Author |
Topic |
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 28/07/2009 : 09:44:45
|
quote: Originally posted by Milos Bosnjak
Daj, pa dokle vise sa Zagorom. Taj lik ce se toliko puta reprintovati, da mu nece biti dobro. I sve ove nase kolekcije nece vredeti ni pare, posle hiljadu i prve edicija zagora "a sad nesto sasvim novo od zagora". Ima redovni, ima specijalni, imaju odabrane price, ima kolekcionarski, ima cico, ima gomila tamo nekih koji se jos nisu kod nas ni pojavili. Kako ko hoce da uzme koji dinar, tako opali neku "sasvim novu" ediciju zagora. To mi sve lici na "Kako na 1000 i jedan nacin uzeti pare od ljudi koji vole Zagora". Licno mislim da su ljudi koji po svaku cenu zele da imaju bas sve, klasicni kupoholicari koji ocigledno nemaju pametniji nacin da potrose pare. Do sad jedini koji su se upustili u printanje zagora od pocetka, jeste VC i sto se mene tice kada se sve to sakupi, sve knjige, to je to, sto se tice zagora i gotovo. Po cemu ce necija edicija "Zagor od pocetka" biti bolja? Po kvalitetu stampe, uvezu,...? Moguce, ali to po meni jednostavno nije dovoljan razlog da neko ko poseduje kol. zagora, kupuje sad sve to ponovo, samo maaalo bolje. Pa jel postoje ljudi koji imaju sve i jedno razlicito izdanje gospodara prstenova koje je kod nas izaslo? Kupis jedno koje ti se svidja i to je to. Zar ne?
Nemam se šta dodati na tvoje pisanije, Miloše. Sem da se zakljuci da postoje kolekcionari koji strip prevashodno ocenjuju po tome kako stoji na polici, a tek onda po onome šta sadrži. A to, siguran sam, ne bi obradovalo niti jednog autora. I to iz razloga što su pare i strip-industrija jedno, a umetnost nešto sasvim drugo. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 28/07/2009 : 09:59:41
|
ja bi voleo da svako domacinstvo ima svoju stampariju i da svi stampaju po neku vrstu zagora.decacima bi kumovi davali imena zagor,a devojcice bi bile zagorke.balkan ne bi postojao ,vec bi se zvao darkwud. pa dokle bre vise sa tim zagorima,svaku pricu znam napamet i opet nam jos fali.ako je nekad postojala cenzura,sad treba cenzura reprintu-reprinta,muka mi je vise. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 28/07/2009 : 11:03:22
|
Extra Zagor je sasvim OK. Šteta što je ono Kolekcionarsko izdanje propalo, jer je kao ideja bila dobra HC "kolekcionarska" alternativa jeftinoj extra SC seriji. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 28/07/2009 : 12:07:16
|
Daj, pa dokle vise sa Zagorom. Taj lik ce se toliko puta reprintovati, da mu nece biti dobro. I sve ove nase kolekcije nece vredeti ni pare, posle hiljadu i prve edicija zagora "a sad nesto sasvim novo od zagora". Ima redovni, ima specijalni, imaju odabrane price, ima kolekcionarski, ima cico, ima gomila tamo nekih koji se jos nisu kod nas ni pojavili. Kako ko hoce da uzme koji dinar, tako opali neku "sasvim novu" ediciju zagora. To mi sve lici na "Kako na 1000 i jedan nacin uzeti pare od ljudi koji vole Zagora". Licno mislim da su ljudi koji po svaku cenu zele da imaju bas sve, klasicni kupoholicari koji ocigledno nemaju pametniji nacin da potrose pare. Do sad jedini koji su se upustili u printanje zagora od pocetka, jeste VC i sto se mene tice kada se sve to sakupi, sve knjige, to je to, sto se tice zagora i gotovo. Po cemu ce necija edicija "Zagor od pocetka" biti bolja? Po kvalitetu stampe, uvezu,...? Moguce, ali to po meni jednostavno nije dovoljan razlog da neko ko poseduje kol. zagora, kupuje sad sve to ponovo, samo maaalo bolje. Pa jel postoje ljudi koji imaju sve i jedno razlicito izdanje gospodara prstenova koje je kod nas izaslo? Kupis jedno koje ti se svidja i to je to. Zar ne?
