autora sa kraja devedesetih/pochetka...hmm.. nultih on mi se prilichno izdvajao iz gomile... pogotovo u Zaveri koja je bila, blago recheno, hermetichna i neinteresantna... nadajmo se da tje se vrnuti stripu uskoro... obzirom da je to chika pajke/grabowski odradio - SVE je mogutje:)) za skenove - fala, mogli bi mi posluziti ako ne nadjem zavere kod chika mishe i ako se ne nakanim na put do rodnoga grada uskoro... javnem. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Posted - 04/03/2008 : 15:57:43
|
Meni je od Kize najbolji Okoreli macka, ali to je ipak hermeticna niška zajebancija ,nažalost obljavljena jedino u niškom casopisu Gradina.
Jedna tabla serijala "Okoreli macka",ep."Balada o Mao Cedungu" objavljena je i u Antologiji Niskog stripa... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 04/03/2008 : 16:07:37
|
quote: Originally posted by axle munshine
Jedna tabla serijala "Okoreli macka",ep."Balada o Mao Cedungu" objavljena je i u Antologiji Niskog stripa...
 |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 05/03/2008 : 01:25:01
|
Pa i nije "hermeticka niska zajebancija" - gorepostovana tabla ima univerzalnu vrednost.  |
 |
|
Topic  |
|