Author |
Topic |
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17087 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 01/03/2008 : 09:58:24
|
quote: Originally posted by Trigger
quote: Originally posted by SSM
U Sarajevu ga još nema
Ako ga nema u Sa vjerovatno ga nema ni u ostatku Federacije. Ova vrsta magazina (zbog izbora stripova) me puno vise interesuje od Strip magazina i steta je sto se ovog projekta nije prihvatio neki ozbiljniji izdavac tako da bi ovo moglo potrajati...
Gledao sam jutros na kioscima i nema ni ovdje Plavog vjesnika. Moguce da je u Banjaluci iz nekog razloga, možda greškom distributera, to izašlo ranije. Ali ovaj broj je predviden za mart, danas je tek prvi, pa pojavice se sigurno na kioscima.
Evo malo više podataka o ovom broju:
Na strani 5 su navedeni slicni podaci kao u Strip magazinu, s tim što je ovdje navedeno ime štamparije: Logotip d.o.o. Široki Brijeg.
Tu je i kratak tekst o junacima koje objavljuje:
Triganski imperij
Ukoliko se pitate zašto nismo krenuli od prve epizode, odgovor je jednostavan. Ovaj legendarni serijal, sada vec pokojnog Dana Lawrancea trenutno prolazi proces restauracije i skeniranja sa originala. Tog mukotrpnog posla prihvatio se nizozemski izdavac i veliki štovatelj Don Lawrancea, Rob van Bavel koji nam je nesebicno pomogao i kod digitalnih fileova za Karl Vikinga. Prve epizode Triganskog imperija još nisu obradene i to je jedini razlog zašto ne pocinjemo od pocetka. Serijal posvecujemo Jocu i Emilu, nesudenom strip dvojcu i zasigurno najvecim obožavateljima ovog stripa…
Karl Viking
Još jedan od stripova do kojeg je gotovo nemoguce doci. Ne trebam ni spominjati koliko je vremena i strpljenja bilo potrebno oko restauracije originala, novih skenova i digitalnih fileova. Kao i u slucaju Triganskog imperija ogoroman posao napravio je Rob van Bavel i prikupio originale od raznih kolekcionara, tako da imamo ekskluzivnu priliku reprintirati serijal u vrhunskoj kvaliteti kakva još nije videna u ovom serijalu. Pocinjemo s prvom pricom, koja je ukoliko se ne varam, debitirala u Panorami.
Garth
Gartha takoder nije potrebno predstavljati. Buduci da su sve epizode koje je crtao veliki Frank Bellamy, manje-više objavljene u našim raznim strip edicijama, odlucili smo startati s epizodama nepravedno zapostavljenog Martina Asburya. Ovaj put Garth se vraca u prošlost, u doba starog Rima kao pripadnik Legije Pokletih…
Celicna Kandža
Treci od velikih iz IPC kataloga. Izuzetno popularan na ovim prostorima kao i dva prethodna serijala. Ukoliko pratite svjetsku produkciju vjerovatno ste upoznati s porastom interesa za britanske strip heroje. Za ovu priliku odabrali smo kracu, kompletnu epizodu iz Valiant Annuala koju premijerno objavljujemo….
quote:
ne izgleda loše, upravo ga prelistavam.
@Corto_Maltese,
Imaš li ti mogucnost da skeniraš naslovnu? |
Edited by - delboj on 01/03/2008 13:43:01 |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17087 Posts
Posted - 01/03/2008 : 13:39:02
|
Hvala Delboj. Koliko je ukupno to stranica?
To je racunajuci i korice (a tako je i numerisano) ukupno 40 strana.
Triganski imperij je na 6 strana u boji (2-4 i 37-39), ne znam koja je to epizoda u originalu. Da li je kod nas još negdje objavljivan ovaj strip?
Karl Viking je na 8 strana (6-13) a to je prva originalna epizoda.
Celicna Kandža je na 10 strana (14-24), ne znam koja je to epizoda u originalu iz Valiant Annuala, nema naslova, crtac je J. Blasco. Ali u svakom slucaju nije prije objavljena kod nas. Nema nikakvih oznaka da bi se to moglo utvrditi, osim ako neko nade originalne skenove ako postoje.
Garth je na 12 strana + 1 kaiš (24-36), u originalu je to epizoda 99. Legion of the Damned JA/JE MA 16/2/81 - 28/4/81 P39 - P99 61. Objavljena je prije u Strip Zabavniku broj 71.
Na ostatku 36. strane je reklama za Strip magazin. Na strani 5 su ovi tekstovi koje sam prekucao gore. |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Posted - 01/03/2008 : 13:42:52
|
quote: Originally posted by delboj
Hvala Delboj. Koliko je ukupno to stranica?
To je racunajuci i korice (a tako je i numerisano) ukupno 40 strana.
Triganski imperij je na 6 strana u boji (2-4 i 37-39), ne znam koja je to epizoda u originalu. Da li je kod nas još negdje objavljivan ovaj strip?
Karl Viking je na 8 strana (6-13) a to je prva originalna epizoda.
Celicna Kandža je na 10 strana (14-24), ne znam koja je to epizoda u originalu iz Valiant Annuala, nema naslova, crtac je J. Blasco. Ali u svakom slucaju nije prije objavljena kod nas. Nema nikakvih oznaka da bi se to moglo utvrditi, osim ako neko nade originalne skenove ako postoje.
