forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Graphic novels
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Perplitudine
Starting Member

Italy
2 Posts

Member since 22/02/2008

Posted - 22/02/2008 : 19:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Perplitudine's Homepage  Send Perplitudine a Private Message
Danas sam otkrila da se novi broj internetskog casopisa za medjunarodnu knjizevnost Words Without Borders ilitiga 'rijeci bez granica'
http://www.wordswithoutborders.org/?front=FEBRUARY2008
bavi grafickim 'novelama' i to sa pet kontinenata.

Tako da mozemo citati neke jako zanimljive radove na vecini pristupacnom engleskom, na primjer fenomenalni strip:
http://www.wordswithoutborders.org/?lab=DupuyDuck
Run Movie 6: The Duck Phillippea Dupuya
http://www.wordswithoutborders.org/?author=PhilippeDupuy
koji je ove godine dobio nagradu na prestiznom Angouleme International Comics Festival, tocnije on i Berberian.

Ima i intervju sa Gipijem
http://www.wordswithoutborders.org/?lab=GipiRudickInterview
koji je meni super i o kojem cu sigurno pisat detaljije slijedeci put (zurim pa da se vratim crtat).

Gipi ima blog na talijanskom
http://giannigipi.blogspot.com/ i
na francuskom
http://gipifrance.blogspot.com/

Inace, da ne otvaram novi 'topic' samo radi toga, onda mi je palo na pamet da ovdje opcenito razmjenjujemo misljenja, dojmove, linkove, itd. o graphic novels.

Meni je super i Blankets Craiga Thompsona koji ima zanimljiv blog Doot Doot Garden
http://blog.dootdootgarden.com/

A kad smo vec kod grafickog romana spomenimo i graficku kratku pricu i natjecaj casopisa ... Observer? ako se ne varam,
http://www.drawanyway.com/2007/10/16/cartoons-the-observercape-winners-and-some-worthy-entrants/
gdje je pobjedio ovaj zanimljivi rad : http://image.guardian.co.uk/sys-files/Books/documents/2007/10/15/Away_in_Manger.pdf"]citaj pdf

Toliko za ovaj put
puno pozdrava
sve najbolje
javite ako koji url ne funkcionira.
Perply

MOJ BLOG : http://perplitudine.noblogs.org/

Edited by - Perplitudine on 22/02/2008 19:11:44

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 22/02/2008 : 19:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Radi sve!
Svaka cast za infos.
Ima puno interesantnih stvari!

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

klonko i ostali
Starting Member

61 Posts

Member since 07/09/2006

Posted - 26/02/2008 : 22:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send klonko i ostali a Private Message
http://www.metabunker.dk/?p=1108
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/02/2008 : 16:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Meni je Gipi genijalan autor, obožavam ga. Jesi li procitala S.? Prekrasan strip.
Dupuy&Barberian su mi dobri s Monsieur Jeanom, ovo ostalo mi je tako tako. U biti, onaj journal je isto jako zanimljiv.

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 29/02/2008 : 23:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Meni je Gipi genijalan autor, obožavam ga. Jesi li procitala S.? Prekrasan strip.
Dupuy&Barberian su mi dobri s Monsieur Jeanom, ovo ostalo mi je tako tako. U biti, onaj journal je isto jako zanimljiv.

Slazem se za Gipija...s tim u vezi,planiras li nesto da izdas od istog?

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2008 : 08:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Da, pregovori su u tijeku, vidjet cemo nakon Bologne.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1591 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 01/03/2008 : 10:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
Vauu! Ovaj Gipi je stvarno genijalac. Kako je to dobro nacrtano!
Prvi put cujem za ovog autora i stvarno bi bilo super da bi bilo nešto od njega objavljeno kod nas.
Jedva cekam Bolonju, da vidimo kako ce se završit pregovori...

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 01/03/2008 : 15:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

Vauu! Ovaj Gipi je stvarno genijalac. Kako je to dobro nacrtano!
Prvi put cujem za ovog autora i stvarno bi bilo super da bi bilo nešto od njega objavljeno kod nas.
Jedva cekam Bolonju, da vidimo kako ce se završit pregovori...

U Angoulemeu je 2006.godine dobio nagradu za najbolji album "Notes pour une histoire de guerre "...a dobijao je nagrade i u Lucci i u Napulju...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

klonko i ostali
Starting Member

61 Posts

Member since 07/09/2006

Posted - 03/03/2008 : 11:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send klonko i ostali a Private Message
Hm, ne znam baš koliko Gipi ili Thompson spadaju u Undeground strip. Ali zapravo, u koji podforum uopce spadaju? Podforum Stripovi mi se cini preopcenit, što se vidi iz dominantnih topica. Možda neki novi podforum, ili da se Undergound malo redefinira? Na primjer da se zove Medunarodni strip?
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2008 : 17:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Gipi bi bio u podforumu BD,ali ovo i nije topic o njemu...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 03/03/2008 : 17:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
BD?
zar Gipi nije italijan?
ne znam za druge radove ali Notes For A War Story je izvorno objavljen na italijanskom pa tek kasnije na francuskom i ostalim jezicima... pretpostavljam da je tako i za Garage Band i S. shto ga ipak chini italijanskim autorom.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2008 : 18:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:
Originally posted by BlekenDekara

BD?
zar Gipi nije italijan?
ne znam za druge radove ali Notes For A War Story je izvorno objavljen na italijanskom pa tek kasnije na francuskom i ostalim jezicima... pretpostavljam da je tako i za Garage Band i S. shto ga ipak chini italijanskim autorom.

To je sve ok sto kazes...ali ne vidim u kom bi podforumu ovde mogao da bude smesten,sem u BD,sta ti mislis?

