Author |
Topic |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/03/2008 : 11:38:35
|
Dylan Dog n. 53 La Regina delle Tenebre/Kraljica tame Soggetto e sceneggiatura: Claudio Chiaverotti Disegni: Montanari & Grassani Copertina: Angelo Stano
Mlada Pam je opsjednuta Vragom. Lijecnici, svecenice, psihijatri dignuli su ruke. Ništa ne može pomoci ludilu koja raste iz dana u dan. Nešto strašno skriva se iza prokletstva, no što je to? Kraljica tame nije samo halucinacija djevojke opsjednute Vragom, vec je to cudovište od krvi i mesa, ubojica koje ima lice Smrti same!
Ima i mali osvrt na sajtu: http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=DD&StoryID=272
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 07/03/2008 11:39:18
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 08/03/2008 : 00:39:03
|
Krece niz odlicnih epizoda u Extra-seriji... Cekamo SAFARU ! |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Posted - 08/03/2008 : 00:40:17
|
P.s. pitanje LUDENSU: namjerava li u SPECIAL-seriji Dylan Doga objaviti epizodu KRAJ?! (objavljena 1988.u izdanju Dnevnika u ex YU). |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 08/03/2008 : 10:49:42
|
quote: Originally posted by DOMI
P.s. pitanje LUDENSU: namjerava li u SPECIAL-seriji Dylan Doga objaviti epizodu KRAJ?! (objavljena 1988.u izdanju Dnevnika u ex YU).
Postoji li ijedan razlog zbog cega taj specijal ne bi objavili? Pogledaj Ciko specijale,svi vec objavljeni u Dnevniku su objavljeni nanovo i u Ludensu. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/03/2008 : 13:27:50
|
naravno da postoji. nnpr. ne da im se ili ga je prevoditeljica greskom nalozila. u ludensa je sve moguce.
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 08/03/2008 : 14:21:24
|
Ok, i ovu epizodu sam tek danas prvi puta procitao u životu... ocekivao sam gluposti na kraju, i naravno, dobio sam ih. Glupavo despite omiljenom crtackom tandemu M&G-u. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Posted - 08/03/2008 : 18:39:20
|
Nadam se da ce izici, samo mi nije jasno što cekaju "Dnevnikovi" DD specijalci, objavljena su, mislim, samo 3 ("Klub strave i užasa", "Kraj?" i trecem ne znam naziv), zato me zanima postoji li neki razlog što Ludens ceka, ja ga ne vidim, pa cekam i cekam vec par godina da to izade... Opcenito, niti ne izlaze redosljedom kako su objavljivani originali... |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 08/03/2008 : 19:24:37
|
P.s. pitanje LUDENSU: namjerava li u SPECIAL-seriji Dylan Doga objaviti epizodu KRAJ?! (objavljena 1988.u izdanju Dnevnika u ex YU).
Iskreno se nadam da NECE To mi je, od svih mogucih grozno loših Dylana- najlošiji
Usput - 3. specijal 'Smrt,ljubav,smrt' 4. spec MM & DD - 'Poslednja stanica - užas' |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/03/2008 : 20:34:07
|
quote: Originally posted by mladjo
Fali ti "sumrak" u naslovu topica
to ne, nije skroz mracno. ali tma i tmuša da... baš cekam 30 days of night na BD-u... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Member since 30/03/2006 |
Posted - 08/03/2008 : 22:00:35
|
Kupio danas.Na prvo listanje i usporedivanje sa ostalim Dylan Dog epizodama u izdanju Ludensa cini mi se da je štampa nešto kvalitetnija... |
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 11/03/2008 : 13:49:57
|
A ovo no coment ... Bože sacuvaj ... Srica da je crtež dobar inace bi bilo necitljivo...Ionako mi nikad nije lega egzorcist,ali ovo je još gore a tek kakav kraj ... ne znaš ni ko pije ni placa .... ma nema ocjene, crtež 9/10 prekrasan |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1583 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 11/03/2008 : 21:48:55
|
Crtež naporan. Epizoda je mix Egzorcista i Argentovih klasika Suspiria i Inferno. Interesantno je bilo vidjeti da je sama ludnica i interijer iste crtan po prizorim iz filma a i spominju se Mater Suspiriorum, Lacrimorum i Tenebrarum te arhitekt koji je sagradio tu ludnicu / kucu iz filma.. Ima par zabavnih dijaloga ali i nekoliko morbidno bedastih recenica a obrat i kraj ne bi komentirao....Btw , zar u Harlechu ima samo tako malo ludaka? Cudi me da nije prikazan i Lord Chester. Svaki autor ima ,valjda, drugaciju interpretaciju iste stvari. Uglavnom, usprkos nedostacima zabavno. |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 12/03/2008 : 01:54:54
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Iskreno se nadam da NECE To mi je, od svih mogucih grozno loših Dylana- najlošiji
Usput - 3. specijal 'Smrt,ljubav,smrt' 4. spec MM & DD - 'Poslednja stanica - užas'
KRAJ je prva epizoda Dilana Doga koju sam u zivotu procitao i imao sam oko 6 godina. Godinama kasnije nisam citao nista osim Mikijevog Zabavnika i tamo negde u 5. razredu mi se citalo nesto i tako ja skoknem do trafike, kad ono Dilan Dog - Konjanici vremena. Ja se setim da sam kao klinac procitao jedan DD (Kraj) i da mi se bio prilicno svideo, pa tako pazarim Konjanike vremena. I tamo-vamo, ja se navukao na Dilana Doga, poceo da kupujem stare epizode na pijaci i strasno sam zeleo da ponovo nabavim epizodu "KRAJ?", jer se nisam secao radnje, a bio sam ubedjen da je to ustvari poslednja epizoda
