forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Pomoc u vezi AF-a
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 06/04/2008 : 12:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message
Buduci da sam novi u ovome svijetu, molim par objašnjenja.
Ako sam dobro shvatio, dan danas Alan Forda izdaju Strip-Agent (klasik i extra) na hrvatskom, Borgis (na hrvatskom???) i Svet na srpskom. Ispravite me ako griješim i recite što se od svega može naci u More Comicsu.

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/04/2008 : 12:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Strip Agent:
-Klasik
-Extra
-Kolor biblioteka
-Price Broja Jedan

Borgis.(na hrvatskom)
-kompleti sa reprintima
-plus su nam dužni jedan broj izmešu njihovog i Strip Agentovom extra broj 1

-Svet (na srpskom)

i mislim da sve ima kupit i u MC i u Libellusu...
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 06/04/2008 : 13:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
Koji je zadnji Borgisov AF izdat u Hrvatskoj ?
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/04/2008 : 14:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
149.Alcatraz
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 06/04/2008 : 15:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
zar ne fale još dva?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/04/2008 : 16:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Imas plus i Kolor biblioteku HC!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/04/2008 : 16:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Imas plus i Kolor biblioteku HC!

Kad nabrajaš HC......ima i klasik HC.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/04/2008 : 17:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Znaci npr. strip 12 umjetnika se može kupiti u sljedecim varijantama: prvo izdanje superstripa, reprint superstripa, izdanje AF klasik SC, izdanje klasik HC, KOLOR BIBLIOTEKA HC, kolor bibloteka SC, kolor biblioteka sc sa zamjenskom naslovnicom, trobroj biblioteka.naravno, ovo je bez originalnih izdanja.

prava poslastica za kolekcionare. ako su dovoljno ludi naravno

neki dan sam bio kod jednog kolekcionara koji ima sva izdanja Ridobradog ikada izašla kod nas. plus još neke "rucne" radove koje je sam uvezivao iz edicija. plus Francuske epizode. plus Francuski integrali.

odmor za oci, šta da kažem.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/04/2008 : 18:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Znaci npr. strip 12 umjetnika se može kupiti u sljedecim varijantama: prvo izdanje superstripa, reprint superstripa, izdanje AF klasik SC, izdanje klasik HC, KOLOR BIBLIOTEKA HC, kolor bibloteka SC, kolor biblioteka sc sa zamjenskom naslovnicom, trobroj biblioteka.naravno, ovo je bez originalnih izdanja.

neki dan sam bio kod jednog kolekcionara koji ima sva izdanja Ridobradog ikada izašla kod nas. plus još neke "rucne" radove koje je sam uvezivao iz edicija. plus Francuske epizode. plus Francuski integrali.

Mislim da 12 umjetnika imas tri puta u Vjesnikovom superstripu ili se varam?

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5089 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 06/04/2008 : 20:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Još 2 broja je Borgis dužan objaviti - naslovnica br. 150. i 151. Tada ce se spojiti sa EXTRA-serijom, tj. epizodom PAX VOBIS.

Originali koji nedostaju su (talijanska original numeracija):

422 - Pirati ALL ATTACCOOO!! (najavljen na zadnjoj koricnoj str. Alcatraza)
423 - Tre minuti di Celebrita

------------
424 - Pax VOBIS - numeracija na Extra seriji br.1.

Dalje je poznato...

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/04/2008 : 21:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

quote:

Ne znam, iskreno mrzi me da sada gledam. ma nije bitno, samo da sve izlazi kako treba

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 06/04/2008 : 21:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message
Tnx.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 06/04/2008 : 21:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ne znam, iskreno mrzi me da sada gledam. ma nije bitno, samo da sve izlazi kako treba

Ja sam iz tih razloga rasprodao sav superstrip i furam samo klasike...
Nema ponavljanja i reprinta...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5089 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 07/04/2008 : 00:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Šteta je rasprodavati i rješavati se starih brojeva... Primjerice, ja imam stanovitih tehnickih problema sa skladištenjem Alan Forda, ali cuvam svih 700 knjižica, originale Alan Ford, Superstrip originale, Vjesnikova sva 1. i 2. izdanja (reprinte), Borgisovih 150, Klasike... Prestrašno koliko toga ima, ali kolekcija je uistinu prekrasna.

