Kupio sam jutros i procitao, super prica, izvanredna stampa i uvez, na zadnjoj korici najava za 1105-ti broj, epizoda se zove : "Zagor izbacuje sobu kroz prozor!"
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Kupio sam jutros i procitao, super prica, izvanredna stampa i uvez, na zadnjoj korici najava za 1105-ti broj, epizoda se zove : "Zagor izbacuje sobu kroz prozor!"
Suvise si suzio po horizontali, trebao si malo iseci sa strana, malo od gore dodati, ionako je gornji deo sav u tami, i izgledalo bi zaista kao da je izasla ZS1104
To za cenu u milijardama nije tacno, ali jeste za milione. Ta inflacija i prvo brisanje nula bilo je jos u SFRJ za vreme Ante Markovica, on je prvi stabilizovao dinar, naravno, u dogovoru sa MMF-om i EU (da ne sirim sad ovu raspravu na glupe prozvakane teme, ali tad nam je EU nudila status pridruzenog clana EU, ali nasi politicari su hteli da se malo nakradu pre toga jer u EU toga nema - mogli smo da se delimo nakon ulaska u EU, verujem da bi to onda bilo mirnim putem bez ratova).
Da se vratim na cenu stripa. "Kapetanova tajna" je broj 1100 i kostala je 780 dinara, a prethodni broj 1099 kostao je 750 dinara. Dakle, jeste bila velika inflacija, ali ne znam kolika je bila jer ne znam datume izlazenja narednih brojeva to jest da li su izlazili sedmicno ili je bilo kasnjenja obzirom na sankcije i rat, ali ako pogledate na popisima na stripovi.com videcete da je broj 1101 kostao 860 dinara, broj 1102 cak 13.500 dinara i broj 1103 neverovatnih 30.000.000 (trideset miliona) dinara. Koliko se secam, poslednji broj je izasao 1993. godine, a najveca inflacija bila je krajem 1993. godine jer su nule brisane 1. januara 1994. godine i uspostavljen odnos dinar:marka=1:1. Bilo bi interesantno videti datume izlazenja tih tri-cetiri broja...
Zadnji broj je u Hrvatskoj izašao u 11 mjesecu, 91. 1064, Zagor, Zlokobno predskazanje Ako je zadnji broj izašao 1993., a nakon ovog Zagorovog ih je izašlo još 39, cini se da nisu išli baš redovito, tj. jednom tjedno.
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Odmah se vidi da je falsifikat! Naime u vrijeme ZS rijec samostan je garant bila zabranjena. Ovaj nastavak bi se sigurno zvao ubica iz mraka.
O kakvoj zabrani pricaš?! U vreme ZS zasigurno nije bilo zabranjeno pominjanje reci samostan, prema tome, ne lupaj. Jedino bi možda bilo promenjeno u manastir, recimo... Sem ako "Tajna manastirske rakije" Slobodana Šijana takode nije trebala biti podvrgnuta cenzuri...
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Zadnji broj je u Hrvatskoj izašao u 11 mjesecu, 91. 1064, Zagor, Zlokobno predskazanje Ako je zadnji broj izašao 1993., a nakon ovog Zagorovog ih je izašlo još 39, cini se da nisu išli baš redovito, tj. jednom tjedno.
Ne znam odakle mi ta informacija za 1993. godinu, ali nekako mi figurise u secanjima sa nekih rasprava sa foruma. No, cena od 30.000.000 kod broja 1103 ukazuje da je zaista bilo tako.