Filozof, cuj nesto: Niko te ne tjera da ista kupujes, ako ti se ideja ne svidja pokusaj da se drzis dalje od tastaure u tom topicu. Ok?
@Topic: Izdati ove sveskice sa po 30 stranica bi bio promasaj kao sto je kolekcionarsko izdanje. Opet nesto na pola puta nema smisla.Ako vec onda kako treba, a to je ovo izdanje : http://www.editorialemercury.it/index.php?EDITORE=MERCURY%20EDITORIALE&COLLANA=ZAGOR%20RACCOLTA%20ALBI%20A%20COLORI
proslog mjeseca je izasao broj 19
|
Edited by - King Warrior on 28/07/2009 12:08:36 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/07/2009 : 13:08:23
|
quote: Originally posted by King Warrior
@Topic: Izdati ove sveskice sa po 30 stranica bi bio promasaj kao sto je kolekcionarsko izdanje. Opet nesto na pola puta nema smisla.Ako vec onda kako treba, a to je ovo izdanje : proslog mjeseca je izasao broj 19
Jel' ovo po jedan broj? Bolje bi bilo da ide na vise strana ako je moguce zbog tempa. Inace,propustio sam Klasik,odustao od KI,nemam ZS i LMS pa bi ovo kupovao sigurno. EDIT: Naravno ako ga radi ozbiljan izdavac koji ce ga kvalitetno odraditi u tehnickom smislu. Ako ne,onda nema svrhe. |
Edited by - Tex Willer on 28/07/2009 13:09:20 |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
Posted - 28/07/2009 : 14:56:09
|
Filozof, cuj nesto: Niko te ne tjera da ista kupujes, ako ti se ideja ne svidja pokusaj da se drzis dalje od tastaure u tom topicu. Ok?
@Topic: Izdati ove sveskice sa po 30 stranica bi bio promasaj kao sto je kolekcionarsko izdanje. Opet nesto na pola puta nema smisla.Ako vec onda kako treba, a to je ovo izdanje : http://www.editorialemercury.it/index.php?EDITORE=MERCURY%20EDITORIALE&COLLANA=ZAGOR%20RACCOLTA%20ALBI%20A%20COLORI
proslog mjeseca je izasao broj 19
Nisam ja filozof, nego osoba koja kupuje ove stripove i cita. S toga mislim da imam pravo da komentarisem ovakve stvari. Ovo je jedna kritika upucena temi. Kritika je kritika, bila pozitivna bila negativna, a ja moju uopste ne vidim kao negativnu. Ako ne zelis da citas ono sto se pise na forumu, ti nemoj, niko te ne tera. Samo sam izrazio svoje misljenje o ovoj temi. A sto se tice tih stripova sto si linkovao u slikama, zar zaista mislis da ne moze da se uradi bolje od toga? Poenta je u tome da ces ti ili neko kupovati te stripove. Onda se desi da u pola edicije, se pojavi jos jedna, jos bolja, jos kvalitetnija, ultra dobra, zagor ti je donosi na kucnu adresu, za cak i mozda manje para, od iste te izdavacke kuce, ili neke druge svejedno, svi kupuju licencu od jedne. I sta sad? Posrali su se na tebe kao kupca. To sto ti kupujes nije dovoljno dobro? Sta? Ocekuju od tebe da sad kupujes to izdanje? Nadam se da ti je sad jasnije, osim ako nisi neki izdavac, onda ti je odavno i jasno :) ...
Gde su tu stripovi i ljudi koji vole stripove? I malom detetu je jasno da su to samo pare i nista vise. Pitanje je zasto KI Zagor nije super dobro? Mozda sebi ostavljaju lufta, da jednom stvarno izdaju super dobro izdanje, razumes. Jos jednom da uzmu pare za istu stvar ...