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/04/2008 : 10:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
I ja takodje cuvam sve moje os Superstripa, plus kupujem AF klasik i ove u boji i ove svetove! Mesta imam koliko god hoces, pa ko ne moze da smesti svoje stripove, ja mu mogu pomoci, tako sto bih ih smestio kod mene!

Edited by - srdjandj on 07/04/2008 10:47:11
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 07/04/2008 : 12:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
Ja imam oko 200 superstripa, htio da kompletiram kolekciju, al me strašno nerviralo ono ponavljanje brojeva, pored toga, relativno teško(i skupo) je pribaviti sve to u lijepom stanju. Sad polako kupujem klasik HC, trenutno sam kod broja 37
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/04/2008 : 12:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Da AF klasik u HC izdanju je sasvim dobra stvar za kolekciju, ali ja sam sad zakasnio, pa kad bih hteo i to da kupujem, verovatno bih bankrotirao skroz, ima dosta drugih novih stripova, a imam ih u mekom izdanju, glancere, tako da bas puno i ne zalim za HC varijantom!

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40347 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/04/2008 : 12:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
I ja sam poceo sa HC-om ali imam za sad 4, prva 4... Narucujem iz "Alan Forda" polako... Jebiga, jedan je 450 dinara i kad uzmem 2 to je 900 i postaina jos 155 din... Izadje skupo, ali kad nesto prodam, kupim to... Valjda cu prodati moje superstrip AF-ove pa da uzimam te polako... A koliko je HC-a izaslo do sada???

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/04/2008 : 13:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

I ja sam poceo sa HC-om ali imam za sad 4, prva 4... Narucujem iz "Alan Forda" polako... Jebiga, jedan je 450 dinara i kad uzmem 2 to je 900 i postaina jos 155 din... Izadje skupo, ali kad nesto prodam, kupim to... Valjda cu prodati moje superstrip AF-ove pa da uzimam te polako... A koliko je HC-a izaslo do sada???

Pa ovih klasika SC je izaslo 66 komada, valjda je u HC izaslo 62? Mislim, nisam siguran, ali pretpostavljam da je tako!
Dobro je da si prva 4 nabavio, jer kazu da broja 2 vise nigde nema ni u SC, ni HC verziji!

Go to Top of Page

c64
Senior Member

Cuba
1694 Posts

Member since 15/03/2006

Posted - 07/04/2008 : 13:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send c64 a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Ja imam prvih 30 brojeva HC
Brijem da ih je u HC varijanti izašlo oko 60desetak komada.
Treba još to sve pokupovati
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40347 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/04/2008 : 13:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Uf... Pa 60 puta 6 eura je 360 eura... Ima tu posla... :) Ali polako... To je stvarno prava stvar... Nema reprinta niti ponavljanja... Em ce trajati milion godina... Kao male knjigice su...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/04/2008 : 13:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Pa trajace i ovi u SC izdanju po 150 dinara komad!
Ako traju ovi stari Vjesnikovi 30 i vise godina, zasto onda ne bi trajali i ovi, u svakom slucaju, lepsi su HC AF Klasici, ali kazem, dobri su i ovi, obzirom da ih niko nije citao, stoje poredjani u vitrini u glanc stanju!

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 07/04/2008 : 13:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message
Baš tako,SC su glanceri sve dok ih ne procitaš
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/04/2008 : 14:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by ordell

Baš tako,SC su glanceri sve dok ih ne procitaš

Nisam ih ni kupio zbog citanja, nego da stoje!!!

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 07/04/2008 : 15:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Ništa se ne može usporediti sa Superstripovim kartoncima.. Pa cak i Superstripovi reprinti i trobroji su mi draži za citanje od Klasika ili nedaj Bože Svetovih izdanja.. Klasike imam samo onih 5 brojeva koji nikada nisu izašli u Superstripovoj redovnoj ediciji, nego samo u trobrojima i Maxijima..
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/04/2008 : 15:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Sta fali svetovim izdanjima, verovatno tebi smeta sto je prevod na srpskom jeziku????
Meni je svaki Alan Ford omiljen, zato ih imam i na makedonskom i na slovenackom jeziku, to je to, ali verovatno se necemo nikad razumeti......
I meni su najdrazi Superstripovi kartonci, ali i svi drugi moguci Alan Fordovi!!!

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000