Garth je na 12 strana + 1 kaiš (24-36), u originalu je to epizoda 99. Legion of the Damned JA/JE MA 16/2/81 - 28/4/81 P39 - P99 61. Objavljena je prije u Strip Zabavniku broj 71.
Na ostatku 36. strane je reklama za Strip magazin. Na strani 5 su ovi tekstovi koje sam prekucao gore.
Hvala ti jos jednom... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Posted - 02/03/2008 : 14:08:39
|
Hvala Corto. Ja sam se uvijek lozio na ove starinske stripove i izbor stripova u prvom broju je kao da sam ga ja pravio. Jedva cekam da dodje na trafike i u Federaciji pa da vidim da li je i kvalitet stampe OK. Jedino sto sam malo skeptican sto se tice dugovjecnosti Plavog vjesnika, ali vidjecemo... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26935 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17087 Posts
Posted - 02/03/2008 : 20:51:47
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
evo skenirana naslovna stranica
Hvala na skenu, da ja ne moram tražiti skener. Ali kad postavljaš slike na imageshack.us izaberi onaj hotlink for forums i izbriši ono u uglastim zagradama [URL] a ostavi samo [IMG] ispred i iza linka. Tako prikazuje sliku u rezoluciji u kojoj si skenirao.
quote:
Hvala Corto. Ja sam se uvijek lozio na ove starinske stripove i izbor stripova u prvom broju je kao da sam ga ja pravio. Jedva cekam da dodje na trafike i u Federaciji pa da vidim da li je i kvalitet stampe OK. Jedino sto sam malo skeptican sto se tice dugovjecnosti Plavog vjesnika, ali vidjecemo...
Što se tice ovih strana u koloru izgleda mi bolje od Largo Vinca, a na tvrdem je papiru kao i korice, jer su dvije od šest strana unutrašnje korice. Ostalo je crno-bijelo, mislim da se niko nece posebno žaliti na kvalitet štampe. |
|
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 02/03/2008 : 21:01:09
|
c/b??? K-A-T-A-S-T-R-O-F-A ! ! ! ! ! |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8304 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/03/2008 : 22:19:43
|
quote: Originally posted by alanmaras
c/b??? K-A-T-A-S-T-R-O-F-A ! ! ! ! !
Šta bi ti hteo, da urednik uzme drvene bojice u ruke pa da farba crno-bele stripove?? |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15746 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/03/2008 : 00:40:35
|
kaj je katastrofa? |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Posted - 03/03/2008 : 10:26:44
|
quote: Originally posted by alexts
Šta bi ti hteo, da urednik uzme drvene bojice u ruke pa da farba crno-bele stripove??
zamisli da sam ti rekao nešto ružno i prosto daleka planeta je u originalu u boji!!! OK?!?!!!!!!! |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17087 Posts
Posted - 03/03/2008 : 11:04:31
|
Pa i ovdje je taj strip u boji, nije to opet kvalitetno ali je bolje od Largo Vinca, bar meni tako izgleda. |
Edited by - delboj on 03/03/2008 18:53:53 |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 03/03/2008 : 11:18:39
|
Pa i ovdje je taj strip u boji, nije to opet kvalitetno al ije bolje od Largo Vinca, bar meni tako izgleda.
Sportske novosti su bolje kolorirane od Larga Wincha. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Posted - 03/03/2008 : 14:30:03
|
Pa i ovdje je taj strip u boji,
nisam odma' skuzhio |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17087 Posts
Posted - 03/03/2008 : 18:53:05
|
quote: Originally posted by alen
Pa i ovdje je taj strip u boji, nije to opet kvalitetno ali je bolje od Largo Vinca, bar meni tako izgleda.
Sportske novosti su bolje kolorirane od Larga Wincha.
Ovo je bar malo bolje, ako ništa zbog kvalitetnijeg papira. Ali opet to nije zadovoljavajuci kvalitet. Ostatak je crno-bijeli i mislim da tu nece biti vecih primjedbi. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8304 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 03/03/2008 : 23:15:30
|
quote: Originally posted by alexts
Šta bi ti hteo, da urednik uzme drvene bojice u ruke pa da farba crno-bele stripove??
zamisli da sam ti rekao nešto ružno i prosto daleka planeta je u originalu u boji!!! OK?!?!!!!!!!
Zamisli da sam Hulk kome si se našao na putu i da te smotam u lopticu i bacam u daljinu zbog nepažnje na topiku! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 03/03/2008 : 23:18:22
|
Da li je u ovom plavcu bilo reci o distribuciji van Hrvatske kao u slucaju SM?Vredi li ovo nabavljati? |
...BD, c'est la vie... |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 04/03/2008 : 05:59:20
|
quote: Originally posted by axle munshine
Da li je u ovom plavcu bilo reci o distribuciji van Hrvatske kao u slucaju SM?Vredi li ovo nabavljati?
Misliš o distribuciji van BIH? |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17087 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 04/03/2008 : 09:35:26
|
Ja u subotu idem u Stolac, nadam se da cu PV naci na kiosku. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Topic |
|