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 03/03/2008 : 18:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
ma ko da je bitno sve dok ga mi koje ovo i interesuje pronadju(chitaj - dok nije u boneli podforumu:))

Edited by - BlekenDekara on 03/03/2008 18:36:53
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 03/03/2008 : 18:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
usput, jesam li ja jedini kojega Gipi stilski podsetja na zorana stojiljkovitja kizu, jednog od meni lichno najinteresantnijih domatjih autora sa pochetka 00...

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2008 : 18:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:

ma ko da je bitno sve dok ga mi koje ovo i interesuje pronadju(chitaj - dok nije u boneli podforumu:))

Pa kad nema podforum Fumetti,dobar je i underground...
Samo sto dalje od Bonellija...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2008 : 18:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:

usput, jesam li ja jedini kojega Gipi stilski podsetja na zorana stojiljkovitja kizu, jednog od meni lichno najinteresantnijih domatjih autora sa pochetka 00...

hmm...ZS-Kiza i Gipi...hmmm...malopre sam gledao neke radove pomenutog u Antologiji Niskog stripa...no hard feelings,ali ni nalik Gipiju...mozda neki njegovi noviji radovi,ovo nikako...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 03/03/2008 : 21:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
ne znam shta ima u toj antologiji... pri ovoj oBzervaciji vodio sam se mojim setjanjem na kizine radove iz grafichke zavere odnosno serijal o Ludom panduru...
ruku na srce nemam ni jedno ni drugo pri sebi pa je mogutje da sam se neshto istripovao ali prvi put kad sam se suochio sa Gipijevim crtezom prvi domatji pandan koji mi je iskochio je Kiza...
tjah... nevrmajnd...

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2008 : 22:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:

ne znam shta ima u toj antologiji... pri ovoj oBzervaciji vodio sam se mojim setjanjem na kizine radove iz grafichke zavere odnosno serijal o Ludom panduru...
ruku na srce nemam ni jedno ni drugo pri sebi pa je mogutje da sam se neshto istripovao ali prvi put kad sam se suochio sa Gipijevim crtezom prvi domatji pandan koji mi je iskochio je Kiza...
tjah... nevrmajnd...

Ima nekoliko njegovih stripova,ukupno 18 tabli...od toga na devet i jedna ep.iz serijala O ludom panduru(vrane)...i daleko je to od Gipija...sto nikako ne znaci da je nas Kiza los,naprotiv...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 03/03/2008 : 23:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
uh da, Vrane su odlichna epizoda...
moratju da se zaputim do chika mishe u strip klub jedan dan(bio malopre al mi nije palo na pamet jbga) i overim te grafichke zavere te uvidim dal i kolko greshim... sad listam notes for a war story i u mojoj glavi face tih likova josh uvek izgledaju ko da ih je Kiza kreirao...
javnem za koji dan kolko sam bio u zabludi:)

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2008 : 23:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
...pa javni...i nemo' se mnogo zabludish BD...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 04/03/2008 : 02:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Jedan od tih linkova vodi i do ovog linka:

http://image.guardian.co.uk/sys-files/Books/documents/2007/10/15/thebox.pdf

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1719 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 04/03/2008 : 12:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message
quote:

moratju da se zaputim do chika mishe u strip klub jedan dan(bio malopre al mi nije palo na pamet jbga) i overim te grafichke zavere te uvidim dal i kolko greshim... sad listam notes for a war story i u mojoj glavi face tih likova josh uvek izgledaju ko da ih je Kiza kreirao...

Kiza se više ne bavi stripm, nažalost. Puko je posle objavljivanja Bisera beznada (zbirka nekih starih i poslednjih stripova koje je nacrtao).
Pandur je objavljen u Grafickim zaverama 2, 3, 4, 8 i 9.
Imam ja dosta toga skeniranog pošto sam mu radio pripremu. Ako ne nadeš u striparnici, javi, možda budem dobre volje pa ti posaljem za licnu upotrebu .

Meni je od Kize najbolji Okoreli macka, ali to je ipak hermeticna niška zajebancija ,nažalost obljavljena jedino u niškom casopisu Gradina.

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 04/03/2008 : 13:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:

Kiza se više ne bavi stripm, nažalost. Puko je posle objavljivanja Bisera beznada (zbirka nekih starih i poslednjih stripova koje je nacrtao).
Imam ja dosta toga skeniranog pošto sam mu radio pripremu. Ako ne nadeš u striparnici, javi, možda budem dobre volje pa ti posaljem za licnu upotrebu .

Meni je od Kize najbolji Okoreli macka, ali to je ipak hermeticna niška zajebancija ,nažalost obljavljena jedino u niškom casopisu Gradina.

shteta shto je chovek odustao... u toj poplavi autora sa kraja devedesetih/pochetka...hmm.. nultih on mi se prilichno izdvajao iz gomile... pogotovo u Zaveri koja je bila, blago recheno, hermetichna i neinteresantna...
nadajmo se da tje se vrnuti stripu uskoro... obzirom da je to chika pajke/grabowski odradio - SVE je mogutje:))
za skenove - fala, mogli bi mi posluziti ako ne nadjem zavere kod chika mishe i ako se ne nakanim na put do rodnoga grada uskoro...
javnem.

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 04/03/2008 : 15:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
quote:

quote:

Jedna tabla serijala "Okoreli macka",ep."Balada o Mao Cedungu" objavljena je i u Antologiji Niskog stripa...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1719 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 04/03/2008 : 16:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:

quote:

Jedna tabla serijala "Okoreli macka",ep."Balada o Mao Cedungu" objavljena je i u Antologiji Niskog stripa...

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 05/03/2008 : 01:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:

Pa i nije "hermeticka niska zajebancija" - gorepostovana tabla ima univerzalnu vrednost.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000