Sad ovo sve ispada kao teorija neke zavere, ali jbg, tako je to. Ko ima para kupavace sve, ali ne razumem koja je poenta svega toga? Zaista volim zagora (ljubav jos iz detinjstva), ali neko ko ima sve LMS, ZS i VC izdanja, plus ovo kakvo takvo KI, ne znam koja mu je poenta, da ima jos 2,3 izdanja iste stvari, od razlicitih ili istih izdavaca, zaista ne vidim poentu. U boji je, pa dobro, aj da dodam jos jedno izdanje u boji. Pa ce biti jos jedno, pa jos jedno, sve bolje od boljeg ... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 28/07/2009 : 15:37:11
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Jel' ovo po jedan broj? Bolje bi bilo da ide na vise strana ako je moguce zbog tempa.
Mislim da jeste, gledajuci po istoj debljini svesaka. Slazem se da bi objavljivanje po prici bilo jos bolje i brze, samo sto je problem sto nema originalne edicije koja na taj nacin objavljuje. Kako bilo, vazno bi bilo da to podje. Novi digitalni kolor koji je neuporedivo bolji od starog i sjajni,masni papir su pun pogodak. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 28/07/2009 : 15:56:37
|
Uaauu! Ocu i ja ovakve sa masnim papirom, necu knjizice od 30 str. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
Edited by - Kit Carson on 28/07/2009 15:56:56 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/07/2009 : 19:29:29
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Jel' ovo po jedan broj? Bolje bi bilo da ide na vise strana ako je moguce zbog tempa.
Mislim da jeste, gledajuci po istoj debljini svesaka. Slazem se da bi objavljivanje po prici bilo jos bolje i brze, samo sto je problem sto nema originalne edicije koja na taj nacin objavljuje. Kako bilo, vazno bi bilo da to podje. Novi digitalni kolor koji je neuporedivo bolji od starog i sjajni,masni papir su pun pogodak.
Uz ovakvo KI ovo bi proslo glatko. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 28/07/2009 : 23:01:10
|
quote: Originally posted by Rick
Nemam se šta dodati na tvoje pisanije, Miloše. Sem da se zakljuci da postoje kolekcionari koji strip prevashodno ocenjuju po tome kako stoji na polici, a tek onda po onome šta sadrži. A to, siguran sam, ne bi obradovalo niti jednog autora. I to iz razloga što su pare i strip-industrija jedno, a umetnost nešto sasvim drugo.
Umetnost i Zagor ne stoju u istoj recenici a i autori(u ovom slucaju Bonelli i domaci izdajnici)vole kad im kapa lova od prodaje. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 29/07/2009 : 15:52:41
|
quote: Originally posted by Ultras
Jel ima neko info da se nesto slicno planira kod nas ili su to samo puste zelje?
Kupio bi, jel da
Za sada je u planu samo da kupimo, a ako neko izda onda jos bolje. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 29/07/2009 : 18:24:51
|
Jel ima neko info da se nesto slicno planira kod nas ili su to samo puste zelje?
Nije nista poznato u "sirem krugu". Iskreno se nadam da ce Libellus sa Texom da pokaze na koji dobar nacin to moze da se odradi. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Posted - 31/07/2009 : 08:30:09
|
Sta ja znam, mozda bih kupio, a mozda i ne bi. Pre svega bi zavisilo od cene. Ali poenta mog pisanija i nije bila da li bi kupio ili ne, nego nepostovanje kupaca, kolekcionara ili kako god, gde se samo gleda kako jos koji dinar uzeti na liku i delu duha sa sekirom, da se bojim da ce totalno upropastiti taj lik i delo i napraviti od njega neku skroz komercijalnu zajebanciju, gde cemo na svakom koraku sretati nesto sa zagorom (zagor pizza, zagor pivo, zagor dupli sendvic, zagor farovi za kola, zagor skolske torbe, ...) sto mi je totalno bezveze ... Pa kad neko dodje kod mene i vidi kolekciju zagora, necu moci da mu ispricam nesto o njemu, jer bi se osecao kao da polici imam kolekciju batman stripova o kome vec svako sve zna :( |
Edited by - Milos Bosnjak on 31/07/2009 08:31:03 |
|
|
Topic |
|
|
|