Uglavnom, da ne duzim, Kraljica Noci je bila jedna od prve 3-4 epizode koje sam u to vreme nabavio i procitao (I Dama u crnom i Klub strave i uzasa) i bila mi je bas zabavna. Znam da nije nista posebno, ali meni se jednostavno onda dopala, a i sad mi je OK. Opustajuca i zabavna epizoda, cak dosta bolja od mnogih novijih. I u to vreme mi je M&G crtez bio omiljeni, a ocajan mi je bio Ambrosini u kanalu 666 (verovatno jer je tu epizodu bilo izuzetno tesko nacrtati) i Pikatov crtez mi je bio bas grdan (njih dvojica su se kasnije dosta poboljsali, za razliku od nekih koji su se srozali). Secam se da tada ni jedan Dilan Dog nije mogao da me smori, ponekad sam kupovao i po 6-7 na dan, kad pronadjem i nijedan nije mogao da doceka sutradan neprocitan, ali to su bile epizode do 60 broja. Sada mi se dosta puta desava da jedva cekam poslednju stranicu, cisto da ne bih ostavio na pola, jer je jednostavno boooooooring... |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 14/03/2008 : 16:18:07
|
quote: Originally posted by Vorador
Crtež naporan. Epizoda je mix Egzorcista i Argentovih klasika Suspiria i Inferno. Interesantno je bilo vidjeti da je sama ludnica i interijer iste crtan po prizorim iz filma a i spominju se Mater Suspiriorum, Lacrimorum i Tenebrarum te arhitekt koji je sagradio tu ludnicu / kucu iz filma.. Ima par zabavnih dijaloga ali i nekoliko morbidno bedastih recenica a obrat i kraj ne bi komentirao....Btw , zar u Harlechu ima samo tako malo ludaka? Cudi me da nije prikazan i Lord Chester. Svaki autor ima ,valjda, drugaciju interpretaciju iste stvari. Uglavnom, usprkos nedostacima zabavno.
Svi smo primijetili reference, cak i previše ocite na spomenute filmove... Ovo je definitivno trebao biti Chiaverottijev ultimativni hommage, no više je ispalo ko jefitini mix tih filmova povezanih likovima iz tih filmova i Chiaverottijeve poeticne strane. Pjevajmo o Smrti, veli on...
Kako nisi vidio Chestera? U onoj sceni kad Arhitekt uzima vilicu u ubija. Mislim da je cak i nešto tu nespretno napravljeno jer mislim da ne drži on vilicu u pocetku.
Više ko neki addedum na temu... Pogledao sam i najnoviji treci dio konacno završene Argentove trilogije o Trecoj majci i jako jako nalikuje osrednjoj Chivarottijevoj epizodi. Kraljica majka cija povratak na Zemlju oznacava kraj vladavine dobra, no vrla kcerkica Asia Argento je tu da spasi stvar! Ta-da! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1583 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 14/03/2008 : 16:58:40
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Vorador
Crtež naporan. Epizoda je mix Egzorcista i Argentovih klasika Suspiria i Inferno. Interesantno je bilo vidjeti da je sama ludnica i interijer iste crtan po prizorim iz filma a i spominju se Mater Suspiriorum, Lacrimorum i Tenebrarum te arhitekt koji je sagradio tu ludnicu / kucu iz filma.. Ima par zabavnih dijaloga ali i nekoliko morbidno bedastih recenica a obrat i kraj ne bi komentirao....Btw , zar u Harlechu ima samo tako malo ludaka? Cudi me da nije prikazan i Lord Chester. Svaki autor ima ,valjda, drugaciju interpretaciju iste stvari. Uglavnom, usprkos nedostacima zabavno.
Svi smo primijetili reference, cak i previše ocite na spomenute filmove... Ovo je definitivno trebao biti Chiaverottijev ultimativni hommage, no više je ispalo ko jefitini mix tih filmova povezanih likovima iz tih filmova i Chiaverottijeve poeticne strane. Pjevajmo o Smrti, veli on...
Kako nisi vidio Chestera? U onoj sceni kad Arhitekt uzima vilicu u ubija. Mislim da je cak i nešto tu nespretno napravljeno jer mislim da ne drži on vilicu u pocetku.
Više ko neki addedum na temu... Pogledao sam i najnoviji treci dio konacno završene Argentove trilogije o Trecoj majci i jako jako nalikuje osrednjoj Chivarottijevoj epizodi. Kraljica majka cija povratak na Zemlju oznacava kraj vladavine dobra, no vrla kcerkica Asia Argento je tu da spasi stvar! Ta-da!
Misliš na onog malog, zdepastog koji se stalno cereka? To je neki Clayden...on uzme vilicu i zabode onom liku u usta a arhitekt potom uzme skalpel...Chestera ne primjetih a i cini mi se da je u priješnjim brojevima ludnica izgledala ,više, kao standardna bolnica a ovdje izgleda baš kao iz filma. Btw i ja cu skoro pogledati La terza madre. Nadam se da ce mi biti OK jer suspiriu i Inferno, naprosto, obožavam. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 14/03/2008 : 17:10:27
|
Ali jako lici na Chestera, moraš priznati!
Treca majka mi je naprosto degutantna i dosadna. Bolje su mu one dvije kratke horror price koje je napravio za Amere... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts